Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Să bem Aghiazmă, dar să nu … ne îmbătăm cu „apă rece”

Arhiepiscopul Ieronim al Greciei pomenind în data de 6 ianuarie 2020, la Pireu, pe schismaticul nehirotonit Epifanie ca… mitropolit al Kievului

Acest scurt articol nu are legătură cu Sfânta Aghiazmă, ci cu următoarea știre (care arată că „apa rece” a reclamei că mitropolitul Serafim de Pireu este mărturisitor al Ortodoxiei, că are cuget ortodox etc etc este doar apă rece, chiar duș rece, căci sfințenia mărturisirii ortodoxe nu se vădește prin FAPTELE lui):

Timpul: Anul 2020, ziua Sfintei Arătări a Domnului Iisus Hristos (6 ianuarie)

Locul: biserica mitropolitană cu hramul Sfânta Treime a mitropoliei de Pireu (Grecia)

Evenimentul: co-slujirea Sfintei Liturghii de către Arhiepiscopul Ieronim al Greciei împreună cu episcopul locului, mitropolitul Serafim de Pireu

Schisma: pomenirea la Sfânta Liturghie, în dipticele oficiale, ca întâi-stătător al mitropoliei Kievului pe … Epifanie.

Sensul celor întâmplate: acum nu a mai fost mitropolitul Serafim… în deplasare (cum s-a întâmplat de curând la mitropolia de Langada, în apropierea Thesalonicului), ci la el acasă, iar schismaticul nehirotonit Epifanie a fost pomenit ca mitropolit al Kievului.

Reacții:

1. Pr. Nicolae Manolis: „bine că am întrerupt comuniunea cu mitropolitul de Pireu de câteva luni, că dacă nu o făceam atunci, sigur o făceam acum.” Motivul: căderea în schismă a cripto-ecumenistului eretic Serafim de Pireu.

2. Un comentariu de pe site-ul care găzduiește știrea (https://katanixi.gr/2020/01/07/%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%ad%ce%b4%cf%81%ce%b1%cf%83%ce%b5-%ce%bc%ce%ae%cf%80%cf%89%cf%82-%ce%bf-%cf%80%ce%b5%ce%b9%cf%81%ce%b1%ce%b9%cf%8e%cf%82-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%ac-%cf%84%ce%b7-%ce%bc%ce%bd%ce%b7/), site administrat de pr. Nicolae: un comentator care își asumă numele de „orthodoxos” scrie: „nu cred că în fățărnicie, în vorbire cu mai multe înțelesuri (diglosia) este cineva la nivel mondial care să îl depășească pe mitropolitul de Pireu.”

3. Noi, cei care ne-am îngrădit ortodox de panerezia ecumenistă, ce să mai spunem? Doar că ne pare rău de frații noștri români, care îl au ca model de „mărturisitor” pe acest ierarh care tună și fulgeră… cu vorba împotriva ereziilor, a masoneriei etc, dar este blând ca mielul când este vorba de fapte ortodoxe, mai exact: este în cârdășie cu ereticii! El a fost marele inspirator al „teologiei” celor care administrează site-ul marturisireaortodoxa, de altfel un loc al mediului virtual în care poți găsi de toate, numai mărturisire ortodoxă nu. Nu ne mirăm, căci dacă peștele este clar că s-a împuțit de la cap (sau mitră), doar n-o să fie bun la… coadă.

4. În Grecia singurii care mai au încredere în verticalitatea… orizontală de tip politica struțului și poziția ghiocelului a mitropolitului de Pireu sunt doar ecumeniștii. Îl au… la mare evlavie. La noi, la fel, numai că în România acești neo-ecumeniști se numesc „mărturisitori echilibrați, aflați pe calea împărătească.” Atenție, s-a cam terminat pista de aterizare, urmează portul Pireu, nu cumva să se scufunde corabia… ecumenistă mărturisitoare.

Redacția