Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Un comentariu la Comunicatul Sinodului Sfintei Biserici Ortodoxe Române

lupi
La adresa de mai jos a apărut Comunicatul Sinodului B.O.R.:

Comunicat: Orice lămurire privind credinţa trebuie făcută în comuniune bisericească, nu în dezbinare

După citirea lui primele gânduri care mi-au venit au fost:
1. Referitor la titlul lui, disting următoarele, pe care le voi și comenta:
a) ”orice lămurire privind credința” – nu cred că poporul român are nevoie de ”lămuriri”, de muncă de lămurire, dusă oficial cu blândețe, dar de fapt prin ”teologia bâtei”, ci are nevoie de ierarhi care să spună NU panereziei ecumeniste. Miroase de la o poștă a erezie când te gândești la ecumenism. Oare împărtășirea deja ”obișnuită” prin Germania și Italia a papistașilor și protestanților din potire ortodoxe – adică așa-numitul ecumenism popular – este ceva care mai are nevoie de lămuriri sau este pur și simplu batjocorirea Tainei Sfintei Împărtășanii? (în acest sens ca mărturii acuzatoare ale acestei practici blasfemiatoare, impusă de ”ierarhii” români, avem 2.000 de ani de Ortodoxie și de opere patristice). Credința noastră este clară, lămurită și sfântă, credința ecumeniștilor este antihristică, demonică și pierzătoare.
b) ”comuniunea bisericească” pe care noi o dorim este cea cu Sfinții Grigorie Teologul, Athanasie cel Mare, Ioan Damaschin, Fotie cel Mare, Grigorie Palama, Marcu Eugenicul etc, precum și cu sutele de milioane de mucenici de a căror jertfă pentru Hristos își bat joc cei care au scos Sfânta Ortodoxie la vânzare, nu pe 30 de arginți, ci chiar mai puțin.
c) ”dezbinarea” nu este lupta antiecumenistă, ci este viclenia ecumeniștilor, fățărnicia lupilor în piei de oaie care împing cât pot de tare neamul acesta în iad. Suntem în prag de a fi pusă ca prim-ministru o femeie musulmană, iar glasul ierarhilor BOR ne mustră pe noi pentru dezbinare? Țara noastră în halul acesta a ajuns? A avea un președinte neamț și posibil o viitoare prim-ministră musulmană este RUȘINEA acestui neam și dovada că ni se pregătește un praznic al Nașterii Domnului cum nu s-a mai văzut în istoria neamului nostru.
2. ”S-a luat act cu mâhnire de evoluția recentă în România a reacțiilor negative referitoare la receptarea Sfântului și Marelui Sinod al Bisericii Ortodoxe (Creta, 2016)”
Răspuns: ”S-a luat act”? Din nou aceeași formulă. Ce s-a întâmplat cu dulcele grai românesc? Alte expresii nu mai sunt? A se lua act înseamnă în limbaj juridic a accepta ceva hotărât deja. Deci, în traducere pe limba noastră cea frumoasă: ”s-a hotărât deja că singurii vinovați care există în B.O.R. sunt antiecumeniștii.”
Eu mi-am făcut datoria 25 de ani și, înainte de a fi judecat, episcopul meu a declarat public că ”atâta vreme cât sunt eu episcop în Covasna și Harghita, părintele Ciprian nu va mai fi preot.” Noi, antiecumeniștii, avem reacții negative? Dar citatul de mai sus cum s-ar traduce? Oare nu cumva samavolnicie?
NU receptăm deloc pozitiv Adunarea din Creta, pentru că a fost ERETICĂ ! Și ne vom ține de mărturia aceasta până la mormânt. Oare chemarea preoților la ”reînnoirea jurămintelor” și la acceptarea hotărârilor din Creta (vezi cazul Arhiepiscopiei Bucureștilor și al Eparhiei Buzăului) se înscrie în procesul normal de ”receptare”? Cum, cu pistolul la tâmplă? Cu amenințări? Cu declarații ca ale ierarhului Vrancei că dacă episcopul vă trage pe toți în iad, trebuie să mergeți după el?
3. ”Patriarhia Română a subliniat în mai multe rânduri faptul că „Sinodul din Creta nu a formulat dogme noi, ci a mărturisit că Biserica Ortodoxă este Biserica Una, Sfânta, Sobornicească și Apostolească a lui Hristos” și a îndemnat constant la păstrarea păcii şi unității Bisericii cu toată responsabilitatea.”
Răspuns: Adunarea eretică din Creta se situează sub următoarele anatheme:
a) pentru că îi acceptă pe papistași ca ”biserici eterodoxe” (culmea blasfemiei), iar aceștia prin Filioque sunt și vinovați de arianism, Adunarea din Creta este sub ANATHEMA Sinodului I Ecumenic.
b) tot datorită ereziei Filioque, papistașii și cei de un gând cu ei (ecumeniștii) se află, ca niște luptători și blasfemiatori împotriva Duhului Sfânt, sub ANATHEMA Sinodului II Ecumenic.
c) datorită aceluiași adaos Filioque, papistașii și prietenii lor ecumeniști – trădători ai Ortodoxiei – se află și sub ANATHEMA Sinodului III Ecumenic, care a hotărât că Simbolul de credință (Crezul) nu poate fi în nici un caz modificat.
Unde este ”responsabilitatea” B.O.R.? Oare își asumă ierarhii noștri ”responsabilitatea” să ne închidă gurile, să ne alunge, să ne distrugă ”dintr-o semnătură” pe cei care nu ”receptăm pozitiv” EREZIILE cretane? Sunt cel puțin câteva zeci de argumente – ZECI – că adunarea din Creta a fost eretică. Iar sinodalii B.O.R. știu asta.
4. Se vorbește de ”ecumenism lucid”. Nu există așa ceva astăzi în rândul ecumeniștilor. Când în C.M.B. sărmana Ortodoxie este privită ca ULTIMA dintre confesiunile creștine, pentru că nu acceptă căsătoriile homosexuale și preoția pentru femei – despre ce mărturie de credință să mai vorbim? Ecumenismul lucid este un SATANISM MASONIC VĂDIT. Ecumeniștilor nu le pasă decât de huzur, de hoteluri scumpe, de cadouri și de îmbrățișări cu ”frații”, junghiind fără milă pe oile și mielușeii turmei lor. Comunicatul acesta a ținut loc de ”la mulți ani” pentru cel care domină printr-o furie și teroare ”responsabilă”, adică asumată și fără rețineri sau remușcări?
5. Comunicatul – de altfel nesemnat decât de un birou de presă (este ca și cum îi arunci cuiva o masă în cap și apoi afirmi că ea a zburat singură) – îi atacă pe vlădica Longhin și pe părinții athoniți: Sava, Efrem și Nicodim. Nu sunt vrednici ecumeniștii nici să le pomenească numele. Se tem și de numele lor, darămite de mărturia lor. Nu vă faceți griji, azi sunt ei și noi pe metereze, după anihilarea noastră vor fi alții. Hristos nu se lasă batjocorit și Hristos conduce istoria, nu iudele sau cozile de topor ale apusului.
6. ”În concluzie, orice lămurire privind expunerea credinţei ortodoxe trebuie făcută în interiorul comuniunii bisericeşti, nu în stare de răzvrătire şi dezbinare”
Răspuns: DE MII DE ORI NU ACCEPTĂM ADUNAREA ERETICĂ DIN CRETA. Pe chipul nostru veți vedea mereu un zâmbet, nu încrâncenare, dorință de unitate cu Biserica triumfătoare a Sfinților mărturisitori ai dreptei credințe, nu cu ereticii sau cu păgânii. Noi nu folosim violența, noi nu propovăduim dezbinarea. Pur și simplu, NOI NU ÎI LĂSĂM PE ECUMENIȘTI SĂ NE TRAGĂ ÎN IAD!

pr. dr. Ciprian-Ioan Staicu
21 decembrie 2016

P.S. – este binevenit oricine dorește să semneze alături de mine aceste gânduri izvorâte din conștiință și din responsabilitatea de a rămâne ortodox și a nu accepta panerezia ecumenismului.

160 Responses to Un comentariu la Comunicatul Sinodului Sfintei Biserici Ortodoxe Române

 1. AUGUSTIN says:

  Emanuel

  Cum este ecumenismul un dialog fără compromisuri, cand ceea ce este criticabil la el, sunt tocmai gravele compromisuri care s-au facut de-a lungul timpului. Grave si multe. Ecumenismul inseamna compromis, s-a axat pe compromisuri. La toate întrunirile ecumeniste importante s-au semnat documente eretice.
  Trebuie sa ai tupeu sa minti in halul asta, spunând că ecumenistii nu au facut compromisuri, dar calcă canoanele tocmai cei care le respecta si le apara.
  Ecumenismul nu poate fi declarat dogma din cauza ca este o cale a compromisului.
  Ecumenismul nu a fost anatemizat inca de un sinod ortodox, pentru că ecumenistii sustin ca este pogoramant, ceea ce face problema greu de rezolvat.
  Dar pogoramantul nu poate fi justificat pentru ca este aprobat de un episcop. Pogoramantul se justifica atunci când duce la un final bun. Însă finalul ecumenismului este religia lui antihrist, și nu întoarcerea ereticilor la ortodoxie.

 2. AUGUSTIN says:

  ”Patriarhia Română a subliniat în mai multe rânduri faptul că „Sinodul din Creta nu a formulat dogme noi, ci a mărturisit că Biserica Ortodoxă este Biserica Una, Sfânta, Sobornicească și Apostolească a lui Hristos”

  NU A FORMULAT DOGME NOI, DAR A ANULAT TOATE DOGMELE VECHI (DUMNEZEIESTI)!

  CAT DESPRE DOGME NOI…CE SA MAI SPUNEM, FIECARE PUNCT DIN HOTARARILE DRACESTI DIN CRETA, ESTE CATE O DOGMA NOUA SI DRACEASCA!

 3. Ιοαννις Πηδαλιουχος says:

  Știți fraților care este cea mai grea anatemă sub care au căzut acești minciuno-episcopi care, confundă comuniunea cu CÂRDĂȘIA? Este anatema marelui Pavel care zice: „ Cel ce nu iubește pe Domnul să fie anatema. ( I Cor. 16,22) . Așa zicem și noi intr-un cuvânt cu Apostolul : anatema tuturor ecumeniștilor, care după cum se vede nu iubesc pe Domnul!

 4. Ιοαννις Πηδαλιουχος says:

  Bineînțeles că semnez alaturi de fratele meu drag pr Ciprian.

  Ioan Miron din mila Domnului preot!

