Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Cine nu a semnat trădarea Ortodoxiei în Creta? ACTELE OFICIALE !!!

3-relations_of_the_orthodox_church_with_the_rest_of_the_christian_world

Varianta finală a textelor formulate de Sinodul din Creta a fost pusă on-line la dispoziția cititorilor de site-ul rusesc theolcom.ru. Textul ”Relațiile Bisericii Ortodoxe cu restul lumii creștine” va reprezenta un interes deosebit pentru mulți deoarece arată că au refuzat să semneze chiar mai mulți ierarhi decât se credea anterior. Din cei 162 de episcopi prezenți, un număr total de 33 de ierarhi, adică 1 din 5 (20%) nu au semnat documentul, inclusiv 5 episcopi din partea Patriarhiei de Constantinopol.
The final versions of the texts produced at the Council in Crete have been made available on-line over at the theolcom.ru website. The text „Relations of the Orthodox Church with the Rest of the Christian World” will be of particular interest to many, for it shows that even more hierarchs than previously thought refused to sign the document. Out of 162 Hierarchs present, a total of 33 Hierarchs, or 1 in 5 (20%), did not sign the document, including 5 from the Patriarchate of Constantinople.

Din toate Bisericile (Ortodoxe) locale reprezentate, Patriarhia Serbiei este pe primul loc cu 17 din cei 24 de ierarhi care nu au semnat. Cu doar 7 ierarhi, adică aproximativ 30%, care au fost de acord cu documentul respectiv, pe ce bază și-a pus Patriarhul Serbiei semnătura pe acest document? Plecând de la faptul că semnătura întâi-stătătorului se presupunea că exprimă consensul (unanimitatea) sau măcar majoritatea Bisericii sale, nu este acesta un exemplu clar al lipsei sinodalității și impunerea unei mentalității ”papale”? Unde este atât de lăudata și neîncetat trâmbițata sinodalitate de către propaganda oficială prezentată de purtătorii de cuvânt ai sinodului, sinodalitate în numele căreia a fost convocat Sinodul cretan?
Of all of the Local Churches represented, the Patriarchate of Serbia stands out with 17 of the 24 hierarchs withholding their signature. With only 7 or about 30% in agreement with document, on what basis did the Patriarch of Serbia add his signature to the document? Given that the Primate’s signature was supposed to express the consensus or at least the majority of his Church, is this not a glaring example of the absence of concilarity and the reign of a „papal” mentality? Where is the much vaunted concilarity for which the Cretan Council was called and incessantly hailed in official propaganda put forward by the Council’s spokesmen?

Mai mult, când a mai fost aprobat vreun document în istoria Bisericii și a Sinoadelor Ecumenice cu o mare minoritate care nu este de acord cu el și să nu se întrerupă comuniunea sau să fie anatematizat acest dezacord de majoritatea? Cu alte cuvinte, când a mai permis vreodată Biserica o atitudine diferită în materie de credință? Pentru cei care ar spune să textul în discuție nu stabilește vreo doctrină, nici nu încearcă să definească vreo dogmă, răspunsul este că textul este plin de învățătură dogmatică referitoare la Biserică, care este un aspect al credinței pe care noi îl mărturisim și în care credem. Așa cum Hristos este inseparabil de Trupul Lui, care este Biserica, la fel și hristologia (învățătura despre Hristos) este inseparabilă de eclesiologie (învățătura despre Biserică). Ceea ce noi credem despre Biserică reflectă în mod direct credința noastră în Hristos. Prin urmare, nu poate fi nici o îndoială că credința Bisericii în Hristos este în joc în textul despre ”Relații” și nu putem face nici un compromis în materie de credință.
Furthermore, when, in the history of the Church and General Orthodox Councils, was a document passed with such a large minority diagreeing and there being no break in communion or anathematizing by the majority? In other words, when did the Church ever allow for a differing stance on matters of Faith? To those who would say the text in question does not set forth doctrine or attempt to define dogma, the response is that the text is chalk full of dogmatic teaching concerning the Church, which is an object of faith in which we confess we believe. As Christ is inseparable from His Body, the Church, so too is Christology inseparable from Ecclesiology. What we believe about the Church directly reflects our faith in Christ. Hence, there can be no doubt that the Faith of the Church in Christ is at stake in the „Relations” text and there can be no compromises in matters of Faith.

