Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Dumnezeu să îi ierte!

În urmă cu câteva zile a murit starețul Varlaam al mănăstirii Partoș. Bun prieten al papei, mare ecumenist! Dumnezeu să îl ierte!

În urmă cu două zile a murit părintele Ghelasie Țepeș de la Sighișoara. Mare ecumenist și ucenic al părintelui Arsenie Boca. Dumnezeu să îl ierte!

În urmă cu două zile a murit mitropolitul Ioannis de Langada, de lângă Tesalonic, cel care a slujit în repetate rânduri cu schismaticii lui Epifanie din Ucraina. Dumnezeu să îl ierte!

Concluzia: ar fi bine să ne punem întrebarea: oare Dumnezeu nu începe să tragă linie, la peste 4 ani după trădarea Ortodoxiei din Creta (acceptată de toți cei trei de mai sus și de mulți alții)?

Dumnezeu să ne ierte pe toți și să ne întărească întru mărturisirea Ortodoxiei prin faptă, adică prin îngrădirea de erezie și prin viață ortodoxă!

Îi vom pomeni la Psaltire pe cei trei, căci nu au murit ortodocși, ci eretici.

Post cu folos!

pr. Ciprian