Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

61. Când te îmbolnăvești la biserică?

Zis-a Avva: „singura situație în care există întinare (îmbolnăvire) în biserică este atunci când acolo se face rugăciune împreună cu ereticii.”

Exemple:

Dar să nu uităm că panerezia, adică cea mai mare erezie, în fapt este ecumenismul. Deci alte exemple:

Sinodalii din Creta (iunie, 2016)

Schismaticii din Ucraina, creați din nimic de patriarhul Bartolomeu:

 

Cu toți aceștia sinodalii B.O.R. au fost și sunt în comuniune, așa că până la pandemia din 2020 mirenii români, care veneau de acasă ortodocși – majoritatea neștiind aceste lucruri de mai sus – se rugau și se împărtășeau cu ereticii ecumeniști, devenind și ei eretici, adică întinați de erezie.

Exemplu de mod de abordare al unui pseudo-ierarh ecumenist (ascultați cu răbdare, nu necesită calmante):

Frumos spus? Convingător, cu cruci, cu ecou…

Întrebarea este simplă: cum se poate îmbolnăvi cineva în biserică, vlădica Casian, dacă biserica este loc de tămăduire? Ori e boală, ori e tămăduire…

Sau nu cumva răspunsul este la începutul acestui articol?

Al doilea exemplu:


Aflăm de pe net că această biserică din București nu este doar mare și frumoasă, ci este paraclis patriarhal.

Sursa – https://www.societateamuzicala.ro/locurileculturii/biserica-casin/

În poza din articolul de mai sus (care nu a putut fi inserată aici, din nu știu ce motive, că am încercat de 3 ori) nu se văd antenele pe turle. Era prin anul 2016. Acum, da, sunt acele antene, conform celui care a filmat (video-ul a apărut pe pagina lui de facebook; se numește Petru Bădescu și are drept imagine o icoană minunată bizantină cu Sfinții Apostoli Petru și Pavel).

Așadar, la nivel de patriarhie se pregătește, pentru „sănătatea credincioșilor” așteptați „cu dor și cu durere” din nou la slujbe… niște radiații 5G? Răspunsul îl vor primi pe propria lor piele închinătorii ecumenismului… direct din turlă!

Notă – acest articol nu are absolut nimic împotriva Bisericii, nici a ierarhiei ortodoxe, ci este doar o umilă demascare a minciunii sfruntate în care trăiesc ecumeniștii. Vrednici sunt?! Să ascultăm de ei? Numai dacă vrem să ajungem în „raiul” ecumenismului (i se mai spune pe la noi simplu: IAD).

Scopul acestui articol este îngrădirea preoților de ierarhii eretici și a ierarhilor mărturisitori (de azi înainte) de mai-marii lor eretici. Eu nu fac propagandă, pentru a atrage pe cineva, nici nu scot pe cineva din Biserică, ferească Dumnezeu. Sunt fiu al Bisericii Ortodoxe Române, preot prigonit de eretici, dar nu urăsc pe nimeni, nici măcar pe aceștia. Erezia, însă, da, o detest din toată inima, căci este inspirată de satana. Cei ce ne-am îngrădit de erezie suntem răstigniți de lume și pentru ea. Slavă Domnului! Cine vrea Înviere în Hristos să citească în Evanghelie de ce este precedată aceasta.

a consemnat

pr. Ciprian Staicu