Este vremea pentru toți episcopii, toți creștinii ortodocși și în special pentru cler să ia atitudine și să mărturisească credința ortodoxă în Biserica cea Una, Sfântă, Catolică (Sobornicească) și Apostolică în fața și împotriva noii eclesiologii eretice a ecumenismului care este exprimată clar prin textul despre ”Relații.” Nădăjduim ca mult mai mulți episcopi se vor alătura celor 33 de ierarhi care nu au semnat documentul neortodox și ca împreună toți aceștia să transmită învățătura ortodoxă în unicitatea și sfințenia Bisericii turmei lor și întregii Bisericii.
The time for all bishops, and, indeed, all Orthodox Christians, and especially clergy, to take a stand and confess the Orthodox Faith in the One, Holy, Catholic and Apostolic Church over and against the new heretical ecclesiology of ecumenism, clearly expressed by the „Relations” text, has come. May many more join the 33 who did not sign the unorthodox document and may they all together clearly and forthrightly set forth the Orthodox teaching on the oneness and holiness of the Church to their flock and the entire Church

Pentru dvs am realizat o lisă a celor care NU au semnat textul respectiv, în ordinea apariției numelor lor:

From the Ecumenical Patriarchate:
1. Isaiah of Denver
2. Nicholas of Detroit
3. Amphilochios of Adrianopolis
4. Antonios of Hierapolis, Head of the Ukrainian Orthodox in the USA
5. Gregory of Nyssa, Head of the Carpatho-Russian Orthodox in the USA

From the Patriarchate of Alexandria
6. Jonah of Kampala
7. Seraphim of Zimbabwe and Angola

From the Patriarchate of Jerusalem
8. Benedict of Philadelphia
9. Theophylaktos of Jordan

From the Patriarchate of Serbia
10. Amphilochios of Montenegro and the Littoral
11. Porfirije of Zagreb and Ljubljana
12. Vasilije of Sirmium
13. Lucian of Budim
14. Longin of Nova Gracanica
15. Irinej of Backa
16. Hrizostom of Zvornik and Tuzla
17. Justin of Zicha
18. Pahomije of Vranje
19. Jovan of Sumadija
20. Fotije of Dalmatia
21. Hrizostom of Bihac and Petrovac
22. Joanikije of Niksic and Budimlje
23. Milutin of Valjevo
24. David of Krusevac
25. Jovan of Slavonija
26. Ilarion of Timok

From the Church of Cyprus
27. Athanasios of Limassol
28. Neophytos of Morphou
29. Nicholas of Amathus
30. Epiphanios of Ledra

From the Church of Greece
31. Chrysostomos of Peristerion
32. Hierotheos of Nafpaktos and Aghios Vlasios
33. Anthimos of Alexandroupolis

Textul în engleză a fost preluat de la adresa:

https://orthodoxethos.com/post/scans-of-the-final-signed-documents-from-the-cretan-council-available-on-line

Notele traducătorului:

