Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Judecată sau nu? To be or not to be…

Am fost convocat în data de 10 ianuarie 2017, ora 10, să fiu judecat în Constitoriul Eparhial al Covasnei și Harghitei. Cine vrea și poate să îmi fie alături, bogdaproste.
Am vrut să aduc un singur martor al apărării. S-a oferit părintele Sava Lavriotul, care mi-a scris că athoniții sunt alături de mine.

pr-sava-si-pr-ciprian

Deci părintele Sava a acceptat să vină. Iată textul (traducerea este sub el)
pr-savaTraducerea:

„Sfântul Munte Athos

Data: 19.12.2016/ 01.01.2017
Către Preasfințitul Episcop Andrei
Sfânta Episcopie a Covasnei și Harghitei

Preasfințite,
Am primit și am acceptat invitația din partea preotului Ciprian-Ioan să-i fiu alături ca martor al apărării la Consistoriul Eparhial care se va desfășura marți, 10 ianuarie 2017, la ora 10 a.m., în orașul Miercurea-Ciuc.

Cu respect,
Gheronda Sava Lavriotul”

Am trimis Episcopiei scrisoarea părintelui Sava, iar răspunsul a fost halucinant, ca să nu îi spun altfel.

img1

Deci nu îl vor pe părintele Sava, vor să mă duc singur. Mă voi duce, cu Hristos de mânuță. Sau măcar de poala hainei Lui.

L-am întrebat pe un judecător, prieten de-al meu, ce părere are de adresa aceasta de refuzare a martorului. Răspunsul lui pe mail a fost:

”Ce importanță are unde locuiește martorul? Dacă faptele pretins a fi comise au fost în jurisdicția Episcopiei, de unde condiția ca martorul sau avocatul trebuie să aibă domiciliul în acel loc? Cred că singura condiție poate fi să nu fie ecumenist sau de altă religie, eretic…”

Iar în al doilea mail, domnul judecător mi-a scris:

”După cum mă așteptam, potrivit art. 91 din regulamentul instanțelor de judecată ale BOR singura condiție din regulament este ca martorul să fie ortodox, fără nici o îngrădire raportat la domiciliul în Episcopie.

Art.91
– Nu pot fi admişi, nici audiaţi ca martori, decât ortodocşii care întrunesc
condiţiile de moralitate, cerute de Sfintele Canoane şi legile ţării

Și în conformitate cu art.147 din acest Regulament:
Aprecierea calităţii martorilor este lăsată Consistoriului care va asculta, în caz de
îndoială, pe reprezentanţii acuzării şi ai apărării.
Respingerea unui martor va fi motivată şi motivele se vor trece în procesul-verbal al
anchetei sau în minuta instanţei.”

Deci, cu Dumnezeu înainte.

pr. Ciprian-Ioan Staicu

53 Responses to Judecată sau nu? To be or not to be…

 1. Mihaela Popa says:

  Ne rugăm pentru dumneavoastră, părinte. Maica Domnului sa va ocrotească și sa va acopere cu Sf. ei Acoperământ.

 2. Mihaela Duțu says:

  Vâ suntem alaturi cu rugaciunile noastre sfințite parinte. Domnul nostru Iisus Hristos si Măicuța Domnului sa va apere la aceastâ judecatâ mărșavă si să va punâ cuvănt bun drept raspuns. Doamne ajuta si va respectam pe toti care stați DREPT. Sarut-mana si binecuvăntați.

 3. Mihaela Popa says:

  La mulți ani și multa sănătate, atât dumneavoastră, cât și doamnei preoțesc.Sf.Ioan Botezatorul sa va ocrotească și sa va dea putere în lupta pentru păstrarea dreptei credințe.

 4. Mihaela Popa says:

  Ma scuzați. Doamnei preotese.

 5. Ovidius says:

  Parinte Ciprian,

  Totul e calculat bine de catre ei ! E un mecanism aproape diabolic !
  Citeam mai ieri ultima scrisoare a parintelui Pamvo catre chiriarh si am ramas uimit de precizia canonica si limpezimea acesteia ! Adevarul e limpede si curat precum aurul de cea mai buna calitate.
  Este insa o problema….
  Oamenii acestia cu care dansul se lupta si cu care si sfintia voastra urmeaza a va confrunta sunt de alt soi ! Nu dau doi bani pe canoanee Sfintilor Parinti ! Le-au calcat inainte, le-au calcat si la Kolimbari si le vor calca si acum …
  Eu nu se ghideaza dupa Sfintii Parinti ci dupa Mamona …
  Asa ca fiti pregatit parinte pentru o confruntare nu cu o ceață care se poate limpezi si nici cu un amurg caruia ii poate urma o dimineata….ci cu un intuneric greu ce are miros de vesnicie …
  Sa stiti ca suntem cu inima si cu rugaciunea alaturi de sfintia voastra !
  Domnul Hristos este deja alaturi de dvs!

