Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Apel la mascarada de proces la care au înghețat și pietrele (-30 grade C)

Cu ajutorul lui Dumnezeu și cu sprijinul unui avocat din Brașov am depus ieri, în termen, la Mitropolia din Sibiu cererea de apel la hotărârea Consistoriului Eparhial de la Miercurea-Ciuc, din data de 10 ianuarie 2017. Atunci, în frigul de -30 de grade din ianuarie, când bietul Gheron Sava a înghețat afară, eu am avut ”privilegiul” să am parte de mai multă ”căldură”, adică de un proces cu totul ilegal, ilar și ieșit din comun, făcut de niște oameni care habar nu au de propriul Regulament după care trebuia să facă judecata.

Judecătorii mei au fost 6 preoți cărora, potrivit PS Longhin de Bănceni, le transmit acest mesaj arhieresc: ”să le spui celor care spun că ești caterisit că ei sunt caterisiți, nu tu; părinte Ciprian, acum ești cu adevărat preotul lui Hristos” (afirmație făcută la Bănceni, în prezența a peste 10 persoane):

1. Ioan Ovidiu Măciucă din Covasna – președintele Consistoriului (a fost ca și absent, neavând nici cea mai mică autoritate asupra întregii ședințe, necunoscând îndatoririle ce îi reveneau în această calitate; a stat înspăimântat două ore și jumătate pe scaun, în timp ce ”colaboratorii” se certau între ei, iar eu a trebuit de mai multe ori să îi calmez; culmea ironiei, nu?)

2. Vasile-Petru Cătinean (din Călimănel-Toplița) – fost coleg cu mine încă din seminar, care a pus mai presus de prietenia noastră ascultarea întru minciună față de ierarhul ecumenist. Dacă nu eram acolo, să îi fac pârtie să vorbească, nu îl lăsau ”colegii” să își spună punctul de vedere. Eu cu respectul, el cu pumnalul. Dumnezeu să îl ierte!

3. Ciprian Popica din Întorsura Buzăului – pe post de clovn al Consistoriului, a râs, a plâns, a vorbit tot felul de lucruri fără legătură cu subiectul. Când eu am vrut să spun despre sinodul din Creta, am fost oprit, când el ne-a povestit de antimisul găurit de foc de la el din biserică, a fost tare interesant… și irelevant.

4. Marian-Gheorghe Banciu din Sărămaș (Întorsura Buzăului) – cel mai cuminte din echipă; doar era numai membru supleant. Mult succes la doctorat, să dea Domnul să ajungă om mare și să apere într-o zi și adevărul, că minciuna o pot apăra și alții.

5. Constantin Curcă din Corbu – bietul de el, la un moment dat a început să se întrebe cu voce tare: ”mai durează mult, că vreau să mă duc acasă, mă așteaptă familia.” No comment.

6. Emil-Antim Nan – marele grefier, care a scris numai ce a zis acuzarea (Ovidiu Mureșan din Sf. Gheorghe), iar când l-am întrebat de ce nu notează și ce spun eu, a fost dezarmant: ”mă doare mâna, nu pot scrie așa mult.” Ce să mai zici? Doamne, dă-i sănătate.

Doamne, te rog la Sibiu să îmi dai niște judecători cu care să am ce discuta. Vorba aceea, mitropolitul Laurențiu are o mulțime de profesori universitari la îndemână. Că de oameni necunoscători de teologie ortodoxă și de drept canonic mi-a ajuns.

În concluzie, Îi mulțumesc pe această cale lui Dumnezeu, pentru tot ce mi-a dat, pentru tot ce mi-a luat și pentru tot ce mi-a lăsat, iar domnului avocat N. îi trimit smerita mea binecuvântare.

Lupta merge înainte. Maica Domnului este cu noi!

Aici este atașat pdf cu cererea de apel.

Apel pr Ciprian Staicu

Doamne ajută.

pr. Ciprian-Ioan Staicu

119 Responses to Apel la mascarada de proces la care au înghețat și pietrele (-30 grade C)

 1. Florin says:

  De data aceasta vor veni blindati cu diplome de tortionari ai lui Hristos luate la Caraiman. Locul celor sase lesinati fiind luat de sase magnifici. Lasand gluma la o parte, sigur vor baga la inaintare macar un nume cu rezonanta (ecumenista, bineinteles). Intre timp noi sporim rugaciunea pentru ca Domnul sa le strice planurile. Doamne ajuta!

 2. Claudiu says:

  Doamne Ajuta!

