Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

49 Responses to Veste bună !!!

 1. Parascheva says:

  Uh! Ce repede se misca …..
  Slava Tie Doamne ,Slava Tie !! Cununa ati primit !!
  Pr. Sava:
  ” Episcopii pot caterisii pe oricine / pe cineva. De asta sunt si canoane, dar primii care trebuiesc caterisiti sunt episcopii si in primul rand Bartolomeu care a incalcat toate canoanele Bisericii, toate sfintele canoane.
  Pe parintele si daca l-ar caterisi pt credinta nu este valabil. Si nu o spun eu, o spun chiar Sfintii Parinti. Cine este caterisit pt credinta lui nu este valabila acea caterisire si va trebui sa continue sa savarseasca Sf. Liturghie pt ca Sf. Liturghie este canonica.
  Episcopii spun ca, oricine nu pomeneste numele episcopului la Liturghie, Liturghia nu este valida . Asta este o blasfemie la adresa Duhului Sfant . Este una dintre CELE MAI MARI BLASFEMII. Asta este Papa: “daca nu ma pomenesti, nu esti in biserica“. Avem canoane f. stricte in biserica in care ne spun ca nu avem voie sa pomenim la Liturghie episcopul care nu marturiseste corect, clar, cuvantul adevarului.
  Aceasta teorie a episcopilor care spun ca nu este valida Sf. Liturghie se gaseste in teologia pe care o invata Ioanes Zsizoulas – episcopul de Pergam – pe care a copiat-o din teologia papistasa. Asta ne conduce catre o alta teologie, eretica bineinteles, care se numeste episcopocentrism, adica Liturghia este episcopocentrica, adica au pe episcop in centru si nu pe Mantuitorul Hristos, adica nu ne rugam la Mantuitorul Hristos ne rugam la episcop.
  Intelegeti ce BLASFEMIE ESTE asta? Pe asta se sprijina tot papismul. Si primatul papal in acest lucru se sprijina / pe acest lucru se bazeaza.Asadar, mare binecuvantare sa ne cateriseasca ecumenistii.”

 2. Marius Sebastian says:

  S-a ridicat ceata si se vad lupii ascunsi in turma de oi. Ultimul care pune stampila este Dumnezeu, la Judecata de Apoi. Si are drept de veto. Nici macar nu ma supar ei, pentru ca stiu ca nu vor mai avea liniste sufleteasca, nu se vor mai putea ruga lui Hristos de acum incolo (am trecut si eu prin acesta), si vor avea pe constinta nu faptul ca v-au caterisit ci faptul ca au judecat talhareste, dupa socotelile lor, nu dupa Cuvantul lui Dumnezeu si Canoanele Sfintelor Sinoade.
  PS Andrei ati ratacit cateva zeci de oi, in mijlocul iernii, pe ger napraznic. Pe noi cine ne pastoreste ? Pentru noi nu aveti un comunicat de presa ?

 3. Maria says:

  HRISTOS A INVIAT PARINTE!
  Bucuria aceasta nu ne-o poate lua nimeni!
  CINE ESTE DUMNEZEU MARE CA DUMNEZEUL NOSTRU!

 4. AUGUSTIN says:

  Egal cu zero! S-au caterisit pe ei insisi, mor de ciuda ca nu au un cleste cu care sa smulga harul preotiei din sfintia voastra. Asa au fost si comunistii: au murit de ciuda ca nu au putut sa omoare sufletele din oameni! Mergeti inainte si gasiti o modalitate sa va dea o adeverinta PS Longhin, slujiti in casa, in curte, in cort, in gradina si in padurea cuiva. Parinte, trebuie sa discutam serios ca PS Longhin sa ne dea adeverinte, sa ne infieze si sa lucram ca si parohii ale episcopiei sale. Restul nu ne mai intereseaza!