  Cu drag,
  Ovidiu

  PS : Vor urma cat de curand vesti de prigoana de la ai nostri români din Athos ! Incalzirea se apropie de sfarsit ….urmeaza primele runde ale luptei …

 6. Alexandru says:

  Doamne ajuta!

  Suntem cu rugaciunea in suflete pentru dumneavoastra si pentru ceilalti parinti prigoniti. Nimic fara voia Domnului! Oricum ar fi, totul este spre binele mantuirii oamenilor.

 7. un ins dintre atâția says:

  Suna de parca s-a pus inca o data de „sinodul de la Stejar”, tâlhăresc si nedrept, ticluit exclusiv pt caterisirea Sf Ioan Hrisostom!
  Paradigma rămâne însă judecata Sinedriului la care a fost supus Iisus Hristos, Datatorul si Desavarsitorul Legii Vechi, Dreptul Judecator.
  Asadar, măcar stiti/stim la ce sa va asteptati, Parinte!
  Sinedristii nu aveau nevoie decât de „martori ai acuzării”, atât, si aceia -mincinosi, tocmiti.

  Judecata nedreapta mai mult clarifica Dreptatea celui nevinovat, pt cei ce au ochi sa vadă!
  Nu aveți ce dovedi înaintea unui asemenea sinedriu, decât pe Iisus cel Răstignit!…

  Ne rugam pt Sfintia Voastră sa fiti intelept precum serpii si nevinovat precum porumbeii. Orice Crestin este trimis de Hristos sa fie ca un miel intre lupi. Lupii il sfâșie si omoara, Hristos il invie daruindu-i viată veșnică!
  Amin!

 8. elena says:

  Parinte Ciprian bunul Dumnezeu sa va intareasca si Maicuta Domnului sa va acopere sub sfint Acoperamintul Ei.Sa nu va fie frica, Duhul Sfint va vorbi prin gura sf.tale si o sa-i rusineze pe acesti lupi in piei de oaie!!!La multi ani de sf.Ioan.Doamne ajuta

 9. Parascheva says:

  Parinte Ciprian ,
  Sunt sigura ca multi nu putem sa fim prezenti cu trupul dar cu gandul si rugaciunea va vom fi alaturi atat cat putem noi !! Acolo unde este Adevarul este si Hristos Dumnezeu !!!
  Doamne ajuta !!

 10. Iorest says:

  Aveti alaturi toti sfintii marturisitori, Acoperamantul Maicii Domnului si rugaciunnile noastre nevrednice.
  Cununile le aduce Tatal.
  Sa fiti binecuvantat.

 11. Nicolae says:

  ” Cel care primeşte nedreptatea, Îl primeşte în inima lui pe Hristos Cel nedreptăţit. În străfundul lor, nedreptăţile scot binefaceri. Nimeni nu poate să ne nedreptăţească când noi nu ne nedreptăţim. Când nu vieţuim duhovniceşte ne nedreptăţim pe noi înşine, şi atunci vieţuim duhovniceşte când ţinem poruncile”.
  (Cuviosul Paisie Aghioritul)
  Este bine să nu uităm nici de acest cuvânt al Sf. Ap. Pavel: „Iar cel ce face nedreptate îşi va lua plata nedreptăţii, întrucât la Dumnezeu nu este părtinire.”
  Domnul Dreptatii fie cu cei binecredinciosi la toate judecatile, dar mai ales la cea care va conta in vesnicie!

 12. Lugojan says:

  La multi ani ! Mult ajutor pe calea mantuirii , cu rugaciunile Preasfintei Nascatore de Dumnezeu si a Tuturor Sfintilor !

 13. Lugojan says:

  La multi ani ! Mult ajutor pe calea mantuirii , cu rugaciunile Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu si a Tuturor Sfintilor !

