Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Un sfat venit din Grecia pentru înaltul tron patriarhal de pe Colina Bucuriei (cui?) și pentru alți întâi-stătători

„Potirul Vieții, adică Trupul și Sângele Domnului nostru Iisus Hristos. Sfânta Împărtășanie. Este prefacerea pâinii și a vinului, prin pogorârea Sfântului Duh, în Preacuratele și Sfintele Taine.

Se aude că cu prilejul pandemiei pregătite (dinainte) și repetate, unii vor da Sfânta Împărtășanie prin lingurițe de plastic de unică folosință (chipurile ca să nu se răspândească virusul cel nou…).

Se zice că în România se încearcă… și deja se practica așa ceva.

Să nu ni se ceară ca preoți să facem așa ceva. Dacă ne vor cere, atunci pur și simplu: nu ne vor mai găsi (ne vom îngrădi de ei).”

Pr. Antonis Soueref

Până una alta, există și soluții la noua boală…

(este un filmuleț; dacă nu merge automat, apăsați pe imagine)

Și un sfat bun, mai ales în Postul Mare:

Traducere:

„Când diavolul îți aduce aminte de trecutul tău, tu amintește-i de viitorul lui.”