Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Încă două întrebări… către arhierei

„Ar fi interesant să ne spună arhiereul din imagine dacă el consideră că Sfintele Moaște pe care le poartă în procesiune transmit infectări (cu viruși – n.n.), prin închinările (sărutările) repetate ale creștinilor… Dacă așa crede, atunci de ce le poartă în procesiune? Dacă nu crede că Sfintele Moaște transmit boală și moarte, atunci el de ce poartă mască?”

Aceste Sfinte Moaște aparțin Sfântului Apostol și Evanghelist Luca, despre care știm că a fost DOCTOR. El este ocrotitorul și apărătorul orașului Lamia și al regiunii Ftiotida, pe care o „arhipăstorește” cel din imagine.

Sursa – http://trelogiannis.blogspot.com/2021/03/blog-post_468.html

Redacția