 14. tudor says:

  Doamne ajuta!
  Parinte, nu exista „not to be” pentru cel ce crede in Hristos si pazeste poruncile Lui. Hristos Este Cel Ce Este, iar cela ce crede in El nu va umbla in intuneric ci va avea lumina. Au doara sa uitam ca toti care s-au ridicat impotriva Lui au fost rusinati, de la imparati pana la arhierei? Nici un pas inapoi. Cand ne e greu cerem ajutor la Domnul si ne intarim unii pe altii, cand ne e foame cerem ajutor la Domnul si impartim painea. Nu uitati ca noi peste mari si tari avem nevoie de apa sfintita, anfora si un preot la care sa-i asculte Bunul Dumnezeu pomelnicele. Orice ar veni, strangem randurile si rabdam, atat cat vrea Domnul. „Not to be” nu exista nici pentru ei, pentru ca Bunul Dumnezeu a creat totul, dar nu a distrus nimic niciodata. Sufletele sunt nemuritoarea iar odihna e de la Mantuitorul. De a Carui lumina sa ne bucuram in veci la picioarele Lui pentru rugaciunile Maicii Sale. Ramanem in Biserica Ortodoxa Romana indiferent de ce spun toti ecumenistii, pana se vor indrepta, ori vor cadea.

  Cu drag,
  Tudor

 15. Ciungu Ion says:

  Mântuitorul lumii, Domnul nostru Iisus Hristos a spus: „Nu judecaţi după înfăţişare, ci judecaţi judecată dreaptă.” (Ioan 7, 24).

  Deci, dacă este adevărat că ecumenismul se bazează pe lucrarea masonilor care urmăresc să desființeze credința în Mântuitorul lumii, Domnul nostru Iisus Hristos, atunci participarea creștinilor în ecumenism apare ca un vicleșug împotriva căruia trebuie luptat cu seriozitate. Dacă nu este adevărat că ecumenismul luptă împotriva Mântuitorului, ci într-adevăr luptă pentru unitatea între creștini așa cum S-a rugat Mântuitorul către Tatăl nostru Sfânt din Ceruri, atunci semnalele de alarmă de la unii episcopi greci, de la Biserica Georgiei, de la episcopul Jar, de la preoți teologi ca D. Stăniloae, G. Calciu, de la unii monahi de la Athos, de la preoți monahi și preoți mireni români, de la credincioși români, de la reporteri ortodocși români etc , cum să le privim? Faptul că preoți români anti-ecumeniști sunt opriți de la slujire de către ierarhii lor, cu scopul de a apăra slujirea cu ecumeniști ne-ortodocși, mă face să mă întreb: servește acest lucru spre slava Mântuitorului lumii, Domnul nostru Iisus Hristos?
  https://www.youtube.com/watch?v=pVP_9r8f-VI
  https://www.youtube.com/watch?v=C-y6Q-eKXi0

  Dacă contează părerea mea în fața cuiva, eu vreau să am în vedere mereu cuvintele Mântuitorului din Evanghelia după Marcu, cap. 9, versetele 38-39 și din Evanghelia după Luca, cap. 9, versetele 49-50, de a nu opri pe nimeni de la lucrarea în Numele Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Foarte în dezacord cu aceste texte mi se pare oprirea de la slujire a preoților anti-ecumeniști! Oprire să se facă Duhurilor Necurate, nu oamenilor care lucrează cu Duhul Curat!

  Într-adevăr, există pericolul unei schisme, dar bine ar fi, prin rugăciune și dialog să se depășească, spre adevărata unitate dorită de Mântuitorul!

 16. Ani binecuvântați și luminoși cu Hristos Domnul!
  Chiar dacă Gheron Sava nu e lăsat să vă fie martorul care să rușineze neputința și aroganța ecumenistă, sunt convins că va găsi o cale să fie acolo, în duh, prin rugăciune și prin dragostea pe care v-o poartă! Și nu va fi singur! Nu-mi fac griji pentru sfinția voastră, ci pentru ei, sărmane slugi neputincioase, oarbe și lipsite de credință și conștiință!!!
  Să vă întărească Dumnezeu în lupta cea bună spre slava Sfintei Treimi și binele Bisericii!
  Cu toată dragostea: La mulți ani părinte Ciprian Ioan și doamnei preotese Ioana!
  Îmbrățișări scumpei copile, Maria!

 17. Monah Teodot says:

  Dati-i in judecata Parinte Ciprian. Sunt in afara legii. Mantuitorul si Maica Domnului sa va ajute.

