Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Episodul 60 al Campaniei ortodoxe „Sunt sănătos, mulțumesc Domnului!”: răspuns ortodox la bâlbâielile ecumeniste

Apăru o știre, pe post de analiză (scrisă), nu medicală:

https://www.activenews.ro/stiri-social/ANALIZA-Sinodul-Bisericii-Ortodoxe-a-refuzat-sa-renunte-la-Sf.-Impartasanie-cu-riscul-de-a-nu-li-se-permite-accesul-credinciosilor-la-slujbe-161459

Cinste cui a făcut-o, se vede că îi merge mintea. Dar hai să punem nițel punctul pe i:

1. Situația actuală este consecința directă a trădării dreptei credințe prin adunarea masonică și ecumenistă din Creta (iunie, 2016).

2. Domnul nostru Iisus Hristos nu este Domn al ecumeniștilor – dovada fiind aceea că Îl folosesc – euharistic vorbind – ca monedă de schimb, ca târguială, hulindu-L.

3. „Propunerea” patriarhului, adică participarea credincioșilor pe post de glastre la slujba Bisericii, arată de fapt că ierarhia ecumenistă se leapădă oricând – chiar dacă spune exact opusul – de proprii ei credincioși, mai rău îi lipsește de împărtășirea cu Hristos, nedând doi bani pe mântuirea lor.

4. Să nu uităm că Hristos Însuși, nu statul român sau cine știe cine, este Cel care de fapt i-a îngrădit – chiar dacă ei nu au vrut, ci au fost lași și au rămas „din ascultare” sub „oblăduirea” seacă a Iudelor – pe credincioși de Sfântul Potir, nu pentru că în potirele ecumeniștilor nu ar fi Hristos, ci pentru că împărtășirea lor – a mirenilor – cu clericii eretici nu le este spre iertarea păcatelor (conform Sinodului al V-lea Ecumenic, unde se spune că trebuie credincioșii să aibă mare grijă, să nu primească Sfintele Taine decât din mâna preoților care „slăvesc în mod ortodox pe Dumnezeu”).

5. De aproape 4 ani de zile cei care ne-am îngrădit de erezie slujim în paraclise, mai mici sau mai mari, cum a rânduit Bunul Dumnezeu, pentru Care am fost prigoniți. Și am fost huliți ca fiind schismatici. Dar nu ne-a păsat nouă de ce spun cei care urăsc pe Hristos și trădează Biserica Lui, ci ne-a păsat să ne facem datoria de clerici în fața Domnului Care S-a răstignit pentru noi toți. Iar acum au ajuns pseudo-ierarhii eretici să recomande credincioșilor să se roage în casele lor, să le facă paraclise și capele? Adică „îi îndeamnă la schismă”? A, am uitat că după căderea oficială în erezie (iunie, 2016), B.O.R. a trecut și prin acceptarea tacită a schismaticilor din Ucraina. Deci au la activ: erezie și schismă (în CV-ul veșnic). Acum este doar partea a treia a serialului masonic: „Cum să ne lepădăm de Hristos, cu închinare față de satana.”

6. Popor român, aceștia sunt conducătorii duhovnicești pe care îi meritați. Nu plângeți, nu vă tânguiți, că alții mai buni nu veți primi. Pentru păcatele strigătoare la cer ale acestui neam – avorturi, homosexualitate (inclusiv la nivel „sinodal”), erezie, înjurături, hoție, minciună, manipulare, lepădare de Dumnezeu etc etc – însuși Sfântul Antonie cel Mare spunea (de acum 1.600 de ani): „Dumnezeu i-a ales pe cei mai răi conducători și i-a dat acestui neam.”

Multă vreme mi-a fost milă de poporul nostru. Acum știu că acest popor nu iubește pe Hristos . Căci poporul român nu iubește adevărul, nu iubește curajul, nu iubește mărturisirea ortodoxă, nu vrea decât să se tăvălească în patimi și în lașitate și mârâie la oricine îl îndeamnă să trăiască cu demnitate. Rușine să vă fie, urmași nevrednici ai Sfântului Ștefan cel Mare, ai Sfântului Constantin Brâncoveanu, ai lui Avram Iancu, ai lui Horea, ai lui Valeriu Gafencu, ai lui Ioan Ianolide, ai părintelui Justin Pârvu, ai părintelui Arsenie Papacioc etc etc etc. Dar mai ales vă bat obrazul celor nedemni de părinți și bunicii voștri, care au trecut prin războaie mondiale și au fost și au rămas oameni!

Mă rog fierbinte să scape Domnul mai întâi acest neam de avorturi – ținând închise cabinetele-abatoare de prunci, de discoteci și de beții – ținând închise discotecile și crâșmele, de erezie – punând botniță tuturor trădătorilor.

Nu vă faceți iluzii, statul v-a spus deja, chiar dacă vă poartă la paso doble (adică vă mai slăbește botnița – scuzați, masca – nițel, ca apoi să o strângă mai tare): niciodată nu va mai fi ca înainte (adică atunci când dormeam cu buricul la soare), ci va fi așa cum vrea stăpânitorul duhului apostat al acestei lumi. Pe el îl slujiți, lui vă închinați, botnița de robi o purtați? Dumnezeu vă respectă alegerea, fără griji!

pr. Ciprian Staicu

Notă: poza de la început nu am pus-o din vanitate, căci nu am nimic bun cu ce mă lăuda, ci ca să știți că vă privesc cu demnitate în ochi pe toți cei care citiți cele de mai sus! Să vă dea Dumnezeu pocăință și mântuire! Iar ortodocșilor – adică celor îngrădiți de erezie – le transmit un călduros și plin de bucurie sfântă:

Hristos a înviat!