 5. daniela says:

  este absolut revoltator si aberant! nu e posibil asa ceva! cu adevarat, traim vremurile apocaliptice. ne-a spus parintele Parvu ca vom fi vanduti de catre pastorii nostri.
  trebuie sa luam atitudine, ca asa nu s e mai poate! chiar face apostatul patriarh ce vrea cu biserica lui Hristos??? trebuie sa le scriem ierarhilor, sa protestam , sa le transmitem indignarea noastra!
  tot respectul, parinte, pentru curajul dvs si sa stiti ca noi va pomenim in rugaciuni! sanatate si putere sa va dea bunul Dumnezeu!

 6. Ovidius says:

  Hristos să primească jertfa sfinției voastre ca pe o tămâie binemirositoare !
  Amin

 7. marinela says:

  AXIOS!!!Sinteti mai vrednic ca oricind sa fiti preot marturisitor,parinte!Sinteti liber ca pasarea cerului acum,fara un iereziarh pe cap,care sa va puna bete-n roate!Sanatate multa dvs si familiei dvs.

 8. Botea Nicoleta Cristina says:

  Sarut mana parinte! Nui nimic caci dumneavoastra sunteti si ramaneti preot cat va vrea Dumnezeu sa traiti pe acest pamant. Nu are nici o valoare caterisirea lor. Asta se si doreste sa ramana doar preotii ecumenisti an biserici. Daca or so tina tot asa Biserica adevarata va intra an catacombe ca an perioada sergheista. Dumnezeu si Maica Domnului sa va aiba an paza!

 9. anisoara says:

  Era de asteptat! P.S. Andrei taie in carne vie! Degeaba aveti dv argumente impotriva ereziei lui ca nu da doi bani pe ele. Nu e corect ce vi se intampla, dati-i in judecata parinte. Ce fel au judecat? E caz penal, sa va i-a slujba si painea asa doar ca il deranjeaza atitudinea dv. antiecumenista, a facut si gafa de a se antepronunta, si alte vicii de procedura. Sa-i fie rusine! Chiar n-are nici o frica de Dumnezeu…Sa il scoata lumea afara din Biserica ar trebui.

 10. AUGUSTIN says:

  Caterisirea

  Pedeapsa cea mai grava pe care o poate primi clericul este caterisirea. Prin caterisire intelegem pierderea dreptului de a invata, sfinti si pastori.
  Trebuie stiut ca o persoana poate sa ocupe o pozitie de slujitor bisericesc prin doua acte: o Taina, HIROTONIA, prin care i se da persoanei respective harul pentru treapta in care este hirotonit si un ACT JURIDIC. Daca ne intrebam de ce si de un act juridic, raspunsul e simplu. Prin acest act se acorda indreptatirea exercitarii puterii bisericesti, intr-o anumita unitate teritoriala. Daca cineva are numai hirotonia, el poate savarsi in mod valid lucrurile care revin treptei lui ierarhice, insa, aceste lucrari sunt ilegale pentru ca nu are autorizatie legala de a le face. S-a spus ca atunci cand o persoana este indepartata din cler, vorbim doar de un act juridic. Iar caterisirea fiind un act juridic, ea nu va putea sa anuleze decat ceea ce s-a acordat tot printr-un act juridic.

 11. daniel vla says:

  Ecumenistii sunt indraciti! Ei nu pot pricepe Adevarul si merg inainte cu lupta impotriva evidentei.
  Ati mai luat o cununa, parinte Ciprian!

 12. Marius Gogonea says:

  Inca odata, ridicam Crucea si mergem mai departe oameni buni! Stam alaturi de parintele Ciprian, stam alaturi de toti parintii marturisitori ai Adevarului Sfintilor Parinti. Fiara Ecumenista cuprinsa de disperare loveste napraznic, a orbit, se hraneste cu ura si nu mai vrea sa stie: Hristos a biruit pacatul si moartea. Hristos a Inviat!

