Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Și mie mi-a adus … ”Moșul” un cadou de la ecumeniști

Azi a fost o zi plină. Acestea sunt concluziile:

Preasfinția Voastră,

Subsemnatul, pr. dr. Ciprian-Ioan Staicu, paroh, cât va mai îngădui Preasfânta Născătoare de Dumnezeu, al parohiei Sf. Gheorghe III din municipiul Sf. Gheorghe, județul Covasna, Vă anunț că am primit, din păcate cu întârziere, doar luni, 5 decembrie 2016, la ora 13.05, adresa nr. 1645, emisă la Centrul Eparhial în data de 2 decembrie 2016 și purtând semnătura Preasfinției Voastre. Îmi pare rău și îmi cer scuze că nu am venit la ora stipulată în document (9.30), însă probabil că aceasta a fost voia Domnului. Oricum, Vă asigur de respectul meu ca om, deși nu Vă mai pomenesc la sfintele slujbe începând cu data de 29 octombrie 2016, pe motiv de părtășie la panerezia ecumenistă, anatematizată de Sinodul ROCOR în anul 1983 și înfierată de Sfinți ai Bisericii precum Sfântul Justin Popovici. Vă doresc să redeveniți un mărturisitor al Ortodoxiei, așa cum ați jurat la hirotonia întru arhiereu, căci altă cale de mântuire nu există pentru nici unul dintre noi. Voi relua cu bucurie nespusă pomenirea Preasfinției Voastre la sfintele slujbe de îndată ce vă veți dezice de hotărârile Adunării tâlhărești din Creta și de alte manifestări ecumeniste personale (precum ”sfințirea” unei troițe la unitatea militară din Gheorgheni alături de un cleric papistaș, conform mărturiilor unora dintre angajații unității).
Acestea fiind spuse în introducere, să trec la tema principală. Adresa nr. 1645 reprezintă un fals în acte și voi dovedi acest lucru:
– în primul paragraf se menționează: ”Vă aducem la cunoștință faptul că, întrucât nu ați răspuns solicitării adresate Preacucerniciei Voastre de către PC Părinte Protopop Bercu Ioan, temei nr. 208/29.09.2016, privind efectuarea inspecției anuale a gestiunii Parohiei Ortodoxe Sf. Gheorghe III…”

– conținutul adresei nr. 208 din 29 septembrie 2016 este următorul: vezi textul integral mai jos. Paragraful 5 vorbește de Execuția bugetară pe semestrul I și nu de inspecția anuală sau revizia contabilă a actelor parohiei Sf. Gheorghe III. Într-adevăr, în altă adresă, cea cu nr. 187 din 30.08.2016 se spune: ”Pentru revizia contabilă vă veți prezenta la sediul Protopopiatului când veți fi convocat telefonic sau în scris.”

