Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Să nu ne pierdem în detalii…

Mâna dreaptă a Sfântului Maxim Mărturisitorul, care i-a fost tăiată acestuia, pentru a nu mai scrie ortodox

Am citit acest articol:

https://www.activenews.ro/opinii/Cine-ne-iubeste-cu-adevarat-172274

Și apoi i-am trimis autorului lui acest mesaj (ca vechi cunoștințe ce suntem):

Despre Bill, despre alimente contaminate, despre vaccinuri etc etc nu am auzit sa fi spus Maica Domnului ca sunt „vrăjmașii ei și ai Fiului ei” (cum a zis-o în mod repetate despre eretici sau despre „iubitorii” de eretici). Nu ca nu ar fi…

Însa cei care aduc urgia lui Dumnezeu asupra lumii sunt ereticii, pentru ca Liturghia ține lumea, iar pomenirea ereticilor la Liturghie este o nemăsurată impietate.

Asa că, punând punctul pe i, pentru ca ecumenismul este la putere și pentru ca la Liturghiile Bisericii sunt pomeniți ca, chipurile, „ortodocși”, ereticii, de aceea vine MÂNIA Domnului asupra lumii.

În rest totul constituie doar detalii, de care desigur ne ferim, căci nu vrem a ajunge să mâncăm carne „artificială”, din cine știe ce gândaci făcută.

pr. Ciprian

PS 1 – am scris cele de mai sus întru cinstea Sfinților Părinți de la Sinodul VI Ecumenic, pe care i-am pomenit ieri și care, unii, deși fuseseră prigonitori ai Sfântului Maxim Mărturisitorul, până la urmă tot la teologia lui au ajuns, ÎNGRĂDINDU-SE de monotelism și de adepții lui. Istorie, ce mai!

PS 2: Gheorghe Fecioru, alias Mihai Cristea, de fapt este Virgiliu Gheorghe, cunoscut de toți. Ce bine e să ai atâtea pseudonime. Dar, totuși, nu folosim în articole cuvântul „noroc”, pentru că acela este un drac, care nu are ce căuta în Familia ortodoxă.