 18. pr.mihai says:

  Suntem alaturi de sfintia voastră toți preoții care văd ce se întâmplă cu preoții care luptă direct cu erezia ecumenista si cu hotărârile eretice date de sinodul din Creta.
  Sunteți un model de luptă pentru noi si ne dați si nouă curaj să urmam calea pe care o urmați pentru apararea si mărturisirea Ortodoxiei!
  Rugam pe Hristos să fie alaturi de sfintia voastră si față de familia dumneavoastra si sa biruiti prin mărturisirea Adevărului!
  Nu sunteți singur!

 19. Gabriel Cirtea says:

  Doresc si eu sa va fiu alaturi macar cu rugaciunea. Multumim pentru atitudinea Sfintiei Voastre care ne intareste pe noi neputinciosii.

 20. Doina says:

  Daruiește-i Doamne părintelui Ciprian dragoste către aproapele, atât către prin care Tu îl mângâi, cât și pentru cei care îl prigonesc. Dăruiește-i răbdare în suferințele produse de către prigonitori.
  In primul rand, urmati pilda Mantuitorului nostru,cand toti il batjocoreau, El se ruga pentru ei.
  Al doilea lucru foarte important, ramâneți in smerenie, dar cu demnitate.
  Si în al treilea rând nu va razbunati, razbunarea este a Domnului. iertarea este dovada sfinteniei. Noi suntem datori sa iertam neconditionat, la fel cum Tatal ne-a iertat pe noi.
  Duceți lupta cea dreaptă cu demnitate așa cum va știm.
  Nu sunteți singur. Bunul Dumnezeu, Măicuța Domnului și toți Sfinții din cer sunt cu sfinția voastră, iar aici pe pământ îi aveți aproape pe toți preoții și monahii antiecumeniști și pe noi păcătoșii.
  Blagosloviți și ierati!

  • admin2 says:

   Sincer, cu toată inima, vă spun tuturor că în viața mea nu am simțit mai multă dragoste ca acum și unitate în rugăciune. Este lucrarea lui Dumnezeu. Așa că de fapt nu mă duc la judecată, mă duc încercând să fiu vrednic măcar în parte de dragostea și rugăciunea voastră.
   Mulțumesc și Dumnezeu să vă răsplătească înmiit!
   Nu mă simt prigonit, ci cu totul binecuvântat cu asemenea prieteni.
   Cu respect, pr. Ciprian.

 21. Iuliana says:

  Sigur ca ne rugam pentru Sfintia Voastra, si mai ales ne rugam ca Dumnezeu sa Isi arate biruinta din veac prin oameni vrednici si curajosi care ne dau exemplu. Am fost un neam privilegiat pentru ca intotdeauna s-au ridicat, si se vede ca inca se ridica si in clipa de fata din el, cu ajutorul lui Dumnezeu, povatuitori duhovnicesti adevarati. Nu ne temem, chiar daca suntem o turma mica, si ne rugam si ii pomenim pe toti cei din prima linie. Problema nu e ca duhovnicii nostri marturisitori ai Adevarului nu merita toata sustinerea, o merita cu varf si indesat, problema e daca noi mai meritam atatea binecuvantari de la Dumnezeu… Noi romanii cam dormim pe noi. Ne asemanam cu evreii, ne consideram popor ales dar pana la sfarsit s-ar putea sa ne pierdem mostenirea asta daca nu ne intoarcem fata catre credinta curata. Chiar sper ca nu suntem asa putini si ca in taina Dumnezeu lucreaza in inimile noastre ca sa ne trezim la realitate cat mai multi si sa vedem ce vremuri traim si ce cozi de topor au ajuns in pozitii de conducere in sarmana noastra Biserica…
  Doamne ajuta, si bucurati-va Parinte, nu va intristati nicio secunda, pentru ca: „Fericiti veti fi cand va vor ocara si va vor prigoni si vor zice tot cuvantul rau impotriva voastra, mintind din pricina Mea. Bucurati-va si va veseliti, ca plata voastra, multa este in ceruri” (Matei V, 11- 12).

  • admin2 says:

   Domnul cu noi toți. Nu simt deloc tristețe, ci o imensă recunoștință, pe ambele axe ale crucii, atât pe verticală (către Dumnezeu), cât și pe orizontală (către aproapele, mai ales către prieteni, dar și către prigonitori; pe toți să îi binecuvânteze Hristos).
   Cu respect, pr. Ciprian.

