Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

81. Cuvânt din Sfântul Munte Athos despre… aghioriții căzuți în ecumenism


Părintele Alipie (din Sfântul Munte, regiunea Kapsala) a fost în România împreună cu Gheron Sava Lavriotul în urmă cu vreo doi ani.

Este un om care împletește munca de înaltă calitate (sculptura) cu rugăciunea și cu studiu atent al operelor Sfinților Părinți.

Să ucenicim la Sfinții Părinți și vom afla toate cele necesare mântuirii în aceste vremuri de prigoană și de mărturisire sau de lepădare de Hristos.

Redacția