1. După cum se poate vedea în pdf-urile atașate, în partea de jos a fiecărei pagini a fiecărui document sunt semnăturile întâi-stătătorilor (se distinge clar semnatura patriarhului Daniel al BOR), care sunt reluate în finalul documentului, urmate de numele tuturor participanților, în dreptul celor care nu au semnat linia rămânând goală.
2. Tare bucurie am avut văzând că episcopul Milutin de Valjevo, din cadrul Patriarhiei Serbiei, nu a semnat documentul eretic despre ”Relații.” Bucuria mea nespusă se datorează faptului că orașul Valjevo, aflat la aproximativ 100 km sud de Belgrad, este cel din care, urcând spre munte, ajungi în două locații foarte importante pentru noi, ortodocșii: foarte aproape este Celie, unde se află mănăstirea care adăpostește și moaștele Sfântului Justin Popovici, cel mai mare luptător ortodox împotriva panereziei ecumenismului, iar puțin mai sus, la vreo 6 km, se află satul Lelici, alături de mănăstirea unde sunt adăpostite sfintele moaște ale Sfântului Ierarh Nicolae Velimirovici, noul Gură de Aur al secolului al XX-lea. Așadar, AXIOS de mii de ori vlădicului Milutin, ca demn urmaș al acestor sfinți. La fel și tututor celor care nu au trădat Biserica și nu au semnat.
3. Minunat este Dumnezeu, Care i-a luminat chiar și pe 5 ierarhi ai Patriarhiei Ecumenice să nu semneze acest document eretic.
4. Durere mare că NICI UN IERARH ROMÂN nu a refuzat să semneze. Plânge inima în noi de mila lor. Însă nu vom rămâne la plâns, ci ne vom apăra credința, dorindu-le pocăință și întoarcere în matca Sfintei Biserici a lui Hristos, cu care în acest moment se află în SCHISMĂ (cel puțin!). Totuși o rază de speranță văd la pagina 13 (în varianta engleză a textului), unde mitropolitul Irineu al Olteniei a scris așa: ”Cred în singura una sfântă sobornicească Biserica Ortodoxă” și apoi a semnat. În varianta greacă și cea franceză a textului totuși el a semnat fără această adăugire. Cu toate acestea, cinste lui și pentru atât! Ceilalți ierarhi români doar au semnat cu numele și uneori cu titulatura lor. Să dea Dumnezeu ca la Sinodul BOR din această toamnă toți semnatarii români ai ereziei din Creta să se dezică de fapta lor. Noi vrem să fie ierarhii noștri, sfinți, iubitori ai Adevărului și ai turmei care vrea, prin ei, să meargă spre Hristos. Singura condiție impusă DE SUS, de Dumnezeu, nouă tuturor – înaltul cler, noi, umilii preoți și monahi, dar și mireni – este să fim până la moarte ”următori ai Sfinților Părinți”, nu funcționari sau slujitori ai noii ordini mondiale masonice și antihristice.

Așa să ne ajute Bunul Dumnezeu !

Toate celelalte documente ale Adunării din Creta, cu semnăturile aferente, scanate, în format pdf, le puteți găsi, în trei limbi (greacă, engleză și franceză) și se pot descarcă direct de la adresa:

http://theolcom.ru/events/114-opublikovany-dokumenty-kritskogo-sobora-18-26-iyunya-2016-goda

HRISTOS A ÎNVIAT ! ȘI NEAMUL ROMÂNESC DE ASEMENEA !

traducător: pr. dr. Ciprian-Ioan Staicu

30 Responses to Cine nu a semnat trădarea Ortodoxiei în Creta? ACTELE OFICIALE !!!

 1. Enache Ioan says:

  Cu vestea aceasta am primit un balon urias de oxigen. Dumnezeu sa va rasplateasca pentru promptitudinea difuzarii acestei informatii, iar pe vladicii care au refuzat sa parafeze erezia ecumenista sa-i îmbrace definitiv în fluvii de lumina si de har! Multumesc mult,
  Ioan Enache

  • Delacruce says:

   De ce au semnat toti ierarhii nostril , ptr. ca le tremura chilotii in fata lui Daniel . Niciunul nu indrazneste sa joace altfel si daca ar marai , se asteapta la razbunari. Ptr Daniel preotii au ajuns ultimii oameni , un dispret total . Cata ipocrizie se ascunde in acest individ . Prapastie mare este intre ierahi si popor , aici este marea durere a bisericii astazi Asculati-le discursul , traiesc intr-o lume paralela , totul e roz iar putregaiul creste . Pun tot mai mari biruri pe preoti . Pna cand /

 2. Maria says:

  Minunat este Dumnezeu intru aparatorii sfintei noastre Biserici Ortodoxe!Dumnezeu sa va aiba in paza parinte Ciprian,multa mangaiere si nadejde aduceti in sufletele noastre indurerate!

