Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

În urmă cu 50 de ani un părinte athonit spunea…

(Poza nu este din Athos, dar este frumoasă)

„Să îi faceți pe ceilalți să se mândrească cu voi, să vă iubească, să țopăie (sară în sus) de bucurie atunci când vă întâlnesc. Pentru că toți oamenii, în viața lor, în casa lor, în trupul lor și în sufletul lor au dureri, boli, greutăți, chinuri și fiecare își ascunde durerea lui în adâncul sufletului său, în inima lui, în casa lui, ca să nu o cunoască ceilalți.

Așa că eu nu știu ce durere ai tu și tu nu știi ce durere am eu. Poate că eu râd și strig, poate mă joc (mă distrez), dar în adâncul inimii mele sufăr, dar râd și strig ca să îmi acopăr durerea mea.

De aceea dăruiește-i celuilalt un zâmbet.”

Sub poză scrie așa:

„Din frageda lor vârstă să vă înzestrați copiii cu arme duhovnicești și să îi învățați să își facă cu mâna semnul Crucii. Și înainte ca ei să poată să își facă cruce cu mâna lor, să faceți voi înșivă corect acest semn pe copiii voștri.” (Sfântul Ioan Gură de Aur)

Redacția