Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Episodul 13 al campaniei noastre: ceva de pus… la inimoară

Traducere a textului:

Șase „istorioare”

1. Odată toți locuitorii unui sat au hotărât să se roage, ca să plouă, căci nu plouase de multă vreme. În ziua rugăciunii respective comune (desigur, era un sat de ortodocși n.n.) s-au adunat toți oamenii, dar numai un băiețel a venit cu o UMBRELĂ. Aceasta este CREDINȚA.

2. Când aruncăm pruncii în sus în aer, ei râd pentru că știu că îi vom prinde. Aceasta este ÎNCREDEREA.

3. În fiecare seară ne punem la culcare, fără nicio certitudine că a doua zi dimineață vom mai fi vii, însă continuăm să ne fixăm ceasul deșteptător, ca să ne trezim. Aceasta este NĂDEJDEA.

4. Ne facem planuri mari pentru ziua de mâine, în pofida faptului că nu știm absolut nimic despre viitorul nostru. Aceasta este ÎNCREDEREA ÎN SINE (care ar fi nimic însă fără credința cea adevărată și nădejdea în Dumnezeu – n.n.).

5. Vedem lumea în jurul nostru că suferă, dar noi oamenii continuăm să ne căsătorim și să naștem (facem) copii. Aceasta este IUBIREA.

6. Pe cămașa unui bărbat în vârstă era scrisă fraza: Nu sunt în vârstă de 80 de ani. Sunt un copilaș foarte dulce de 16 ani, care are 64 de ani de experiență. Aceasta este ATITUDINEA (MODUL DE GÂNDIRE).

Să aveți o zi fericită și să vă trăiți viața ca în cele 6 istorioare de mai sus.

Să țineți minte, prin oricâte greutăți ai trece… va trece și aceasta, așa cum au trecut atâtea! Să aveți curaj!

Redacția