Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Prigoană la Mănăstirea Lacul Frumos. Hristos Cel prigonit este cu părintele Grigorie

Pentru mine, părintele Grigorie Sanda și obștea lui monahală mărturisitoare sunt ca întruchipările unor îngeri. O spun ca unul care am slujit cu ei și am simțit că Duhul Sfânt este viu în inima lor, încredințându-mi nevrednicia rugăciunilor lor (pr. Ciprian Staicu)

pr-grigorie-sandaAm primit pe mail:

Prigoană foarte agresivă la Mănăstirea Lacul Frumos

După cum știm, adevărații slujitori ai lui Dumnezeu și următori ai Sfinților Părinți, din diferite colțuri ale țării de câteva luni bune indura prigoniri, abuzuri și calomnii. Situațiile diferă de la caz la caz si metodele sunt diferite dar ordinele vin de la aceeași instituție, BOR ca și entitate administrativa, fiind insuflate de către duhul antihristic și satanicesc.
După o perioadă de câteva luni de acalmie, situația de la Mănăstirea Lacul Frumos, Vâlcea culminează prin evenimente dure și măsuri extreme pe care Arhiepiscopul Varsanufie le introduce prin noul stareț Sebastian nu numai asupra monahilor ci si asupra mirenilor care îi susțin pe mărturisitori.
Așadar, începând cu 1 ianuarie 2017,de la întronizarea sa și până în prezent, 6 ianuarie 2017, a dus o stare de prigoana și tulburare asupra Ieromonahului Grigorie, a celor dimpreună cu dânsul și a mirenilor care ii susțin.
Astfel, în data de 2 ianuarie, acesta a intrat în conflict cu două credincioase, cerându-le să se legitimeze, a zis precum ca nu i-au cerut binecuvântarea ca sa intre și să se cazeze în mânăstire, iar mai târziu a împedicat accesul altor două persoane, ținând de poartă. Pe tot timpul schimburilor de cuvinte, starețul Sebastian a fost recalcitrant, folosind diverse invective la adresa credincioșilor.
Situații asemănătoare au avut loc în fiecare zi începând cu 2 ianuarie, restricționând și agresând verbal credincioșii și fiii duhovnicești ai Ieromonahului Grigorie.
Printre măsurile pe care le-au luat împotriva Ieromonahului Grigorie și a celor dimpreună cu dânsul au fost faptul că au schimbat yalele și părinții nu au mai putut avea acces la trapeză, la baie și chiar la magazia cu alimentele pe care ei le-au primit din partea celor care îi susțin. De asemenea introduc și vor mai introduce camere de supraveghere.
Un episod ridicol, care spune multe despre persoana acestui stareț Sebastian, este ca a chemat poliția deoarece cu două zile în urmă au intrat în mănăstire două persoane fără buletin, Astăzi 6 ianuarie, după deja obișnuitul schimb de replici și interzicerea accesului în mânăstire și legitimarea fiilor duhovnicești ai părintelui Grigorie, adevărații credincioși au fost întrerupți de la slujba Acatistului de către un polițist, care a zis: „Ce-i cu voi aici? De ce nu sunteți în biserică? Ce, părintele slujește unde vrea el, chiar și la WC?” Imediat a intrat și Sebastian foarte tulburat, urmat de o gloată de pseudo-credincioși și după cum s-a exprimat un martor, l-a pocnit de-a binelea de mai multe ori pe părintele Grigorie cu busuiocul plin cu apă, dar și pe ceilalți credincioși și s-a exprimat asa: „Sa iasă toți dracii din voi. Aici nu e biserică, ieșiți de aici!”
După roade îi vom cunoaște. Ce fel de duh vă mână, fățarnicilor, care încuiați Împărăția Cerurilor înaintea oamenilor, nici voi nu intrați, nici pe alții nu îi lăsați, prin hotărârile blestemate ale pseudo-sinodului din Creta și prin blestemata ascultare sau obediență pe care o faceți față de stăpânitorul acestui veac și de antihrist.

7 Responses to Prigoană la Mănăstirea Lacul Frumos. Hristos Cel prigonit este cu părintele Grigorie

 1. admin2 says:

  Iubiților noștri frați li surori în Hristos, să vă mântuiți!
  Mulțumim.
  Pr. Ciprian și familia.

 2. Nicoleta says:

  Asa cum Sfantul Ioan Botezatorul a deschis calea pentru Domnul Iisus Hristos , tot asa sa va deschida calea tuturor reusitelor biruitoare in adevarata lupta pe care o duceti pentru credinta ,o viata frumoasa plina de sanatate ,fericire ,iubire si impliniri cu belsug in toate .
  Fie ca ocrotirea si puterea Prea Sfintei Treimi , a Domnului nostru Iisus Hristos , a Prea Sfintei Nascatoare de Dumnezeu si ceata Sfintilor Parinti Marturisitori sa va calauzeasca in fiecare clipa si sa va dea intelepciune .
  Un sincer si calduros „La multi , multi rodnici , plini de har si spor , armonie si intelegere in familie , sanatate ,iubire ,fericiti si binecuvantati ani ! „, Sfintiei Voastre si iubitei mele prietene d-na Preoteasa Ioana si micutei si dragalasei d-voastre Ingeras Maria !
  Din departare un buchet de imbratisari prin Duhul Sfant intregii familii !
  Sa fiti iubiti si Mantuiti !!!
  Nicoleta si familia ( It )

  • admin2 says:

   O binecuvântare, pe un arc de cer, pe norii rugăciunii, la peste 1.000 km de aici. Pentru voi. Mulțumim.

 3. Carmen says:

  Doamne ajuta ! La multi ani cu multe bucurii , Dumnezeu sa va calauzeasca pasii spre mantuire ! Suntem alaturi de dumneavoastra si de parintele Grigorie de la Lacul Frumos . In conditiile actuale mai mai stim cum sa luam legatura cu dansul… Noi, fiind din Craiova, am dori sa mergem la dansul dar sa nu- i provocam necazuri ( avand in vedere duhul rau de care e stapanit noul staret Sebastian) . La telefon nu ne- a raspuns si nu stim ce sa facem. Ar fi bine daca am putea legatura si cu alti credinciosi care mergeau la rugaciuni… Ne rugam pentru pace si liniste .Doamne ajuta!

 4. Angelica says:

  La multi ani, Parinte Ciprian Ioan! Bunul Dumnezeu, Maicuta Domnului si Sfantul Ioan Botezatorul sa va dea putere, rabdare, dreapta socoteala si sa va calauzeasca pasii spre mantuire. Sa ne iubim unii pe altii si sa ne ducem unii altora poverile. Pacea lui Hristos peste noi!
  Binecuvantati!

  • admin2 says:

   Doamne ajută. Să fim brațe odihnitoare unii altora și mâini întinse la rugăciune.
   Îmi spunea cineva din Anglia acum câteva minute: ”Sa păstrați zâmbetul în luptă!”