 5. Alexandru TM says:

  Subscriu parinte, celor spuse de sfintia ta.
  Corectati-ma daca gresesc, dar comunicatul acesta al patriarhiei este LEPADARE scrisa in cel mai clar mod. Asa il vad dupa putina mea minte.

  Mantuire

 6. Parascheva says:

  Doamne ajuta !
  Sunt intru totul de acord si ma alatur d-voastra parinte Ciprian .Asa cum am mai spus-o si alta data am sa ma repet ca tot ni se flutura pe sub nas cu ascultarea si smerenia.
  Si uite asa se paveaza drumul antihristului cu sufletele ortodoxilor ! Oare in asta consta smerenia adevarata ? In a pupa mainile papistasilor ? Se stie ca s-a dorit unirea „bisericilor” de altfel Papa asta a si urmarit mai ales- fara conditii !!! Imi amintesc cand Pr .Kociorva ne-a zis ca suntem „dusi cu pluta” ca habar nu avem ce inseamna ecumenism. Poate asa o fi. Inseamna ca dusi cu pluta au fost si Sf. Parinti Iustin Popovici,Paisie Aghioritul etc
  Eu ma dezic de ecumenism si de toti cei ce au legalizat-o si o sustin ca fiind ceva bun ! Dumnezeu sa ne ierte pe noi toti ! Hristos a fost tradat si rastignit pentru ultima oara ,vai noua !!

 7. Pr Claudiu says:

  Eu, preot Claudiu Buză, împreună cu dreptslăvitorii creștini încredințați mie, nevrednicului, de Hristos Domnul, pentru a-i păstori după învățătura Sfinților Părinți ai Bisericii celei Una, întăresc spusele părintelui Ciprian, refuzând categoric părtășia la apostazia ierarhilor BOR și cârdașia cu ereticii ecumeniști!

 8. Claudiu says:

  Semnez si eu alaturi de Sfintia voastra aceste randuri scrise aici! Nu recunosc adunarea din creta, nu ma supun hotararilor luate acolo! D-le ciobotea, ecumenismul a fost numit panerezie de catre Sf Iustin Popovici, da voua nu va plac acesti Mari SFINTI Marturisitori! Anathema ecumenismului satanic , anathema oricui aduce alta invatatura in afara de cea propovaduita de Sfintii Apostoli si transmisa mai departe de Sfintii Parinti!

 9. Daniel says:

  Semnez din toată inima mea.

 10. Țepeș-Bobescu Bogdan says:

  Semnez și eu , Tepes-Bobescu Bogdan, economist, alături de părintele Ciprian acest comentariu la comunicatul sinodului bor. Am scris și sinod și bor cu litere mici deoarece actualii ereziarhi nu mai fac parte din nici un Sinod canonic și din nici Biserica .

 11. Pąʍvo says:

  Fiecare Sfânt și Mare Sinod a fost precedat de consfatuiri (sedinte) presinodale si mai multe sinoade locale avand atributia, nu numai de a anatematiza ereziile vremii, ci si de a hotari si statornici categoric, fara ambiguitati, bazele sfintei credinte.
  Cel de la Creta doar a aplicat direct hotararile mai marilor lumii, ale celor care vor sa le fie permisa faradelegea chiar si de Ortodoxie.

  Adevarul este ca agresivitate si turbulenta au dovedit acesti ierarhi tradatori prin amenintarile, calomniile si oprirea de la slujire a preotilor marturisitori, ce s-a facut in ultimul timp… Ereticii sunt ingaduiti si respectati la infinit, iar noua din aceeasi casa, ni se pune imediat eticheta de razvratiti. Nu au frica sa ne numeasca astfel, dar Doamne fereste sa le zica confesiunilor – erezii. Si in acest comunicat s-a omis acest cuvant care delimiteaza categoric adevarul de minciuna.

  Ne departam de acestia, stam aproape de Biserica, ne rugam si asteptam ca pastorii doar s-or trezi din betia spirituala in care singuri s-au bagat.

  PSALMUL 51 – li se potriveste perfect. Cu precadere celor care i-au ametit de atatia ani cu vin din Occident.

  ”Ce te făleşti întru răutate, puternice? Fărădelege toată ziua, nedreptate a vorbit limba ta; ca un brici ascuţit a făcut vicleşug.
  Iubit-ai răutatea mai mult decât bunătatea, nedreptatea mai mult decât a grăi dreptatea.
  Iubit-ai toate cuvintele pierzării, limbă vicleană!
  Pentru aceasta Dumnezeu te va doborî până în sfârşit, te va smulge şi te va muta din locaşul tău şi rădăcina ta din pământul celor vii.
  Vedea-vor drepţii şi se vor teme şi de el vor râde şi vor zice: „Iată omul care nu şi-a pus pe Dumnezeu ajutorul lui,
  Ci a nădăjduit în mulţimea bogăţiei sale şi s-a întărit întru deşertăciunea sa”.
  Dar eu, ca un măslin roditor în casa lui Dumnezeu, am nădăjduit în mila lui Dumnezeu, în veac şi în veacul veacului.
  Slăvi-Te-voi în veac, că ai făcut aceasta şi voi aştepta numele Tău, că bun este înaintea cuvioşilor Tăi.

  Daca proorocul David ar fi scris astazi Psaltirea, un astfel de comunicat l-ar fi inclus sigur in randul fanaticilor.

 12. Teodora Sorina says:

  Suntem un popor majoritar ortodox si vrem sa ne pastram Credinta curata!
  Ma alatur celor care urmeaza doar Calea Ortodoxiei, a Sfintei Traditii si a Sfintilor Parinti!
  Nu recunosc hotararile eretice ale adunarii din Creta!
  Nu sunt de acord cu erezia ecumenista!
  Asa sa ne ajute Dumnezeu!

 13. tibi says:

  Amin!

 14. Martyrik Appeal says:

  Ei au ridicat anatemele date la 1054 acuzandu-i astfel de schisma pe Sfintii Parinti. Obraznicie diavoleasca! Iar acum ne acuza pe noi de schisma cu aceiasi obraznicie diavoleasca, pe motiv ca nu trebuie repetata „greseala” pe care au facut-o Sfintii Parinti. „Greseala” de a lupta si de a-si da sangele si viata pentru ca noi astazi sa avem icoana, pridvor si Biserica Sfanta si neprihanita.

  Vor sa ne inrudeasca cu forta cu toti hulitorii si ratacitii, cu toti ereticii si apostolii iadului, cu lazaretul cultelor anti-ortodoxe, cu cei ce hulesc si o iau in ras pe Maica Domnului, pe Stapana cerului si a pamantului!

  2000 de ani de Ortodoxie transformati in litri de sange, sangele Sfintilor, tot sinaxarul, tot calendarul ortodox, iar acum ierarhii scuipa printre dinti a lehamite pe jertfa celor ce l-au iubit pe Hristos pana la moarte in toti acesti 2000 de ani. Acest calendar ortodox, acest sinaxar e buletinul nostru in care sunt trecuti rudenile noastre, familia noastra dupa duh, si indrazneasc sa spun, si dupa trup.
  Nu cunosc alt buletin de identitate pentru sufletul meu decat sinaxarul ortodox.
  Sa nu indrazneasca sa ne vorbeasca de „biserici” surori, de catolici, de protestanti, neoprotestanti sau alti eretici care au sapat si sapa permanent la distrugerea Ortodoxiei!
  Sa nu indrazneasca sa isi bage picioarele in sufletele noastre si in credinta noastra mostenita de la Sfintii Parinti si pe care o purtam pana si in chimia sangelui nostru!
  Sa nu indrazneasca, caci urgia lui Dumnezeu este deasupra capetelor lor purtatoare de mitra. Deasupra capetelor ierarhilor vanzatori de Hristos, vanzatori de Biserica, de Ortodoxie!

  „El insa, privind la ei (la ierarhii lui 2016), a zis: Ce inseamna, deci, scriptura aceasta: „Piatra pe care n-au luat-o în seama ziditorii, aceasta a ajuns in capul unghiului”?
  Oricine va cadea pe aceasta piatra va fi sfaramat, iar pe cine va cadea ea il va zdrobi.
  Iar carturarii si arhiereii (Bisericii Ortodoxe) cautau sa puna mana pe El, in ceasul acela, dar s-au temut de popor. Caci ei au înteles ca Iisus spusese pilda aceasta pentru ei.”(Ioan 20; 17, 18, 19)

  Dar si voi acum, cei ce purtati mitra, nu uitati ca poporul acesta prigonit nu e prost, nu e orb, nu e surd, nu e mut. Va „citeste” in suflete si pe chipuri intentiile viclene si dispretuitoare si nu are sa stea cu mainile in san.

  Temeti-va pentru ca ati dispretuit Piatra din capul unghiului, iar Hristos nu se lasa batjocorit!

 15. Maxymos says:

  Se instaurează pe față dictatura bisericească ”Ciobotea”!!Acest Ciobotea ar trebui dat în judecată!!Cei care nu recunoaștem minciuno-sinodul din Creta suntem jigniți cu apelative de răzvrătiți,agresivi, tulburători ai Bisericii, dezbinători,denigratori ai minciuno-sinodului cretan!Dl.Ciobotea să aducă dovezi clare că așa este,dacă nu are ce dovedi să-și dea demisia din postul de Patriarh BOR pentru jignirile aduse și amenințările cu sancțiuni (parcă ar fi un tov secretar de partid în plină ședință PCR!)
  Tov.Ciobotea,de Constituția României ați auzit?de libertatea conștiinței și libertatea de exprimare?De ce au mai murit copiii ăia în 21 dec?(intâmplător a fost postat comunicatul respectiv Basilica abia ,și tocmai pe 21 decembrie?)De ce vă e frică nu veți scăpa prea fericite(?) patriarh!Va fi un Sinod care va declara sinodul din Creta eretic cu toți cei care îl aprobă!Dumnezeu nu doarme!

 16. Andrei Grosu says:

  Semnez si eu din suflet alaturi de Sfintia Voastra. Intradevar frumos cadou de Craciun. Cum spunea un prieten drag „e cel mai trist Craciun din viata mea”.