 3. Mihai says:

  Doamne ajuta Părinte drag, nu trebuie să mire întrucât sindromul Ana și Caiafa este deja ft răspândit în zilele noastre, un bun exemplu este cazul dv de la SF Gheorghe, și ceea ce urmează la Sibiu la reședința ,, domnului” streza, pe de altă parte facultățile ,,teologice” sunt echivalentul ,,academiei” ștefan Gheorghiu de pe vremea ciumei bolșevice, și de remarcat este că nu numai la noi de petrec astfel de fapte ci și la frații noștri. Ortodocși ruși și Greci, care cred că nu mai este nevoie de nici un comentariu

 4. Marius Sebastian says:

  Au transformat si Sf Manastire „Caraiman” in Gradina Zoologica si Casa de Talhari, dupa cea a trecut la Domnul vrednicul staret Gherontie Puiu…

 5. IOAN says:

  Vorbind cu mai mulți preoți despre fenomenul ecumenist am constatat pur și simplu că li se pare normal în societatea de azi ca toți cu toții să trăim în iubirism și de aceea pur și simplu stau fără grijă.

  nu știu mai nimic ce se întâmplă real pe pământul acesta pentru că ei sunt ocupați cu munca, apoi slujbele bisericii, distracțiile de pe la tv și net, călătorii etc…nu găndesc altceva decât să trăiască bine pe acest pământ cu familia.

  dacă vorbești de ecumenism,de Creta, de semnul fiarei, de profețiile sfinților, de războiul mondial… ei se fac că plouă că doar au tologie domne ei știu tot…sunt plini de sine și de fanatism papist din cap până în picioare…cel mai rău îi doare atunci cănd le spui ADEVĂRUL și atunci vezi cum scrâșnesc pur și simplu din dinți și nici ei nu știu de ce fac așa…. ei nu suportă ADEVĂRUL DIN START pe orice temă ai vorbi.

 6. admin2 says:

  Din boxa acuzațiilor se poate trece spre Împărăția harului, numai să răbdăm până la capăt, căci numai aceia se vor mântui.
  Doamne ajută!
  Mulțumesc de gândurile inspirate de Duhul Sfânt!
  Să aveți parte de binecuvântarea Sfântului Ierarh și Chirurg Luca al Crimeeii!
  Cu respect, pr. Ciprian.

  • Claudiu says:

   A fost la sinod? N-a fost, nu!?
   „Va fi cel de-al optulea sinod ecumenic, necurat. Au fost sapte Sinoade Ecumenice Sfinte, al optulea va fi necurat. Si atunci cand se vor aduna si vor trebui sa cante Simbolul de credinta, la o oarecare propozitie, acesta( Antihrist ) va spune ca nu, eu sunt dumnezeul vostru, si va porunci unei pasari care zboara in apropiere: “ Stai la picioarele mele “. Si aceasta pasare va patrunde prin perete, fara sa-l darame, si va cadea moarta la picioarele sale. Si atunci multi i se vor inchina. Dar nu toti. La Sinod vor fi foarte multi preoti ortodocsi si foarte multi i se vor inchina vazand “minunea”…. In jurul sau, la sinod va fi deja un curcubeu. Dupa cum la Schimbarea la Fata Domnul petrecea in lumina, la fel si acum in jurul acestuia va fi o lumina asemeni curcubeului in toate culorile.”

 7. Nevrednica says:

  Dovada ca a fost o adunare tilhareasca!
  Atentat esuat asupra Patriarhului Ilia al II-lea!

  https://ortodoxiadreaptacredinta.wordpress.com/2017/02/17/scandal-urias-in-biserica-ortodoxa-a-georgiei-un-preot-voia-sa-l-asasineze-pe-patriarhul-ilia-al-ii-lea/
  Dumnezeu si Maica Domnului apara pe cei drepti !
  Slava Tie Dumnezeul nostru,slava Tie!

 8. IOAN says:

  recomand toate seriile Sarea Pământului din Rusia…în filmele acestea se arată ce spuneau stareții ruși în urmă cu 40 ani despre vremurile de pe urmă-fii și fiicele duhovnicești sunt mărturii vii

  alfe filme bune sunt Convorbiri despre Apocalipsă- aici e vorba de filme făcute în urmă cu 10 ani adică în 2007 când deja datorită numărului fiarei și răcirii credinței ortodoxe în Rusia stareții și creștinii ortodocși erau prigoniți…

  filmul in 8 serii Otrov Veaceslav 2010-1011un copil ce la doar 11 ani a murit și este sfânt prooroc al vremurilor de pe urmă de care a profețit însuși Sf.Serafim de Sarov- veți afla mai deslușit ce vrea să spună Apocalipsa Sf. Ioan Evanghelistul.

  toate aceste filme au fost văzute de mine personal și verificate la timpul lor- deci sunt foarte de folos sufletește

  filmele le puteți descărca încă de pe youtube

  • Ortodox says:

   Sarea pamantului trateaza, daca-mi amintesc eu bine, numai peceti, cipuri, buletine etc., mai putin spre deloc alte subiecte duhovnicesti.
   Copilul acela, Dumnezeu sa-l ierte (si pe noi) !, este de gasit in wiki: „Biserica Ortodoxă Rusă l-a catalogat drept eretic și „profet mincinos”; cu toate acestea la mormântul lui din orașul Cebarkul se adună numeroși pelerini.” Mai complet, pt cunoscatori, wiki in limba rusa si nu numai. Un fel de Arsenie Boca de la noi dar la alta scara.

   • admin2 says:

    Păreri pro și contra. Mie Sarea pământului mi-a plăcut mult.

