Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Anunț editorial din Grecia

Am primit de la Gheron Sava Lavriotul, spre publicare, acest scurt mail:

„Îi informăm pe iubiții noștri frați din România că în ceea ce privește lucrarea ieromonahului Evghenie („Învățătura Sinoadelor Ecumenice despre întinarea prin erezie și validitatea Sfintelor Taine”), editarea ei în limba română s-a făcut în avans față de originalul în limba greacă pentru a fi ajutați clericii și frații noștri români, în ceea ce privește subiectele de credință. În limba greacă nu a fost tipărită încă această carte și nădăjduim ca în jurul datei praznicului Nașterii Domnului (2020) să o facem. Ea va cuprinde și câteva adăugiri, care vor fi făcute public în limba română, după ce va apare cartea în limba greacă.”

Notă: este vorba despre un studiu amplu referitor la înșelările stiliștilor, studiu cuprinzând toate argumentele istorice și teologice ortodoxe pentru combaterea acestor rătăciri; așteptăm cu nerăbdare să avem și noi acest studiu, care este încă în lucru, spre a ne face datoria și a-l oferi (într-o lucrare separată) celor interesați. Le mulțumim părintelui Evghenie și părinților aghioriți pentru tot efortul imens depus și le facem metanie, cu recunoștință în Hristos. (pr. Ciprian)