 17. Nicolae Radu says:

  http://basilica.ro/comunicat-orice-lamurire-privind-credinta-trebuie-facuta-in-comuniune-bisericeasca-nu-in-dezbinare/

  În comunicatul de mai sus spune: „Din punct de vedere ortodox, ecumenismul lucid nu este o nouă dogmă de credinţă, ci o atitudine spirituală de dialog și cooperare între creștini, în locul polemicii pline de ură confesională și al confruntării violente, care s-au manifestat secole de-a rândul în istoria creștinismului.”
  Pe scurt, ei cred că pot aduce pace pe pământ, dar aşa ceva nu este posibil, atâta timp cât diavolul e pe câmpul de luptă.
  Ei, ecumeniştii subapreciază creştinismul de la Hristos până în zilele noastre şi, ca să traduc, ei afirmă că, creştinismul din secolele ce-au trecut a fost unul înapoiat, iar sfinţii au fost proşti şi n-au fost în stare să aducă pace pe pământ.
  Cu toată ştiinţa pe care au acumulat-o oamenii, ei nu sunt mai înţelepţi decât strămoşii lor, ba dimpotrivă – mult mai înapoiaţi, întrucât nu au ales frica de Domnul.
  Pildele lui Solomon Cap. 15-5: Nebunul nu ia în seamă învăţătura tatălui său, iar cine trage folos din certare se face mai înţelept.
  Ei nu ascultă vorbele bătrânilor şi se cred mai înţelepţi decât ei. Mândria lor întrece limitele oricărui secol de până acum!

  Sf. Ioan Gură de Aur: Înseși oile devin străjeri ai turmei, când arhipăstorii și păstorii nu priveghează!

 18. Nicolae Radu says:

  Aştia sunt fiii comuniştilor, lepre, pui de năpârci, care ascund Adevărul sub obroc şi nu numai că ei nu se mântuiesc, dar nici pe alţii nu-i lasă. Ticăloşi mincinoşi care îl urăsc pe Hristos…

  „N-am pus înaintea ochilor mei lucru nelegiuit; pe călcătorii de lege i-am urât.” (Psalmii lui David)

 19. Carmen says:

  Doamne ajuta,
  Eu nevrednica Carmen, semnez cu toata inima , impreuna cu mama , alaturi de dumneavoastra parinte Ciprian!
  NU recunoastem adunarea din Creta si suntem impotriva TUTUROR celor care promoveaza ecumenismul , acesta boala a zilelor noastre!
  Cat de bine si frumos ati spus parinte, astazi suntem noi, maine vor fi alti marturisitori ai Adevarului iar biserica Lui Hristos cea Una Sfanta si Soborniceasca va dainui in vecii vecilor, Amin!
  Asa sa ne ajute Bunul Dumnezeu !

 20. ovidiu says:

  MARIRE VESNICA PREA SFANTEI TREIMI SI MAICII DOMNULUI!
  Prea cucernice parinte Ciprian ,eu,Toma Ovidiu din Moreni ,semnez alaturi de dvs.,si nu accept ecumenismul sub nicio forma , cerand iesirea BISERICII ORTODOXE ROMANE din cmb aducator de moarte duhoviceasca.
  HRISTOS IN MIJLOCUL NOSTRU PANA LA SFARSITUL VEACURILOR!ovidiu pacatosul!

 21. Aurelian says:

  Nu vă temeți, iubiți părinți mărturisitori ai dreptei credințe, voi fi alături de dumneavoastră cu toată inima mea.Chiar dacă sunt prins foarte mult cu munca în construcții și am venit mai rar la dumneavoastră părinte Ciprian , să știți că nu m-am pierdut.De ispite nu am scăpat, dar am trecut de ele cu ajutorul lui Dumnezeu, nevătămat! Îmi este dor de dumneavoastră și ne vom vedea cât mai curând! Cu drag din Maneciu Prahova Aurelian!

 22. Monah Teodot says:

  Cum nu a formulat dogme noi Adunarea de la Creta ? N-au semnat ca Miscarea Ecumenista-numita de ei „ecumenica”, pentru a inscrie acest sinod talharesc in seria celor Ecumenice-este de la Duhul Sfant ? Tot ce este de la Duhul Sfant in privinta invataturii de credinta se numeste Dogma. Toti arhiereii romani in frunte cu Patraiarhul Daniel, vedem acum din ce in ce mai clar – si parca stiam dinainte – sunt din ce in ce mai eretici. Oprirea pomenirii lor si ruperea oricarei comuniuni si legaturi cu ei este singura solutie pentru mantuirea noastra. Dreapta Credinta va ramane doar in inimile catorva Preoti Marturisitori si a ortodocsilor care-i urmeaza. Iar fara Dreapata Credinta, mantuirea este imposibila.

 23. Cristina says:

  Doamne ajuta, Parinte Ciprian . Semnez din toata inima alaturi de Sfintia voastra si de Parintele Claudiu si de toti ceilalti care va sustin in lupta impotriva Ecumenismului satanic si a slugilor lui viclene. conducerea BOR. Cu noi este DUMNEZEU !

 24. un ins dintre atâția says:

  Domnul sa va pomenească Părinte Ciprian, foarte limpede si clar ati dat răspuns ortodox viclesugurilor ecumeniste!…

  Sa luam aminte la tehnicile de manipulare, la PR-ul si dezinformările Patriarhiei si sa nu ne lasam înșelati de viclesugurile lor. Tot asa proceda si Arie înaintea arhiereilor ortodocsi: ba zicea ca el nu inoveaza nimic, ba refuza sa se lepede de erezia sa numind-o ca atare: erezie.
  „Ce e da, da, ce e nu, nu – iar ce e mai mult, de la cel rau este”…

  Ma bucura tăria Sfintiei Voastre in Dreapta Credința, in aceste vremuri tulburi si antihriste. Hristos Pastorul cel bun si Marele nostru Arhiereu sa va călăuzească in continuare si sa va mântuiască!

 25. Gabriela Emilia says:

  Subscriu la cele scrise de dvs., parinte drag.

 26. Tschus says:

  Pr. Ciprian Staicu, daca toti cei antiecumenisti si nepomenitori de Cretani luptam cu acelas dusman si aparam biserica sa raman nestirbita,nu inteleg de ce,din cand in cand,”infingeti cate un cutit pe la spate”grupului de la Radeni.Va rog sa transmiteti un punct de vedere(poate scuze) vizavi de aceasta parere.Noi nu v am comentat absolut niciodata.

  • admin2 says:

   Tot respectul și sprijinul în rugăciune pentru mărturisirea ortodoxă a celor apropiați de părintele Pamvo de la Rădeni.
   Pr. Ciprian

 27. Mihaela Popa says:

  Cred Doamne, ajuta necredinței mele!
  Nu accept adunarea din Creta! Semnez împotriva acesteia. Sa ne ajute Dumnezeu pe toți.

 28. Matiu Cosmin says:

  Si eu semnez. Doamne ajuta Parinte

 29. Ciprian says:

  Doamne,ajuta!
  Semnez si eu, parinte Ciprian!
  Cu ascultarea si cu smerenia li se flutura sub nas si mucenicilor si marturisitorilor din temnitele comuniste, sa cedeze, sa-si vanda fratii, sa-si intineze crezul si si sa se lepede de Hristos Cel Viu!
  E un nou Pitesti, un nou Aiud, dar aceeasi lepadare se doreste!
  Sa cerem Fiului de Imparat sa ne intareasca prin trecerea ce ne asteapta prin :padurea cu fiare salbatice” si prin „mlastina deznadejdii”, spre a iesi curati la malul mantuirii!

 30. BALTAG LICĂ says:

  Semnatarii din Creta ne informează că niciun Sinod Ortodox n-ar fi declarat că ecumenismul va deveni dogmă. Dar acceptarea în mod tacit a hotărârilor acestui Sinod din 16 iunie 2016 nu face altceva decât să stabilească, să așeze noile învățături sau inovații ca și cum ar fi dogme. Nu se mai declară că ar fi noi dogme dar ni se cere să acceptăm formulările și consecințele lor. Nu e același lucru din punct de vedere teoretic, dar practic e același lucru cu a stabili dogme noi. Așa umblau și pe vremea lui Hristos când voiau să-L prindă în cuvânt. Adică, vor să ne spună că sunt corecți declarativ și că „viața” va stabili pe parcurs (după „votul” majorității!!!?) dacă au avut sau nu dreptate. Se supără însă înalta conducere BOR, afirmând în acest sens că niciun Sinod Ortodox canonic nu a catalogat (încă) ecumenismul drept „panerezie”. Păi cum să fie catalogat drept panerezie când participanții la asemenea sinoade contemporane au majoritatea înclinații spre ecumenism și când condițiile de votare s-au schimbat peste noapte? Nu le convine catalogarea de „panerezie”, dar cum este știut de veacuri, de ceea ce le este frică n-au cum să scape, căci panerezia se va ține scai de cei care o îmbrățișează. Deci, „cretanii” sunt cinstiți, căci ei nu au stabilit dogme noi la nivel declarativ, dar în practică ne impun deja să facem ascultare de inovările lor așa-zis sfinte. Hristos se vede din nou asaltat de un „năvod” de cuvinte, ca odinioară, dorindu-se prinderea Lui cu orice preț, de astă dată în plasa ecumenistă a lui Antihrist. N-au putut nici odinioară și evident că nu vor putea nici astăzi, oricât de mulți Hristoși contemporani vor fi răstigniți. Eu sunt Calea ne spune Hristos. Iar noi nu facem decât ascultare, dar doar de Hristos și nicidecum de inovatorii cei „cinstiți” declarativ. Părinte Ciprian, vă sunt alături în lupta pentru apărarea Ortodoxiei. Doamne ajută-ne să scăpăm de „turci”, dar mai ales de „turciți” !

 31. Mihaela Duțu says:

  In acord cu tot parinte

 32. Varciu Simona says:

  Semnez alaturi alaturi de parintele Ciprian Staicu, alaturi de ceilalti parinti care nu-si mai pomenesc ierarhul si mirenii care impreuna cu dansii se limiteaza de erezie.Doamne ajuta!

 33. Lucretia says:

  Semnez cu toata inima. Sunt trista pentru ca trăim astfel de vremuri. Însă unii sfinti din vechime spuneau ca ar fi dorit sa trăiască exact în aceste vremuri, ca sa fie provocați sa mărturisească. Suntem puși sa alegem intre cele materiale și cele necesare mântuirii. Adică suntem încercați ca argintul, așa cum spunea un sfânt. Vom alege sa fim pe placul lumii sau pe placul lui Dumnezeu. Fără mult ajutor de la Dumnezeu, pot cădea și eu. ,, Ei au căzut ieri, iar eu voi cădea mâine”, dacă nu iau aminte la mândrie, la trufie și la alte păcate finute care bântuie. Cuvintele dintre ghilimele le-am citit undeva, fiind utilizate pentru paza mintii.
  Bucurii!

 34. Daniela Caragacian says:

  Semnez si vă susțin Părinte Ciprian!
  Dumnezeu să vă ocrotească! Cu noi este Dumnezeu!

