Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Care ar fi răspunsul Cuviosului Dimitrie Basarabov?


Ultima dintre stihirile cântate pe glasul 1, cea cu Și acum… se încheie cu cuvintele de rugăciune ale celor care pe Dumnezeu-Treimea Îl laudă „cu dreaptă credință.”

Nu se prea potrivește cu realitatea, decât dacă are de gând arhidiaconul Mihail, cu sabie de arhanghel și cu corul alături, să zică la Liturghia de hram de pe Colina Bucuriei – „NEVREDNIC ESTE!”, când va apare patriarhul și apoi să îl lase să îi cânte ceilalți diaconi la slujbă. Oare așa va face?

Până atunci noi, cei îngrădiți de erezie, adică ortodocși, îi mulțumim părintelui Mihail pentru că, în numele nostru, al românilor care ne-am îngrădit de panerezia ecumenistă, a înălțat aceste cântări Sfântului Dimitrie, întru „dreaptă credință.” Chiar dacă, din păcate, el nu o are. Nădăjduim că acesta a fost scopul filmării, al preaslăvirii Ortodoxiei, nu?

De observat distanța dintre psalți, care cu toate că intonează texte despre biruirea ciumei, se supun regulilor plandemiei de capvid. De altfel, acest lucru se și vede, din voia lui Dumnezeu, nu pentru că așa a fost „scenariul videoclipului”, ci din faptul că toți sunt îngenuncheați în fața catedralei…

Interesant este că acest material filmat nu cuprinde absolut nicio imagine din interiorul catedralei, ci doar o icoană a Sfântului Dimitrie de pe… un zid.

Așa este, ziduri groase, inimi reci pentru Ortodoxie, cameramani profesioniști, totul full HD. Ce nu are Trinitas TV? Credința CEA DREAPTĂ în Trinitas, adică în TREIME!

pr. Ciprian Staicu

Notă: ca om de muzică, școlit și conducător de cor, mi-am permis a face aceste comentarii. Cred că această ofrandă era mult mai inocentă dacă era doar… audio.