Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

O bună sinteză anti-cretană

Am primit pe mail, în varainta pdf. Să ne fie tuturor spre folos. Luați, citiți, imprimați, împărțiți. Să știe toți cum li se vinde mântuirea.

Acum e vremea misiunii ortodoxe, cât mai e vreme!

document-nou-sinod

26 Responses to O bună sinteză anti-cretană

 1. anador says:

  Intrucat toate „vietatile din codru” au iesit de prin crapaturi si ataca bezmetic si furibund, ar fi cazul sa si facem ceva concret, nu doar sa impartim documentul anti-cretan!
  Daca sunteti cu totii de acord, ar trebui sa punem genunchii in pamant, sa ridicam mainile si sa-i cerem ajutor Domnului impreuna!
  Avem nevoie de un program de rugaciune cu binecuvantare, puternic ca o platosa, ascutit ca o sabie! Altfel nu mai merge!
  Muschetarii, EN GARDE!
  Un program de rugaciune, va rog!
  Toti pentru Unu, Unu pentru toti!

  • admin2 says:

   Eu nu pot recomanda mai mult decât fac eu, că aș fi un fățarnic. Dar, din ascultare, voi scrie ceva.
   Cel mai important este să participăm cât mai des la Dumnezeiasca Liturghie, slujită de cei care s-au dezis clar de erezia ecumenistă. Puterea vine de la Hristos și este a Lui. Noi suntem doar niște bieți oameni, nu nădăjduim în noi, ci în El.
   Deci, în linii mari, zilnic să nu lipsească:
   1. Rugăciunile de dimineață și de seară – care sunt de fapt o pregătire continuă pentru Spovedanie.
   2. Un acatist al unui Sfânt sau Paraclisul Maicii Domnului (sau unul la două zile, nu e grabă, dragoste curată să fie).
   3. Psaltire (o catismă sau mai puțin, să nu fie prea mult, ci să încălzească inima spre pocăință)
   4. Câteva metanii, împărțite pe momentele zilei, adică și dimineața și seara.
   5. Rugăciunea ”Doamne Iisuse…”, care să ne însoțească în tot ce facem.
   Aceasta pentru ”încărcarea bateriilor”. Iar astfel înarmați cu armele Duhului, să trăim cinstit, în frica lui Dumnezeu, să ne ajutăm aproapele, să nu întoarcem spatele celui care are nevoie de sprijin (chiar și de un cuvânt bun) și să ne mărturisim credința prin faptă și comportament.
   În plus, fiecare după cum îl îndeamnă conștiința. Dar să avem o măsură bună și să nu ne neglijăm familia.
   Doamne ajută și iertați!
   Pr. Ciprian

 2. anador says:

  Multumim.
  Doamne ajuta si iertati si Sfintia Voastra!

  • admin2 says:

   Am scris umila mea părere într-un mesaj anterior, dar reiau și aici, cu nădejdea că va fi bine.
   1. Este foarte bună invitația la discernământ; ecumeniștii vor să ne dezbine pe criterii de evlavie personală; unii antiecumeniști vor să interzică evlavia personală. Cred că cu discernământ ar fi ca în centrul vieții noastre să fie Hristos. Parcă am uitat de El și că nu este ușor să ne mântuim, mai ales dacă în inimă tronează lașitatea.
   2. Acolo unde slujesc ierarhii români semnatari în Creta este un duh drăcesc, de care se împărtășesc cei prezenți. De ce? Pentru că acei ”ierarhi” au fost caterisiți deja de Duhul Sfânt prin semnătura pusă pe erezii. Chiar dacă și-ar retrage-o, ei știu că nu mai pot fi ierarhi în veci, conform Sfintelor Canoane, ca niște trădători ai Ortodoxiei. Așa că merg din rău în mai rău, se îndrăcesc din ce în ce mai mult. Argumente în acest sens: deschideți ochii la ce se întâmplă!
   3. Mergeți la ”biserică” doar pentru a spune ”nevrednic”, a împărți materiale antiecumeniste, a face misiune, desigur într-un duh pașnic, fără invective. Nu luați de la ecumeniști sau de la ortodocșii lași anafură, aghiazmă și binecuvântare. Nu pentru că nu ar mai fi har în lucrarea lor, ci pentru că tot ce oferă ei se primește spre osândă, datorită căderii în duh, în erezie.
   4. În curând va fi anatematizat ecumenismul și Creta, așa că ce s-o mai lungim; căutați preoți curați, care au spus NU ereziei deja. Nu vă mai amăgiți, că vă pierdeți mântuirea. O categorie care nu se mântuiește sunt ”fricoșii”, conform Sfintei Scripturi.
   5. Articolul acesta – ca să citez pe o doamnă din Oradea – este ”mâna lungă a preoților care nu vor să întrerupă pomenirea” și se ascund în spatele unor jumătăți de adevăr.
   Dacă principiul nostru de viață creștină ortodoxă este AMÂNAREA, vă dați seama ce ne va spune Hristos la Judecată?
   Doamne, dă-ne minte, că inima parcă e de piatră!
   Ioan Selejan, mitropolitul ecumenist al Banatului, a spus public că hotărârile din Creta au fost o ”soluție amiabilă”. Dacă asta este ”buna înțelegere” recomandată, eu vă spun că miroase de la poștă a … ecumenism cu fustiță și codițe! Adică tot un drac, dar… mai alb!
   Cu respect și cu dor de unitate în Adevărul lui Hristos, pr. Ciprian

   • gavriil says:

    asa este,parinte,am intentionat sa postez si eu un raspuns dar am renuntat, deja vin lovituri din toate partile,asa ca,se vor inteti tradarile si chemarile spre alunecari,ca sa cada cat mai multi odata cu ei…..parca ne sfasiem singuri umanitatea.
    iertati.