 35. Anisoara says:

  Sarutmana Parinte Ciprian! semnez impotriva tuturor ereziilor si ierarhilor eretici!
  Nu pot intelege ce au de castigat ierarhii nostri ca au semnat la sinodul din Creta?
  Poate sa ma lamureasca si pe mine cineva?
  De ce sustin ei cu atata inversunare acest sinod? De ce dintre toti cei care au mers in Creta la sinod nu s-a opus niciunul sa semneze acele documente? Si daca nu semnau ce se intampla?
  Eu chiar nu inteleg aceste lucruri!

 36. Botea Nicoleta Cristina says:

  Semnez si eu alaturi de parintele Ciprian cu toata inima .( sarumana parinte sunt scrisoarea nr.9.) Doamne ajuta!

 37. Lorin Stanciu says:

  Total de acord părinte drag.

 38. costel says:

  „… dupa roadele lor ii veti cunoaste”, iar roadele se vad, cei ce se hranesc cu ele au ales calea iadului!
  Semnez impotriva adunaturii din creta, impotriva ecumenismului, erezia zilelor noastre.
  Doamne iarta-i ca nu stiu ce fac, duhul mandriei le-a luat mintile si nu-i lasa sa tarasca dupa ei si pe cei nevinovati !
  Doamne iarta-ma pe mine pacatosul!
  Constantin Cretu

 39. admin2 says:

  Bine că nu sunteți miriapod, că ce ne făceam…?

 40. Sunt contra pseudo-sinodului din Creta si a sustinerii ecumenismului
  si
  sunt de acord cu spusele Pr. dr. Ciprian-Ioan Staicu.

  Ca atare semnez:
  dr. Damian Bogdan

  • Damian Bogdan says:

   Unirea trebuie sa fie dupa Adevar (care este Hristos) !

   Iar pastratoarea adevarului Hristic este ortodoxia.

 41. Bucur Ana-Maria says:

  Nu sunt de acord cu ecumenismul si nici cu „sinodul” din Creta.

  De acord cu spusele Pr. dr. Ciprian-Ioan Staicu.

  Semnez,
  Ana-Maria Bucur

 42. ANISOARA CHIRVASA says:

  semnez si sunt intru totul de acord cu marturisirea dreptei credinte ortodoxe,ANATEMA SINODUL DIN CRETA SI CELOR CE ATACA BISERICA LUI HRISTOS, celor ce cu buna siinta sunt in comuniune cu acesti eretici mai inainte pomeniti sau celor ce sustin, raspandesc sau pazesc erezia lor ecumenista sub pretextul dragostei fratesti sau al presupusei uniri a crestinilordespartiti, inca odata A N A T E M A !!!!!!…….

 43. Iuliabur says:

  Parintelui Cleopa la praznuirea Sfintilor de la Sinodul VII ecumenic spune asa:
  ” De ce la toate Sinoadele Ecumenice, si la cel dintai si la celelalte, Biserica pune aceeasi evanghelie : Parinte sfinte, voiesc ca si ei sa fie una, precum noi suntem una ( Ioan 17, 11 ), rugaciunea arhiereasca a Mantuitorului ?
  Pentru ca s-a implinit in ochii tuturor, ca prin cele sapte Sinoade Ecumenice intelepciunea si-a zidit ei casa. Care casa a intelepciunii lui Dumnezeu ? – Este Biserica dreptmaritoare a lui Iisus Hristos, ca auzi ce spune la Pilde : intelepciunea si-a zidit casa rezemata pe sapte stalpi ( Pilde 9, 1 ).
  Da, Biserica lui Iisus Hristos cea dreptmaritoare de la Rasarit are acesti sapte stalpi neclatiti pe care s-a cladit duhovniceste. Sunt cele sapte Sinoade Ecumenice, a toata lumea. ”

  Alaturi de dumneavoastra toti, din Galatiul cel „rosu”.

 44. Atena says:

  Doamne ajuta ! Lupu Atena ,semnez impotriva adunarii din Creta si a panereziei ecumeniste.Si in ziarul ” lumina ” din 16.dec. 2016 este un articol ratacit despre crez .Probabil ca vor sa ne pregateasca pt o schimbare a crezului.Doamne fereste . Sa nu fie.
  http://ziarullumina.ro/cum-au-diortosit-sfintii-parinti-de-la-sinodul-ii-ecumenic-381-crezul-niceean-de-la-sinodul-i-ecumenic-325–118345.html
  Ma rog ca Bunul Dumnezeu sa inmulteasca numarul marturisitorilor si cum frumos ati spus pr. Ciprian – „Sărbători cu Pacea lui Hristos !”

 45. Dan Luduş says:

  Plăcut lucru este a avea în viața posibilitatea de a mărturisi, dreapta credință,
  adevărul și pe Cel ce ne-a creat.Cu multă plăcere eu și familia mea ne alăturăm
  vouă dreptslavitorii creştini.Părinte Ciprian Bunul Dumnezeu
  să vă dea tărie și putere pentru a putea pastorii turma.
  Daniel cu familia

 46. Dan Luduş says:

  PS:Fraţi creștini să ne rugăm și pentru cei din diaspora să-i
  lumineze Dumnezeu, mare nevoie au…acolo se propovăduiește
  ecumenismul pe faţă incă din vară

  • admin2 says:

   Da, la voi e jale mare, este urâciunea pustiirii pusă în locul cel sfânt. Feriți-vă sufletele de părtășia cu ecumeniștii.

 47. Adriana Guzu says:

  Sarut dreapta sfintiei voastre, Parinte Ciprian.
  Semnez si impartasesc intru totul aceste ganduri izvorate dintr-o curata constiinta ortodoxa si Il rog pe Domnul sa va (ne) intareasca in lupta impotriva acestei tumori maligne de pe trupul Bisericii care este ecumenismul.
  Poate ar trebui sa ne insotim mai mult de rugaciunea catre iubitii nostri sfinti romani care si-au pus viata pentru neamul nostru romanesc si pentru dreapta credinta.
  Parinte, VREDNIC SUNTETI!

  • admin2 says:

   Să nu uităm că mâine e zi de AJUN, de post sfânt pentru pregătirea inimii ca iesle caldă pentru Hristos.

 48. Ovidiu says:

  Unde este Hristos acolo doresc sa fiu si eu !
  Unde este Adevarul, acolo vreau sa fiu si eu !
  Unde sunt Sfintii Parinti acolo ma rog sa fiu si eu !
  Unde sunt marturisitorii, acolo tanjesc sa fiu si eu !
  Fratilor, sunt si eu aici cu voi !
  Semnez si eu alaturi de parintele Ciprian !
  Domnul sa ne intareasca !

 49. Marius Sebastian says:

  Semnez si eu. Dar mai bine ar fi ca fiecare dintre noi sa intocmeasca o scrisoare, asa cu cuvintele lui, sa ne dezicem de sinodul cretan , CMB, ecumenism, etc sa o semnam si sa o trimitem la episcopie si mitropolie. Cel sa ramana marturie la Judecata de Apoi ca ne am opus acestei tradari ordinare.
  Problema e ca multi preoti nu le spun enoriasilor lor ortodoxia ne a fost vanduta. Ei saracii nici macar nu stiu. Ca asa am fost invatati sa facem ascultare, sa rabdam si sa ne supunem mai marilor nostri conducatori.

  • admin2 says:

   Este vremea misiunii în popor. Iar voi, mirenii, aveți datoria aceasta. Mai multe detalii mai vorbim la telefon (0740788876)

 50. Angelica says:

  Semnez si eu alaturi de Parintele Ciprian. Sa ne dea Dumnezeu mult discernamant duhovnicesc, pace in inimi si multa iubire. Si sa ne tinem strans de El, caci El va fi cu noi pana la sfarsitul veacurilor. Amin!

 51. Constantin says:

  Am incercat sa dau o replica pe site-ul Basilica dar a fost stearsa, asa ca am sa postez aici si am postat si pe pagina mea de facebook: https://www.facebook.com/constantin.popa.182?fref=nf&pnref=story
  Sinodul din Creta este profund neortodox si contine erezii multiple de esenta eclesiologica in textele formulate. De exemplu punctul 14 din documentul „Misiunea Bisericii…” aduce primatul papal in sanul ortodoxiei si este o erezie de esenta eclesiologica. In ce priveste comunicatul Sinodului, vad ca face referire la Sinodul I si II ecumenic. Pai nu stiu membrii Sinodului ca Traditia cere ca la orice Sinod sa fie reprezentati: mirenii, calugarii si preotii in frunte cu Ierarhia si votul sa fie prin unanimitate? Intotdeauna hotararile Sinoadelor se citeau in Biserica Sfintilor Apostoli din Constantinopol si in toate Bisericile tuturor Patriarhiilor si se astepta receptarea lor de catre popor. Cu alte cuvinte semnul ca un Sinod este din vointa lui Dumnezeu a fost in toata Traditia Ortodoxa acceptarea lui de catre pliroma. Biserica nu este o secta a Episcopilor. Da, avem Ierarhie dar pliroma este cea care recepteaza hotararile Sinoadelor caci toti suntem „preotie aleasa” si „madulare ale lui Hristos”. Acum, daca membrii Sinodului vor sa isi faca ei o Biserica a lor, in care avem un dictat de tip papistasesc al Episcopilor si o calcare a Sfintei Traditii sa fie sanatosi, eu unul refuz sa primesc concluziile acestui Sinod eretic. Unde este Episcopilor participarea preotilor, mirenilor si a calugarilor la Sinod conform cu Sfanta Traditie? Dar votul prin unanimitate si prevederea ca toti Episcopii sunt egali intre ei unde sunt? Cum si-a permis Patriarhul Serbiei sa semneze in numele Episcopilor desi acestia nu au semnat? Si cum si-a permis Sinodul sa valideze documentul considerand suficient votul Patriarhului(adica negand egalitatea Episcopilor si punand in practica punctul 14 de care vorbeam la inceput) aducand in acest fel erezia primatului papal in sanul Ortodoxiei? Cand veti face un Sinod in Duhul ortodoxiei atunci vom striga si noi” vrednici sunt” si il vom primi. Pana atunci cu amenintari si texte eretice nu veti face decat sa ne departati de Biserica. Daca este cineva vinovat de tulburarile care se intind pretutindeni, aia sunteti voi care ati dispretuit si batjocorit 2000 de ani de ortodoxie si poporul lui Dumnezeu. Rusine sa va fie! Mie unul nu mi-e frica de amenintarile voastre.

 52. Constantin says:

  Draga parinte Ciprian, de acord cu cele scrise.
  Semnez si eu impotriva ecumenismului si impotriva serghianismului, pe care le vad inrudite si atat de prezente astazi in biserici. Primul pas este ascunderea adevarului pentru a nu supara pe cei puternici ai veacului acesta, iar pasul urmator este participarea mai intai prin complicitate, apoi tot mai activa la implementarea faradelegilor. Totul in numele „dragostei, pacii si unitatii”…

  Sa fim cu Hristos!