 22. Botea Nicoleta Cristina says:

  Dumnezeu si Maica Domnului sa va antareasca si ocroteasca ! La multi ani parinte dumneavoastra si familiei ! Va sant alaturi prin rugaciune .

 23. Aladin Thalent says:

  Nu stiu daca acele semnaturi ale ierarhilor chiar vor avea cu adevarat atata impact asupra slujbelor ortodoxe sau daca duhul acesta revoltat de marturisire nu e putin exagerat… nu stiu . . . chiar nu stiu !
  In ceea ce priveste teologia, sunt un analfabet care inca semneaza punand degetul !

  INSA, ceea ce STIU cu ADEVARAT este faptul ca sunteti un om cu totul deosebit care m-a ajutat, care s-a rugat pt.mine, m-a sustinut la greu, m-a povatuit si indrumat, m-a hranit si gazduit la propriu si figurat; Un om prin care Maica Domnului mi-a aratat Athosul, sfintii din toata Grecia m-au primit la ei si datorita caruia am facut pasi pe cararea mantuirii !
  Un om care s-a intalnit cu Hristos si il traieste clipa de clipa, il cunoaste pe Dumnezeu si nu-L tine doar pt.el, ci ofera cu multa dragoste si imensa bucurie !

  In consecinta, va iubesc, va port in inima cu recunostinta, respect si admiratie si va sunt alaturi si pe verticala (prin ceea ce sunt / viu ) si pe orizontala ( prin tot ceea ce pot face, avea / mort )

  Cuvintele sunt de prisos…
  Va imbratisez atat cat sunt, cat pot !

  Dumnezeu sa ne ajute !

  Alexandru

  • admin2 says:

   Dragul meu frățior, iubirea ta e mare și eu sunt nevrednic de ea. Dar o prețuiesc mai mult decât aurul.
   Binecuvântare de SUS !
   Pr. Ciprian

   • Aladin Thalent says:

    Doar o expresie a Marii Iubiri pe care Dumnezeu a revarsat-o asupra neputintei mele si prin dumneavoastra; 0,000..01% din cat am primit !
    si cum totul se intoarce in Univers…

    P.S. Nu ma manifest de 2 ori, asa ca va rog sa folositi aceste cuvinte, daca va fi cazul, pt.memorii viitoare, mesaje de intentie sustinatoare si de la cei care va iubesc, (si) pt.ca s-au impartasit de Harul lui Hristos revarsat prin Sfintia Voastra, dar nu au avut sansa sa semneze pt.ca nu sunt din parohie.
    Cu siguranta sunt destui si… unde-s multi puterea creste, pt.ca e si Hristos in mijlocul lor !

    Va imbratisez cu tot sufletul,
    Alexandru

 24. Mihai says:

  La mulți ani Părinte drag cu ocazia SF.Ioan Botezatorul, și nici un pas înapoi în fața acestor caiafe

 25. Marius Sebastian says:

  Nu sunteti singur parinte duhovnic, va fi alaturi Sf Grigore de Nyssa, iar insusi Duhul Sfant va marturisi prin gura sfintiei voastre. Oricare ar fi rezultatul acestei judecate din punctul meu de vedere sunteti intro situatie win-win. Dumnezeu le cunoaste gandurile, si planul lor. Sa nu ma inteleaga cineva gresit, dar eu cred ca ” judecatorii” au nevoie de mai multa compasiune si rugaciune din partea noastra. Iarta- i Doamne ca nu stiu ce fac, si nu isi dau seama ca se impotrivesc insusi lui Hristos. Doamne intoarce-i la bunatate si la rugaciune pe toti vrajmasii Tai. Amin.

 26. Otilia says:

  Dacă martorii nu au voie să fie prezenți, toți Sfinții lui Dumnezeu și Îngerul păzitor vor fi acolo, pentru că noi toți vă avem, părinte Ciprian, în rugăciunile noastre, încredințați fiind că Dumnezeu este Izvorul păcii și al bucuriei, al dragostei, al dreptății și al bunătății.
  Îi avem în rugăciunile noastre și pe cei care judecă, pentru că au nevoie de aceasta devreme ce ne-au părăsit, devreme ce toată evlavia pe care acest popor o avea, nu valora nimic. Ne rugăm să-i întărească Dumnezeu în adevăr, ne rugăm să n-i țină aproape. Dacă noi, care avem acelasi singe, nu suntem aproape unii de alții, intr-un gând și intr-un suflet, cum să așteptăm ceva mai bun de la straini, care abia așteaptă să ne autodizolvam prin lepădarea de ceea ce ne ține ca țară: credința și tradițiile.
  Hristos în rândul nostru, este și va fi…

