Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Sinaxa panortodoxă care va condamna ”Sinodul” din Creta

Azi-dimineață am vorbit la telefon cu Gheron Sava. Era tare bucuros și m-a rugat ca să vă transmit cu dragoste în Hristos următorul mesaj:

”Marți, 4 aprilie, 2017, va avea loc în Grecia – într-o locație care va fi comunicată public peste 2-3 săptămâni, Sinaxa panortodoxă clericală, monahală și mirenească.

Sinaxa este organizată de părinții athoniți care au întrerupt pomenirea patriarhului ecumenist Bartolomeu al Constantinopolului.

Lucrările Sinaxei vor fi conduse de pr. prof. dr. Theodoros Zisis.

Pot să participe toți doritorii, de toate vârstele, bărbați și femei. Sunt așteptați și și-au anunțat intenția de a participa ortodocși din Grecia, România, Serbia, Ucraina, Moldova, Rusia, Bulgaria, Georgia, Germania, Anglia, Elveția, Anglia, Australia, Cipru, Creta, SUA, Canada etc.

Scopul sinaxei este condamnarea ecumenismului și a sinodului tâlhăresc din Creta de către clerul și poporul ortodox.”

Sinaxa se va desfășura în limba greacă. Nădăjduim că și dintre ierarhii români vor participa, măcar cei care au deja o atitudine antiecumenistă. Cei dornici să participe trebuie să vină cu mijloace proprii în Grecia.

pr. Ciprian Staicu

104 Responses to Sinaxa panortodoxă care va condamna ”Sinodul” din Creta

 1. Mihaela Duțu says:

  SLAVĂ LUI DUMNEZEU! DUHUl SFĂNT să coboare acolo și să despartă adevărul de minciună. Mulțumim celor care s-au ostenit pentru organizarea acestei sinaxe și Dvs. părinte Ciprian și lui Gheron Sava că ne țineți la curent cu tot ce ne este de folos pentru măntuire.

 2. Ileana says:

  Dumnezeu sa-i dea sanatate lui Gheron Sava si Sfintiilor Voastre care v-ati opus cu pieptul gol, dar cu Hristos in suflet, acestor ecumenisti, cumpliti devoratori de credinta.

 3. Nevrednica says:

  SLAVA TIE DUMNEZEUL NOSTRU,SLAVA TIE!!!

  Parinte drag,ne.ati dat mult asteptata veste,si speranta ca macar preotii ns.sa se „trezeasca”si sa se alature luptei celor drepti,astfel obligindu.i la pocainta pe tradatorii lui Hristos.
  Sper sa se discute si mentinerea Sf.Pasti ortodox.
  Ma iertati,cu siguranta ca dvs.stiti cel mai bn.ce trebuie combatut.
  Dumnezeu sa va dea tuturor sanatate,tarie, putere si izbînda in lupta pt.Adevar!
  Sfintul Duh sa fie impreuna cu toti vrednicii preoti,episcopi si mireni!
  Maica Domnului sa va acopere de tot raul cu puternicul ei Acoperamint!
  DOAMNE ajuta.i pe vrednicii TAI!
  AMIN.

  • admin2 says:

   Eu sunt o biată slugă, părinții athoniți sunt luptătorii Maicii Domnului pentru adevărul Fiului ei și Dumnezeului nostru.

 4. Claudiu says:

  Amin! Doamne ajuta! Vesti bune chiar din prima saptamana a Postului Mare!

 5. Emilia says:

  Doamne ajuta ca aceasta sinaxa sa faca LUMINA in INTUNERICUL care a cuprins ortodoxia si sa fie ANULAT acel sinod TALHARESC. Dumnezeu si Maica Domnului sa va miluiasca si sa va ajute in aceasta Lupta Dreapta!!!!!

 6. tibi says:

  Care vor fi efectele?
  Care este diferenta intre sinaxa si sinod?

  • admin2 says:

   Sinaxa (συν + αξία) = valori împreună, adică acei care au aceleași valori.
   Sinod (συν + οδός) = cale împreună, adică acei care merg pe aceeași cale.
   Sinod este mai ales când participă episcopi. Dar se spune în viața Sf. Maxim Mărturisitorul că acesta a mers în multe locuri, propovăduind adevărul contra ereziei monotelite și a adunat ”sinoade”. Ori el era monah. Important este să se facă sinaxa, oricum va fi după voia lui Dumnezeu.
   În concluzie, românul zice așa: când va fi sinaxa? Of. După ce se hotărăște că va fi o sinaxă, întreabă: dar nu va fi sinod? Of. Dacă totuși vin câțiva episcopi, va zice: dar numai atâția au fost? Of, of. Și tot așa. Adică hai să facă alții, să zicem apoi că n-au făcut destul etc etc.
   Ce putem face? Să ne suim în mașini, să mergem la sinaxă, să simțim și noi că ne-am trezit… ”din somnul cel de moarte.”
   Doamne ajută!
   Pr. Ciprian

 7. Maria says:

  Slavă Domnului!
  Mare bucurie !
  Mulțumim!
  Mare este mila lui Dumnezeu!
  Cine este Dumnezeu mare ca Dumnezeul nostru!
  Părinte nu am cuvinte sa vă mulțumesc , Dumnezeu să vă răsplătească !Mangaiere și bucurii sa dăruiască și familiei SF v..Mântuire!

