Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Puii de vipere

A fost ales (ieri) și întronizat azi, 19 februarie 2021, noul patriarh al Serbiei. În urmă cu patru ani, pe când vlădica Porfirie era episcop de Zagreb și Liubliana, a participat la întâlnirea ecumenistă de rugăciune la Assisi.

Mai jos, la minutul 36, secunda 30 se vede clar cum îi sărută mâna papei, așa cum o face un subordonat cleric mai-marelui său. Oare își va schimba atitudinea, acum că este patriarh al Bisericii Ortodoxe Sârbe? Să dea Domnul!

Până una alta li se cuvine ambilor cuvântul sfânt al lui Hristos: „pui de vipere.”

Redacția