Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Cine vrea să se mântuiască, cu întrebarea să călătorească…

La rugămintea unor fii duhovnicești vreau să spun următoarele: în data de 18 iulie 2021, în zi de duminică, după ce am săvârșit la paraclisul Sf. Iustin Popovici și Sf. Efrem cel Nou slujba Utreniei, am continuat cu citirea lepădărilor (de 3 ori) de dinainte de Botez, iar apoi am făcut Botezul și am continuat cu Sfânta Liturghie, împărtășind și pe cei botezați în acea zi.

Am făcut Taina Sfântului Botez, cu absolut toată rânduiala ei, pentru o femeie matură, iar pentru că fusese adus și un copilaș care cu câteva luni în urmă nu fusese întreit afundat la botezul săvârșit de un preot ecumenist, i-am făcut întreita afundare (desigur, la cererea și cu acordul familiei).

Am făcut diferența între femeia care venea de la papistași și căreia i-am făcut toată rânduiala, și copilul care nu fusese întreit afundat. Simplu și ortodox!

Martori au fost toți cei prezenți, din toate părțile țării.

Așa propovăduiesc, în calitate de simplu preot ortodox, din cadrul Episcopiei Covasnei și Harghitei a Bisericii Ortodoxe Române, așa fac și am ca fundament învățătura Bisericii a Botezării „din apă și din Duh”, în numele Sfintei Treimi.

În concluzie, cine vrea să se intereseze de viața mea să aibă bunăvoința să mă întrebe. Cine nu, Domnul cu mila!

Îmi pare rău că s-a ajuns, din cauza întunecării eretice, a se vorbi despre afundări parțiale. În Ortodoxie nu se practică așa ceva, iar logica omenească spune clar că afundarea este afundare 100% și sub niciun chip altceva.

Cu urări ortodoxe de bine tuturor,

pr. Ciprian Staicu