  • admin2 says:

   Mulțumiri Domnului. Eu doar am transmis mesajul.

  • Florin says:

   Indiferent de numarul participantilor, si indiferent de numarul episcopilor (caci este profetit ca in vremurile de pe urma cei mai multi vor cadea), aceasta sinaxa va avea caracter sinodal cu o singura conditie: condamnarea ereziei ecumeniste prin (atentie!) nominalizarea celor vizati de acuzatii. Cu alte cuvinte e obligatorie citarea episcopilor eretici fiecare dupa numele lor pt a fi pusi in situatia (dupa cum prevad sfintele canoane) de a se lepada de erezie si a primi sansa indreptarii. Daca nu ma insel, canoanele spun ca in cazul in care cel acuzat nu se prezinta, se repeta chemarea, pt ca abia apoi sa se poata condamna in lipsa, iar in cazul in care se vor prezenta ei vor fi judecati fiecare in parte ci nu la comun, pt ca vinile sunt diferite, iar pocainta este individuala. Unii au semnat, altii doar au aprobat tacit, altii au prigonit. Dintre ei nadajduim sa se intoarca la dreapta credinta cat mai multi. Asa ca se prevad o succesiune de astfel de sinaxe. Altfel ar fi doar o reeditare a condamnarii generale din 1983 a BORU din afara granitelor. Iar o singura zi alocata vastei problematici e insuficienta. Eu sper ca parintii organizatori sa fi pregatit astfel de condamnari nominale, altfel cam batem pasul pe loc.

  • BALTAG LICĂ says:

   Ne mulțumim cu ce putem face. E un pas important care va antrena destul de multe evenimente viitoare. Intrăm cumva și noi în „legalitate”. Mulțumim pentru cât primim. Graba niciodată n-a fost bună. Însă acest pas „al nostru” va determina graba altora, a acelora care nu-s de acord cu noi și poate, de ce nu, regruparea taberelor. Se va recunoaște și statutul nostru, și acest lucru este cel mai important. Acestă recunoaștere va da un impuls și celor care nu-s încă hotărâți a face pasul spre mărturisire. Doamne ajută !

 8. MARIA GHEORGHE says:

  pr Ciprian , ce se va intampla cu Ierarhii romani care au semnat si ceilalti care au acceptat sinodul?Dar cu preotii care i-au pomenit?Nu mai intreb cu cei care v-au caterisit pe nedrept, acelora ce le va face?Daca nu vor vrea sa recunoasca aceasta sinaxa, cum va fi?

  • admin2 says:

   Să le luăm pe rând. Numai Domnul știu cum va fi. Noi să ne străduim să facem voia Lui. Că dacă mâine murim, nu mai contează ce va fi peste două zile, noi vom merge la judecată.
   Pr. Ciprian

 9. Liviu says:

  Stimabile, cine te-a pus pe dumitale reprezentatul tuturor românilor? Te-ai consultat cu careva? Eu poate nu vreau să mă reprezinti din anumite motive.
  Ai grija cu mandria dottore, ca asa a picat Lucifer si se duce pe apa Smabetei toata marturisirea dumitale.
  Prea te bagi ca paduchele in frunte. In Ortodoxie se merge in sfat.

  • admin2 says:

   Nu sunt reprezentantul nimănui. Mi s-a încredințat să anunț data sinaxei. Atât. Dacă vă tulbură ceva legat de mine, vă rog frumos să mă evitați. Nu mă supăr.
   În cazul în care doriți să aflați direct mai multe detalii, este foarte simplu. Contactați organizatorii.
   Iar despre mărturisirea mea, mulțumesc lui Dumnezeu și Îl slăvesc pentru nemăsurata Lui bunătate.
   Iertați. Post cu folos !
   Pr. Ciprian

   • IOAN says:

    în sfârșit o veste bună !

   • Claudiu says:

    Stimabile, da cei care au fost in creta cine i-a pus reprezentantii romanilor ortodocsi din toata tara?..pe mine nu ma reprezinta aceia care si-au pus semnatura pe documente eretice! Hai sictir si canta la alta masa, vezi ca ai gresit blogul!