 13. ovidiu says:

  MARIRE VESNICA PREA SFANTEI TREIMI SI MAICUTEI DOMNULUI!
  Va invidiez PC Parinte Ciprian pentru dragostea si daruirea cu care marturisiti ADEVARUL SI VA DORESC SA RAMANETI ACELASI PANA CAND fiara ecumenismului va fi rapusa.HRISTOS IN MIJLOCUL NOSTRU!ovidiu.

 14. mircea suta says:

  Draga parinte,

  Rog pe Bunul Dumnezeu sa va intareasaca in continuare si sa va daruiasca Sfintiei voastre cat si tuturor celor dragi, mantuirea !!!!!!! AMIN !!!!!!

 15. mihaela popa says:

  Doamne ajuta,parinte.
  Nici nu ne asteptam la altceva. Sfanta Treime sa va dea putere ,rabdare si tot ce va este de folos.

 16. Pr Claudiu says:

  Slava lui Dumnezeu pentru toate!
  Parinte drag, va astept sa slujim impreuna la Urziceni!

  • admin2 says:

   Părinte duhovnic, cu drag vin, peste câteva zile!

   • ovidiu says:

    Va rog frumos sa ma anuntati din timp si pe mine pacatosul de ovidiu PC Parinte Ciprian poate vin si eu.
    HRISTOS IN MIJLOCUL NOSTRU!

 17. Alexandru TM says:

  Va purtam in Rugaciune, noi nevrednicii si prea micii.

 18. Pr. Ioan Miron says:

  Adevarat a Înviat! Haideți să vă spun și eu fraților, cum stă treaba cu acel act în care părintele nostru drag Ciprian, fratele nostru este declarat caterisit. Știți cum este asta? Este ca și cum Andone care este antrenor la Dinamo, dorește să îl dea afară pe Adi Popa care joacă la Steaua!!!!….Cu alte cuvinte, pe preotul ortodox și mărturisiotr Ciprian Staicu nu poate să îl caterisească decât un episcop ortodox, nu unul eretic, adică trebuie musai să fie din aceeași „echipă ortodoxă” cel care caterisește, nu să joace la altă echipă și să vrea să aibă putere și în echipa lui Hristos. Ca atare, eu Ioan Miron preot din mila Domnului, aduc la cunoștința poporului drept slăvitor că conform CANONULUI 3 AL SINODULUI III ECUMENIC care zice așa: „ Iar dacă oarecare din clerici ce se află în fiecare cetate, sau sat, de către Nestorie, și de cei ce sunt împreună cu el, de PREOȚIE S-AU OPRIT PENTRU CĂ CUGETĂ DREPT, I-AM ÎNDREPTUIT ȘI PE ACEȘTIA A-ȘI LUA IARĂȘI TREAPTA LOR. Și în de obște clericilor celor ce împreună cugetă cu ecumenicul sinodul acesta, le poruncim ca EPISCOPILOR CE AU APOSTAT, SAU S-AU DEPĂRTAT, NICI DECÂT SĂ SE SUPUIE, SUB NICIUN FEL”…..cum ziceam, conform acestui canon ecumenic actul in care preotul care cugetă ortodox este declarat caterisit de către un episcop apostat, este fără valoare și tărie.
  Conform acestui „regulament de joc” care l-au promulgat Sfinții Părinți am decis să dau „ cartonașul rosu” pe perioadă „nedeterminată”celor care au emis acel act fără valoare și să îl invit pe părintele nostru mărturisitor la împreună- slujire cu mine Ioan , care nu sunt vrednic să stau alături de cei ce poarta cununa mărturisirii!!! Domnul să vă țină sănătoși în veci. Amin1

 19. Pamvo says:

  Excluzându’l pe părintele Iachint, niciun ieromonah din Frăsinei nu are parte de admiraţia noastră aşa cum aveţi sfinţia voastră ! Părinte, vă încredinţăm că sunteţi acum mai mult ca niciodată preotul Lui Dumnezeu ! Mergeţi înainte pe calea dreptei mărturisiri purtând în suflet şi simţire Crucea Domnului:
  „Toate le pot întru Hristos Iisus, Cel ce mă întăreşte!”

