Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Cine mai vorbește despre Hristos acum în Postul Mare? Groaza nejustificată a morții i-a făcut pe oameni să tremure ca frunza…

Recomandăm (deși sursa este un site ecumenist în general):

https://www.activenews.ro/stiri/Dr.-Vasile-Astarastoae-citeaza-un-studiu-de-specialitate-cu-estimari-asupra-severitatii-Covid-19-in-urma-unei-analize-pe-70-mii-de-cazuri-160814

În calitate de păstor ortodox de suflete nu mă feresc să fac câteva comentarii:

Святейший Патриарх Кирилл совершил утреню с чтением Акафиста Пресвятой Богородице в Богоявленском кафедральном соборе г. Москвы

a) după masca ortodoxiei pusă pe inimile și pe chipurile trădătorilor Dreptei Credințe, a venit vremea … măștilor pe stradă (și când ești singur la volan, poate te infectează… cine? Propria umbră?);

b) un amărât de virus, o răceală care trece cu o grămadă de remedii naturale (vitamina C, chimen etc) a pus 100% din ierarhia ecumenistă și 99% dintre preoții ei ascultători… pe butuci. Ce Paști să mai sărbătorești cu Iudele?

c) Manuscrisele de prin marile biblioteci ale lumii au fost surclasate azi, în mintea unora, de banala… hârtie igienică. De ce? Pentru că oamenii mari nu găsesc pe măsura lor întotdeauna pamperși. Hârtia menționată mai sus este la mare căutare și la o febrilă folosire, dar nu pentru a șterge lacrimile de pe față, nici nasul de atâta plâns pentru păcate, căci noul virus este unul uscat, înfundat, crispat și… constipat.

Soluția este una singură: POCĂINȚA!

A apărut o știre despre o arătare a Maicii Domnului în Siria, când i-a spus unei monahii că după îndelungi rugăminți a primit făgăduința de la Fiul ei că există scăpare de noul virus. Nu neg în niciun fel dragostea Preacuratei față de neamul omenesc.

Ceea ce este important este că Hristos Însuși hotărâse – conform mărturiei monahiei respective, care L-a văzut – să pedepsească pe cei care și-au întors fața de la El și care merită pedeapsa acestei crize de tot felul (deși se moare mai mult de frică acum decât de noul virus).

Dacă scăpăm de această încercare, oare câți își vor schimba în mod creștinesc viața? Un amărât de preot l-a rugat pe Arafat să dea voie creștinilor să vină la slujbă de Paști, iar acesta l-a sunat și i-a zis că se mai gândește. Chiar? Un musulman?

Dar Sinodul B.O.R. ce face? Se plimbă cu mașina prin oraș, cu sfinte moaște și cu icoane (vreo doi-trei din 45 de ierarhi), invocând pe Hristos Cel trădat de ei să se milostivească?

A cui este țara aceasta acum? Vă spun eu: NU ESTE A LUI HRISTOS, ci a lui Iuda. De aceea majoritatea trăiesc sentimentele lui Iuda, nu biruința morții și a păcatului prin Hristos, pe Care L-au trădat, în mod repetat și constant!

Suntem în Postul Mare, nu la praznicul virusului invizibil!

HRISTOS A ÎNVIAT!

Cu urări de mântuire,

pr. Ciprian Staicu