   • Mihai says:

    Nu il luați în seamă Părinte, dumnealor și-au trimis catelandrii la înaintare precum acest Liviu

   • BALTAG LICĂ says:

    Dar până azi n-au fost tot sfătuiri, ce-au fost? Noi ne-am strâns în jurul Părintelui Ciprian fiindcă gândim la fel. Puteți pune întrebări, dar atitudinea dv. este destul de ofensatoare. Și „cuiele” precum dv. ne sunt de folos pentru că ne face mai riguroși în cele ce credem și mai ales afirmăm aici. Totuși, limbajul dv. trădează o supărare foarte mare asupra unei persoane. Spuneți-vă deschis punctul de vedere și apoi să-l analizăm fiecare să vedem dacă este bun. Dar dv. nu vă expuneți punctul de vedere, ci doar acuzați că cineva ar dori să vă reprezinte fără acordul dv. Vă rog să vă spuneți aici cele ce credeți pentru a vă vedea aspirațiile și modul cum gândiți. Poate chiar o fi unul bun, dar mai întâi să-l analizăm. Nu putem însă face aprecieri asupra celor pe care le gândiți în lipsa acestora gândite. Ideile bune trebuie să primeze indiferent cine este autorul. Vă așteptăm . Doamne ajută !

 10. Claudiu says:

  Doamne ajuta sa fie cat mai multi episcopi si sa se obtina efectul dorit!

 11. Cobjug Stefan says:

  Slava Domnului …

 12. Florina says:

  @Liviu: Foarte bine ca ne-a anunțat părintele Ciprian ca nu avem de unde ști această știre….pe Pr.Ciprian foarte multi l-au întrebat când va fi sinaxa…
  Nu are dreptul sa răspundă? Nu îngrădi pe nimeni ca nu e frumos si politicos.

 13. Florina says:

  Domnul sa fie cu Pr. Sava si cu noi! Post cu folos duhovnicesc ! Doamne ajuta!

 14. Ortodox says:

  Slava Domnului ca am ajuns la acest moment !
  Stiti cumva la momentul acesta daca va fi si participare ROCOR? Au fost contactati?
  Multumesc.

  • admin2 says:

   Nu știu, dar am auzit că vin și rușii, și din America, deci probabil.

  • Dorin says:

   Dragă Ortodox,
   Dar care reprezentanţă ROCOR este astăzi Ortodoxă, adică ne-ecumenistă, ne-serghianistă sau ne-altfel-de-istă, ne-picată în vreo altă extremă anticanonică?
   Din cîte cunosc, după 2007, cînd majoritatea trupului ROCOR a picat în serghianism şi ecumenism prin unirea cu Patriarhia Moscovei, nu a mai rămas nici o fracţiune statornică care să stea drept în cele predanisite de Sfinţii Părinţi, nici chiar în cele hotărîte de ROCOR pînă la moartea Sf. Filaret al New-Yorkului.
   Mai există vreun ROCOR Ortodox astăzi?
   Deci ce participare ROCOR Ortodoxă ar putea fi la sinaxă?
   Asta doar dacă sinaxa nu va ieşi o cacealma. Să nu fie! Să nu dea Dumnezeu!

 15. Nicolae Negru says:

  Ma puteti lumina si pe mine in ce consta dihonia? Care e pacatul ecumenistilor? Nu e mai placut lui Dumnezeu cand credinciosii se aduna, decat atunci cand se impart in grupuri mai mici pe motive formale?

  • admin2 says:

   Ecumenismul contestă existența însăși a Bisericii lui Hristos, vrând să o compună din totalitatea tuturor ereziilor, în care scufundă și distrug Ortodoxia.

 16. Anatema cu ereticii says:

  Speram sa fie dati anatema si cei care au semnat in Creta. Nu doar ecumenismul in general. Ereticii si erezia sunt doua lucruri diferite. Daca ereticii semnatari din Creta nu vir fi dati anatema atunci ei vor ocupa in continuare scaunele in mod valid prin iconomie. Daca insa vor fi dati anatema atunci vor ocupa scaunele in mod ilegal si vor fi niste simpli mireni care vir purta haine de episcop .

  • admin2 says:

   Punctul 2 principal va fi anatematizarea sinodului din Creta, din câte mi s-a spus.

 17. Maxymos says:

  SLAVĂ ȚIE DOAMNE! În sfârșit,o veste bună!Să-l vedem atunci pe dl. Ciobotea cu ai lui pe unde mai scoate cămașa…(mai mult ca sigur, nu vor recunoaște nimic!)

 18. Bacosca Antoanela Iustina says:

  Doamne, ajuta! Asteptam cu mare interes.

 19. Ileana says:

  Unde dai si unde le crapa fiara la unii. Pe mine sa stiti ca ma reprezentati cu cinste. Sunt o mare pacatoasa, dar Dumnezeu m-a ferit si m-a tinut treaza cand unii, care faceau la metanii mari valuri, si altii, care faceau mare vant cu vesmintele lor, au cazut secerati de somn. Ce e val, ca valul trece. Sfintia Voastra ii reprezentati pe romanii care nu sunt de acord cu sinodul, mai ales pe cei care nu reusesc sa participe. Avand in vedere pregatirea, studiile, relatiile stranse cu parintii athoniti si nu in ultimul rand competentele lingvistice precum si experienta cu ighemonii prin care ati trecut si curajul dovedit, nu vad de ce nu ati corespunde ca reprezentant al nostru. Nu intentionez sa va perii, ci sa imi exprim sustinerea pe care o am fata de aceasta binevenita sinaxa, pentru care chiar ca nu trebuie insistat obsesiv pe prezenta ierarhilor. Sper ca nu mai vine vreun necunoscut sa se jeluie ca lui nu i-a cerut nimeni sfatul. Sunt poate si alti vrednici marturisitori, insa cum stau cu neogreaca si cu greaca veche se pune intrebarea.