 53. Theodor Leontescu says:

  In loc de felicitare de Craciun

  Cat as fi vrut, Parinte, sa va trimit o felicitare simpla in care sa va spun doar atat:
  Sarbatori fericite!

  Dar ereticii ma determina sa va spun urmatoarele:

  Cea mai grava erezie semnata in Creta este cea care afirma ca pot exista crestini non-ortodocsi. Crestinii nu pot fi non-ortodocsi si de aici nici Biserica non-ortodoxa nu poate exista, ci simplu Biserica, Care Biserica este implicit si ortodoxa. In consecinta, in Biserica sunt crestini iar in afara ei sunt eretici care se inchina hristosilor mincinosi pecum:

  – hristosul mincinos al papistasilor care priveste neputincios cum papa proclama „dogmele” lui Satan si pe care ca papa-om o si le atribuie ca infailibile.
  – hristosul mincinos al protestantilor care nu are curajul de a de a-i lasa omului liberul arbitru in alegerea mantuirii.
  – hristosul mincinos armenilor si coptilor care nu are curajul sa-si asume firea omeneasca pentru a-i mantui pe oameni.
  – hristosul mincinos al nestorienilor care nu e in stare sa-si asume firile intr-o singura persoana.
  – hristosul mincinos al iehovistilor, al lui Arie si al musulmanilor care nu este Dumnezeu, ci creatura.

  Arhiereii D-lui Ciobotea au semnat cu totii ca sunt de acord cu erezia care afirma ca pot exista crestini non-ortodocsi. Ei sunt eretici prin semnatura. Ceilalti arhierei care faceau parte din Sinod au fost de de acord cu aceasta erezie in sedinta din 29 octombrie 2016, in care ne-au impus-o ca lege. Persista in aceasta erezie si in comunicatul de ieri, in cara sintagma alti crestini decat cei ortodocsi e moneda curenta. Cititi numai atat din comunicat si verificati:

  „Din punct de vedere ortodox, ecumenismul lucid nu este o nouă dogmă de credinţă, ci o atitudine spirituală de dialog și cooperare între creștini, în locul polemicii pline de ură confesională și al confruntării violente, care s-au manifestat secole de-a rândul în istoria creștinismului. Mișcarea ecumenică s-a născut, la începutul secolului 20, când misionarii creștini occidentali predicau Evanghelia iubirii necreștinilor din Africa şi Asia, în timp ce creștinii erau dezbinați în multe confesiuni creștine antagoniste, care se urau şi se contestau reciproc, atitudinea acestora nefiind o mărturie misionară pozitivă în fața altor religii și nici în fața societății civile. Participând la această mișcare de dialog între creștinii de confesiuni diferite, Biserica Ortodoxă a considerat însă că refacerea unității creștinilor neortodocși dezbinați între ei de-a lungul timpului se poate realiza numai pe baza credinței Bisericii nedespărțite a lui Hristos, care este Biserica Ortodoxă, cea Una, Sfântă, Sobornicească și Apostolească, pe care o mărturisim în Crezul ortodox (niceo-constantinopolitan).
  În acest sens, Biserica Ortodoxă consideră că aduce în dialog cu alți creștini tocmai mărturia Bisericii celei Una a lui Hristos, de care aceştia s-au despărțit în timp prin deviere de la credinţa ortodoxă. Desigur, niciun creștin ortodox nu este obligat să dialogheze sau să coopereze cu alți creștini dacă are teamăcă–și pierde credința ortodoxă. În același timp, este nedrept săconsiderăm că toți creștinii ortodocși care dialoghează teologic și cooperează practic în viața societății cu creștini de altă confesiune sunt trădători ai Ortodoxiei. Un creștin ortodox pașnic poate rămâne fidel Ortodoxiei fără a deveni fanatic, dacă mărturisește credința ortodoxă în dialog cu alți creștini, fără compromisuri.”

  Prin urmare, sunt eretici toti cei ce constiuiau Sinodul BOR. In afara de Inalt Prea Sfintitul Justinian Chira care a trecut la Domnul in chiar preajma zilei nefaste de 29 octombrie in care Sinodul BOR s-a transformat in adunatura de eretici, avertizandu-ne ca vine uraciunea pustiirii prin inghitirea crestinilor caldicei in malaxorul ereticilor sub numele mincinos de „ecumenism lucid”, de dialog intercrestin, si apoi de dialog interreligios. Ce dialog e acela intre crestini si eretici? Documentul Relațiile Bisericii Ortodoxe cu ansamblul lumii creștine ar fi trebuit numit Relațiile Bisericii cu ereticii. Daca l-ar fi numit astfel ar mai fi avut curajul sa-i dea acelasi continut?
  Prin pomenire de eretici, Sfanta Liturghie din Biserica se transforma in ritual al ereticilor din afara Bisericii deoarece preotii si mirenii care consimt sa ia parte la acest ritual sunt de acord sa se inchine si ei unor astfel de hristosi mincinosi, adica sa aiba aceeasi parte cu ereticii, adica sa devina eretici. Poate Duhul Sfant sa mai pogoare harul Sau si sa prefaca painea si vinul in Trupul si Sangele Domnului Hristos la slujbele in care sunt pomenitii cei ce se inchina hristosilor mincinosi? Daca ar face-o, asa cum spun cei ce vor sa se minta pe sine in asteptarea unui sinod de anatematizare pomenirii ereticilor – oare nu a fost anatematizata de Sfantul Ciprian al Cartaginei pomenirea ereticilor? – ar insemna ca Domnul sa se surpe in casa Sa incurajand necuratia si desfranarea. Biserica, fratilor, este Fecioara fara de intinare din Cantarea Cantarilor ( 4, 7 Cât de frumoasă eşti tu, draga mea, şi fără nici o pată.), iar nu desfranata care desfraneaza cu papistasii, protestantii, monofizitii, nestorienii, arienii si care or mai fi. Aceea e Mireasa Mirelui Hristos, nu desfranata Babilonului ecumenist!
  Cati crestini mai sunt in Biserica Romaniei dupa tunami-ul din Creta? 7000 si vreo 20 de preoti? Cati mai pot fi resuscitati si adusi din nou in Biserica? Ajuta Tu, Doamne, sa fie cat mai multi!
  Sfintitilor Parinti Ciprian, Claudiu, Pamvo, Elefterie, Macarie, Atanasie, Antim, Grigorie, Ioan, Serafim si toti ceilalti Sfintiti Preoti romani care ati ramas in Biserica Romaniei aparandu-i neintinarea prin nepomenirea cu decizie aratata la vedere ereticilor ecumenisti, semnez impreuna cu voi si cu ceilalti crestini de pe meterezele Bisericii Luptatoare din Romania din care sa ne dea Domnul puterea de a nu iesi niciunul inainte de a completa numarul crestinilor din Biserica Triumfatoare. Caci, parafrazandu-l pe Cristian Paturca, sa spunem amintindu-ne si de el:

  Mai bine mucenic, decat ecumenist!

  Asa sa ne ajute Domnul Iisus Hristos, Dumnezeul nostru! Amin.

  Theodor

  Fie ca de sarbatoarea Nasterii Domnului, pe care o dorim revenita in calendarul cel bun al Bisericii, Domnul Iisus Hristos sa se nasca si in sufletele noastre!

 54. Eftimie Mitra says:

  E clar ca se cotesc. Ne spun mereu acelasi slogan: „Nu s-a schimbat nimic”.
  Din pacate s-a desfiintat granitele Bisericii, asta nu e schimbare?
  Sinodalii nostri nu se mai raporteaza la Sfintii Parinti ci la directivele politice trasate cu precizie de puternicii zilei.
  Sustin in totalitate ce ati scris in acest articol.

 55. Gabur Ioan says:

  Aveti dreptate parinte Ciprian! Sunt cele mai frumoase vremuri,pentru cei care stau strans lipiti de Hristos,Stapanul si Dumnezeul nostru,pentru ca multa plata vor avea cei care rezista in aceste zile de prigoana a Adevarului,si nu se vor lepada de El in ciuda tuturor greutatilor. Va stau alaturi si eu smeritul,si pacatosul ,cu sufletul si cu semnatura,in marturisirea pe care o faceti,si in lupta pe care o duceti impotriva diavolului. Cu stima

  • admin2 says:

   Domnul să vă binecuvânteze! Pe rând vom trece toți prin foc și prin apă, spre a ieși la odihnă, cum preafrumos spune Sfânta Psaltire, arma noastră de nebiruit.

 56. Ion says:

  Si eu sunt impotriva ecumenismului si sinodului din Creta. Nu mai am nici un fel de incredere in ierarhii BOR. Ii sustin din toata inima pe cei ce aleg sa lupte impotriva ecumenismului si sufera prigoana din cauza asta. Cat de simplu ar fi pentru patriarh si episcopi sa vina sa spuna: ecumenismul este erezie si ne pare rau ca am semnat in Creta. Dar nu vor sa faca asta. Ei produc dezbinare. De ce nu pot sa fie la fel de simpli si directi precum sunt bulgarii?

  • admin2 says:

   Doamne, dă-ne mintea românului cea de pe urmă – adică înțeleaptă, următoare a vrednicilor noștri înaintași, iubitori de Hristos.

 57. Mihai says:

  Un da categoric și din partea mea, adică semnez și eu

 58. AUGUSTIN says:

  Semnez! Va iubim si nadajduim sa ajungem sa fim macar cate un preot neecumenist in fiecare judet. HRISTOS IN MIJLOCUL NOSTRU!

 59. AUGUSTIN says:

  IMBRATISARI, SI REGRET CA NU AM PUTUT SA AJUNG LA SFANTUL GHEORGHE PE 16 DECEMBRIE…

 60. Nicoleta says:

  ,,Doamne , ajuta necredintei mele ! ”
  Pr Ciprian ma alatur si eu sa semnez impotriva sinodului eretic si talharesc din Creta si impotriva tuturor ereziilor si ecumenistilor ! Suntem Ortodocsi pana in ultima clipa a vietii noastra ,,L-au Vandut ,L-au Rastignit pe Domnul nostru Iisus Hristos ,Au vandut tot ,,Tara ,Popor ,Traditie ,Cultura ,Istorie ,Credinta Ortodoxa …! ” dar nu pot sa Vanda si Cuvantul Nostru Marturisitor in Adevar ce il vom sustine pe drumul Golgotei pentru Invierea si Mantuirea sufletelor noastre !
  Blagosloviti !
  Nicoleta ..