 3. Nicolae Radu says:

  Vrednici sunt cei care n-au semnat!!!

 4. Lugojan says:

  DOAMNE AJUTA!
  Speranțe… Să dea Domnul !
  Bunul Dumnezeu să vă răsplătească râvna și bunacredință, părinte dr. Ciprian-Ioan Staicu.

 5. Spirea Bataiosu says:

  La sinodul local vor fi obligati toti ceilalti ierarhi care nu au participat..,,,,vor semna si aici di ei,,,,sa vedem catti nu si atunci se va alege oile de capre .,,,Daar sa ne rugam ca sa fie toti intr-un gand ,,,,calauziti de duhul sfant si sa ramana nealterati.AMIN!

 6. Teodor Stela(crestinul orthodox) says:

  Sărut mâna Părinte Ciprian
  Multumim pentru tot sprijinul si pentru Adevărul Curat Al ORTHODOXIEI Aratat Mărturisit si Aparat însă pe alte pământuri si mai puțin al României .
  Pînă la alt ,,sinod BOR ” din ce pot a spune si in scris si in cuvânt NU ESTE ALTA CALE DECAT MARTURISIREA ORTHODOXIEI de noi mirenii cele oi proaste aflate în fața prăpastiei
  Părinte Ciprian este cernere si prigoana insa DUMNEZEU este cu noi fie că vor sau fie că nu vor vrăjmașii Orthodoxiei
  Este o datorie pe care nu o poți refuza căci la asta te cheamă Glasul Lui DUMNEZEU .
  Sfântul Părinte ARSENIE Boca m a avertizat ” te vei lupta cu fiara…Dar pentru că mă mărturisești te voi ajuta ”
  Monahul Teodot a spus bine ” este cale lungă și anevoioasă ” in aceasta lupta împotriva hidrei cea cu suflare ucigatoare .
  Dar nu ne este nici teama nici frica
  căci DUMNEZEU ESTE cu noi
  Blagosloviti Parinte

 7. actadiurna2016 says:

  Să trăiți întru Mulți Ani, Preacucernice și Preascumpe Părinte, cela ce sînteți, în fruntea și împreună cu tuți Părinții români mărtirsitori pe față, bucuria noastră a tuturor românilor! Vă avem la inimă și la rugăciune veșnic!

 8. actadiurna2016 says:

  — totuși, o curiozitate: actele OLOGRAFE s-au publicat?

 9. De acum lucrurile se vor aplana. Si la noi se vor burica putin, dar se vor desumfla, vor intra in trend ortodox. Acestea toate sunt darul lui Dumnezeu si nu meritul nostru. Mai bine nu faceau sinodul acesta, s-au facut de rusine. Masonii inca nu au experienta in realizarea sinoadelor ecumenice, ei credeau ca aici aplica ce au invatat la gradinita.
  Stati linistiti, suntem mai multi nemultumiti decat isi imagineaza vrajmasii nostri.
  Problema este ce vom face ulterior? Pentru ca ei nu se vor linisti, vor evalua situatia si vor relua ofensiva, mai viclean, pe viitor. Trebuie realizate sinaxe in fiecare patriarhie ortodoxa cu specific antiecumenist si care sa monitorizeze si supervizeze eventualele rabaturi ale ierarhilor si care sa se intruneasca la anumite intervale de timp si sa declanseze un sinod care sa termine o data pentru totdeauna cu ecumenismul, masoneria, CMB, etc. Paralel trebuie desfasurata o munca asidua de apostolat atat pe internet, etc. (este bun un post tv international ortodox), dar mai ales in teren, impotriva ecumenismului si a pericolelor viitoare.
  Trebuie intensificate la maximum dupa Sf. Liturghie, Sf. Maslu, Moliftele Sf. Vasile, rugaciunile de dezlegare de vraji, farmece si blesteme (aici este un punct important pe care il voi dezvolta alta data) rugaciuni impotriva anumitor categorii de vrajmasi, anatemele etc. Pentru ca ne indreptam spre sfarsit trebuie sa folosim tot armamentul duhovnicesc. Nu intru in amanunte, desi sunt lucruri extreme de interesenta, pentru ca trebuie detaliate fin. Spre sfarsit toata ostirea iadului se va desfasura in special in vazduh, in toate splendoarea inselaciunii incat nimeni nu va putea rezista fara darul lui Dumnezeu.

