Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Oamenii aceștia nu au niciun Dumnezeu…

(La… butoane… arhiepiscopul Ieronim al Atenei)

Nu este păcăleală, că niciodată nu ne-am ocupat cu așa ceva.

Azi, 1 aprilie 2020, a avut loc ședința Sinodului permanent al Bisericii Ortodoxe Grecești. Ședința a fost de fapt o tele-conferință, de frica răspândirii noului virus.

Comentarii:

a) orice lucrare ortodoxă începe cu rugăciunea Împărate ceresc. În cadrul ei sunt și cuvintele „vino și Te sălășluiește întru noi și ne curățește de toată întinăciunea…”;

b) este prima dată în istoria lumii când un Sinod al unei Biserici Ortodoxe autocefale se „întrunește” așa. Oare, dacă Doamne ferește, se lua curentul, ce făceau?

c) dacă Duhul Sfânt nu îi „poate” feri de întinarea prin coronavirus, iertați, dacă ei cred că Duhul Sfânt nu poate face aceasta, care este concluzia? Nu aceea că sunt atei?

d) iată, când apele se liniștiseră, la aproape 4 ani după marea apostazie din Creta, că pe neașteptate, ca un fur, cum spune Hristos, a dat iama în turma ecumeniștilor ditamai viruselul invizibil al unei amărâte de gripe. Și a dat pe față apostazia lor totală.

Nu mai consum energie pentru alte comentarii, doar mă rog Sfântului Andrei Criteanul să îi lumineze și să le dea pocăință.

Este de așteptat ca această tele-conferință septică – să nu zic lipsită de roade ortodoxe – să aprobe hotărârea statului grec ca și de Paști grecii să stea în case, departe de biserică. Iar românii îi vor urma… căci umblă vorba spusă de un pseudo-ierarh român că nu avem nevoie neapărat să mergem la biserică, doar și Sfânta Maria Egipteanca (1 aprilie) s-a sfințit în pustie, nu în biserică.

Răspuns ortodox: desfrânata Maria s-a închinat Crucii, a pus început de pocăință și a rămas întru pocăință 47 de ani, ajungând Cuvioasa Maria. Ierarhii Sinodului B.O.R. să pună și ei început de pocăință pentru apostazia din Creta (iunie, 2016) și le va da Hristos și cale de sfințire. Altminteri, doar … deratizare, dezinfectare, testare și izolare (însușirile raiului ecumenist).

Sursa – https://www.romfea.gr/ekklisia-ellados/36224-meso-tilediaskepsis-sunedriazei-i-iera-sunodos-foto

pr. Ciprian Staicu