 61. Samson Vasile says:

  Doamne ajuta.Eu sunt un mare pacatos,dar vreau sa semnez și eu pentru Părintele Ciprian.Ce trebuie sa fac?La cate mi-a făcut și ajutat Domnul Dumnezeu,măcar atât să fac și eu.Sarutmana.

 62. Zinaida says:

  Primiti, draga Parinte, textul vostru la rusa: http://www.odigitria.by/2016/12/22/kommentarij-na-kommyunike-svyashhennogo-sinoda-rumynskoj-pravoslavnoj-cerkvi/
  Eroii nostri! Toti credinciosii sunt cu voi!

 63. Constanta says:

  Sarut mana Parinte! Va suntem alaturi si marturisim si noi pacatoasele, un NU hotarat panereziei ecumenismului de la Creta!!!
  Constanta si Georgeta
  Doamne Iisuse Hristoase miluieste-ne pe noi. Amin!

 64. Dorel says:

  Semnez si eu cu smerenie, pentru a marturisi alaturi de Sf Iustin Popovici ca ecumenismul este panerezie . Nu as putea niciodata sa spun altceva decat ce au spus Sfintii nostri dragi. Daca ierarhii nostrii pot sa spuna altceva…. sa spuna! Ce pot sa gandesc eu, doar ca….. acesti Sfinti ne pot fi ori Invatatori ori Judecatori. Mantuire tuturor!
  Luta Dorel Lica

  • admin2 says:

   Calea Sfinților Părinți – aceasta este UNICA spre mântuire, întru Hristos-Pruncul dumnezeiesc.

 65. mircea suta says:

  Draga parinte,

  Sunt cu toata fiinta, simtirea, sufletul si cugetul meu alaturi de Sfintia voastra in lupta impotriva puterilor intunericului care lucreaza prin pseudo-ierarhii eretici spre pierzarea sufletelor !!!!!! Sunt cu toata puterea impotriva lucrarii satanice numita ECUMENISM !!! Sunt pentru pastrarea nealterata a ADEVARULUI DE CREDINTA ORTODOX, asa cum Ne-a fost lasat noua de Domnul Iisus Hristos, si de Sfintii Sai !!!!!! Amin !!!!!
  DOAMNE MANTUIESTE TOATE SUFLETELE !!! AMIN !!!

  Mircea

 66. ionut says:

  Vreau si eu sa semnez alaturi de Pr Ciprian cu toata inima si dragostea impotriva sinodului din creta , impotriva ierarhilor care ne vind pe doi bani credinta noastra .
  Oare ce ar spune acum la aceste vremuri de cumpana un domnitor ca Mihai Viteazu sau ca Stefan cel Mare sau Constantin Brincozeanu ,,,, Cu siguranta nu s-ar fi ajuns aici in nici un caz , ptr ca ei au luptat ca noi astazi sa fim liberi si datorita lor noi astazi suntem un popor crestin .

  • admin2 says:

   Pentru păcatele noastre ne-a dat Dumnezeu astfel de conducători. Mai răi nu a găsit. Așa i s-a spus și Sf. Antonie cel Mare, acum 1600 de ani. Deci, pocăință pentru păcatele mele – de aici încep lupta.

 67. Giorgiana Pintilie says:

  Semnez si eu,alaturi de Pr. Ciprian!
  Dumnezeu sa va ocroteasca si sa va ajute!

 68. Marius Gogonea says:

  Pentru veacurile de nevointa ale Sfintilor Parinti, pentru oamenii cuminti, pentru viata marilor ,pentru zambetul florilor, pentru lacrima Sfintilor inchisorilor, pentru Parintele meu, pentru Hristos Domnul Dumnezeu semnez cu drag si eu!

 69. Nicolae says:

  „niciun creștin ortodox nu este obligat să dialogheze sau să coopereze cu alți creștini dacă are teamă că–și pierde credința ortodoxă.” (Fragment din pozitia Sfintului Sinod BOR….) S-ar putea intelege,din exprimarea citata mai sus, ca suntem liberi sa marturisim, ca madulare ale Bisericii, faptul ca nu dorim sa dialogam.Suntem antiecumenisti si nu dorim sa dialogam, pt. ca de fapt nu e vorba de nici un dialog, ci de o continua rastignire a dreptei-credinte de catre eretici.S-ar putea intelege ca ni se face o favoare si vom fi „tolerati”, ca niste „fricosi” in a ne pierde credinta, insinuindu-se ca avem o credinta slaba si numai din cauza acestui motiv ne temem ca am putea-o pierde.Dar ce sa vezi? Doar citeva rinduri mai jos, in acelasi comunicat, se afirma :”Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a decis ca să fie aduse la cunoștința Întâistătătorilor Bisericilor Ortodoxe surori (Patriarhia Moscovei și Biserica Ortodoxă a Greciei) situațiile în care unii dintre preoţii şi ierarhii acestora desfășoară în mod necanonic activități agresive şi turbulente în eparhiile Patriarhiei Române, instigând la neascultare, răzvrătire și dezbinare.”Intelegeti? „Nici un crestin nu este obligat sa dialogheze…..”, dar daca îşi afirma public acest drept, este catalogat ca avind „activitati agresive si turbulente……” Prin episcop suporta consecintele „dialogului” fiecare credincios.Singura solutie raminind ingradirea de cel ce „dialogheaza” in detrimentul credintei noastre drept-maritoare.Daca vei face insa acest lucru vei suporta :”sancțiunile administrative și canonice disciplinare se vor aplica spre îndreptarea clericilor, monahilor și mirenilor care persistă în starea lor de răzvrătire și dezbinare, tulburând pacea și unitatea Bisericii.” Ati inteles? „Nici un crestin nu este obligat……” dar doar cit va lasam noi.Si noi doar declaram.In fapt nu va lasam deloc.Cam asa inteleg eu comunicatul Sinodului. În virtutea unei neobligatii vor sa ne pună pumnul in gură, sa ne cateriseasca preotii, sa ne afuriseasca, deci sa ne scoata din Biserica pentru ca suntem schismatici.
  Ar face bine sa ia aminte la cuvintele avvei Iulian Prodromitul, si ei (semnatarii din Creta si toti cei ce „au luat act” de „isprava”lor ), cei care au aprins focul, sa-l si stinga.
  Bunul Dumnezeu sa ne fereasca de tot raul si sa ne daruiasca toata starea cea buna.

  https://youtu.be/Els-IRd43bU

 70. Bucuroiu Cristian Nicolae says:

  Şi eu, nevrednicul Cristian Nicolae Bucuroiu, împreună cu întreaga mea familie, subsemnăm DIN TOATĂ INIMA, DIN TOT SUFLETUL ŞI DIN TOT CUGETUL mesajul Părintelui nostru drag Ciprian Ioan Staicu, refuzând categoric părtășia la apostazia ierarhilor BOR și cârdașia cu ereticii ecumeniști!

 71. carp says:

  unde semnam?

 72. Un păcătos smerit says:

  Semnez și eu, un păcătos smerit, că nu accept adunarea din Creta (iunie 2016) și refuz hotărârile ei eretice.
  Nu vreau comuniune și părtășie in cele ale credinței nici cu ecumeniștii, nici cu masonii sau alte organizații oculte (gen Consiliul Mondial al „Bisericilor”, cavaleri de Malta și ce o mai fi) nici cu ereticii, indiferent de confesiunea lor: catolici, anglicani protestanți, evangheliști, calvini, luterani, etc.
  Domnul Iisus să ne păzească de toți aceștia, Maica Domnului să ne ocrotească iar Sfinții să ne întărească în mărturisirea credinței celei creștin ortodoxe, dreptmăritoare, după tradiția Sfinților Apostoli și a urmașilor acestora!
  Amin!

 73. Un păcătos smerit says:

  …și îl susțin pe Prea Cucernicul Părinte Ciprian Ioan in toate demersurile sfinției sale în mărturisirea Adevărului de credință ortodoxă.
  Amin!

  • admin2 says:

   Doamne ajută.
   Mă iertați, am fost plecat din localitate, abia acum am putut modera comentariile.
   Sărbători cu pacea lui Hristos în inimă.
   Cu respect, pr. Ciprian.

 74. BALTAG LICĂ says:

  Am spus că vă sunt alături în această luptă dreaptă împotriva ecumeniștilor dar n-am spus clar că semnez . Revin și mărturisesc: semnez că sunt de acord cu inițiativa Părintelui Staicu de a purta lupta împotriva celor ce defaimă și prigonesc Biserica Ortodoxă de pretutindeni. Domnul să ne întărească în fapte precum în cuvânt !

 75. Stanciu Valentin says:

  Sunt de acord si semnez.
  Cu noi este Dumnezeu!!!!!!!!!!!
  Valentin Stanciu (Buzau)

 76. Cruceru Ion says:

  Impotriva ecumenismului! Alaturi de parintele Ciprian,Doamne-ajuta!

 77. pr.mihai says:

  Sunt si eu alături de pr.Ciprian Staicu în lupta împotriva ecumenismului ,care este erezia ereziilor si împotriva sinodului din creta care este eretic si masonic.Susțin numai învățăturile sfinților părinții si sfintele canoane a celor 7 sinoade ecumenice si locale !
  pr.mihai din zalău

 78. pr.mihai says:

  ANATHEMA ECUMENISMULUI SI SINODULUI DIN CRETA!

 79. Daniel Tomescu says:

  Semnez eu si familia mea.
  Suntem impotriva ecumenismului si a adunarii din Creta.
  Ne rugam Bunului Dumnezeu , sa ne tina in Dreapta Credinta pana la moarte, pe toti care dorim sa ne mantuim.

  Asa sa ne ajute Dumnezeu!

  Daniel, pacatosul.

 80. IRINA says:

  SEMNEZ SI EU IMPREUNA CU FAMILIA MEA! DOAMNE AJUTA!

 81. Dumitru Ursu says:

  Semnez. Nasterea Domnului cu pace!

 82. Adriana says:

  Aseară am avut a doua discuție cu părintele meu duhovnic despre Adunarea din Creta și despre ecumenism.Aș dori să-l citez „Când vorbiți cu mine despre Sinod e ca și cum am vorbi avioane…Sunt lucruri foarte departe de noi…..etc.”În acelați ton cu afirmația părintelui meu permiteți-mi să afirm cu toată convingerea unei minți aflate „în nori” :Nu ecumenismului,nu hotărârilor ce afectează credința noastră și a copiilor noștri!!!
  Abia după discuție am reușit să citesc comunicatul Patriarhiei de pe Basilica,dar părintele îmi făcuse deja rezumatul.Lectura a reprezentat momentul de „consolidare a informațiilor transmise.”
  Dumnezeu să vă dea putere de mărturisire în continuare.
  Vă susține sora Adriana.

