Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Preot eretic ecumenist grec: „Cei care nu purtați mască, ieșiți afară… în biserică veți fi ascultători, acasă puteți face ce vreți… cei fără mască, afară! S-a terminat! Afară cu voi!…”


Desigur, la întrebarea enoriașilor de ce el nu poartă mască, a răspuns că preoții și cântăreții nu poartă mască, pentru că trebuie să cânte. Așa este în Grecia, poporul nu cântă, doar… asistă la slujbă.

Autorul acestui video (24 decembrie 2020), mai bine zis personajul principal este protosinghelul Filip Hamarghias al Mitropoliei de Messinia (Peloponez, Grecia). Domnul să aibă milă de neuronul lui singuratic!

De aceea este frumos să te îngrădești de erezie: trăiești în Adevăr și respiri adevăr, fără mască-botniță, slujind lui Hristos!

Redacția