Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Una caldă, una rece, poate-așa și frica trece…

De atâta spălat pe mâini i-a apărut din nou pe palmă fițuica (copiuța) pe care și-o făcuse în liceu…

Acesta este hazul de necaz (ca tot românul). Acum vine partea cu adevărat tristă:

Arhiepiscopul Elpidoforos (purtătorul de nădejde) al Americii de Nord (slugă a Patriarhiei Ecumenice, ecumenist care depășește pe patriarhul Bartolomeu și probabil urmașul lui la tron) a transmis o circulară – lipsită de orice nădejde creștină – cu un Decalog de respectat referitor la noul virus.

Cele 10 porunci ecumenisto-medicale sunt cam acestea (nu le mai numerotăm, că și așa nu merită): la intrarea în biserici să fie zone de dezinfectare (a mâinilor, desigur), bolnavii să stea acasă și să se uite la televizor la slujbe (poate așa se vindecă – n.n.), preoții nu vor mai da mâna să le fie sărutată, nici nu se vor apropia de credincioși, închinarea la icoane se va face prin plecarea capului, nu prin sărutare, anafură își vor lua singuri credincioșii la ieșirea din biserică, sărutarea păcii între clerici și între mireni va fi înlocuită cu o mică plecăciune de la distanță, vasele liturgice vor fi dezinfectate după fiecare folosire (adică slujbă, zici că fac grătare cu ele, nu slujbe dumnezeiești – n.n.), dacă se face Taina Sfântului Maslu, preotul va unge cu untdelemn pe credincioși cu bețișoare cu vată separate, nu cumva să atingă doi oameni cu același bețișor.

Atâta blasfemie nici satana nu ar îndrăzni față de Sfintele Taine. Cumva se recunoaște că Hristos este în potir, dar că este prezent în biserică, în inima credincioșilor, că Duhul Sfânt este cu ei – nimic, ci creștinul a ajuns să fie doar sursă de infecție pentru ceilalți.

De fapt, nu ne mirăm, că doar sunt ecumeniști, în osânda trădării și se împărtășesc spre osândă, probabil au început să simtă și ei acut aceasta; dar decât să renunțe la erezie, mai bine renunță la Hristos și la Tainele Bisericii Lui.

Mitropolitul Ioannis de Langada, cel care în urmă cu câteva săptămâni slujea cu fast cu schismaticii din Ucraina la el în mitropolie (lângă Salonic, am scris într-un alt articol despre aceea), a spus la TV: „nu vă faceți griji, vinul din Împărtășanie conține alcool și niciun virus nu rezistă în alcool, ci moare.”

Adică Sfânta Împărtășanie nu este Trupul și Sângele Domnului, ci conform acestui ecumenist schismatic, este pâinică cu vin, plin de alcool și cu viruși morți.

Bătu-v-ar Crucea, Iudelor!

Pe la noi – mai ales în marile orașe – se cumpără la greu (provizii cu carul). Bine spunea cineva: „Oameni total paralizați, care nu mai reacționează în niciun fel, ci năuciți, bulversați și amețiți de știrile panicarde ale tembeliziunilor, aleargă ca niște curci bete prin magazine, ca să radă rafturile de alimente, pe care le vor arunca, bineînțeles, peste două săptămâni, pentru că nu pot mânca precum niște elefanți…”

Știm cuvântul Scripturii: „de te sminteşte mâna ta, tai-o… de te sminteşte piciorul tău, taie-l… de te sminteşte ochiul tău, scoate-l…” (Marcu 9, 43, 45, 47)

Cineva făcea un update pentru anul 2020: „Dacă televizorul te face sa înnebunești, taie cablul!” De altfel, este cea mai bună metodă de apărare contra noului virus (și nu numai).

Între timp, Patriarhia Română a făcut un lucru mare – cinste cui a avut ideea (așa că o preluăm și noi și vom spune această rugăciune, după tipicul stabilit de Patriarhie, numai că noi o facem și mărturisind dreapta credință, spre slava lui Dumnezeu; desigur, nu avem nicio comuniune cu ereticii, dar milă de biata turmă debusolată trebuie să avem, în numele iubirii lui Hristos):

Rugăciune specială pentru încetarea noii epidemii

Înainte de Otpustul Slujbei (Sfânta Liturghie sau Vecernie sau Pavecerniță), preotul rostește:

Domnului să ne rugăm!