    • admin2 says:

     Să ne întărim cu rugăciunea. Hristos este Cel care conduce istoria, nu masonii. Nădejde!

 3. Parascheva says:

  Amin !
  De acord intru totul si multa ,multa nadejde !!!
  Doamne ajuta !

 4. Varu" lu' Florin says:

  Foarte corect Parinte.
  Atat asteapta ecumenistii ca opozantii lor sa devina o grupare elitista cu program alambicat de rugaciune, in locatii obscure,etc, gen Oastea Domnului.
  Pentru cine vrea sa fie „spadasin” , crezand ca este doar o lupta din copilarie,sa citeasca:
  Epistola către Efeseni a Sfântului Apostol Pavel, cap 6.

 5. anador says:

  Draga Varu „lu” Florin, imi pare rau ca ai inteles asa. Nu vrea nimeni nici o grupare elitista, nici un program alambicat de rugaciune si nici in locatii obcure cum crezi. Dar, trebuie sa recunosti ca ar fi bine sa fim macar acum in aceeasi barca cu totii. Nu au toti la indemana un parinte la ale carui slujbe sa poata merge. De aceea am si solicitat un program de rugaciune. Unul pentru toti cei care doresc. Nu e nici obligatoriu, nici fix precum ai putut constata. Cat despre „spadasin” cum spui tu, era doar o copilareasca forma de exprimare. Dar din cate stiu eu, Domnul iubeste copii, pe cei curati la suflet, fara viclesuguri. Iarta-ma daca te-am suparat si eu te iert rugandu-ma pentru tine. Domnul sa ne lumineze intunericul!

 6. un pacatos says:

  mi se pare mie sau dvs pr. Ciprian ati fost unul consilierii lui Ioan Salejan, pe care acum il denigrati…
  am vazut cu ochii mei multe fapte bune facute de sfintia sa
  nu stiu ce sa mai cre sau in cine…?
  in afara de Hristos pe care il port mereu in suflet!

  • admin2 says:

   Am fost consilierul lui cultural 5 ani, după ce fusesem între 1999-2004 diaconul lui. El m-a trimis la studii în Grecia. Am multe lucruri pentru care îi sunt recunoscător. Mi-a fost adesea ca un tată. După ce m-am întors de la studii din Grecia am avut dese neînțelegeri pentru faptul că este un ecumenist convins (studiile post universitare le-a făcut cu o bursă din partea papistașilor, la Ierusalim). Am avut mult de suferit personal datorită ”intransigenței” mele în materie de credință. A semnat hotărârile din Creta, deci s-a lepădat de Ortodoxie. Este o realitate cutremurătoare, de care trebuie să ne ferim cu toții, spre a ne mântui.
   Nici eu nu mă încred pe deplin în lumea aceasta decât în Hristos! Vremurile sunt grele, de apostazie. Trebuie să rezistăm.
   Cu respect, pr. Ciprian

 7. Schiteanul says:

  Iertati, am o nelamurire. Daca se va face un sinod anti sinod Creta ,ce se va intampla cu cei care nu merg la bisericile unde se pomenesc semnatari ? va fi totul ca inainte ,sau din momentul anatemizarii cei care raman pro Creta trebuie sa plece din biserici iar noi sa avem alti preoti si episcopi marturisitori ? Sarutmana!

  • admin2 says:

   Cei anatematizați – adică ecumeniștii – nu vor mai avea har, vor fi lepădați din Biserica lui Hristos și ortodocșii vor continua să slujească, organizându-se în funcție de cum va hotărî aceeași Sinaxă, probabil.

 8. Schiteanul says:

  Multumesc ! Doamne ajuta!

 9. alexandru says:

  https://www.youtube.com/watch?v=RC-ENO8ANi4

  aceasta este putin mai sugestiva!
  nu va smintiti

  • admin2 says:

   Adunare de eretici și de iubitori de eretici (adică trădători ai lui Hristos). Și mai vorbește Bartolomeu ereziarhul de ”aqua viva” – apa cea vie. A ajuns otrava să fie numită așa? Vai de el!
   Anathema!

 10. h says:

  Sarut mana, Parinte!

  In judetul Arges, aveti cunostinta macar de vreun preot antiecumenist? 🙁 Iertati!

 11. h says:

  Si noi, cei din Arges, ce vom face? 🙁 Ca mergeam pe la Bucuresti, dar parca s-a stricat si pe acolo situatia :(…

 12. h says:

  Multumesc! Ma gandeam eu, dar aveam nevoie de un indemn in plus.

 13. Stefan says:

  Doamne ajuta!
  Părinte,Domnul Iisus Hristos sa va dea putere si înțelepciune.
  Va admiram echilibrul si rabdarea in ceea ce faceti si mai ales bucuria cu care ati jertfit totul pentru Hristos.
  Ati stiut ce se va întâmpla daca opriți pomenirea si totuși nu v-ati oprit,asemanandu-va cu Învățătorul.
  Ma bucur pentru dvs. si va „invidiez” ca nu pot fi si eu in locul domniei-voastre deoarece sunt mirean.
  As opri pomenirea de 10000… de ori daca s-ar putea.
  Cu sinceră prețuire.

  PS.
  Va rog sa-mi trimiteti pe email,daca doriti si stiti,numele unui preot din Bucuresti de încredere.
  Va multumesc!

  • admin2 says:

   Toți ai lui Hristos să fim, asta e menirea!
   Am rezolvat cu mailul.
   Doamne ajută.
   Pr. Ciprian