 27. tibi says:

  11. Îmbrăcaţi-vă cu toate armele lui Dumnezeu, ca să puteţi sta împotriva uneltirilor diavolului.
  12. Căci lupta noastră nu este împotriva trupului şi a sângelui, ci împotriva începătoriilor, împotriva stăpâniilor, împotriva stăpânitorilor întunericului acestui veac, împotriva duhurilor răutăţii, care sunt în văzduh.
  13. Pentru aceea, luaţi toate armele lui Dumnezeu, ca să puteţi sta împotrivă în ziua cea rea, şi, toate biruindu-le, să rămâneţi în picioare.
  14. Staţi deci tari, având mijlocul vostru încins cu adevărul şi îmbrăcându-vă cu platoşa dreptăţii,
  15. Şi încălţaţi picioarele voastre, gata fiind pentru Evanghelia păcii.
  16. În toate luaţi pavăza credinţei, cu care veţi putea să stingeţi toate săgeţile cele arzătoare ale vicleanului.
  17. Luaţi şi coiful mântuirii şi sabia Duhului, care este cuvântul lui Dumnezeu.
  18. Faceţi în toată vremea, în Duhul, tot felul de rugăciuni şi de cereri, şi întru aceasta priveghind cu toată stăruinţa şi rugăciunea pentru toţi sfinţii.
  (Epistola către Efeseni a Sfântului Apostol Pavel, Cap.6)
  cred ca se potriveste….
  Doamne ajuta!

 28. florian says:

  Dumnezeu sa va intareasca si sa va lumineze la aceasta ,,judecata” mincinoasa ,care dinainte de a fi judecat ,probabil ve-ti fi si ,,vinovat” !Dar ce verdict va vor da ei ,slugoii satanei nu este valabil in fata ADEVARATULUI JUDECATOR care este IISUS HRISTOS DUMNEZEUL.Acesti falsi judecatori vor judeca dupa ,,credinta si regulile lor proprii” ,facute de ei sa le ,,unga urechile” iar acest fals proces are alt DUH = CEL CARE VINE ,DAR IN NUMELE LUI=ANTIHRISTUL, MINCINOSUL SI UCIGASUL.Dumnezeu ,Creatorul ,Mantuitorul si Judecatorul tuturor celor vazute si nevazute sa fie cu dumneavoastra si sa va intareasca ,sa nu da-ti un milimetru inapoi! Tot ce conteaza ptr om este rasplata Domnului si nu cladirile si proprietatile satanistilor lui satan.Doamne ajuta!

 29. Sânziana says:

  Parinte, de 2000 de ani, pe aceasta vale a plangerii ce ne-a fost data (dupa cum spune psalmistul), Dragostea este rastignita. Deci intindeti-va bratele! Vom urma si noi, fiecare la timpul hotarat lui de Hristos! Dar dupa rastignire vine Invierea! Duhovnicul meu mi-a dat de inteles ca vor urma schimbari in slujbe. Atunci bisericile se vor goli si vom fi prigoniti toti pentru ca Sfanta Liturghie nu se va mai sluji acolo unde vor ei si cum vor ei! Domnul sa va pazeasca sa aveti puterea de a nu uri pe nimeni si de este putere chiar de a-i iubi si de a suporta cu rabdare nedreptatea! Si ce fac ei este ingaduit de Domnul pentru pronia pe care doar El o cunoaste!
  Daca aveti timp ascultati-l cu atentie pe acest vrednic episcop:
  http://www.cuvantul-ortodox.ro/2008/12/14/ps-ipolit-tinta-globalismului-distrugerea-ortodoxiei/
  Pe youtube gasiti si inregistrarea video dar se aude destul de slab asa ca eu am preferat transcrierea.

 30. Nedumerit says:

  Ma gandesc ca nu accepta martori din alta eparhie pentru a putea caterisi/afurisi „la capul gol”. Ce parere aveti, sunt paranoic?

