Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Marele hram… al măștii

Anunț (foarte actual) preluat de pe un site grecesc și tradus în română:

Programul prăznuirii apărătoarei și ocrotitoarei tuturor creștinilor purtători de măști

„Sfânta” mască, făcătoare de minuni, va fi pusă la închinare în biserica cu hramul…….., din data de…. până în data de ……

Închinarea la „sfânta” mască se va face în cadrul slujbei Maslului și al Paraclisului Cuvioasei și de minuni făcătoarei măști (iar icoanele și moaștele Sfinților vor fi puse deoparte, spre „dezinfectare”).

Primirea măștii se va face de cler și de popor, sub conducerea Preasfințiților arhierei, la intersecția dintre străzile Turcului și Arabului… iar apoi va urma slujba vecerniei, litia, urmând ca bucățelele de litie (pâine sfințită) să fie date în pungulițe sigilate credincioșilor mascați prezenți.

După slujba panegirică de seară se va face o procesiune prin oraș cu „sfânta” mască, în acordurile muzicii interpretate de filarmonica orașului.

Sunt invitați să participe toți ascultătorii și de măști iubitorii creștini la manifestările religioase prezentate mai sus.”

O fi de plâns sau de râs?

Aceasta este starea ecumenismului AZI!

Redacția