Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Fapta bună făcută în numele ecumenismului de mărimea cartofului

Azi am văzut o știre, de la noi, din țara cartofului mare și bun (adică județele Covasna și Harghita). O faptă bună săvârșită pentru romi. Detalii la:

https://www.stiripesurse.ro/gest-frumos-facut-de-episcopia-ortodoxa-a-covasnei-si-harghitei-a-donat-zece-tone-de-cartofi-pentru-romii-cazati-in-sala-de-sport_1628870.html

Acolo se spun și două lucruri personal de către episcopul ecumenist al Eparhiei Munților, pe nume Andrei Moldovan:

a) „din punct de vedere duhovnicesc nu avem apartenență etnică sau confesională, ci suntem atleți ai lui Dumnezeu”;

Și ca să fie clar ce anume a vrut să spună, completează:

b) „Nu avem apartenență politică, nu avem etnie, nu avem credință ortodoxă, catolică, reformată, suntem frați în Hristos cu toții.”

Ați văzut, ce bine se unesc unii, în numele cartofului?

Doamne, Îți mulțumesc că m-am îngrădit de un asemenea lup ecumenist. Măcar bine că recunoaște că nu are credință ortodoxă. De fapt are credință ecumenistă și o ură viscerală – așa ca de la țară – împotriva Adevărului. Mulți preoți din eparhia noastră au luat calea băjeniei în ultimii ani, strangulați de „iubirea de aproapele” eparhială.

În concluzie, dacă vreți să vă mântuiți în ecumenism este nevoie de… pichioci, barabule, cartofi sau cum le-o mai spune. Și mare plată veți avea de la dumnezeul tip McDonalds, că de la Hristos au răsplată numai cei care Îl vor mărturisi înaintea oamenilor, nu cei care se vor lepăda de credința întru El în numele… faptei bune.

pr. Ciprian Staicu

preot ortodox al Episcopiei Covasnei și Harghitei,

prigonit de lupii paneretici ecumeniști