 20. Mihaela Duțu says:

  Un lucru nu prea înțeleg: cei care nu sunt interesați de cele care se discută aici, de ce mai intră pe acest site? Doar să își arate talentul de a tulbura preocupările altora? Cred că nu este nimeni obligat să citeasca ceva de care nu este interesat. Să-mi fie iertat….

  • admin2 says:

   Domnul să ne ierte și să ne binecuvânteze!
   Ne mai smerim, că e nevoie!

   • BALTAG LICĂ says:

    Intră ca să ne facă atenți, ca să nu cădem noi în lenevire în ce privește construcția apărării noastre. Fără diavol nu există mântuire, așa ne-a transmis Maica Domnului(în una din revistele Lumea Monahilor, atunci când unul dintre stareții din Sfântul Munte Athos îi bătea pe diavoli – fiindcă-i și vedea – , Maica Domnului i-a zis: „Lasă-i în pace, căci fără diavol nu se poate mântui nimeni”, adică fără lucrarea rea a acestuia, nu putem face noi lucrarea noastră cea bună; în acest sens de deosebire a faptelor bune de cele rele ne-a vorbit Maica Domnului). Nu-i rău că mai intră câte unul dintre aceștia în turma de mioare pentru a ne face mai atenți în purtarea noastră, amintindu-ne că vrăjmașul este tot timpul pregătit să ne sfâșie. Acest vrăjmaș, dacă o fi vrăjmaș, nu știm încă, este „sarea și piperul” nostru. Cam multă „sare și piper”, dar asta-i situația din teren. Dacă-l vom convinge prin purtările noastre că este pe cale greșită, poate se întoarce și el. De ce nu ? Doamne ajută !

    • admin2 says:

     A mai pus câteva mesaje, dar erau pline de injurii, așa că i-am dat … dislike.

 21. nimic nu sunt says:

  Aceasta e o veste buna. Doamne ajuta sa se creeze un curent de opinie mai puternic si aiba mai multi curajul de a marturisi adevarul. Cu Dumnezeu înainte!

 22. ivanel laurentiu says:

  http://luceortodossamarcomannino.blogspot.ro/2017/03/annunciato-anti-sinodo-contro-creta.html?m=1
  Annunciato Anti-Sinodo contro Creta
  Il portale Prietenii Sfantului Efrem in lingua romena ha pubblicato un annuncio che, per la sua importanza – se effettivamente avrà un seguito pratico – sarà davvero un evento epocale per l’Ortodossia contemporanea, capace di spaccare in due gli ortodossi e creare un altro grande scisma interno alla Chiesa di Cristo.

  In foto, padre Teodoro Zizis, l’anima del Movimento.

  Martedì 4 Aprile 2017 si terrà una Sinassi Anti-Ecumenista che riunirà tutti i rappresentanti di tutte le Chiese canoniche che condannerà il Sinodo di Creta. Il luogo di questo incontro non è stato ancora reso noto ma la fonte indica che esso sarà reso manifesto fra poche settimane. A questa sinassi prenderanno posto alcuni Padri del Monte Athos, il dottor padre teologo Teodoro Zizis, e altri eminenti figure dell’Ortodossia contemporanea, fra i quali alcuni vescovi (i nomi non sono stati resi noti). L’incontro è aperto a tutti, uomini e donne, e tutti sono invitati. Sono state raccolte firme e presenze dalla Grecia, dalla Russia, dalla Serbia, dalla Romania, dalla Georgia, dalla Bulgaria, dagli Stati Uniti d’America, da Cipro, dall’Australia, dall’Inghilterra, dal Canada, dalla Germania e da molti altri paesi.

  L’obiettivo della sinassi è la condanna ufficiale del Concilio di Creta.

  Il sinodo si terrà in lingua greca, ma sarà presente un traduttore romeno che si occuperà di traduzione simultanea.