– deci, într-un act emis cu o lună înainte de cel menționat în adresa primită azi, se spune clar că voi fi ”convocat telefonic sau în scris”. Aici este problema. Nu am fost convocat la sediul Protopopiatului, cu toate că am tot așteptat acest lucru. Toți preoții au fost chemați, actele au fost verificate, li s-a comunicat frumos și calm unde au greșit – este normal să mai fie greșeli, pentru că nu suntem contabili, deși vânzători de lumânări ne ”lăudăm” a fi, lucru pe care secretarul Dvs personal l-a numit într-o ședință la Protopopiatul nostru ca fiind măsura după care este judecată activitatea pastorală a unui preot. Adică suntem preoți buni dacă vindem lumânări multe, deci aducem venit gras Centrului Eparhial. Din acest punct de vedere, ca unul care mi-am plătit către Protopopiat toate lumânările vândute, cred că aș merita felicitări, neavând restanțe, ca alți preoți, care au parte însă de oblăduire chiriarhală. Subliniez că motivul pentru care nu am fost la ultimele întâlniri de la sediul Protopopiatului este că mi s-a acrit de atâta miștocăreală și calomnii, încurajate de părintele protopop, care uită că preoții nu sunt prestatori de servicii și aducători de fonduri la ”buget”, ci slujitori ai lui Hristos.
– însă astăzi, în discuția mea telefonică cu părintele consilier bisericesc se auzea o voce în fundal – nu știu a cui – SĂ VINĂ NEAPĂRAT ASTĂZI CU TOATE ACTELE. Din câte văd, conform adresei nr. 1645, am dreptul să vin cu un consilier sau cu epitropul. Astăzi nu pot veni pentru că fiica mea este bolnavă și soția mea nu este acasă (nu pot lăsa un copil de 10 ani, bolnav, singur), iar epitropul, cu care aș fi venit, astăzi este de serviciu.
Acestea sunt datele problemei. Acum, ca un om care – chiar dacă sunt considerat naiv sau chiar prost – totuși nu sunt așa, vreau să specific următoarele, succint pentru a nu răpi timpul Dvs prețios:
1. Cred că s-a intenționat să fiu chemat cu toate actele, pentru a mi se lua, poate să se ”piardă” unele dintre ele și să mă trezesc apoi cu probleme juridice. Mă iertați, chiar mă credeți lipsit de minte? Acum fotografiez absolut toate actele contabile ale parohiei, înainte de a le preda, așa că voi avea oricând TOATE dovezile referitoare la veniturile și cheltuielile ei. Miercuri dimineață le voi depune la Protopopiat – este dreptul meu să apelez la autoritatea superioară directă și obligația legală a contabilei să mă ajute, căci nu am vreo rea intenție.
2. După ce actele vor fi verificate la Sf. Gheorghe și voi face modificările necesare datorate neștiinței, nu relei voințe, pot fi verificate oricât doriți la Episcopie. Părintele consilier bisericesc m-a mințit azi, când mi-a spus că TOȚI preoții au fost convocați la această supra-verificare la nivel eparhial. Eu am vorbit între timp cu câțiva preoți și NICIUNUL nu a fost chemat. Concluzia: nu arde țara dacă actele ajung miercuri la Protopopiat, sunt verificate si apoi trimise la Episcopie. Cu atât mai mult cu cât, conform raportului pe care îl anexez acestei scrisori, singurul aflat în pierdere sunt eu, căci toate dările mi le-am plătit, toate cheltuielile le-am achitat, doar salariul meu, care este de peste 2.000 de lei, a rămas lunar sub 500 lei, pentru că am preferat să investesc în biserica mare. Reamintesc Centrului Eparhial că, cu toate că sunt cel mai bine pregătit teologic preot ortodox din Episcopia Covasnei și Harghitei, din ”dragostea” Preasfinției Voastre de când am fost numit paroh aici, la biserica cu hramul Bunavestire, nu am primit nici un leu de la stat. Însă Dumnezeu m-a ajutat înzecit.
3. Consider că de ambele părți trebuie să existe respect și legalitate. Adresa nr. 1645 este ilegală, căci primul ei paragraf conține un fals în acte: eu de fapt nu am refuzat să merg cu actele la Protopopiat, așa cum sunt acuzat, pentru faptul că OFICIAL nu am fost NICIODATĂ chemat.
4. Sunt sigur să lupta mea antiecumenistă a condus la inventarea acestei ”soluții” de a mă lăsa fără acte, ca apoi să fiu dat afară și să se trâmbițeze faptul că sunt un hoț sau mai știu eu ce.
5. Eu zic, cu tot respectul, să lăsăm deoparte astfel de preocupări total nepotrivite pentru perioada Postului, de încercare de stopare a activității mele pastorale.
6. Acum vreo două luni eram pe locul 3 pe o ”listă patriarhală” de caterisiri. Nu am să îngădui să fiu caterisit din alt motiv decât pentru lupta antiecumenistă pe care o duc, nădăjduiesc că demn și frumos. Aveți cuvântul meu de preot în acest sens.