 20. tudor says:

  Doamne ajuta!

  Caterisirea nu e valabila pentru ca, semnand in Creta au cazut ei insisi in erezie,
  iar un ierarh eretic nu poate caterisi un slujitor al Domnului care pastreaza dreapta credinta. Ramanem in Biserica Ortodoxa Romana si nu primim ecumenismul.

  Prea-Sfintitul Longhin are lupte mai mari de dus decat noi pentru ca este in treapta ierarhilor marturisitori. Preotii iata ca marturisesc si cu pretul greutatilor de toate felurile pentru familiile lor, si vor fi si mai Multi; pana va deschide ochii toata Romania si celelalte tari ortodoxe.

  Noi mirenii suntem datori sa ne sustinem preotii marturisitori, cu tot ce se poate, pentru ca sa fim siguri ca avem Sfintele Taine: si nu imbaiere si ungere in loc de Botez si Mirungere, de dialog in loc de Spovedanie, paine cu apa in loc de Trupul si Sangele Domnului nostru Iisus Hristos, mascarada in loc de Casatorie si Maslu.

  Ii rugam pe parintii marturisitori sa nu se opreasca a sluji Sfanta Liturghie si celelalte randuieli si sa ne anunte ori de cate ori slujesc. Ne botezam copiii la ei, ne spovedim si din voia lui Dumnezeu ne impartasim la ei, cununam la ei, maslu la ei. Daca sunt dati afara cu forta de eretici din biserica, mergem unde ne spun parintii (acasa la ei, la drept credinciosi, in spatiu inchiriat – dar nu de la eretici, ori ii aducem la noi acasa la nevoie).

  Nici un pas inapoi. Suntem datori sa ii cercetam si sa le sprijinim familiile. Iar pe ei ii rugam sa ramana statornici. Nici un preot marturisitor sa nu ramana fara ajutor, aici ii rugam si pe ei sa tina unul la altul ca fratii, sa nu se lase singuri.
  Lupta e de dus unde suntem fiecare, acolo suntem pusi de Bunul Dumnezeu.

  Parinte Ciprian, va rugam sa ne spuneti de tot ce aveti nevoie pentru a lupta impotriva ereziei ecumeniste. Ba inca mai tare ca pana acum. La fel, toate sa le bine randuiti ca si pana acum. Ca Maica Domnului nu ne lasa si trimite totul de la Fiul Ei pentru cei ce-L iubesc si I se inchina.

  Cu drag,
  Tudor

  • admin2 says:

   Bun plan de ”atac”. De fapt de rezistență în dreapta credință!
   Cu respect, pr. Ciprian.

 21. gavriil says:

  caterisire inseamna a lua inapoi darul preotiei .
  caterisirea se poate face atata timp cat exista:
  -incalcari grave ale canoanelor,ca preot sau ca om(ca slujitor al Sf.Altar sau ca om)
  -caterisirea are valablitate doar cand este infaptuita de catre ierarhi crestin ortodocsi,dupa o justificata si temeinica cercetare.

  nu este indeplinit nici unul din aceste criterii,caz in care ESTE NULA SI NELUCRATOARE. Dumnezeu nu este la cheremul patimilor omenesti.

  Sunteti in continuare PREOT AL LUI HRISTOS

  • admin2 says:

   Să vă rugați pentru nevrednicia mea!
   Nu sunt vrednic de atâta iubire, dar o păstrez pe altarul inimii cu recunoștință!
   Pr. Ciprian

 22. admin2 says:

  Următori ai Sfinților Părinți, aceasta este datoria noastră a tuturor.

 23. gavriil says:

  suntet vrednic de Toata iubirea crestineasca.
  asa ne va cunoaste Hristos ca suntem ai Sai,prin iubirea pe care ne-o purtam unii altora,adevarata sobornicitate.
  iertati si blagosloviti.