  Non sappiamo quali saranno le implicazioni future di questa vicenda e quale peso reale avrà nella vita della Chiesa Ortodossa.
  Marco Mannino Giorgi a 18:37 grazie Gordana

 23. ivanel laurentiu says:

  https://pravoslavljepzv.wordpress.com/2017/03/02/%D0%BD%D0%B0%D1%98%D0%B0%D0%B2%D0%B0-%D1%81%D0%B2%D0%B5%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BE%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%B2%D0%BD%D0%BE%D0%B3-%D1%81%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D1%98%D0%B8-%D1%9B/← САСЛУШАВАНИ, ПРОГАЊАНИ И РАШЧИЊЕНИ
  НАЈАВА СВЕПРАВОСЛАВНОГ САБОРА КОЈИ ЋЕ ОСУДИТИ ЕКУМЕНИЗАМ И САБОР НА КРИТУ
  Posted on 02/03/2017 by Православље Живот Вечни
  Данас је на румунском сајту prieteniisfantuluiefrem.ro објављен датум одржавања Свеправославног сабора на којем ће се осудити јерес екуменизма и Сабор на Криту. Потписник обавештења је отац Кипријан –Јован (Стајку), недавно рашчињени свештеник од стране екуменистичке булументе Румунске Православне Цркве и један од најближих сарадника о. Саве Лавриота и светогорских отаца који су прекинули молитвену заједницу са Васељенским патријархом.

  screenshot_84

  У обавештењу стоји следеће:

  Јутрос сам разговарао телефоном са о. Савом. Веома радостан замолио ме је да вам пренесем, са љубављу у Христу, следећу поруку:

  У уторак, 4. априла 2017. године одржаће се Свеправославни сабор на којем ће се осудити јерес екуменизма и псеудо-сабор на Криту. За сада имамо информацију да ће бити одржан у Грчкој – о тачном месту одржавања обавестићемо вас за најкасније 2-3 недеље. Биће то сабор на којем ће учествовати монаси, свештеници и мирјани, уз учешће епископа који се боре против екуменизма (који су по вољи Божијој).

  Сабор организују светогорски оци који су престали са помињањем Васељенског патријарха Вартоломеја. Радом сабора руководиће протојереј проф. др. Теодор Зисис или један од присутних јерарха, што ће организатори одлучити у међувремену. Сабору могу присуствовати сва заинтересована лица оба пола и свих узраста. Свој долазак су најавили и у раду сабора очекујемо да учествују православни из Грчке, Румуније, Србије, Украјине, Молдавије Русије, Бугарске, Грузије, Немачке, Енглеске, Швајцарске, Енглеске, Аустралије, Кипра, са Крита, САД-а, Канаде итд. Једина тема овог сабора биће осуда екуменизма и Сабора на Криту.

  Процењује се да ће ово свеправославно сабрање трајати један дан, у два дела- ујутро и поподне.

  Извор: Prieteniisfantuluiefrem.ro

  Припремила екипа Фб странице „Православље живот вечни“ Slava Bogu sister Сања Гњатовић

  • admin2 says:

   Unii se pare că traduc în rusă ce apare pe site.
   Sper să le fie de folos.

 24. violeta says:

  Slavă Domnului!
  Mulțumim, părinte drag!
  Mântuire!

 25. iscru emanuel says:

  Mare e puterea lui Dumnezeu si nu ne lasa,parinte venim acolo,ne suim in masina si venim,asteptam si tinem legatura sa ne anuntati exact locul adresa,sa va tina Dumnezeu sanatos,suntem pe la Pitesti aici persoane care va susitinem,mergem la parintele Claudiu Buza,si tinem leg si cu parintele grigorie,sa fim uniti romani acum intru Hristos toti,doar in Adevar .Doamne ajuta

 26. Andrei Grosu says:

  Multumim parinte pentru mesaj. Ne bucuram, trebuie sa vina cati mai multi si din Oltenia, lovita si ea de prigoana ecumenista.

  Cat despre acest Liviu, ar trebui sa isi masoare cuvintele. Sunteti parinte si nu stimabile, dottore, ce suntem aici la piata ? Tocmai vorbeati de ispite…

  Iertare. Doamne ajuta.

 27. Kami says:

  Si mireni si preoti sa fim cat mai multi . Sa dea Domnul sa afle toti cei preocupati de la noi din tara si nu numai. Va fi un moment istoric…
  Cu noi este Dumnezeu.

 28. MA BUCUR NESPUS DE MULT CA SA SE IA MASURI CONTRA SINODULUI DIN GRETA CARE A FOST ERETIC
  SI MI AS DORI SA FIU ACOLO SA APAR DREAPTA CREDINTA UNA APOSTOLICA SI MANTUITOARE
  NU VANDUTA SI CONDUSA DE ERETICI
  SA NE AJUTE DUMNEZEU CA IMPREUNA CU EL SI NOI TOTI SI SFINTII LUI SI A MAICII DOMNULUI PRIN RUGACIUNE UNITI SA BIRUIM FACANDUI PE MITROPOLITUL BARTOLOMEU CU MITROPOLITU DANIEL SI TOTI EPISCOPII CARE AU SEMNAT SA ISI RECUNOASACA MAREA GRESALA CARE AU FACUTO SI AU TULBURAT BISERICA LUI HRISTOS SA PARTICIPE SI EPISCOPII CARE NU AU SEMNAT IMPREUNA CU PATRIARHILE CARE NU AU PARTICIPAT

 29. Simona says:

  @liviu
  dottore…esti cumva cu ep.siluan?
  daaa….cred ca ti.e frica…
  „Zdrobeste Doamne sub picioarele noastre vrajmasii(vazuti)nevazuti si razboinici!”
  Multumim lui Dumnezeu,Maicii Domnului,parintilor athoniti,parintilor nostri si tuturor celor care merg sa lupte pt.Hristos!
  Dumnezeu sa va binecuvinteze pe toti vrednicii si familiile lor!
  Aceleasi multumiri ca Mihaela,Ileana,Claudiu si Emilia.
  Ne rugam pentru izbinda si mila Domnului!

