Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Dangăt ortodox, întru redescoperirea omeniei românești

Îmi plânge inima de mila copiilor și a mamelor plecate în pribegie de groaza războiului. Însă am citit undeva că a-ți păsa nu înseamna doar să spui: Săracii de ei!, ci trebuie să faci practic ceva spre alinarea durerii aproapelui. De aceea vă pun la inimă cele de mai jos, ca Prieteni ai Sfântului Efrem cel Nou ce sunteți.

Azi am întrebat la FAN Courier dacă ne pot ajuta. M-au sunat și am căzut de acord să facem câte un pachet în jur de 15 kg, pe care să îl trimitem săptămânal (de 3 ori) la Suceava. Apoi vom mai vedea cum evoluează lucrurile. Firma de curierat ne-a oferit gratuitatea transportului și le suntem recunoscători pentru omenia arătată.

Acolo, la Suceava, am un fin, preot, cu care am vorbit și care va distribui cele trimise. Primul transport pleacă miercuri seara, pe 2 martie (de ziua Sfântului Nicolae Planas, ocrotitorul familiei, minunat, nu?) și va ajunge joi dimineața acolo.

Vrem să punem cozonaci și pâine făcute în cuptorul nostru tradițional. De asemenea, hăinuțe, jucării și alimente (caș, măsline, unt, dulciuri etc), ce se poate consuma în săptămâna brânzei. De săptămâna viitoare vom trimite alimente de post, pături, produse de igienă etc.

De asemenea, am anunțat autoritățile locale (ale comunei noastre), cât și pe cei din Suceava – și vă transmitem acest mesaj tuturor, putând să îl răspândiți și dvs – cu invitația de a veni la noi, la arhondaricul Sf. Ioan Rusul, pentru a locui vreme de câteva săptămâni, un număr total de 13 persoane (mame și copii din Ucraina).

Putem asigura și transportul din nordul țării până aici, în județul Covasna.

Aici avem toate condițiile de cazare plus hrană caldă și multă dragoste, o gospodărie plină de veselie și multe șanse pentru bucuria jocului copiilor.

Cred că pe termen mediu ceea ce au nevoie copilașii înspăimântați de război și mamele care și-au lăsat soții să își apere țara este multă liniște, într-un cadru natural (avem și un centru de echitație aproape, pădurea e lângă noi, aici este ca un colț de rai, din mila Domnului), pentru ca sufletele lor să se liniștească după trauma cumplită suferită și să se întoarcă apoi cu bine la casele lor.

Televizoare nu avem aici, ne ținem departe de ele, însă cu siguranță este mai sănătos așa pentru toată lumea.

Îi așteptăm cu toată dragostea, după cum va binevoi Maica Domnului. Oricum, dacă vor veni la noi vă vom anunța și pe dvs, cu tot dragul.

Cine și dacă vrea să îi sprijine, poate să o facă urmând linkul de mai jos (la jertfa dvs vom adăuga și noi tot ce putem, în numele lui Hristos). Vă mulțumim!

Donează

Domnul Iisus Hristos să ne apere pe toți de tot răul!

pr. Ciprian Staicu și familia