Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Poza de mai jos se numește… „mască măicuțe”

Știrea:

https://www.activenews.ro/stiri-social/Maicutele-de-la-Manastirea-Sf.-Ioan-Botezatorul-Lipnita-realizeaza-masti-de-protectie-pe-care-sunt-brodate-mesaje-crestine-precum-%E2%80%9EHristos-a-Inviat-sau-%E2%80%9ECu-noi-este-Dumnezeu-.-161381

Comentariu ortodox:

1. Văd că ecumenismul nu are nicio limită. Dar are… mască. Până acum se masca doar în Ortodoxie, acum se maschează și la propriu.

2. După Înălțarea Domnului, cei care și-ar lua măști cu „Hristos a înviat” ce vor face cu ele? Le pun în ramă? Așa, spălate de salivă cum sunt? Sau le aruncă? Cu crucea și numele lui Hristos pe ele?

3. Video-ul cu indieni care făceau măști pe jos l-am văzut. Acum vine „noua ofertă”, cea monahală, făcută în chilii de lux? Măcar indienii erau murdari și transpirați, dar monahiile acestea sunt căzute în panerezia ecumenistă!

4. Ce va urma la acea mănăstire? O „icoană” cu Sfântul Ioan Botezătorul, hramul ei, purtând… mască? Ca să fie produsele mănăstirii și… sfințite?

5. Masca cu inscripția „Cu noi este Dumnezeu” trebuie să o poarte cei care în același timp mărturisesc că nu cred că Dumnezeu ar fi cu ei, dacă nu ar purta mască? Și după ce trece criza, aruncăm masca și gata, nu mai avem nevoie să fie Dumnezeu cu noi? Sau le vor purta toată viața lor, căci numai așa este Dumnezeu cu ei? Sau până să se inventeze masca aceasta Dumnezeu nu era cu noi?

Mă opresc, că m-a apucat greața. Rușine să vă fie, așa-zise „mirese ale lui Hristos”, care ați ajuns slugi și propagandiste ale sistemului antihristic!

Fraților și surorilor, cine cumpără asemenea măști este un hulitor de Dumnezeu! Și gratis să le dea și nu aș lua așa ceva!

pr. Ciprian Staicu