Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Episodul 4 al Campaniei „Sunt sănătos, mulțumesc Domnului!”

Dacă un om este sincer și își dorește afle Adevărul, Dumnezeu îl va călăuzi numai cum El știe și îl va duce pe calea cea dreaptă. Așa s-a întâmplat și cu mine. Nefiind crescut cum trebuie în credința ortodoxă, ci doar așa, superficial, țin minte în urmă cu mulți ani voiam știu Cine este în spatele tuturor lucrurilor, cine suntem noi oamenii și ce căutăm aici, în lumea aceasta. Și treptat Dumnezeu mi-a arătat totul, ușor și lin, fără a Se impune în viața mea. Totul trebuie căutat cu sinceritate și fără egoism.

După ce am aflat de planurile ascunse și viclene de conducere a lumii și distrugere a credinței adevărate, a Ortodoxiei, cu ajutorul Lui Dumnezeu, am reușit găsesc și preoți care îi urmează pe Sfinții Părinți (în practică și în învățături) și țin dreapta credință (după sinodul din Creta) și care ajute, iar cu Harul lui Dumnezeu și cu sfaturile lor să nădăjduiesc la mântuire.

În ziua de azi, cu atâta frică indusă de diavol, Îi mulțumesc lui Dumnezeu sunt sănătos trupește și nu mi-e frică de niciun virus, decât de păcat și de judecata lui Dumnezeu.

Sfântul Ioan Gură de Aur spune: Moartea este cu adevărat cu lucru cutremurător și groaznic pentru cei ce nu sunt inițiați în dumnezeiasca filosofie. Dar noi, care prin harul lui Dumnezeu am învățat tainele, minunile ascunse ale înțelepciunii Sale, care vedem în moarte o plecare, noi n-avem dreptul ne temem de ea; ba chiar avem datoria o primim cu bucurie și cu curaj, pentru că ea este trecerea din această viață plină de încercări la o viață mult mai bună, mult mai slăvită și fără de sfârșit.

Singurul lucru de care trebuie avem grijă este fim pregătiți pentru ea: pocăiți de păcate, spovediți și împărtășiți.

De bolile sufletului, cu ajutorul lui Hristos, prin Tainele Sfintei Biserici, prin rugăciunile Maicii Domnului, ale Sfinților și ale duhovnicului meu nădăjduiesc, treptat, scap și eu. ne ajute și ne lumineze Dumnezeu pe toți, ne întărească în credință și ne vedem în Împărăția Lui! Doamne ajută!

Florentin din Prahova

05.04.2020