Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

19. „Sfinților Arhangheli, HRISTOS A ÎNVIAT!”

Hristos a înviat și demonii se înfricoșează!

Domnul Apostolos a relatat că într-un an a sărbătorit singur Paștile, departe de familia lui, de aceea era mâhnit. Se întorcea spre casă și într-un loc pustiu, nelocuit, a găsit pe marginea drumului o troiță, un loc de închinare (în stil grecesc, ca cea de mai sus; de obicei are înăuntru o sticlă de ulei, o candelă, chibrituri, fitil, tot ce trebuie, iar cine trece pe acolo, dacă este candela stinsă, o aprinde; fiecare astfel de troiță are un hram, scris pe ea – n.trad.).

S-a gândit să aprindă candela, însă apropiindu-se diavolul (în chip nevăzut – n.trad.) de el, i-a pus în minte gândul să nu o aprindă. În final totuși a aprins candela, și-a făcut cruce și văzând acolo icoana Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, a spus: „Hristos a înviat, Sfinților Arhangheli!”

Și atunci a auzit o voce puternică și stranie (a diavolului) din pădurea din apropiere, care a strigat așa: „Dispari, băăăă…!”

Sursa – http://trelogiannis.blogspot.com/2020/04/blog-post_322.html

traducere din limba greacă de

pr. Ciprian Staicu

Cu adevărat a înviat Domnul!