Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Roadele schizofreniei ecumeniste: „masca este element de rugăciune, de solidaritate și de unire cu Hristos…”

https://www.facebook.com/119837518055440/videos/382434779501486/

Am primit pe mail de la un fiu duhovnicesc din diaspora românească acest link. Este un interviu al pr. Marius Ciprian Pop la sediul Ziarului 21.

Subiectul este noua mască, inventată de acest preot, care are însemne creștine pe ea. Și o oferă gratuit, într-o campanie națională de luptă contra covid-ului.

Comentariul meu:

1. Ca orice eretic, amestecă adevărul cu minciuna. Să despărțim nițel apele: vorbește despre Sf. Ciprian și de Sf. Cruce drept armă a creștinului. Bine zice. Vorbește despre Sf. Macarie cel Mare și de faptul că nu a acceptat să fie numit eretic, cu toate că a acceptat cu smerenie și cu lacrimi numirile de hoț, mândru și mincinos. Bun și aici.

2. Însă, ca orice cântăreț de muzică populară cu experiență de mulți ani, trebuie ca totul să aibă rimă, chiar dacă aceasta înseamnă călcarea preoției în picioare. Cum? În primul rând spune că Sfântul Macarie cel Mare nu a acceptat acuzația de eretic pentru că: „eu numai pe Hristos îl am în inimă.” Mai exact, „versurile” sunt altele, părinte cântăreț: Sfântul Macarie a spus că a fi eretic înseamnă că erezia îl desparte de Hristos. Cum asta? Păi erezia este o învățătură într-un alt hristos, nu Cel real. Pe acest așa-zis hristos îl slujește pr. Marius Ciprian Pop (cum a fost și cazul pedofilului caterisit Pomohaci), un hristos care ne dă puterea lui, crucea, dar ea trebuie neapărat să fie cusută pe mască pentru a avea efectul mântuitor.

3. „Decât să înjuri, mai bine te rogi…” – spune folcloristul de mai sus. Bine zis. Dar modul în care el „se roagă” cu masca pe chip este mai abitir decât o hulă, pentru că Hristos Cel adevărat este Stăpânul universului, iar invocarea numelui Lui sfințește tot și alungă toți dracii. Desigur, când faci aceasta cu credință. Iar dacă toți dracii fug, rămâne de căruță bietul covidel? Adică Hristos îți sfințește întreaga viață, dar de covidel te apără masca cu numele lui Hristos? Grea hulă!

4. Normal că la români, dacă e campanie națională și mai e și gratis, se va umple țara de „rugători” mascați în numele hristosului lui popa Marius Ciprian Pop. Eu, care port același nume, îi transmit că a ajuns mai prejos decât vrăjitorul Ciprian în perioada de slujire demonică a aceluia. De ce? Pentru că încearcă cu zâmbetul pe buze să îi convingă pe oameni că este bine și binecuvântat de Dumnezeu a purta mască.

5. Amintește și de „managerul” lui, de „colegii din MAI”, deci probabil este preot la vreo unitate militară sau are trei joburi: rapsod popular, popă ecumenist și agent MAI. Asta el o știe, nădăjduim că îi este suficient pentru pâinea de pe masă. Apropo, dacă masca lui are însemne hristice pe ea, poate nici nu mai mănâncă la masă cu familia, ci îl hrănește masca, în numele lui hristos… (cu h mic).

6. În concluzie: pentru cine poartă toată ziua mască, spun medicii epidemiologi și microbiologi, nu emisiunea Tezaur folcloric, zona dintre mască și nas și gură (în 99% din cazuri, căci oamenii nu cumpără măști zilnic, ci le poartă tot pe aceleași, iar 96% dintre ele s-au dovedit a fi literalmente cârpe) este așa de plină de microbi încât diferența dintre această zonă și spațiul dintre poponeața unui bebeluș și preacinstitul lui pampers cald și plin este ZERO. Așa că, părinte Ciprian, nu mai invitați oamenii la coprolatrie (adică la adorarea și îngurgitarea fecalelor – căci viruși asta sunt, excremente microscopice) sau, dacă o faceți, nu o mai puneți în refrenul „Hristos și credința în El”, că ați distonat de la partitura originală și sunteți fals. V-o spune un om de muzică, nu un necunoscător.

pr. Ciprian Staicu

Notă: nu spuneam în urmă cu câteva luni că va apare și „teologia” care va susține masca și covid-ul? Lasă, că vine și vaccinul și antihristul și orice, tu faci cruce peste ele și, în ritmurile muzicii lui Marius Ciprian Pop, te „sfințești…”!

„Noaptea minții naște monștri!”