Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

O fostă vrăjitoare dă în vileag înșelătoria demonică din ocultism și din yoga…

Traducere și transcriere:

Yoga și ocultismul

Mărturie a unei foste vrăjitoare și yoghine

Eu sunt Beth și acesta este mărturia mea despre cum am scăpat din ritualurile satanice care se folosesc în New-Age, în vrăjitorie și despre cum am găsit bucuria, pacea, adevărul și înțelepciunea, datorită iubirii și milei lui Hristos. El mi-a arătat iubirea Lui, in mijlocul întunecatului iad în care eram.

Aș vrea să vă vorbesc despre yoga și ocultism. Știu că este o mare controversă în zilele noastre în legătura cu yoga, care este foarte populară. Din observațiile mele se pare că mai ales creștinilor le place mult să o practice. Privită din afară pare a fi o posibilitate extraordinară de a te menține sănătos, de a avea corpul și sufletul în echilibru. Pare că yoga vizează mai mult femeile, care sunt practicantele mai frecvente. Yoga a devenit atât de populară încât și unele confesiuni (neoprotestante) promovează yoga, și am văzut că a apărut și așa zisa „yoga creștină.”

Voi vorbi despre experiența mea cu yoga. În perioada târzie a adolescenței și după 20 de ani am fost foarte implicată în New-Age, vrăjitorie și yoga. Eram foarte interesată de vrăjitorie, zei și zeițe, însă și de alte religii (hinduismul, budismul, taoismul etc), iar odată cu aceasta am învățat și cum se face canalizarea energiei (channeling), alinierea chakrelor, folosirea cristalelor și pietrelor semiprețioase, cum să canalizez energia pentru a vindeca, yoga, meditații, curățarea cu salvie a energiilor negative și multe altele, care sunt legate de New-Age și care fac de fapt parte din ocultism.

Totul părea frumos și credeam ca este spre binele meu spiritual, spre a atinge stadiul de a deveni UNUL, acest concept New-Age și care tinde spre unanimitate. Nu vedeam nimic greșit în legătură cu toate acestea și chiar îmi convinsesem și concubinul (de pe vremea aceea – n.n.) să practice multe din aceste îndeletniciri.

Făceam yoga aproape zilnic și practicam pozițiile din acest așa zis sport. Apoi viața mea a luat o altă turnură, și totul mergea înspre rău, înspre haos, și nu am mai practicat nimic din acestea pentru o perioadă. Când am auzit de Hristos, nu eram bine deloc, eram obeză, mâncam nesănătos, mă uram și nu mă ocupam de mine deloc. În momentul în care am înțeles că sunt importantă pentru Dumnezeu, am vrut să am grijă de mine și de corpul meu, care este un templu pentru El.

Mi-am schimbat obiceiurile de a mânca, de a mă îmbrăca și în acel moment am început să practic din nou yoga, pentru a reveni în formă. După ce am reluat yoga, am început să îmi dau seama că nu era bine ce făceam și că are multe de a face cu ceea ce învățasem în trecut, cu ocultismul și cu ideile din New-Age. Nu eram foarte sigură că ce fac e bine, deoarece nu aveam informații concrete și atunci am renunțat din nou.

Cam un an mai târziu, am realizat că erau oameni cunoscuți la confesiunea pe care o frecventam, care făceau yoga. Asta m-a mirat, neînțelegând de ce acei oameni ar practica yoga. Eu trecusem prin momente foarte intense datorită experiențelor diavolești practicate și îmi dădeam seama de corelația dintre partea întunecată și yoga.

Însă aceasta face diavolul cu cei care nu înțeleg: ia ceva rău și îl îmbracă frumos, în idei frumoase (sănătate mentală și fizică) și te face să crezi că este spre binele tău. Am cunoscut mulți oameni care explicau că se simt dezamăgiți dacă nu au practicat o perioadă, pentru că ei chiar cred că fac ceva spre binele lor.

Să fac o paranteză… spiritul Kundalini (energia folosită în yoga) este utilizat de zeița Shakti, iar atunci când practici yoga și ai de-a face cu energia Kundalini, pur și simplu o inviți în corpul tău pe aceasta așa-zisă zeiță, care este de fapt un demon și care se manifestă apoi prin corpul tău. Acesta devine un fel de portal, prin care acești demoni pot intra, iar odată intrată această Shakti, vor veni garantat și alți demoni. Când dăm această posibilitate demonilor de a intra în corpul nostru, noi nu realizăm ceea ce s-a întâmplat. Nu este ca și când simțim că ceva grav tocmai s-a întâmplat sau tocmai a intrat în noi. Însă din momentul în care acești demoni au fost invitați să intre în noi, au drepturi asupra noastră și se vor manifesta în diferite feluri. Îți pot cauza o boală fizică, îți pot cauza depresie, stări emoționale exagerate etc.

În orice caz, acest demon Shakti este foarte puternic. În nici un caz nu vrei să ai de-a face cu ea sau să devii un fel de portal prin care să primești demoni înlăuntrul tău. Iar faptul că vreți să fiți ignoranți și să refuzați să știți adevărul, nu schimbă cu nimic situația, iar voi invitați acești demoni înlăuntrul vostru când practicați yoga.

Cum se manifestă vrăjitoria aici? În momentul în care ați lăsat acești demoni să intre în voi și să spunem că sunteți supărați pe cineva, gândiți rău la adresa acelei persoane, îi doriți să i se întâmple lucruri rele… în acel moment acei demoni din voi vor folosi puterea acelor gânduri și le vor îndrepta asupra acelei persoane și o vor vătăma într-un fel. Așa funcționează vrăjitoria în acest caz.