 10. Carmen says:

  Parinte Ciprian, Dumnezeu sa va rasplateasca pentru efortul de a traduce si a ne informa! Este foarte important in aceste vremuri tulburi!
  Multumesc si Bunul Dumnezeu si a Lui Maicuta sa va lumineze si sa va binecuvanteze in veci! Amin!

 11. Irina says:

  Doamne ajută!ca episcopii care nu au participat la sinod să prindă curaj de a mărturisi împotrivă pentru a-i determina și pe cei ce au semnat să se pocăiască de ale lor fapte!

 12. mirean says:

  Axios de mii de ori spun si eu tuturor ierarhilor care nu au semnat in Creta !
  Slava Lui Dumnezeu care lucreaza prin sf.voastra si ceilalti Parinti marturisitori care nu ati lasat Lumina ascunsa sub obroc.Aici se adeveresc vorbele Mantuitorului:
  „Veti cunoaste adevarul,iar adevarul va va face liberi”.

 13. Pąʍvo says:

  Cu iertare parinte, dar pentru faptul ca IPS Irineu al Olteniei a fost totusi semnatar deplin la Creta, pentru ca a fost anul trecut prezent la sarbatoarea iudeilor anticristi Hanuka si pentru ca a stricat randuiala monahala de la Frasinei… chiar nu merita si nu am pentru ce sa-l cinstesc !

 14. BALTAG LICĂ says:

  Dacă episcopii sau mai marii Biserici Ortodoxe Române au dat mâna cu ereticii, atunci să fie precum a spus Părintele Arsenie Boca.

 15. elena says:

  Multumim mult parinte Ciprian pt.toata Marturisirea de Credinta pe care o faceti!!!Ne umpleti inimile si ne dati aripi sa zburam spre adevar!!!Bunul Dumnezeu sa va rasplateasca toata osteneala!Cu respect deosebit va sarutam mina toti de aici

 16. elena says:

  Mila Domnului sa fie peste acesti Ierarhi Marturisitori si peste noi toti care vrem sa ne mintuim.AMIN

 17. calimanescu Pavel says:

  Salveaza Doamne Ortodoxia din mina vinzatorilor de credinta de tara si neam .Iata cum se mai afla cite un Iuda Iscarioteanu la nivel de conducere ortodoxa care sa vinda si ceea ce Domnul IISUS ne-a lasat ,si care a tinut acest neam in fagurele acesta stramosesc.Se rasucesc in mormint atitea sfinti romani care si-au dat viata ca totul sa fie bine placut Domnului.Ce veti raspunde la final tradatorilor de neam si de tara.Unde iesti Marite Domn Brancoveanu si ceilalti sfinti ai lui Dumnezeu.! Doamne ajuta si calauzeste acest popor dezdanajduit.