 83. Acta Diurna says:

  Vă susținem trup și suflet, Preacucernice Părinte Cipriane, cu lacrimi și cu bucurie, pe dvs și pe toți cei ca dvs! Domnul Dumnezeu Care se Naște să mîngîie și să bucure, să umple de sănătate de fier și de toate bunătățile pe prigoniții Numelui Lui, și ai Adevărului Lui!

 84. PETRESCU IOAN says:

  Sunt Ioan Petrescu şi marturisesc Ortodoxia Sfintilor Părinţi,singura mântuitoare!
  Sunt alaturi de Sfintia Voastra,parinte Ciprian şi de toti ierarhii,preotii,diaconii mirenii marturisitori impotriva ecumenimului satanist masonic şi a adunarii ecumeniste tradatoare din Creta!

 85. Mariana Alexandru says:

  Semnez si eu impreuna cu copii mei si intreaga familie..o semnătură pentru mântuirea noastra …a tuturor celor care ni-l dorim pe D-l nostru Iisus Hristos asa cum a venit în lume pentru noi… sfânt, liber, simplu si înțelept. Asa sa ne ajute Bunul Dumnezeu .Amin

 86. A Vlad says:

  Ne vorbiti atat de frumos despre ecumenism si Sinodul din Creta dar nu ne spuneti nimic despre canonicitatea faptului ca in Biserica Ortodoxa Cea care respecta sau at trebui sa respecte Sfanta Traditie . totul a devenit in produs pe care credinciosul il cumpara .nu mai sunt Taine . platim pentru spovedanie .platim pentru botez . pentru cununie . inmormantare . parastase . pomelnice . Si numai Bunul Dumnezeu mai stie , dar despre toate astea taceti ,de ce? A devenit Sfanta Biserica in iarmaroc unde ne tocmim pentru pretul serviciilor . Prin aceste practice nu-l vindeti pe Domnul? V-au lasat Sfintii Parinti sfaturi in concordanta cu nivelul inflatiei cat sa ne taxati. Asta nu este hotie ,sau sunt practici cu care ati fost de accord 25 de ani si probabil mai sunteti de acord .Casatorii mixte se practica si s-au practicat de zeci de ani ,de ce va ridicati acum impotriva lor si nu acum 25 de ani .” Ca suntem ortodoxi se stie , dar suntem oare si crestini ?”

 87. Mihaela Popa says:

  Slava intru cei de sus, lui Dumnezeu și pe pământ pace, intru oameni bunavoire! Sărut mana părinte. Nașterea Domnului nostru Iisus Hristos sa ne umple sufletele de pace și bucurie și sa ne dea putere în lupta pentru păstrarea dreptei credințe.
  Toate cele bune tuturor!
  Va rog sa ma iertați!

 88. remus says:

  sarutam mana parinte.
  suntem alaturi, remus si alina.
  Dumnezeu si Maicuta Domnului sa va aibe in paza.
  sarbatori cu bucurii si Lumina !

  ps – desi la pasul 3 nu prea s-au gasit amatori pentru intreruperea pomenirii asteptam urmatorii pasi

 89. Mircea Gabriel Niculescu says:

  Semnez si eu aici impotriva panereziei ecumeniste!
  Dumnezeu sa ne ajute si sa ne intareasca!

 90. Tanase Gheorghe says:

  Semnez eu impreuna cu familia mea.Doamne ajuta!Amin!

 91. Ilie says:

  Si eu semnez.
  Doamne ajuta Parinte

 92. Vasile says:

  Din pacate, mesajul postat pe site-ul basilica.ro nu apare; fie din cauza unor probleme tehnice (desi ma cam indoiesc) fie din alte ratiuni…Oricum, nu este nimic ascuns care sa nu iasa la lumina. Astfel, cu bunavointa dvs., voi posta aici un comentariu.

  Lucrurile sunt spuse oarecum trunchiat in comunicat.

  De exemplu, nu se lamureste cu exactitate cine sunt „misionarii crestini occidentali” – in fapt, catolicii si protestantii care isi imparteau „teritoriile de misiune” si voiau sa evite luptele de orice fel prin combaterea prozelitismului facut de cealalta parte.
  Atat timp cat in cadrul miscarii ecumenice participa si ierarhi ortodocsi, este un nonsens sa afirmi ca „niciun sinod ortodox canonic nu a declarat ecumenismul ca fiind panerezie”; in fapt, declararea ecumenismului drept panerezie ar putea conduce automat la catalogarea participantilor la acest dialog drept „paneretici”. De asemenea, daca nu este declarat in mod oficial de niciun sinod ortodox canonic drept panerezie, ecumenismul nu este panerezie? Este acelasi lucru cu proclamarea sfinteniei unei persoane: oare daca o persoana indeplineste toate cerintele ca sa fie declarata sfanta si nu este inca declarata in mod oficial de catre Biserica, respectiva persoana inceteaza a mai fi sfanta?
  Este suficient sa amintim pozitia unui cunoscator dinlautru al ecumenismului, IPS Antonie Plamadeala, care remarca orientarea feminista a ecumenismului.
  De asemenea, din faptul ca Bisericile Ortodoxe sunt minoritare in Consiliul Mondial al Bisericilor rezulta ca hotararile sunt luate cu precadere de catre celelalte confesiuni crestine care sunt majoritare. Cum poti impune credinta ortodoxa de vreme ce majoritatea decide iar majoritatea este protestanta ?
  De altfel, se ridica o intrebare legitima: de ce multi parinti imbunatatiti, cu o viata duhovniceasa aleasa si sfinti (de ex., Sf. Maxim Marturisitorul, Sf. Ioan Gura de Aur, Sf. Efrem Sirul, pr. Dumitru Staniloae, pr. Iustin Parvu, pr. Arsenie Boca, pr. Arsenie Papacioc), considera relatiile cu ereticii si ecumenismul drept erezie? Oare cate personalitati de genul celor amintite au participat la sinodul din Creta? Dumnezeu stie.
  Fiecare trebuie sa isi aleaga calea pe care va merge – nu am auzit despre minuni facute de ecumenisti. Relatia intima cu Adevarul si cu Duhul Sfant pe care au avut-o parintii si sfintii mentionati mai sus ii atrage pe credinciosi in simplitatea inimii si a credintei.
  Sa ne intrebam: cati credinciosi merg in pelerinaj la mormantul pr. Arsenie Boca si cati merg la Geneva, sediul ecumenismului? Intrebarea ne ajuta sa intelegem unde si cum lucreaza sfintenia.

  Fiecare este liber sa aleaga; Dumnezeu nu forteaza libertatea nimanui. Sminteala trebuie sa vina dar vai celui prin care vine sminteala.
  Pentru o luare de pozitie nuantata si poate mai patrunzatoare decat cea prezentata in prezentul comunicat a se vedea :
  https://graiulortodox.wordpress.com/2016/10/31/teologul-mihai-silviu-chirila-scrisoare-adresata-membrilor-bor-cu-privire-la-sinodul-din-creta-si-obiectii-fata-de-documentul-relatia-bisericii-ortodoxe-cu-ansamblul-lumii-crestine/
  Cine are minte sa ia aminte.

 93. Nicoleta C says:

  Sunt si eu impotriva ecumenismului si a ierarhilor ecumenisti! semnez si eu,Nicoleta.

 94. simona says:

  La multi ani ! Hristos S-a nascut ! Semnez cu toata inima mea necajita !
  Am vorbit cu duhovnicul meu la spovedanie despre Sinod … offfffffff !!! Mi s-a spus ca la sinod s-a deschis o poarta catre cei din afara Ortodoxiei ca sa ne cunoasca … Ei nu au interes sa ne cunoasca si sa se lepede de ale lor . Eu zic ca s-a deschis poarta ca sa intre toata necuratia in Ortodoxia noastra iubita . Cred ,mai degraba ,ca s-a deschis poarta aia ca sa fim noi cernuti . Se pastreaza cei care pastreaza Ortodoxia in suflet curat …restul se dilueaza sau se …confunda cu noul mediu precum cameleonii . Nu pot fi deacord cu nici o forma de ecumenism (lucid sau nu ) . ADN-ul meu rejecteaza asta . Duhovnicul meu mi-a spus ca mirenii sunt stapani pe ei si pot discerne , vor stii cand apare pericolul ….. Vorbele acestea indica faptul ca ne-au lasat in labele lupilor si …scapa cine poate respectiv stie . Si tot din vorbele duhovnicului meu a reiesit ca s-a facut presiune sa fie semnate documentele acelea din Creta . Nu noi avem libertate ci li s-a dat altora libertatea sa vina peste noi . Sa ma exprim mai plastic : marii pastorii oficiali au deschis staulul oilor ca sa poate sa fie rapite de lupi deghizati , scapa doar oile care stau grupate in jurul unui parinte vrednic . Scapa cine …..stie . Am remarcat ca la fiecare predica duhovnicul meu are grija sa spuna ca nu exista mantuire in afara Ortodoxiei in felul acesta niciunui mirean din parohie nu-i arde sa fie in comuniune cu ….”altii” din aceia „non-ortodocsi ” cum le zic textele alea din Creta. Dar sufletul meu simte ca nu e suficient . Cinstit vorbind , nici nu e. Nu stiu cum sa mai duc lupta asta si ce strategii sa aplic in jurul meu .
  Semnez asa cum am semnat cam toate scrisorile si petitiile de marturisire impotriva ecumenismului .
  Mai vroiam sa spun ceva , cu trei zile inainte de ziua Sf Nicolae am primit un semn , sambata dimineata la ora 10:30 . imi apar de cativa ani semne in zile liturgice intre orele 10:30 si 11:0 intotdeauna dimineata . Au inceput de ziua Sf. Preacuvioase Parascheva 2010 . Obisnuiam sa merg cu ele la Parintele Gherontie Puiu de la Busteni pentru ca nu aveam eu caderea sa inteleg de unde sunt .Numai un om cu viata sfanta putea sa-mi spuna de unde vin si sa ma linisteasca . Acum nu mai am la cine sa merg insa i le-am aratat duhovnicului meu la spovedanie ( am facut poze) si mi-a spus ca sunt simboluri de credinta . Primesc cruci ca semne .
  Simona , Ploiesti

 95. Damian says:

  Sîntem alături de dumneavoastră si va sustinem in lupta cea buna împotriva !stăpânitorilor acestui veac”.Familia Damian

 96. Cristina says:

  Vă urez cu inima, cu gândul și cu sufletul „Sărbători Fericite și La Mulți Ani!”

  Pruncul cel sfânt să vină la voi
  În suflet să cearnă ninsoare de sori
  Pacea Lui blândă să vă ocrotescă
  Iubire și har să vă dăruiască!

