Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Un comentariu-traducere de pe alt site despre modul în care vaccinurile pot provoca boli autoimune…

Articolul original, în limba germană, este la adresa:

https://www.aerzteblatt.de/nachrichten/63356/Grippeimpfung-Wie-Pandemrix-eine-Narkolepsie-ausloest

Traducerea lui este ca și comentariu la adresa (https://www.activenews.ro/stiri-politic/Marcel-Ciolacu-s-a-razgandit-PSD-va-vota-starea-de-alerta-dar-pentru-maxim-15-zile-si-cu-redeschiderea-bisericilor-si-a-teatrelor-161961):

„Gripa: modul în care Pandemrix declanșează narcolepsia

Palo Alto – Un nou studiu în Science Translational Medicine (2015; 7: 294ra105) încearcă să clarifice epidemia nedumeritoare a bolilor de narcolepsie care au apărut în 2009/10 după injectarea vaccinului antigripal Pandemrix. Se crede că este o afecțiune autoimună care a fost îndreptată împotriva receptorilor hipocretinei din centrul somnului / veghe al creierului.

Teama de o pandemie severă cauzată de noul virus gripal A / H1N1 (gripa porcină) a intensificat eforturile de vaccinare în multe țări în 2009. Autoritățile scandinave exemplare au cumpărat vaccinul Pandemrix, care a fost folosit, de asemenea, vaccinati toți copiii și adolescenții.

În august 2010 s-au raportat boli de narcolepsie la copiii și adolescenții vaccinați în Suedia, ulterior și în Finlanda, Norvegia și Irlanda. La început au existat doar cazuri izolate. Conform celor mai recente cifre din baza de date EudraVigilance a Agenției Europene a Medicamentului, peste 1.300 de cazuri au devenit cunoscute până în ianuarie 2015, inclusiv unele din Germania.

Studiile epidemiologice au găsit curând o legătură cu vaccinul Pandemrix, în timp ce vaccinul concurent Focetria nu a fost afectat. Întrucât narcolepsia este o boală autoimună, s-a discutat curând că o „mimetică” moleculară ar putea fi declanșatorul: Pandemrix ar fi putut induce formarea de anticorpi care nu numai recunosc componente ale virusului gripei, ci și atacă accidental componentele organismului uman. Deoarece narcolepsia a fost declanșată de o boala a centrului de somn / veghe din creier, s-a suspectat curând hormonul hipocretină, care este format de celulele acestui centru .

Rezultatele testelor, prezentate acum de un grup condus de Lawrence Steinman de la Școala de Medicină a Universității Stanford din Palo Alto, susțin suspiciunea. Dar afirma că anticorpii nu sunt direcționați împotriva hormonului, ci împotriva unuia dintre receptorii săi. Ei au găsit un loc în secvența de aminoacizi a receptorului, care este, de asemenea, prezent pe nucleoproteina virusului gripal. Acesta ar putea fi motivul confuziei.

Cercetătorii au depistat anticorpi împotriva nucleoproteinei la 17 din 20 de pacienți finlandezi care au avut narcolepsie după vaccinarea cu Pandemrix. Acești anticorpi nu au fost niciodată găsiți într-un grup martor vaccinat cu Focetria. Experimentele de laborator au confirmat reacția încrucișată: anticorpii au recunoscut atât nucleopeptida virusului gripal, cât și secțiunea de pe receptorul celulei nervoase. Prin urmare, Steinman bănuiește că anticorpii sunt responsabili pentru reacția autoimună.

Cu toate acestea, trebuie să apară un al doilea eveniment pentru ca boala să apară. Bariera sânge-creier este în mod normal impermeabilă la anticorpi. O altă boală, inflamație severă sau infecție, potrivit Steinman, ar putea deschide bariera sânge-creier pentru o perioadă scurtă de timp. Acest eveniment nu ar trebui să coincidă cu vaccinarea, deoarece anticorpii sunt prezenți în sânge pe viață. Acest lucru ar explica de ce persoanele vaccinate pot dezvolta încă narcolepsie ani după vaccinare.”

Semnează un comentator pe nume Schuster