Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Ecce (Iată) … pseudo-ierarhul contemporan…

Îl cheamă Simeon și este mitropolitul de Ftiotida. Nou ales… Desigur, ecumenist, dar chiar mai mult decât atât.

A declarat la acest concurs de fotbal organizat de Mitropolie, concurs al copiilor care fac… ore de religie în parohii (cum este obiceiul pe la greci, combinându-se elementele de cateheză ortodoxă cu joaca): „majoritatea șuturilor mele au fost out pentru că eu vreau să dau gol în inimile lor.”

Dimineața, în ziua Sfântului Andrei, iată ce făcu acest nou ierarh în eparhia sa (Domnul să îl miluiască, pentru rugăciunile tuturor Sfinților):

Vrednic… este?

Se naște întrebarea: de Crăciun va fi concurs de rugby între… preoți? Pentru parohii mai… bune? Doamne, iartă-ne!

La finalul concursului – plin de voie bună și de atmosferă sănătoasă pentru trup, dar … Dumnezeu știe cum pentru suflet, pseudo-ierarhul a declarat că „azi am învățat de la copii cum să fim mai înțelepți.”

Este și aici un adevăr: ecumenismul fiind o „gaură neagră”, ce să îi învețe bun pe oameni? Și atunci ajung oamenii (mirenii) să îi învețe pe clerici ceva… măcar fotbal!

Sursa – https://www.romfea.gr/ieres-mitropoleis/33448-ebale-gkol-stis-kardies-o-fthiotidos-sumeon-foto-binteo (acestui site, care a fost… achiziționat de curând de la greci de către americani, i se spune: „Ortodoxia… cu un singur click”. No comment!)

Redacția