 18. admin2 says:

  Mă iertați, nu v-am cenzurat deloc !
  Pr. Ciprian

 19. Despre pr. Ciprian mi-am facut o impresie placuta. La saccsiv ar fi, totusi, o problema … La Preasfintitul Longhin este un duh nu prea bun de la ostasi … Fiecare au calitatile lor.
  In legatura cu contra-ofensiva noastra, absolut necesara, cei care ne vor opri vor fi tocmai preotii si ierarhii. Va dati seama ca situatia clerului nostru este catastrofala. Sa ai cate un preot ,doi, in fiecare localitate si sa fim primii la avorturi in Europa, pe locul intai la semnaturi in Creta, eu stiu, la injuraturi, hotie?! Ce pazesc atatia preoti, este o adevarata armata! Acestia strica poporul, il abat de la calea dreapta. Este o realitate incontestabila. Avem voie sa-l judecam si sa-l indreptam pe preot sau pe ierarh daca ne duc in rapa. Vedeti, de aici trebuie inceputa analiza.

 20. Stefan Nitu says:

  Multumim lui Dumnezeu ca inca mai avem preoti ca parintele Ciprian! In ce-i priveste pe ceilalti preoti rupti de realitatea Ortodoxiei, pot spune ca sunt o palma pe obrazul comunitatii ce o reprezinta si o reprezinta asa cum este ea! Intr-o comunitate cu o credinta vie, niciun preot nu va reusi sa cada in capcanele diavolului, fiind mereu sustinut si indreptat din timp de comunitate (asta fiind valabil chiar la nivel national). Acolo unde exista superficialitate si dezinteres, unde „credinciosii” merg la biserica precum la un spectacol, preotul ramane singur in fata tentatiilor, iar daca nu are o credinta tare (putini o mai au), o ia pe cai gresite tragand comunitatea dupa el. S-a impamantenit ideia gresit inteleasa ca nu avem voie sa judecam preotul care de obicei isi formeaza in jurul lui o armata de fanatici si spalati pe creier atunci cand stie ca calca stramb, oameni care sa-l apere de cei ce incearca sa-i atraga atentia, marind astfel pacatul cat si numarul pacatosilor. Un lucru na intelege omul de rand: biserica nu este a preotului sau episcopului caci acestia sunt in slujba comunitatii si nu comunitatea in slujba lor, iar datoria fiecarui crestin este sa-si cunoasca bine credinta si cerintele ei, caci nu se poate merge orbeste spre mantuire si nimeni nu va raspunde pentru pacatele noastre inafara de noi! Insasi spovedania, daca nu este facuta cu o pocainta adevarata, chiar daca preotul ne spune ca suntem iertati, nu putem avea aceasta garantie atata timp cat noi nu constientizam gravitatea situatiei.

 21. Teodor Stela(crestinul orthodox) says:

  In primul rand nu suntem frati intru HRISTOS ESTE ORTHODOX
  SI in doilea rand
  Voda Constantin BRANCOVEANU CEL SFANT nu a spus asa ceva pentru ca nu avea nevoie a cersi la apostatii din Apus si de asta si tradarea de la rasarit nu I a ocolit pentru ca a Marturisit ORTHODOXIA prin cuvant si fapta prin insasi viata si faptele sale.
  Dovada demnitatii sale fiind chiar aratata la Instanbul cand ” marile puteri” erau de fata la Marturisirea ORTHODOXIEI de catre DOMNITORUL CEL SFANT CONSTANTIN BRANCOVEANU prin taierea capului sau si al copiilor sai de catre paganii musulmani.