 30. ivanel laurentiu says:

  parinte Ciprian, Iertati. Sunt Laurentiu Ivanel si ceea ce vedeti aici https://pravoslavljepzv.wordpress.com/ este munca fratilor din Serbia ce ne sustin caci au trecut deja inca din 2010 prin ce treceti si dumneavoastra acum. Siteul este in limba sarba si tot ce vedeti este munca noastra mica pentru Hristos si Ortodoxie. Caci asa stim si asa gasim de cuviinta sa ne adunam toti ortodocsii in vremurile din urma sa stam drept in fata celor ce urasc pe Domnul. Noi nu uram nimic caci Domnul a spus sa ne rugam si sa binecuvantam. Si nici macar pacatul caci in Septuaginta sensul corect si gresit talmacit cu a ura este a te dezgusta, a sta la o parte. Am cerut iertare si cer iarasi caci mereu am simtit ca nu este primit ce vine din partea mea. Nu ma doare tare caci ce facem noi cei din lume este atat de mic si nevrednic si daca am fi avut fapte bune si credinta cat boaba de mustar ar fi rodit si increderea. Asadar va vom purta in rugaciune si in inima din Dragoste pentru Domnul si pentru cei ce iL Marturisesc cu inima buna. Va doresc din toata inima sa ne iertati pe toti cei ce inca nu am gasit calea cea simpla de a va fi spre folos. Cand voi avea si pocainta va randui Domnul sa fiu vrednic si de Parintii Marturisitori si de cei ce ii urmeaza. Slava Domnului, Iertati, revin cu precizarea ca unii sunt crestini buni ce va sustin pentru ca au trecut deja prin prigoana din Serbia cea ce a Mucenicit Deja si scriu in sarba. Dupa Creta am cautat sa cunosc, adun frati intru Credinta din Ortodoxie. Asa am ajuns sa ne si cunostem si sa ne ajutam. De aceea apar aceste traduceri. Daca eram vrednic as fi cautat si in Georgia , Armenia, Bulgaria . Asa am reusit doar aici unde a fost prigoana. Si cativa romani buni ce merg in Atos dar stau in Canada si Australia. Am multi prieteni in Germania. Dar vom vedea ce va fi, bine a fost si este caci inca Domnul ne-a ingaduit inca o zi de a trai , de ane bucura de Inchinarea la Chipul Sfant din Icoana, de a face o mica rugaciune, de ne bucura de frati intru Domnul, de a mangaia capsorul copilasilor si a le privi ochii. Sa ne traiti Parinti, Doamne ajuta!

 31. Nicoleta says:

  Slava Domnului pentru vestea mult asteptata !
  Multumesc pr Ciprian si multumiri cu rugaciune pentru Parintii Athoniti care Marturisesc Adevarul si tuturor vrednicilor parinti antiecumenisti . Sper sa fie cat mai multi . Cand Dumnezeu iti da pace ,ai primit totul ! Fie ca dupa aceasta sinaxa si in acest post binecuvantat sa ne dea acele aripi , necesare zborului nostru spre Inalt !
  Hristos inainte si noi langa El !
  Pace si Mantuire tuturor !!!

 32. ban says:

  Poate se va discuta la Sinaxa si ce se intampla cu hirotoniile facute dupa sinodul cretan, raman valide sau nu? Caci s-a discutat mult despre asta.

 33. vasilica says:

  Doamne ajuta!!!
  Slava Lui Dumnezeu pentru toate!
  Multumim Parinte drag.Dumnezeu sa va tina sanatos!

  • admin2 says:

   Post binecuvântat. Și rugați-vă și pentru mângâierea celor care se străduie să aducă mângâiere.

 34. Kmi says:

  SLAVA TIE DOAMNE PENTRU TOATE! SA NADAJDUIM CA VOR FI CAT MAI MULTI IERARHI LA ACEASTA SINAXA!

 35. admin2 says:

  Toate bune, numai să ne ferim de cuvântul ”noroc”, că nu e creștinism, ci păgânesc. Fără aluzii la persoanele care îl folosesc din neștiință. Iertați.