 24. Adriana Ventel says:

  Saru’mana Parinte -sluga credincioasa Mantuitorului nostruIisus Hristos! Suntem alaturi de Sfintia Voastra si rugam pe Bunul Dumnezeu sa va dea in continuare putere si sa va tina curajul in demersurile ce le faceti pentru apararea ortodoxiei curate.
  Asa sa stiti Parinte ca ne rugam pentru familia Sfintiei Voastre si alaturi de Maica Domnului il avem si pe Sfantul Sofronie, caruia ii datoram salvarea ortodoxiei in Ardeal.Si nu numai. Dumnezeu sa ne ajute la toti sa nu tradam!

 25. Iuliabur says:

  In secolul exploziei tehnologice, in Romania se reintrupeaza inchizitia evului mediu.
  Unde au fost preotii frati care slujesc in aceeasi eparhie cu parintele si nu au venit alaturi sa faca front comun macar pentru propriul interes, daca nu pentru credinta?
  Ce ii va astepta pe preoti: cadere din compromis in compromis, slugi ale unor oameni necredinciosi si rai (care din voia lui Dumnezeu, pentru pacatele neamului romanesc, au fost asezati in fruntea Bisericii si ale caror abuzuri si nedreptati le cunosc foarte bine preotii si aici imi vine in gand intamplarea din Vechiul Testament cu preotul Eli care nu si-a indreptat fiii) si mai ales vina de a trage dupa ei sufletele pastoritilor. Si de ce? Pentru salariu si confort.
  Daca gresesc,parinte si cuvintele sunt smintitoare sa nu postati textul.

  • admin2 says:

   Mai rău este că sunt unii înscriși în masonerie. Acolo e marea durere. Să le dea Dumnezeu pocăință, iar pe noi să ne întărească a nu-L trăda, iertându-ne neputințele.

 26. Alexandru says:

  Sfinitii Ioan Iacopo si Ilie Lăcătușul cu SF. Voastră sa fie in tot timpul!
  Doamne ajuta!

 27. Alexandru says:

  SF Ioan Iacob Hozevitul*

 28. Liviu says:

  Decizia aceasta de caterisire marchează momentul de început al prigoanei contra tuturor celor care vor să asculte de Dumnezeu mai mult decât de oameni. Ea dovedește clar că BOR s-a transformat deplin într-o instituție lumească cu funcționari, comisii și regulamente. Între cei care își doresc mântuirea și cei care au ales viața aceasta este prăpastia ce desparte pe Lazăr, la sânul lui Avraam, de bogatul nemilostiv.
  Ierarhii apostați au regulamente, nu canoane, au întruniri nu sfinte sinoade, iubesc ecumenismul, nu dreapta-credință, îl vor pe antihrist, nu pe Hristos.
  Ierarhii apostați sunt vicleni dar întunecați, nu pricep o iotă din Evanghelie și oricum nu-i interesează. Argumentele teologice îi depășesc și plictisesc. Ei au regulamente, pe acestea le știu și le invocă. Canoanele le sunt străine, Sfinții Părinți, nesuferiți. Hristos și iubirea aproapelui sunt sloganuri folosite precum odată o făceau și bolșevicii; doar textele erau diferite. Prostimea trebuie ținută în întuneric cu orice preț iar prețul unei vieți fără griji e mare.
  Dumnezeu să vă ajute, Părinte Ciprian.

 29. Ciprian says:

  Hristos A Inviat!
  Asa sa invie si sufletele noastre, ce vor sa se adape din izvorul cel curat al Ortodoxiei!
  Parinte Ciprian, pentru ca ati luptat pentru sfintii inchisorilor, iata ca va invredniciti sa suferiti asemeni lor!
  Aceeasi gandire bolsevica a ierarhilor ce l-au caterisit pe parintele Gheorghe Calciu – aparator al bisericilor-, o vedem azi la purtatorii de mitra ce se fac vanzatori de credinta si de frate!
  Va suntem alaturi, parinte drag!
  Prin sfintia voastra sunt prigoniti, iara si iara, sfintii cei mari ai temnitelor comuniste. Hristos e din nou intemnitat in hrubele din inimile inghetate ale nevrednicilor episcopi!