Sf. Gheorghe, 5 decembrie 2016

Cu respect, pr. dr. Ciprian-Ioan Staicu

Preasfinției Sale,
Preasfințitului Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei

Anexe:

adresa-primita-azi

adresa-2-protopopiat

27 Responses to Și mie mi-a adus … ”Moșul” un cadou de la ecumeniști

 1. preot says:

  ERAM SIGUR CA URMEAZA CIORANEALA… PLECATI DIN SISTEM LA CERERE, INVOCAND ‘MOTIVE PERSONALE’. ASTA SI VOR, SA VA SCOATA HOTI, CURVARI, FUMATORI, BETIVI, SA VA ACUZE CA SCUIPATI IN CURTEA BISERICII, CA TUSITI IN ALTAR, ETC… V-AM ZIS SA NU VORBITI CU DIAVOLUL, CA ARE TEHNICI MAI TARI CA VOI!

  http://prieteniisfantuluiefrem.ro/2016/12/05/si-mie-mi-a-adus-mosul-un-cadou-de-la-ecumenisti/

  IAR SFARSITUL ARTICOLULUI ESTE APOTEOTIC FATA DE SPUSELE MELE, LE RECUNOASTE CHIAR PARINTELE STAICU:

  ” Nu am să îngădui să fiu caterisit din alt motiv decât pentru lupta antiecumenistă pe care o duc, nădăjduiesc că demn și frumos. Aveți cuvântul meu de preot în acest sens.”

  DANSATI CU DIAVOLUL, ACUM CULEGETI NADUSEALA LUI…

 2. Pr Claudiu says:

  Doamne ajuta, frate drag!
  Era de asteptat o diversiune adminiatrativ bisericeasca prin care sa va sperie, discrediteze sau mazileasca! N au inteles ca acestia lupta impotriva Adevarului pe care L dispretuiesc si nesicotesc. Ma astetam la vesti mai bune. Se pare ca eu va trebui sa pregatesc sampania! Poate chiar pe 8 dec!!! 🙂

 3. Marius Sebastian says:

  Parinte duhovnic, Multa Sanatate Mariei ! In Moldova exista un prost obicei la Imormantare: in buzunarele raposatului i se pun bani, ca sa aiba cu ce plati Vamile. Poate si domniile lor vor sa aplice aceasi „strategie” ca sa ajunga in Imparatia lui Dumnezeu…

 4. Doina says:

  Sărăcuţii de ei, sunt de plâns. Recurg la orice mijloace pentru a se opune ADEVARULUI şi a celor care mărturisesc ADEVARUL. Aceşti oameni mai cred în Dumnezeu? Sau au crezut vreodată în Dumnezeu?
  Mergeti cu Dumnezeu inainte părinte, nu vă lăsaţi intimidat!
  Sănătate şi mântuire să ne dea Domnul, că de belele au grijă cei dea stânga să ne aducă.

 5. Andrei Grosu says:

  Sincer, nu stiam prin ce furci caudine va pun sa treceti domnii protopopi. Mi se pare un fel de militarie ce se face cu dvoastra, insa se mai folosesc si viclenii multe.

  Copiati totul parinte, sa aveti dovezi ca vad ca sunt pusi pe rele. Sa va tina Dumnezeu sanatos sa duceti lupta mai departe, dar nu aceasta si cea impotriva ecumenistilor.

  Doamne ajuta

 6. Martyrik Appeal says:

  Nu abdicam!
  E o datorie filiala sa-L aparam pe Hristos de cei ce Il palmuiesc cu salbaticie! El e Parintele nostru, Dumnezeul nostru! Aici e mai mult decat mama, e mai mult decat tata. Ramanem la piciorul Crucii Lui cu orice chip!

