Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

O ciripeală bunicică…

Gânduri de duminică XVI

Notă: situația, privită tot din perspectivă canonică, mai exact a unui Canon (al 15-lea) vechi de peste 1.000 de ani, dat în sinod (numit I-II Constantinopol), sub președenția Sfântului Fotie cel Mare, patriarhul Constantinopolului, spune să ne îngrădim de erezie.

IPS Teodosie al Tomisului este contrar acestui Canon, după cum a afirmat-o în mod repetat. El este doar o vedetă, cu o sămânță de curaj, între ceilalți eretici. Dar poate se va trezi cu adevărat. I-o dorim sincer.

Deci trădarea credinței este cheia înțelegerii realității contemporane. Iar soluția nu este niciun om, ci slujirea în adevăr a Adevărului întrupat, care este Hristos. Ortodoxia este adevărata Biserică, întru care rămânem prin îngrădirea de toate ereziile, mai vechi sau mai noi.

Cine o face primește har de Mărturisitor de la Hristos și atunci covid, jandarmeria, amenda, masca, plandemia, vaccinul devin simple adieri la care nu luăm seama, fiind răstigniți pentru Hristos, Domnul slavei, pentru ca să înviem întru El.

pr. Ciprian Staicu