  A fost de fata chiar si Rusia tarista impreuna cu ” aliatii” la decapitarea Sfantului MARTURISITOR DOMN SI VOIEVOD CONSTANTIN BRANCOVEANU si cei patru fii ai sai impreuna cu Sfetnicul Ianache.
  De asta ceea ce s a petrecut atuncea cand HRISTOS ESTE ORTHODOX ERA VANDUT PRECUM ODINIOARA de iuda iscariotean ,avea a se petrece si peste 3 veacuri in Rusia prin asasinarea Sfantului Marturisitor Tarul Nicolaie al 2 lea cu toate familia sa INSA cu alti pagani in scena care sunt mucalii aratati de Sfantul Voievod Stefan Cel Mare sau jidanii cu numele de ” om rosu”
  SI voi zidarilor blestemati cutezati a va LUPTA cu DUMNEZEU INSA PIATRA DIN COLTUL UNGHIULUI ARE A VA SURPA CU TOATA ZIDARIA CEA BLESTEMATA .
  Caci ,
  ASA SPUNE INSASI DUMNEZEU
  ” PIATRA DIN COLTUL UNGHIULUI NELUATA IN SEAMA DE ZIDARI LE VA SURPA TOATA ZIDARIA”
  PIATRA DIN CAPUL UNGHIULUI ARATA CLAR SI RASPICAT :
  HRISTOS ESTE ORTHODOX
  HRISTOS ESTE MESIA si nu stalciturile si ereziile pornite de la blestematul de papa pierzator de suflete la ghena .
  Acest blestemat de papa Francisc ESTE si profetul mincinos adica cel care pregateste terenul de intronare a lui belzebut sau antihrist
  SI mai afla stimabile sau „venerable zidar” pina nu i prea tarziu
  LA DOI STAPINI NU POTI SLUJI
  NU POTI SLUJI SI LUI HRISTOS si lui satana sau ” lucifer” adica antihrist
  Pentru ca SFANTA CRUCE A LUI HRISTOS ESTE BIRUINTA ASUPRA diavolului si Foc ASUPRA slugilor satanei
  Amin.

 22. admin2 says:

  Nu știu cum e în Danemarca, dar la noi e sigur moartă în păpușoi. Important și trist este că în Creta s-a batjocorit de la a la z teologia Sfinților Părinți, iar atitudinea ortodocșilor ar trebui să fie una singură față de această mârșăvie: ANATEMA !
  Dumnezeu să vă miluiască, oricum vă cheamă cu adevărat !
  Pr. Ciprian Staicu

 23. ELENA ADRIANA POPA says:

  SLAVIT SA FIE DOMNUL ..CA NE=A DARUIT SI ASEMENA PARINTI CA SFINTIA VOASTRA ….
  LA FIECARE BISERICA DIN TARA ASTA …ESTE CEL PUTIN UN PREOT ….
  DE CE LE E FRICA???DE CE TAC??DACA MACAR LA SPOVEDANIE AR SPUNE CRESTINILOR ADEVARUL….
  DAR DACA TAC ……SE VA FACE PRIMAVARA ….CU SFINTIILE VOASTRE ….
  CATIVA PARINTI MARTUSISITORI…II NUMERI PE DEGETELE DE LA O MANA ….
  RUSINE CLERULUI….

  • admin2 says:

   Dacă ar spune la Spovedanie, unde aude Stăpânul cerului, atunci ar fi simplu să spună și public. Dar fiecare după conștiința lui. Cel care ne ține este harul lui Dumnezeu, nu vrednicia noastră. Să ne rugăm mult unii pentru alții, mai ales pentru cei care au nevoie de curaj.
   Cu respect, pr. Ciprian.

 24. vlad says:

  Atunci cum puteti afirma ca nu mai sunt ierarhi ortodocsi? Ca toti sunt eretici și numai cei care au semnat la Roman sunt ortrodocs?

  • admin2 says:

   Dvs sunteți total dezinformat. Nimeni nu a spus că NU mai sunt ierarhi ortodocși. Nimeni nu a spus că sunt ortodocși numai cei care au semnat la Sinaxa de la Roman (dacă nu cumva vă referiți la altceva din orașul Roman, poate la primărie sau cine știe unde). Așa că lăsați deoparte atitudinea justițiară, că nu impresionează chiar pe nimeni și doar vă faceți păcate mințind în public.
   Cu doriri de bine, pr. Ciprian.
   PS – observ că ați vrut să postați comentariul de două ori, probabil ca să fiți sigur că… ați zis-o. Pentru alte viitoare… intervenții (nelalocul loc) adresați-vă altora, care au nevoie de rating ca de … aer. Aici fereastra s-a închis. Domnul să vă miluiască!