 31. Choopy says:

  Imi pare rau ca nu am stiut din timp ca sunteti convocat in 10 ianuarie. Dati-ne sansa ca data viitoare sa va fim mai multi aproape. As vrea sa ne strangem cat mai multi. Sa marturisim alaturi de dumneavoastra. Abeti nadejde. Dumnezeu nu ramane dator

 32. Marius Gogonea says:

  Sarut mana parinte Ciprian! Bucuria si Darul Duhului Sfant va va calauzi, aceasta credem si asa ne rugam pentru dumneavoastra. Maicuta Domnului sa va fie reazem, alinare si nadejde pentru frumoasa familie ce v-a daruit-o Dumnezeu!

 33. Florin says:

  Binecuvantati, Parinte Ciprian! Sunt Florin, prietenul lui Bogdan-fostul dv. elev care v-a vizitat inainte de sarbatori, si prin care mi-ati transmis sfaturi legate de problema botezului copilului. Maicuta Domnului si Sfintii Marturisitori sa va ocroteasca! Suntem alaturi de dv. si va pomenim la rugaciune cu toata dragostea. Din pacate distanta nu-mi permite sa fiu si fizic acolo, insa nadajduiesc ca rugaciunile noastre, ale tuturor celor care au inima trista pentru dv. vor cantari in economia acestui simulacru de proces, unde judecatorul s-a si antepronuntat in privinta verdictului si in mod public, dupa cum se stie. Gasesc ca ar fi intelept, in conditiile in care v-au refuzat practic dreptul la aparare, prin insasi incalcarea propriului regulament BOR cu privire la judecata consistoriului, sa nu faceti greseala de a merge singur marti, ci impreuna cu sotia, pe care fara a o cunoaste personal, o pot considera demna de recunostinta noastra, pentru sustinerea dv. neconditionata. Este de la sine inteles ca doamna este o femeie de mare noblete sufleteasca de vreme ce a ales aceasta cruce grea de purtat, in detrimentul unui confort social si familial. Se vor rusina de dansa, fie numai si prezenta-i pasiva va conta poate, in a-i rusina, iar pe dv. va va intari in a primi toata aceasta previzibila nedreptate. Sunteti acelasi trup, iar Preotia ca si misiune divino-umana va implica, si sacerdotal dar si familial. In alta ordine de idei, in caz ca nu ati facut-o deja la sfatul juristilor, e imperios sa trimiteti oficial luni o adresa la Episcopie, prin care sa le puneti in vedere ca va veti prezenta marti la convocare, insa doar pentru a le prezenta si verbal motivele pentru care aceasta judecata o considerati a fi neregulamentara (enumerandu-le la liniuta: ca a existat antepronuntare publica si ca poate fi dovedita, ca nu s-au respectat termenele prevazute de regulament, ca vi s-a refuzat martorul pe motive neintemeiate legal, ca nu vi s-au prezentat acuzatiile in mod explicit pt. a va putea pregati apararea etc). Acestea va vor folosi in vederea unei amanari si organizarii unui proces corect, sau unei eventuale continuari a luptei apeland la instantele superioare (sinod mitropolitan sau BOR), sau poate chiar in plan civil pe legislatia muncii (chiar daca toate aceste demersuri par acum sortite esecului). Sa nu uitam ca Dumnezeu poate lumina tainic, in ultimul ceas, oameni in aparenta pierduti / vanduti. Va asigur de toata dragostea, si va multumesc pt. exemplul permanent pe care mi-l oferiti in a intelege ce inseamna marturisirea Adevarului de credinta, pe linia marilor nostrii duhovnici, marturisitori, martiri si mucenici, uitati sau bagati sub presul istoriei, in aceste vremuri de restriste.
  P.S.: Va multumesc pentru carti si icoana. M-a bucurat enorm gestul dv. V-am cautat atunci la telefon, dupa cum mi-ati transmis prin Bogdan, pt. a discuta problema mea, insa nu v-am gasit si stiind ca treceti prin momentele acestea mai delicate, n-am mai revenit. Va voi cauta dupa ce se mai limpezesc apele si imi va permite si vremea sa vin sa vorbim fata catre fata.
  Dumnezeu sa va apere si sa binecuvanteze lupta cea buna Parinte drag!

  • admin2 says:

   Să vorbim marți seara. Nr. meu cred că îl știți.
   Mulțumesc de sfaturi. Sunt de aur.
   Cu respect, pr. Ciprian.

 34. Rodica says:

  O sa va avem in rugaciunile noastre, Parinte Ciprian.Bunul Dumnezeu sa va binecuvanteze !