Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

59. „Un sclav la Cezar” (adică patriarhul țării noastre, care nu crâcnește, probabil din smerenie) și un doctor cu atitudine de patriarh al celor care refuză să se creadă bolnavi

Recomandăm (cuvânt al dr. Vasile Astărăstoae):

https://www.capital.ro/umilinta-totala-pentru-raed-arafat-seful-dsu-facut-praf-un-reciclat-la-locul-de-munca.html

Spicuim câteva idei:

„În dreptul românesc, toate persoanele peste 18 ani se prezumă că au capacitate mentală și discernământ. Numai printr-o hotărâre judecătorească bazată pe o expertiză medico-legală psihiatrică, capacitatea de exercițiu poate fi limitată sau anulată.

Cât timp nu există o hotărâre judecătorească în acest sens nu se poate accepta prezumția că statul (prin organele sale) știe mai bine decât persoana în cauză care sunt nevoile reale și legitime ale sale.

În lăcașurile de cult există o solemnitate și o disciplină mult mai riguroasă decât în alte locuri. Credincioșii supravegheați de slujitorii bisericilor vor respecta cu certitudine indicațiile de prevenție a răspândirii virusului.

În concluzie, nu există niciun argument rațional și științific pentru a împiedica accesul credincioșilor în lăcașurile de cult (ale tuturor cultelor). Dragi guvernanți și specialiști gândiți-vă cât vreți, dar redeschideți bisericile pe 15 mai.

P.S.1. Pentru „martorii apocalipsei Covid-19”, care vor sări în sus și vor afirma că li se pune viața în pericol, o recomandare: dacă vă este frică, nu aveți decât să evitați apropierea fizică de un credincios și să nu mergeți la biserică. Stați acasă, dar nu impuneți măsurile restrictive altora.

P.S.2. Unele măsuri neconstituționale și uneori aberante (de exemplu, închiderea bisericilor, cimitirelor și parcurilor) sunt un semnal despre pericolul real a celei mai periculoase dictaturi: dictatura politico-medicală.”

Ce doctor deștept! Știe de toate și spune adevărul verde în față! Cinste lui!

Referitor la patriarhul țării nu avem ce recomanda, căci tăcerea este asurzitoare (a se vedea totuși că există „ajutor financiar” pentru românii depresivi: https://www.activenews.ro/stiri/Patriarhul-Daniel-Avem-speranta-ca-nu-peste-mult-timp-ne-vom-reintalni-la-slujbele-Bisericii-161429)

Să nu îl uităm nici pe patriarhul ecumenic, ereziarhul Bartolomeu al Constantinopolului, care a primit un transport de măști (fără tricolor) de la… unguri. Foarte interesant!

Pentru ecumeniști lumea este „a lui Zoro”, pentru noi ea este în stăpânirea lui Hristos, Fiul lui Dumnezeu întrupat, pe Care Îl slăvim și Îl slujim neîncetat, fără distanțări și fără mascarade!

Redacția