 36. admin2 says:

  Slavă lui Dumnezeu, pentru rugăciunile Sfinților Marilor Mucenici și Mărturisitori din închisorile comuniste din România!
  Să avem grijă la ceea ce va vrea Patriarhia să ne inducă anul acesta, prin ”prăznuirea” patriarhului Justinian și prin prezentarea Sfinților din închisori ca … ecumeniști. Ceea ce e MINCIUNĂ !

 37. Constantin says:

  Ce veste minunata si mult imbucuratoare! Cum mi s-a inveselit inima. Cinste parintilor athoniti si tuturor organizatorilor acestei sinaxe. Sa dea Domnul Harul sau celor ravnitori si sa lumineze pe cei rataciti. Iar pentru cei vicleni, care si-au vandut turma cea cuvantatoare data lor de Hristos: „Judeca-i pe ei, Dumnezeule; sa cada din sfaturile lor; dupa multimea nelegiuirilor lor, alunga-i pe ei, ca te-au amarat, Doamne, si sa se veseleasca toti cei ce nadajduiesc intru Tine”.

  Slava lui Dumnezeu!

  • admin2 says:

   Străduința noastră în Postul acesta – și apoi s-o ținem tot așa – să fie exact asta: ”Cum să înveselesc în Hristos inima aproapelui meu?” E simplu: trebuie doar să vrei. Dar SĂ VREI !
   Doamne ajută.
   Pr. Ciprian

 38. Adrian says:

  Cu noi este Dumnezeu!

 39. Nicolae Radu says:

  Părinte, am o întrebare şi vă rog să mă lămuriţi: Se ştie că în anul 1983, ecumenismul a fost dat anatemei de Sinodul Episcopilor Bisericii Ortodoxe Ruse din afara Rusiei. A fost un sinod local şi nu prea a fost luat în seamă, dar dacă acest sinod pan-ortodox va da anatemei ecumenismul şi pseudo-sinodul din Creta, atunci ierarhii şi preoţii ecumenişti vor fi precum mirenii? Lămuriţi-mă cu câteva fapte asemănătoare , cum au procedat creştinii în istorie, la sinoade.

 40. Emil Baciu says:

  Multumim lui Dumnezeu, care a dat putere celor care-L iubesc, ca ei sa faca multe, multe osteneli, pentru a se intruni o Sinaxa, care sa condamne ecumenismul, „sinodul” din Creta si sa limpezeasca tulburarea provocata de dusmanii Bisericii la Kolimbari sau in cadrul CMb si prin iubirismele viclene din ultimul secol. Vestea era asteptata, multumim ca s-a ajuns aici si cu ajutorul Domnului nadajduim- asa cum s-a exprimat si mai sus- in pronuntarea anatemelor asupra persoanelor responsabile, care prin acest medicament s-ar putea vindeca si urca din nou in Corabie. Dumnezeu sa-i lumineze pe ierarhii romani sa se lepede de ecumenism si sa marturiseasca Dreapta Credinta, spre mantuirea lor, ingradirea turmei si pacea poporului urgisit !
  Doamne ajuta !

  • admin2 says:

   Subscriu la ce a postat fratele Gabriel.
   Noi avem nevoie de îmbrățișarea Maicii Domnului, nu de Protv.

 41. Alexandru TM says:

  Doamne ajuta parinte ai Sanatate.

  @Ivanel Laurentiu

  Sunt Alexandru din Tmisoara cel ce a fost cu voi in Alba la consistoriu de v-am facut poza de la troita. daca vrei scrie-mi pe alexandru.tm@yandex.com

  Sanatate si Mantuire tuturor.

 42. Florin says:

  Ar fi bine sa fie cat mai transparent totul. Sa se vada diferenta intre adevarata Biserica a lui Hristos si intalnirea talharilor la Creta unde nu te puteai apropia ca te si arestau. Era pericol de deranj la tabieturile VIP-urilor. … Eventual sa se filmeze pt a fi distribuit apoi mai usor mesajul.. Doamne ajuta!

  • admin2 says:

   Sigur va fi frumos, că doar e cu Hristos !!!
   Din câte știu, cu o seară înainte se va face priveghere în biserică, în stil athonit. Dar vom vedea…

 43. Ileana says:

  Tocmai am stat de vorba cu o prietena cu care eu candva am fost la Petru Voda si vorbeam aceeasi limba, ca astazi, cand am vrut sa-i aduc la cunostinta ca sunt alaturi de cei care lupta pentru indreptarea greselilor savarsite la Creta si ca se va tine o sinaxa, sa-mi spuna ca pe ea Dumnezeu n-a lasat-o pe pamant sa-si apere credinta, ci ca sa faca ascultare de duhovnic. I-am explicat ca asta e o tendinta papista foarte periculoasa, pentru ca nu poti inlocui pe una cu alta, ci ele sunt complementare, insa eu cred ca acesti oameni nu vor deschide ochii prea curand, pentru ca ei mereu asteapta sa le spuna cineva ce sa faca, iar daca se duce la vale pastorul, se duce si turma. I-am readus aminte de Sfintii Marturisitori din Ardeal si cum au fost inselati oamenii la uniatie de catre pastorii lor si cum cativa oameni practic au aparat credinta si ca e cazul sa fim mereu vigilenti. Mi-a replicat ca nu stie dogmatica. I-am spus ca nu stiu nici eu, dar ca nu sunt de acord ca BOR sa cupleze ortodocsi cu neortodocsi in biserica. De la sora mea, care merge la o biserica unde parintele a facut cateheze cateva duminici la rand ca sa-i spele pe creier cu sinodul, stiu exact de unde vine aceasta atitudine ostila. Dinamica fenomenului nu pot s-o compar decat cu raspandirea ciumei cu care noi am fost prea toleranti inainte.