Unii oameni sunt deja îndoctrinați în ocultism dinainte de a se naște, deoarece unul din înaintașii lor și-a cedat drepturile de sânge. Este de ajuns ca unul din înaintașii din familia ta să fi fost implicat în ocultism și să cedeze drepturi de sânge asupra generațiilor următoare de după el, pentru ca în acest fel diavolul să aibă drepturi asupra ta, putându-te folosi și intra înlăuntrul tău.

Vreau să înțelegeți însă că Dumnezeu este mai puternic, mai mare și El nu va lăsa ca diavolul să vă facă rău, dacă Îl chemați. Diavolul va încerca să se facă voia lui, va face tot ce îi stă în putere pentru a învinge, însă el este deja un învins. Iar dacă noi vrem să pășim spre libertate, pe calea cea bună, atunci trebuie să mergem pe calea pregătită nouă de Dumnezeu.

Trebuie să îl rugăm pe Hristos să ne arate calea, să îndepărteze vălul de pe ochii noștri la timpul potrivit (pentru că El știe exact cât poate duce fiecare și motivul pentru care ne este dat să suferim) și să refuzăm să trăim în ignoranță. Doar pentru că ceva arată bine, miroase bine, pare frumos la prima vedere nu putem să spunem că este benefic și să declarăm că Dumnezeu nu a spus nicăieri că nu trebuie folosit.

Nu există nicăieri în Sfânta Scriptură vreun text care spune că nu avem voie să practicăm yoga. Însă Scriptura vorbește despre multe lucruri care au de-a face cu vrăjitoria și cu ocultismul. Este important să ne cerem iertare și să ne pocăim pentru ce am făcut, însă mai important este să Îi dăm Domnului inimile și mințile noastre și să Îl lăsăm să ne transforme în bine.

Nu trebuie să ne învinovățim și să disperăm pentru ceea ce am făcut, pentru că Dumnezeu va folosi orice am făcut spre binele nostru. El deja ne-a răscumpărat toate greșelile noastre și oricine Îl poate cunoaște pe Dumnezeu dacă vrea. El nu te va învinovăți pentru ceea ce ai făcut, nu vrea ca noi să mai facem vrăjitorie și yoga și alte chestii ocultiste, deoarece este foarte periculos, atât pentru noi, cât și pentru cei din jurul nostru. Chiar vrem să lăsăm o asemenea moștenire celor de după noi, doar pentru că am vrut să trăim în ignoranță și am refuzat să vedem adevărul?

Motivul pentru care am fost atrasă de ocultism este și faptul că din copilărie am fost îndoctrinată și am luat parte la ritualuri satanice, în care eram pusă să stau în anumite poziții, care se practică în yoga și să canalizez acel spirit în corpul meu. Sunt multe feluri de religii și toate se închină la diferiți zei și zeițe. Sunt multe religii care spun că se închină lui Hristos, însă nu se închină adevăratului Iisus Hristos. Sunt multe spirite care se dau drept Iisus, însă nu sunt Iisus. Și aceste spirite locuiesc în diferite (așa-numite) biserici (de fapt adunări eretice – n.n).

Toate aceste religii, precum hinduismul, budismul, taoismul, musulmanii se închină la dumnezei falși, deci se închină la diavol, ceea ce face din aceste religii a fi religii satanice. Știu că acești oameni nu cred sub nicio formă că se închină diavolului și că ei chiar cred că acești zei și zeițe sunt buni și îi ajută. Și aceasta deoarece acești oameni trăiesc în înșelare.

Nu vreau să vorbesc rău despre acești oameni, însă ei sunt înșelați așa cum am fost și eu. De aceea trebuie să spunem adevărul întregii lumi. Oamenii sunt înșelați și practică satanismul atunci când fac yoga, karate, thai chi, acupunctură, reiki, feng shui, meditații, canalizări de energii, chakre etc. Toate acestea sunt în legătură directă cu demonii și cu energiile demonice. Toate aceste forme de energii care vin sub falsa formă de iubire, lumină sunt foarte periculoase.

Ocultismul mereu va veni într-o forma frumoasă și plăcută ochiului, care te va vrăji și în final te va trimite direct în întuneric. Ceea ce avem noi de făcut este sa ne întoarcem inimile spre Hristos și să Îi cerem Lui ajutorul. El este Calea. Nu vom fi perfecți și nu vom face toate așa cum trebuie, însă trebuie să facem o alianță cu Dumnezeu și nu cu diavolul. Nimic nu se compară cu prezența lui Dumnezeu în viața noastră și înlăuntrul nostru.

traducere din limba engleză de

Claudia C.

Notă: mulțumesc din suflet Claudiei (precum și întregii echipe de traducători voluntari care sprijină din ce în ce mai mult Asociația „Prietenii Sfântului Efrem cel Nou” în lucrarea misionară ortodoxă, spre slava lui Dumnezeu) pentru efortul depus și pentru profesionalismul muncii ei.

Menționez că anumite aspecte din acest interviu le-am scos din text, tocmai pentru faptul că cea care dă mărturie, Beth, face parte din gruparea neo-protestantă a mormonilor (s-a căsătorit și are 4 copii). Am reținut elementele de mărturie despre yoga și vrăjitorie, urându-i lui Beth să ajungă să cunoască Sfânta Ortodoxie, primind Botezul ortodox, singurul mântuitor și astfel să dea o lovitură puternică diavolului și înșelărilor acestuia.

pr. Ciprian Staicu

Varianta pdf a acestui articol, pe care o adăugăm și la arhiva T.O.M.:

MARTURIE Yoga si ocultismul

Slavă lui Dumnezeu pentru toate!