 97. Roscan Carmen says:

  Carmen si Vasile din Craiova sunt cu tot sufletul alaturi de toti preotii si mirenii care lupta pentru pastrarea credintei curate si semneaza impotriva sinodului talharesc din Creta.Ne rugam ca Bunul Dumnezeu sa intoarca cat mai multi pe calea cea dreapta.( sunt multi care din frica nu fac asta….si ma refer la preoti care stiu mai multe….si mai sunt mireni care nu stiu nimic despre sinod cu toate ca merg la biserica frecvent) Eu cred ca in primul rand preotii ar trebui sa vorbeasca ,deorece cavantul lor are alta greutate…. Noi,suntem luati drept habotnici,fanatici si prea putini ne asculta… Incercam ,dupa puterile noastre, sa vorbim , sa facem cunoscut talharia din Creta.Pomeniti-ne si pe noi in rugaciunile dv. (noi o facem din tot sufletul in rugaciunile noastre particulare) DUMNEZEU SA NE AJUTE!

  • admin2 says:

   Nimic din cele bune nu este zadarnic. Sf. Ioan Gură de Aur spune că Dumnezeu răsplătește nu după rezultatul misiunii apostolice, ci după râvna depusă. Hristos este cu noi și ne ajută.

 98. Grozdena Terzieva says:

  Bună ziua frați și surori în Hristos! Eu scriu din Bulgaria.Dragă preot Ciprian-Ioan Staicu, noi, credincioșii în Hristos, ortodocși bulgari susțin cu toată inima și sufletul meu, credincios lui Hristos, națiunea română ortodoxă în mărturisirea ei dreptății și adevărului lui Dumnezeu! Ne vom ruga cu tărie lui Dumnezeu să întărească forțele pentru a proteja credința pură. Fii curajos turmă mică, pentru că dacă Dumnezeu este cu voi, cine poate fi împotriva ta! Noi rămânem credincioși Domnului, fratele tău! Iartă-mă pentru traducerea rău, deoarece utilizarea directă traducător! Sora ta în Dumnezeu!
  Grozdena

 99. Silvius Martinescu says:

  Semnez.Contra ecumenismului si sinodului cretan.

 100. ioan says:

  Să trăiţi Părinte!
  Semnez şi eu, Băcilă Ioan Sorin din Sibiu

 101. Татьяна says:

  В религиозной совести экуменистов просматривается ненависть к Православию. Но знают ли они сами это? Возможно, что во Всемирном совете церквей над православными иерархами поработали нейро-лингвисты программисты (NLP), и теперь они выполняют не свою волю. Может нужна о них специальная молитва для возвращения их в Православие (как из тоталитарной секты)? Нам нужно крепко держаться за веру свою православную, на всё смотреть и поступать с точки зрения согласного мнения святых Отцов Церкви Христовой Единой (Неделимой). Да поможет нам Господь Иисус Христос и Его Божия Матерь.

 102. Popescu Vasile says:

  Desi sustin cu tarie, cel putin la nivel teoretic, dialogul intra – si inter- pentru rezolvarea interna a diferitelor aspecte referitoare la viata Bisericii, inclusiv sinodul din Creta si receptarea acestuia, reprezentantii BOR raspund „selectiv” framantarilor si intrebarilor pertinente adresate de credinciosi; altfel spus, moderatorii site-urilor basilica.ro si ziarullumina.ro publica doar ceea ce nu ii „incomodeaza” si limiteaza libertatea exprimarii amintind de cenzura regimului comunist. Sau, in multe cazuri, raspund intr-o maniera lapidara sau deloc. Este nevoie sa meditam la cuvintele PF Daniel din Pastarola de Craciun: „În drumul său spre mântuire, spre Dumnezeu, omul nu poate ocoli pe aproapele său. În acest sens, Avva Antonie spune: „Viaţa şi moartea depind de aproapele nostru. Într-adevăr, dacă îl câştigăm pe fratele nostru, Îl câştigăm pe Dumnezeu. Dar dacă îl smintim pe fratele nostru, păcătuim faţă de Hristos””. Sa nu ajungem sa fim mustrati de cuvintele Mantuitorului adresate fariseilor si carturarilor „caci ei zic dar nu fac”.

 103. Grozdena Terzieva says:

  Am citit o declarație care urmează să fie semnat în sprijinul dumneavoastră împotriva Consiliului de Creta. Nu putem noi cei care nu sunt poporul român să sprijine? Și, în cazul în care să semneze, dacă acest lucru este posibil? Lasă-mă să știu!

 104. Cristina Ionescu says:

  Semnez si eu, pentru Adevar , impotriva ecumenismului, erezia tuturor ereziilor!

 105. Emil Baciu says:

  Doamne ajuta !
  Am citit ultimele articole, inclusiv comentariile, intrucat un timp nu am putut accesa „Prietenii Sfantului Efrem cel Nou”. Sprijin cu semnatura pozitia sfintiei voastre referitoare la Comunicatul Sfantului Sinod. Este intocmit cu viclenie, ca de altfel toate textele ecumeniste de 100 de ani incoace si mai ales cele din Creta. Din pacate ierarhia BOR este fara indoiala cea mai atasata ereziei demonice a ecumenismului si se face partasa la tentativa utopica de a distruge Biserica Domnului Hristos.

 106. pr.mihai says:

  Bunul Dumnezeu să vă întărească si să vă dea cuvânt de la Duhul Sfânt căruia să nu poată sa stea împotrivă si să îi biruiti cu arma Adevarului!
  Toți Sfinții Mucenici si Mărturisitori să fie cu sfintia voastră!

 107. vasilica tudoroiu says:

  Doamne ajuta,
  Semnez si eu pentru Adevar si impotriva ereziei ecumeniste!

 108. Popescu Vasile says:

  Ascultarea fata de ierarhi se opreste in momentul in care ierarhii se abat de la dreapta credinta. In Ortodoxie nu exista dogma infailibilitatii – astfel, oricine, inclusiv ierarhii Bisericii, pot gresi in materie de credinta. Istoria consemneaza asemenea abateri de la dreapta credinta ale ierarhilor. Trebuie sa ascultam mai mult pe Dumnezeu decat pe oameni (Fa. 5, 29).

  Din pacate, asa cum afirma si dl. Baciu, tentativa de a distruge Biserica Ortodoxa este utopica; mai au incercat si altii si s-au vatamat pe ei insisi, vor incerca si pe viitor – „Piatra pe care au nesocotit-o ziditorii a ajuns sa fie in capul unghiului…Cine va cădea pe piatra aceasta se va sfărâma, iar pe cine va cădea îl va strivi” (Mt. 21, 41-43).

 109. PETRESCU P.IOAN says:

  Parinte Ciprian,intru multi ani mantuitori!
  Blagosloviti!

  Semnez si eu,pacatosul si patimasul, IOAN P.PETRESCU,impreuna cu familia, impotriva panereziei ecumeniste si a sinodului talharesc din Creta,opera a masonilor intra/extra ecclesia,a satanistilor, newage-istilor blestemati!
  Marturisim Ortodoxia Sfintilor Parinti,cu care vom merge la judecata lui Hristos!
  Anatema ecumenistilor si tututuror ereticilor din veac!
  Amin!

 110. PETRESCU P.IOAN says:

  Parinte Ciprian!

  Pot sa va contactez.la telefon? Cand?

  • admin2 says:

   Am revenit din Grecia, unde am fost de hram la Sf. Efrem cel Nou, să ne mai întărim pentru luptă. Mă puteți suna, când doriți. Dacă nu răspund, lăsați un sms. Oameni în același duh se găsesc unii pe alții. Nr. meu este 0740788876. Iertați.
   Pr. Ciprian

 111. Ileana says:

  Parinte, Maica Domnului sa va veseleasca si sa nu va intristati. Din nestiinta, neputinta si dezinformare nu sunt mai multi pastori ca Sfintita Voastra care sa marturiseasca Adevarul. Nu are cum sa se lase batjocorit Dumnezeu. Acestia se inalta doar ca sa dea mai tare cu fundul de pamant. noi, considerand ca suntem mai pacatosi, le-am ingaduit multe derapaje „omenesti”, insa in ceea ce priveste Dreapta Credinta nu are rost sa faci rabat si sa renunti la mantuire. Rusine nu au, dragoste fata de Dumnezeu sau aproapele nu au, din moment ce incearca sa ne traga pe toti la iad, asa incat cred ca Dumnezeu nu poate sa-i loveasca decat unde doare mai tare: la oase sau sa le ia banii. Semnez impotriva nefericitei intalniri abuzive de la Creta. Sfintii Inchisorilor sa ne ocroteasca pe toti.

 112. Serafim Maria says:

  Nu te teme turmă mica, caci cu noi este Dumnezeu!
  Hristos în mijlocul nostru A FOST, ESTE si VA FI!
  Părintele Arsenie Boca zicea:
  Cât asculți de Dumnezeu atât ascultă și Dumnezeu de tine!
  Să ne ajute Bunul Dumnezeu să ascultăm de El până la capăt.
  DOAMNE AJUTA NECREDINȚEI MELE, roaba Ta Maria din Oradea!

 113. Vasilica says:

  Părinte daca Ierarhul nu a participat la acel sinod talharesc si a participat episcopul- vicar putem sa mergem la sf. Liturghie?

 114. NIȚU FLORIN says:

  VREDNICI CU ADEVĂRAT SUNT TOȚI ACEIA CARE APĂRĂ SFÎNTA NOASTRĂ ORTODOXIE

 115. BOGOJEL AURICA says:

  Maicuta Domnului si toti Sfintii sa va aiba in paza si sa va dea putere sa mergeti pe calea spre Imparatia lui Dumnezeu, cu multa intelepciune si va rugam parinte Staicu sa ne duceti si pe noi cu Sfintia Voastra sa marturisim cu adevarat pe Hristos.

  • admin2 says:

   Numai rugăciunea ne poate salva. Să fim uniți, cu Hristos în mijlocul nostru, mergând pe calea Sfinților Părinți.
   Iertați.
   Pr. Ciprian

 116. Valeriu says:

  E mare bucurie ca un buchet de preoti ortodocsi romani au curajul sa lupte impotriva ierarhilor eretici romani care au semnat in crta acordul cu panerezia. Semnam si respectam curajul si suferinta parintilor antiecumenisi si marturiaitoeri. Doamne ajuta!

  Valeriu din Agapia

 117. mircea says:

  Semnez si eu parinte drag ! Sunt departe, dar cu inima si sufletul alaturi de sfintia voastra si de toti parintii adevarati slujitori ai lui Dumnezeu care au oprit pomenirea ereticilor tradatori de Hristos !!!!

  DOAMNE AJUTA !