  • admin2 says:

   Deci atitudinea unora post-Creta = ”răspândirea ciumei.”
   Aveți dreptate, din păcate.

 44. Mihai si Emilia says:

  Slava Domnului pentru vestea cea mult asteptata! Cei ramasi acasa din diferite pricini binecuvantate sa ne rugam, pentru ca toti participantii la Sfanta si Marea Sinaxa Panortodoxa sa aiba apararea Maicii Domnului si cuvant cu har! Va dorim un Post binecuvantat, tuturor ce sunteti sufleteste alaturi de ortodocsii – evident neecumenisti, de pretutindeni, ce vor veni in Grecia pentru a pazi Ortodoxia! Sa ne traiti multi ani dragi Parinti Ciprian, Ioan si Claudiu cu familiiile voastre si multi altii nenumiti – marturisitori ai zilelor noastre!

 45. O veste intr-adevar minunata. Da Doamne sa fie cu „Parutu-sa Duhului Sfant si noua”, iar nu invers, dupa cum a fost la Creta. Dar o zi ar fi prea putin.

  • Pąʍvo says:

   E prea putin intr-adevar. Pe langa ecumenism si sinodul cretan ar trebui condamnat oficial simonismul intrat deja in stadiul de dependenta, pedofilia (pentru ca nu are deocamdata un canon), eutanasia, implanturile si nu in ultimul rand arsenismul din Romania care pierde astazi atatea suflete.

 46. Cu ajutorul lui Dumnezeu, nadajduim ca la acest Sinod din 4 aprilie vor fi dati anatemei toti ecumenistii si toti cei care au semnat la Creta . Urmeaza sa ne rugam Duhului Sfant ca sa lumineze pe arhiereii care vor participa, sa stie pe cine trebuie sa cateriseasca nominal. Cred ca Bartolomeu nu scapa. Neaparat este nevoie de acest Sinod. Dupa aceea, acestia caterisiti nominal vor fi lipsiti de Har arhieresc. Doamne ajuta.

 47. Tanase Gheorghe says:

  Multumim Pr Ciprian slavit sa fie Dumnezeu

 48. vasilica says:

  Doamne ajuta!
  Sa ne rugam pentru Parintii de la Lacul Frumos.
  Tortionarul Sebastian a scos usile si ferestrele de la chiliile Parintilor.
  http://ortodoxos.ro/2017/03/04/manastirea-lacul-frumos-staretul-sebastian-mihalcea-sparge-usile-si-ferestrele/

 49. Cobjug Stefan says:

  Nu cred că toate aceste organizații masonice ce se ascund în spatele ecumenismului vor sta degeaba ,sa ne așteptăm la ce este mai rău . Intradevar pe umerii părintelui Teodoros Zisis cel care va prezida, sta o mare responsabilitate în care i se înfățișează o năsălie pe care trebuie să așeze mortul ” ECUMENISMUL…” . Dumnezeu si Maica Domnului sa ai întărească pe toți cei ce duc lupta cea bună!

 50. Sluga netrebnica says:

  S-a anuntat pe feisbuc, ca azi, in Duminica Ortodoxiei, Pr Teodor Zisis a oprit pomenirea patriarhului cazut in erezie.

  • admin2 says:

   Nu a patriarhului, ci a episcopului lui eparhiot, mitropolitul Antim al Thesalonicului.

   • Dorin says:

    Părinte Ciprian,
    Dacă Pr. Theodoros Zisis a oprit pomenirea episcopului locului, asta nu înseamnă că a oprit comuniunea şi cu patriarhul Bartolomeu şi cu arhiepiscopul Ieronim al Atenei?

    • admin2 says:

     Îl vedeți dvs pe pr. Teodor să fie în comuniune cu Bartolomeu? Ar fi posibil așa ceva?

 51. Mihaela Popa says:

  Doamne ajuta! cu D.

 52. o soră says:

  Pr. Theodor Zisis a anunţat în trimpul predicii de azi dimineaţă întreruperea pomenirii Mitropolitului de Salonic, Anthimos.

 53. Laura says:

  Doamne ajuta!

 54. nathema says:

  Stiti cumva, oare Preasfintitul Episcop vicar de Banceni, Longhin, va veni si arhieria sa? Multumesc.