  Nu, inca nu e totul pierdut!
  Cat mai suntem in trup inca se mai poate face ceva, inca mai e timp sa lucram asupra sufletului nostru. Fiecare ajutam cum putem in jurul nostru. Poporul credincios sufera de abulie motiv pentru care credinta lui agonizeaza. Nepasarea e mare si mare e si sminteala. Ierarhii au un caracter policromic, ceea ce denota ca sufera de policromatofilie religioasa, dar nu e o noutate, ci inca o dovada ca exista drac si e chirias in multe piepturi de ierarh si de cleric.
  Pentru noi nimic nu e pierdut atata timp cat stam in Biserica Luptatoare si nu trecem in pridvorul vanzatorilor de Hristos. La Creta ierarhii i-au facut pretul lui Hristos. Se repeta si retraim istoric vanzarea lui Iuda doar ca acum e vorba de sindromul „Iuda” si nu de persoana lui.
  Trebuie sa avem nadejde si credinta in continuare. Cel ce e in noi e mai mare decat cel ce e in ei. Deci, „nu te teme turma mica!”

  Nici caterisirea nu e valabila, nici afurisirea. Reper sunt Sfintele Canoane, nu forta verbului sau a gesturilor apocrife, eretice. Eretic esti in momentul in care nu mai respecti Sfintele Canoane, deci hulesti impotriva Duhului Sfant, Autorul lor si Luminatorul, Povatuitorul Sfintilor Parinti prin mana carora au fost scrise si lasate noua mostenire sfanta.

  Nu ne lasam intimidati!
  Nu trebuie sa lasam teama inhibitiva sa ne domine fiinta. Frica de oameni dispretuieste pe Dumnezeu!
  Avem de a face cu oameni, nu cu zei cum lasa ei impresia ca ar fi. Nimeni nu e infailibil, nimeni nu e deasupra legii, deasupra Canoanelor! Indiferent de gradul ocupat in ierarhia Bisericii! Noi ne aparam si luptam cu Sfintele Canoane si cu harul lui Hristos cel progonit de ei. Ierarhii prigonitori sunt doar o uzina de vorbe goale si inaintea lui Dumnezeu si inaintea noastra! Nimic din ceea ce zic ei nu are valoare canonica atata timp cat nu are temei canonic!
  Caterisirea nu are nicio valoare, deci nu are rost sa ne temem! Adica cum vine asta, diavolul a ajuns sa cateriseasca?! Adica, diavolul a ajuns sa dezlege ceea ce a legat Dumnezeu?! I-auzi!

  Daca nu am motive canonice sa fiu caterisit, atunci cu ce legi opereaza caterisirea? Nu tinem cont de „canoanele” haitei, nu ne supunem deciziilor luate fara temei Canonic, Patristic.
  Pai, cum vine asta, Hristos a facut preoti si diavolul ii cateriseste? Noi ascultam de Hristos fratii mei, nu de diavol. Ca ierarh cand ai cazut din Hristos esti arama sunatoare si chimval rasunator. Sa nu dam crezare oricarui duh – spune Sfantul Apostol Pavel. Preotia nu ti-o ia nimeni decat pe temei canonic. Nu renuntam de bunavoie la darul lui Hristos, la uriasul dar al preotiei. Nu ascultam de diavol! Asta se urmareste – eliminarea tuturor preotilor lui Hristos si lasarea turmei pe mana lupilor. Sa nu fie! Turma are nevoie de preoti acum mai mult decat oricand.
  Ramanem in Biserica cu orice chip! Nu parasim Biserica, nu ne lasam dati afara din Ea, nu o lasam pe mana celor faradelege!

  Noi suntem plamaditi din aluatul invingatorilor, din aluatul Sfintilor Parinti, din aluatul luptatorilor pentru Adevar, pentru Biserica, pentru Hristos! Aluat sfant! Nu suntem clei din aluatul fariseilor cu mitra, a fatarnicilor a caror viclenie lumineaza fosforescent si e imposibil sa nu o sesizezi.
  Daca as avea bani si daca ierarhii ar lupta pentru Adevar si s-ar arata gata de jertfa pentru Hristos, as poleii hainele lor cu platina si as incrusta in ele pietre scumpe, le-as face masini la comanda si catedrale minuni ale lumii. Dar cand vedem ca l-au bagat pe Hristos la mijloc si Il plesnesc peste obraz, ce e de facut? Ne lepadam sau luptam? Nimeni si nimic nu ne poate desparti de Hristos decat pacatul! Iar daca nu are pacat canonic, cine si cu ce putere poate dezmostenii un preot de darul lui? Pot ei sa anuleze harul preotiei? Adica, pot ei sa astupe glasul lui Hristos din preot? Pot ei sa astupe gura Duhului Sfant? Doar peste cadavrul meu!

