Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Marea Resetare… a lumii, ce este oare? SĂ LUĂM AMINTE!

Traducere și transcriere:

Ce este de fapt MAREA RESETARE a lumii, aflată în derulare în prezent?

Am auzit zicala „nu lăsa o criză să se risipească” (profită de oportunitate – n.trad.) și aș adăuga: „deși criza este orchestrată” (de către cineva – n.trad.). De asemenea, am auzit expresia „ordine în haos”, care cred că este o strategie pe care noi o vedem acum desfășurându-ni-se în fața ochilor.

Mulți dintre voi ați auzit despre paradigma problemă-reacție-soluție. Dacă ai drept scop, spre exemplu, stăpânirea globală, este posibil să întâmpini rezistență și să ai justificări prea puține pentru o astfel de agendă. Așa că „măsluiești” (pui la cale) o criză. În acest caz, o pandemie globală.

Această criză, despre care eu cred că este provocată, produce rezultatul dorit: de-termină prăbușirea economiei mondiale, creând și mai multă dependență de guvern, de stimulente financiare care, în final, fac (ca bunurile și oamenii – n.trad.) să devină proprietăți ale statului. Revenind la strategia  problemă-reacție-soluție, avem problema provocată: COVID-19. Avem o reacție: colapsul economic și distanțarea, iar acum este timpul pentru o soluție.

O soluție care a fost predeterminată, preambalată și acum este gata de utilizare. Soluția se numește MAREA RESETARE, o inițiativă care a fost lansată oficial în această săptămână (în primele zile ale lunii iunie – n.trad.). Ea nu este o idee nouă, apărută într-un weekend, aceasta este rezultatul unei activități pe termen lung a guvernului, care caută să controleze și să redefinească toate aspectele vieții noastre.

Iată un citat de pe Forumul Economic Mondial despre MAREA RESETARE: „Un aspect important al pandemiei este că a demonstrat cât de rapid putem face schimbări în viața noastră. Aproape instantaneu, criza a forțat companiile și indivizii să abandoneze practicile implementate anterior ca esențiale, de la frecvența călătoriilor cu avionul, până la a lucra într-un birou.”

Iată ce spune Klaus Schwab, președintele Forumului Economic Mondial, într-un interviu acordat CNBC:

–   Ce înseamnă pentru dvs celebrarea a 50 de ani în fruntea F.E.M. (Forumului Economic Mondial)?

–   Pentru mine înseamnă 50 de ani de Stakeholder Capitalism (o teorie de management lansată în anii 50-60, în care companiile se concentrează pe a servi intereselor tuturor părților – n.trad), care se răspândește acum în masă.

Dacă ne uităm pe site-ul Forumului Economic Mondial, vom găsi că această formă de capitalism este unul dintre obiectivele principale ale marii resetări. La vremea interviului, ianuarie 2020, indicatorii economici erau sus, iar urgența pentru un nou model economic nu prea exista.

Observăm probleme de mediu, schimbări climatice, biodiversitate etc, ne confruntăm cu o situație de urgență, dar încă nu avem esența unei crize. Vedem acum incendiile din Australia, dar este dificil să simți că ești într-o situație de criză, dacă indicatorii economici arată atât de bine. Iar acum se pare ca avem justificarea pentru a implementa marea resetare și noul sistem economic.” (Klaus Schwab)

Acum trei zile, F.E.M. a avut un summit pentru Marea Resetare, printre invitați fiind Klaus Schwab, Secretarul O.N.U., Prințul Charles, președintele F.M.I. și mulți alții. Iar consensul general a fost „să nu pierdem oportunitatea de a implementa Marea Resetare, deoarece COVID-19 a demonstrat că sistemul actual este distrus.”

Klaus Schwab: „Criza COVID-19 ne-a arătat că sistemele noastre vechi sunt depășite. Acum sunt timpuri istorice, nu doar pentru a lupta împotriva virusului, ci pentru a remodela sistemul.”

Secretarul O.N.U.: „Marea Resetare este un semnal de alarmă. Este imperativ să ne reimaginăm, reconstruim, reproiectăm, reinventăm și să reechilibrăm lumea noastră.”

Prințul Charles: „Orice persoană de pe planetă a fost afectată de pandemia de coronavirus. Amenințarea schimbărilor climatice a fost graduală, dar aceasta (pandemia – n.trad.) este o realitate devastatoare pentru mulți oameni. Avem oportunitatea să vedem și ceva bun în această criză: oamenii devin mult mai receptivi la schimbări majo-re. O criză globală ca pandemia sau schimbările climatice nu cunoaște granițe și subliniază că împărțim aceeași planetă.”

Președintele F.M.I.: „Istoria va privi această criză ca pe o mare oportunitate pentru Resetare. Din perspectiva F.M.I., ceea ce vedem este inevitabil o masivă injectare a stimulentelor fiscale, pentru a ajuta țările să gestioneze această criză. Dar este evident că această creștere va crea o lume mai verde, mai inteligentă și mai corectă în viitor.”