  • admin2 says:

   Sfinte Valeriu, Cuvioase Justin, Sfinte Ilie Lăcătușu și toți Sfinții Mari Mucenici și Mărturisitori din închisorile comuniste din România, rugați-vă lui Dumnezeu pentru noi!

 30. Carmen says:

  Doamne ajuta! Ne pare sincer rau pentru aceasta decizie nedreapta. Asteptam din partea preotilor o reactie… Sa anunte cat mai multi intreruperea pomenirii.. Decizia lor nu poate fi definitiva.. Sigur sunt cai de atac.. Ne rugam sa ramaneti acelasi preot luptator . Oricat de multi ar fi cei cu care luptati,Dumnezeu e alaturi de dv. Doamne ajuta.

 31. florian says:

  Aceasta ,,sentinta” se stia dinainte de ,,judecata!!Oricum e data de o ,,gasca” dominata si orbita de rautate,invidie si care incearca sa-si ,,unga urechile” dupa capul lor debil si posedat de duhuri antihristice.Dumnezeu este cu cei care apara Invataturile Adevarului ,cele din Sf.Evanghelie si care lupta ptr ,,a nu se pune si nici lua nici o litera de la cele Sfinte”.Dumnezeu sa va apere si sa va Lumineze cu Harul Sau cel Sfant!!
  P.S Sunt deacord cu cele transmise mai sus de Parintele ,, Augustin” (despre a lua legatura cu PS Loghin Jar).

 32. Nicolae says:

  Traim vremuri in care preoti cu familie sunt caterisiti pt ca se opun ereziei ereziilor, iar monahi care au facut juramintul de saracie, si care cel putin din punct de vedere lumesc, nu ar avea ce sa piardă, stau linistiti la caldurica.Din aceeasi lasitate se „impartasesc” si preotii de mir care privesc linistiți telenovelele preferate, la fel ca si mirenii care continua sa-si duca viata de „caldicei” indiferenti si semi-analfabeti. Mai crede cineva ca acestea nu sunt vremurile cele de pe urma? Si aceasta nu este o judecata.Judecata va fi, iar aceste zile vor atîna greu in balantă.Mila Domnului cu noi!

 33. Dumitru Ursu says:

  Nu vom recunoaște nici o caterisire făcută de acești clerici eretici aducând laude celor caterisiți și tânguire pentru cei rătăciți care sunt ei înșiși vrednici de caterisire.

  Nădăjduim că toți cei caterisiți se vor simți mai aproape de Hristos ca niciodată, că prigonitorii vor avea mustrări de conștiință, că din acei clerici care văd adevărul, dar sunt stăpâniți de frică, vor urma cât mai mulți modelul sfinției voastre și al celorlalți vrednici părinți care au luat atitudine, iar mirenii vor arăta o și mai mare dragoste atât față de aceștia din urmă cât și față de ceilalți.

  Multă răbdare vă dorim în continuare în lupta cea bună! Să ne ajute Milostivul Dumnezeu ca toți să vedem ceea ce ochiul n-a văzut și urechea n-a auzit, iar răutățile pe care le vedem și auzim acum, negreșit că vor piere îndată ca fumul și ca ceara de la fața focului.

 34. ovidiu says:

  CATACOMBELE ne asteapta!HRISTOS IN MIJLOCUL NOSTRU! ovidiu

 35. Ion says:

  Va multumim frumos pentru cinstea si integritatea dvs, parinte Ciprian! Sa va ocroteasca Dumnezeu si sa va ajute sa treceti cu bine prin toate! Multumesc si preotesei dvs, ca va este alaturi si va sustine! Ma gandesc mereu la dvs. si familia dvs.! Doamne ajuta!