  Ceea ce s-a castigat prin lupta trebuie pastrat de noi tot prin lupta! Ceea ce au facut Sfintii Parinti suntem datori si noi sa facem. Nu acceptam sa ni se inchida gura si sa lasam turma pe mana lupilor!
  Biserica e inconjurata de lupi, de ortodocsi tradatori si de eretici ce saliveaza sa o vada sfasaiata!
  Avem o singura viata de trait, o singura sansa sa dovedim ai Cui suntem. Sa se ridice marturisirea noastra ca tamaia inaintea lui Hristos! Sa marturisim cu ajutorul lui Hristos cel progonit si in duhul Sfintilor Parinti! Pe scut, nu sub scut!

  • preot says:

   Caterisirea

   Pedeapsa cea mai grava pe care o poate primi clericul este caterisirea. Prin caterisire intelegem pierderea dreptului de a invata, sfinti si pastori.
   Trebuie stiut ca o persoana poate sa ocupe o pozitie de slujitor bisericesc prin doua acte: o Taina, Hirotonia, prin care i se da persoanei respective harul pentru treapta in care este hirotonit si un act juridic. Daca ne intrebam de ce si de un act juridic, raspunsul e simplu. Prin acest act se acorda indreptatirea exercitarii puterii bisericesti, intr-o anumita unitate teritoriala. Daca cineva are numai hirotonia, el poate savarsi in mod valid lucrurile care revin treptei lui ierarhice, insa, aceste lucrari sunt ilegale pentru ca nu are autorizatie legala de a le face. S-a spus ca atunci cand o persoana este indepartata din cler, vorbim doar de un act juridic. Iar caterisirea fiind un act juridic, ea nu va putea sa anuleze decat ceea ce s-a acordat tot printr-un act juridic.

 7. Martyrik Appeal says:

  Sa ii daruiasca Maica Domnului sanatate fiicei! Sa ocroteasca, sa aline si sa alinte, Stapana noastra, familia sfintiei voastre! Sa stinga necazul si sa reaprinda pacea, linistea si bucuria harului Fiului Ei in sanul familiei, in sanul turmei ce o pastoriti, in sanul Bisericii noastre!
  Maica Domnului, Sfantul Ierarh Nicolae si tot Sinaxarul sa va fie martori, ocrotitori si grabnic ajutatori! Sa va fie, sa ne fie! Amin!

 8. BALTAG LICĂ says:

  De ziua Sfântului Ierarh Nicolae vă trimitem darul ultimelor două mari Fericiri din cele 9:
  Fericirea a 8-a: „ Fericiți cei prigoniți pentru dreptate căci a lor este Împărăția cerurilor”.
  Și cea ,ai mare dintre Fericiri, a 9-a, când omul și Domnul sunt ca marca pe scrisoare: „ Fericiți veți fi când vă vor ocărî și vă vor prigoni și vor zice tot cuvântul rău împotriva voastră, mințind pentru Mine. Bucurați-vă și vă veseliți căci plata voastră multă este în ceruri”.
  Aceste două mari fericiri sunt caracteristice sau îi definesc pe cei ca Părintele Staicu Ciprian-Ioan, care apără azi și acum Ortodoxia de lupi în piei de arhipăstori și păstori. Aceste mari fericiri ni le-a dat Hristos ca arvună a ceea ce va urma la Marea Judecată, pentru a ne întări în lupta cu cei ce vor să sfâșie trupul Miresei lui Hristos – Biserica Ortodoxă. Ne bucurăm că existați și să știți că și noi vom fi alături de dv. până la capăt și cu orice preț. Așa să ne audă și să ne ajute Bunul Dumnezeu. Amin !