Acum, 40 din cele 70 de obiective de dezvoltare pe care le propune Agenda 2030 includ vaccinarea. Implementarea celei de-a patra revoluție industrială, despre care, de asemenea, Schwab a scris o carte, face parte dintr-o agendă transumanistă pe termen lung, ce urmărește fuziunea dintre om, tehnologie și inteligența artificială.

Ideea de ființă umană ca și concept natural se va schimba, corpurile noastre vor fi atât de tehnologizate încât nu vom mai putea face diferența între natural și artificial”. (Preluat de pe canalul de youtube al Forumului Economic Mondial). Aceasta este fuziunea om-mașină, aceasta este agenda transumanistă.

În interiorul capetelor noastre există cel mai complex aranjament al materiei din întreg universul cunoscut. Vă puteți întreba: putem deveni supraoameni?”

A patra revoluție industrială

 Revoluția Industrială inițială a fost condusă de descoperirea că poți folosi mașinării pentru a produce tot felul de lucruri interesante. Au urmat revoluții ulterioare, pro-duse de electricitate ori de tehnologia comunicațiilor. Acum suntem în faza incipienta a celei de-a patra revoluții, care aduce împreună sisteme digitale, fizice și biologice. Klaus Schwab spune că cea de-a patra revoluție industrială va schimba umanitatea.

Având posibilitatea să vezi activitatea creierului, de exemplu, folosind un dispozitiv, ne oferă căi de acces către noi înșine, pe care nu le-am crezut posibile și ne permite să realizăm o identitate care ne este aspirațională (să ne potențăm, așadar, capacitățile fizice ori intelectuale în direcțiile dorite – n.trad.).”

Acești oameni vorbesc despre o nouă ordine economică, mai corectă, spun ei, ca-re va redistribui bunăstarea, o vor crește în unele țări, în altele o va diminua.

Începeți să înțelegeți cum COVID-19 a accelerat aplicarea acestei Agende a guvernului mondial? Ei folosesc figuri publice, celebrități (de exemplu, Leonardo Dicaprio –n.trad.) pentru a le vinde oamenilor ideile, căci aceștia nu mai au încredere în guverne și instituții.

Unul dintre lucrurile esențiale ale unei societăți libere este libertatea de gândire. De îndată ce putem accesa gândurile și emoțiile oamenilor, trebuie să creăm un mediu în care oamenii să gândească liber, divergent, creativ, iar într-o societate în care oamenii se tem să aibă aceste gânduri, nu vor fi capabili să se bucure de progres.”

Ați auzit aceasta? Ea tocmai vorbea despre libera exprimare, dar, în fapt, dacă înlăturăm aceasta, devreme ce accesăm gândurile și emoțiile oamenilor, trebuie să creăm un cadru în care oamenii să nu se teamă. E o nebunie. Vorbim despre politica gândurilor. Ei intenționează, și ne-o spun în față, să aibă acces direct la gândurile și emoțiile noastre și să le manipuleze așa cum cred ei mai bine, desigur, pentru „binele comun”. NU despre a salva planeta este vorba, nu-i despre egalitate, e despre control. Multe dintre locurile de muncă vor fi ocupate de către roboți, așa că ei vor redefini munca. Iar guvernele vor să redefinească ce îndeamnă să fii o ființă umană.

Conform acestei noi agende transumaniste, în noul sistem mondial de guvernare, noul sistem de control digitalizat, vom fi incapabili să distingem natura organică de ce-ea ce este artificial. Nu vom fi capabili să ne controlăm propriile gânduri și emoții pentru că o vor face ei pentru noi, pentru că vom fi legați de sistemul lor.

Guvernul actual nu a fost gândit să dureze pentru totdeauna. A fost menit să dureze suficient de mult încât să arunce omenirea în sclavia datoriilor și până când tehnologia i-a ajuns din urmă pe tehnocrați în ce privește viziunea despre viitor. Și acum…e aici. Credeți că băncile centrale ori guvernele își vor asuma responsabilitatea pentru colapsul sistemului actual?  Nu.

Virusul este aici pentru a-și lua vina. Virusul va fi scuza pentru a arde din temelii vechiul sistem. Așa cum vedem, se petrece chiar acum, iar din cenușă se va ridica acest nou sistem. Credeți că este doar o coincidență faptul că băncile centrale „se întâmplă” să aibă noile fonduri digitale, gata să ruleze?

Deja au reconstruit infrastructura globală, care să faciliteze noul sistem financiar, acest nou sistem digital financiar al controlului, care e pe cale să se lanseze. Guvernul Mondial este la ușă, este în desfășurare sub justificarea acestei crize Covid – 1984.

Iar noi, oamenii, nu avem niciun cuvânt de spus despre viitorul nostru, potrivit lor.  Nici măcar nu putem vota, potrivit lor. Acești tehnocrați decid viitorul umanității, chiar acum. Și ghiciți ce? Viitorul umanității nu este deloc… uman.

Spiro Skouras – activistpost.com

traducere din limba engleză de

prof. Patricia V.

Varianta pdf, atașată și la arhiva T.O.M.:

Marea Resetare

Mulțumim pentru efortul depus și slavă lui Dumnezeu pentru toate!