Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Pilda samarineanului milostiv, în contextul actual banditesc capvid

Fraților și surorilor ortodoxe de aici și de pretutindeni le urăm din inimă, la începutul Postului dinaintea praznicului Înnomenirii Cuvântului dumnezeiesc, adică al Nașterii Domnului:

Post cu mult folos duhovnicesc, fără măști și fără lașitate!

Ecumeniștilor eretici și sincretiști le urăm cu drag:

(la câte dezlegări la pește au în calendar pentru acest post, ar merge și … un vin bun românesc, ca să nu le stea vreun osișor pe trahee și să fie diagnosticați cu tuse capvid)

Redacția