Credincioșii: Doamne, miluiește!

Preotul citește această rugăciune, pe solee, cu fața spre răsărit:

Doamne, Dumnezeul nostru, Cel ce ești bogat în milă și, cu purtarea Ta de grijă cea înțeleaptă, ocârmuiești viața noastră, ascultă rugăciunea noastră, primește pocăința noastră pentru păcate, oprește noua boală molipsitoare (noua epidemie), precum ai încetat pedepsirea poporului Tău în vremea regelui David.

Cel ce ești Doctorul sufletelor și al trupurilor noastre, dăruiește însănătoșire celor cuprinși de boală, ridicându-i grabnic din patul durerii, ca să Te slăvească pe Tine, Mântuitorul cel Milostiv, iar pe cei sănătoși îi ocrotește de orice boală. Binecuvintează, întărește și păzește, Doamne, cu harul Tău, pe toți cei care, cu iubire de oameni și jertfelnicie, îi îngrijesc pe cei bolnavi la casele lor sau în spitale. Îndepărtează toată boala și suferința din popor și ne învață să prețuim viața și sănătatea ca daruri ale Tale. Dăruiește-ne, Dumnezeule, pacea Ta și umple inimile noastre de credință neclintită în ocrotirea Ta, de nădejde în ajutorul Tău și de dragoste față de Tine și de aproapele. Că al Tău este a ne milui și a ne mântui pe noi, Dumnezeul nostru, și Ție slavă înălțăm: Tatălui și Fiului și Sfântului Duh, acum și pururea și în vecii vecilor.

Credincioșii: Amin.

Urmează Otpustul (finalul, încheierea) Slujbei (Sfânta Liturghie sau Vecernie sau Pavecerniță)

Un ultim lucru la acest articol-sinteză: în ultimele zile au ieșit mulți „experți”, unii mai Streini ca alții, cu declarații că vitamina C nu are efect asupra pandemiei.

Vă recomand să citiți pe net despre Dr. Udriște, doctorul care a vindecat mii de oameni de cancer și de multe alte boli cu vitamina C (a murit de multișor, fiind tatăl lui Rafael Udriște de la TVR).

De asemenea, aduc mărturia proprie: am aflat în urmă cu câțiva ani de posibilitatea de a cumpăra această vitamină sub formă de pudră, dar care este naturală, fără chimicale în ea. se găsește la magazinele DM și este foarte ieftină (11-13 lei, depinde de magazin).

Cel puțin de zece ori a avut următoarele efecte: a dispărut până dimineața temperatura, care seara era de 40 de grade Celsius, a dat gripa – cu frisoane cu tot –  înapoi în 6 ore (cu doi litri de limonadă), a ferit de răceală, a calmat dureri musculare, de oase, a dat putere de concentrare la muncă, la citit etc.

Înăuntru are o linguriță mică. Se pun într-un pahar 15-20 de măsuri (doza de șoc, adică nu numai apă chioară cu puțină vitamina C), se ia cu apă călduță și miere pusă în ea, apoi după două ore încă o tură la fel și apoi la același interval încă una la fel.

Ceea ce este în surplus de vitamina C băgată în organism se elimină prin urină, iar singurul efect advers poate fi puțină diaree. Noi am folosit mereu vitamina C la nevoie, uneori și ca măsură profilactică, avem toată încrederea.

pr. Ciprian Staicu

Notă: nimeni din familia noastră nu avem nicio legătură cu magazinul DM, ca să le facem reclamă. Doar că am cumpărat – chiar azi – ce am recomandat mai sus. Cine are ochi de văzut și urechi de auzit, mult succes! Cine nu, Doamne miluiește! Revenim la post și la slujirea lui Hristos, Împăratul și Stăpânul Atotputernic a toate!