 9. Marius Gogonea says:

  Mantuitorul Hristos si Maicuta Domnului sa va daruiasca sanatate, Mariei cit si familiei dumneavoastra parinte Ciprian! Ne rugam, ca pe acest drum al Crucii pe care Bunul Dumnezeu vi l-a daruit, vesnic sa va insoteasca bucuria si nadejdea Celui inviat din morti ce intr-u Slava s-a imbracat. Ne rugam pentru toti ceilalti frati ai nostri, pentru fiecare dupa puterea lui in lupta aceasta cu fiara ecumenista, ne rugam Maicii noastre, sa ne fie calauza si acoperamant pe lungul urcus al acestui munte al suferintei ce ne asteapta. Astazi, ne rugam si le dorim ecumenistilor eretici, sa le fie vesnic in cugetare si spre indreptare Palma Daruita de catre Sfintul Nicolae ereticului Arie, altfel, la Dreapta Judecata, Palma Mantuitorului Hristos va fi neiertatoare. Va respectam si multumim lui Dumnezeu Cel Intrupat pentru toate!

 10. Ciprian says:

  Parinte drag, ne rugam Maicutei Domnului si Sfintilor temnitelor comuniste sa va intareasca si sa mijloceasca pentru sfintia voastra, sa va dea cuvant cu putere multa in fata noilor rastignitori!
  Imi alatur si eu rugamintea, alaturi de cea a fratilor ce au scris mai sus, spre a va acoperi si de cele lumesti – martori, mijloace de inregistrare – la intalnirea cu mai marii.
  Sa stiti ca sunt si in Dulcele Targ unii barbati ce nu si-au plecat genunchii lui Baal-cel imbracat in sutana-si care va pretuiesc!
  Hristos in mijlocul nostru!

 11. Sluga netrebnica says:

  Vietuitorii si credinciosii Schitului “Sfanta Cuvioasa Parascheva”, din Radeni Neamt, resping erezia cretana si au intrerupt pomenirea episcopului cazut in erezia ecumenismului.

  Sursa: http://aparam-ortodoxia.ro/2016/12/05/vietuitorii-si-credinciosii-schitului-sfanta-cuvioasa-parascheva-resping-erezia-cretana/

 12. Eftimie Mitra says:

  Intre prigoana si marturisire.
  Daca parintele Iustin ar fi fost in viata cu siguranta v-ar fi sustinut. Cred ca si acum o face prin mijlocire la Hristos, pentru care faceti toate acestea.
  Va purtam in rugaciune si va asigur de toata pretuirea pentru jertfa asta.
  Ca…, pana la urma astea sunt jertfele marturisirii din zilele noastre.
  Sa de Dumneyeu ca aceste jertfe sa aiba roade in sufletele curate care inca nu realizeaza pericolul acestei erezii.

 13. Andrei Grosu says:

  Foarte frumoase comentarii…Martyrik Appeal as fi vrut sa iti stiu numele si sa luam legatura. Parintele Ciprian poate sa iti dea detalii despre mine. Doamne ajuta

 14. Am o mică mare problemă. Citeam tâlcuirea Sfintei Evanghelii de la Matei făcută de Sf. Teofilact al Bulgariei și în capitolul 5, versetul 22, în edițiile apărute după 1914 scrie: „Eu însă vă spun vouă: Că oricine se mânie pe fratele său, vrednic va fi de osândă…” iar în ediția 1914 ca și în cea 1805, scrie: „Eu însă vă spun vouă: Că oricine se mânie asupra fratelui său, în deșert, vinovat va fi judecății…” https://i.imgur.com/onbj279.png iar Sf. Teofilact ne învață: „Iar cel ce «se mânie asupra fratelui său, în deșert», acela va fi osândit, iar dacă cineva se mânie cu bună cuvântare și pentru îndreptare și după [dintru] râvnă duhovnicească, nu va fi osândit. Pentru că și Pavel graiuri de mânie a grăit către Elimas vrăjitorul și către arhiereu (F.A. 13, 8-11; 23, 3), dar nu «în deșert», ci din râvnă. Atunci ne mâniem «în deșert», când o facem din pricina banilor sau a slavei [deșarte].”

  Să îmi fie cu iertare dar îmi spune gândul că așa omisiune este incalificabilă și inadmisibilă. Vă rog să mă ajutați să înțeleg ce se îmtâmplă.

 15. Teodor Stela (crestinul orthodox ) says:

  Parinte Ciprian aceasta lupta dusa impotriva raului este lupta impotriva a tot ce este antihristic fie ecumenism adica erezia ereziilor ,fie acte cu semnul fiarei , fie insasi satana intronat care se vrea numaidecat la Ierusalim …” noul Ierusalim”
  este o lupta dusa impotriva fiarei .
  ” …SI cei care se vor lupta cu fiara , mari vor fi in imparatia lui DUMNEZEU ”
  Sfantul Parinte Arsenie Boca
  HRISTOS DUMNEZEU SA VA TINA DREPT SI SANATOS IN ACEASTA LUPTA dusa impotriva fiarei PENTRU SLAVA ORTHODOXIEI .

  • Pąʍvo says:

   Boca nu e sfant. Si nu va fi nici cand il vor canoniza BOR–ul apostat.
   Ai atatia Sfinti Parinti de la care poti lua citate memorabile. Cei drept, mai toti sunt in icoane si fotografii – batrani. Tu ai alte preferinte…

 16. Sluga netrebnica says:

  @ Ciprian Stelian
  Sfanta Scriptura a inceput sa fie modificata putin cate putin. Si nu numai Sfanta Scriptura, ci si altele.
  Editiile de pana la 1914, inclusiv 1914 sunt cele mai bune.

  Cat despre „supararea din ravna” sau „supararea in desert”, sa ne aducem aminte de Sfantul Ierarh Nicolae, care in timpul Sfantului Sinod, vazand ca ereticul Arie se tot impotriveste tuturor invataturilor si huleste impotriva Mantuitorului, acest mare sfant si mare facator de minuni, Ierarhul Nicolae, i-a dat o palma lui Arie.
  Pentru aceasta, ceilalti ierarhi l-au scos pe Sfantul Nicolae din Sinod, i-au luat biblia si omoforul si l-au aruncat in temnita.

  Insa Maica Domnului si Dumnezeul nostru Iisus Hristos au fost in temnita la Sfantul Ierarh Nicolae si i-au dat o Biblie si alt omofor, pentru ca Sfantul, din ravna duhovniceasca se suparase si ii daduse o palma ereticului Arie.
  Toate acestea li s-au aratat in acelasi timp, in vis, si unora dintre Ierarhii cel pedepsisera pe Sfant si ei si-au dat seama ca au gresit. L-au scos pe Sfant din temnita si mai tare l-au cinstit.

  Biblia din 1914 este versiunea corecta.

  • ovidiu says:

   Eu am SFANTA SCRIPTURA DIN 1994, si as dori sa cunosc si pe cea din 1914,cum as putea intra in posesia ei ?ovidiu

 17. Pąʍvo says:

  Parinte, purtati acest cuvant in sufletul si inima sfintiei voastre:
  ☦ Toate le pot întru Hristos, Cel ce mă întărește ! (Filipeni 4, 13)
  ☦ In tot locul stăpânirii Lui, binecuvintează suflete al meu pe Domnul. (Psalmi 102, 22)

  Maica Domnului sa va ocroteasca !

 18. Sluga netrebnica says:

  @ ovidiu

  Stiu ca se gasea la libraria sophia.

  Cel mai bine este sa-i intrebi direct.

  http://www.librariasophia.ro/contact.html