    • IOAN says:

     Sarea Pământului trateaza foarte multe lucruri duhovnicești nu numai despre semnul fiarei. Atunci încă mai era stare duhovnicească bună… acum e PUSTIE.

     Vorba P. Adrian Făgețeanu: Scapă care poate !

     Otroc Veaceslav e sfânt că la mormântul lui se vindecă oameni bolnavi și îndrăciți. Otroc a descoperit multe de la Dumnezeu despre ce se întâmplă și despre Antichrist și de aceea doar oamenii credincioși vor înțelege…ceilalți nu suferă și nu vor suferi că e greu cu dracii din ziua de azi care sunt mult mai agresivi datorită păcatelor mari care sunt în lume.

     • admin2 says:

      Acum e jale. Dar să nu ne plângem. Asta e crucea. Să o ducem cu demnitate.

     • Ortodox says:

      ” e sfânt că la mormântul lui se vindecă oameni bolnavi și îndrăciți. Otroc a descoperit multe de la Dumnezeu despre ce se întâmplă și despre Antichrist ” – de duh pitonicesc ati auzit?
      Poate nu ati fost atent „Biserica Ortodoxă Rusă l-a catalogat drept eretic și „profet mincinos”!
      De „Minuni si false minuni” ati auzit?
      ftp://ftp.logos.md/Biblioteca/_Colectie_RO/Mihai%20Urzica%20-%20Minuni%20si%20false%20minuni.pdf
      „3. Căci va veni o vreme când nu vor mai suferi învăţătura sănătoasă, ci – dornici să-şi desfăteze auzul – îşi vor grămădi învăţători după poftele lor,
      4. Şi îşi vor întoarce auzul de la adevăr şi se vor abate către basme. ”
      Nu vreau sa intru in polemica cu nimeni.
      Daca tot l-ati pomenit pe parintele Adrian Fageteanu
      ftp://ftp.logos.md/Biblioteca/_Colectie_RO/Adrian_fageteanu_Un_raspuns_ortodox.pdf
      Fiecare e liber sa se informeze de unde doreste.
      Mantuire va doresc.

     • admin2 says:

      Hristos. Hristos. Hristos.
      Și să vorbim frumos.

     • IOAN says:

      Cum ecumenismul e foarte puternic ca și în România …de la conducerea Bisericii Ortodoxe Ruse desigur că nu te aștepți la altceva…Prorocia Sf. Serafim de Sarov spune clar că doar 2, 3 Episcopi vor mai păstra Ortodoxia în Rusia și asa se și întâmplă

      Dovada că e sfânt e că face minuni după moarte.

 9. Mihaela Popa says:

  Ochi sa avem de văzut și urechi de auzit.. Maica Domnului sa ne acopere cu Sf Ei Acoperământ.!

 10. Claudiu says:

  Parinte, exista o cat de mica sansa ca la acest proces sa va si asculte si sa tina cont de ceea ce spuneti?

  • admin2 says:

   Păi eu mă duc ca și la Ciuc, să le prezint argumentele necesare ca și ei să întrerupă pomenirea.
   Oricum, acuzatul vorbește primul și nu are dreptul nimeni să îl întrerupă. Fain, nu?

 11. nimic nu sunt says:

  Cu noi este Dumnezeu! Și asta contează.

 12. florentina says:

  PARINTE,ORTOC VACESLAV ESTE SFANT?

  • admin2 says:

   Nu știu, nu am aprofundat subiectul. Dar dacă în centrul vieții noastre este Hristos, El are grijă să ”ne facă cunoștință” cu Sfinții lui.

   • Teodor Stela (crestinul orthodox ) says:

    Da este Sfant
    Este Ingerul lui DUMNEZEU trimis ca sprijin omenirii pentru aceste vremuri din urma cand dihonia este pe pamant .
    Cine nu pricepe…. sa i faca Acatistul Sa se roage si raspunsul il va primi de la Sfintitul Marturisitor (otroc ) Veaceslav .
    De fapt ne va strange pe toti in vremurile de prigoana ale fiarei asupra crestinilor orthodocsi.
    Pentru cei care au ochi sa vada si urechi sa auda ….
    DUMNEZEU CU MILA caci profetiile se implinesc

 13. florentina says:

  ATI VAZUT FILMUL CU VIATA LUI? A FOST IMPOTRIVA CIPULUI….IERTATI!

 14. florentina says:

  LA SFANTUL LUCA AL CRIMEEI S-A RUGAT SI P.S.LONGHIN JAR CAND A FOST OPERAT…A ZIS P.S.LONGHIN JAR CA A LUAT LA EL O PARTICICA DIN MOASTELE SF.LUCA SI CAND A INTRAT IN SALA A VAZUT CA ERA PE PERETE ICOANA CU SF.LUCA TAUMATURGUL CARE A MIJLOCIT NEINCETAT PT.SFINTIA SA.

 15. florentina says:

  SF.LUCA S-A RUGAT SI PT MAMA MEA CARE A FOST FOARTE BOLNAVA…E UN SFANT CARE ITI DA NADEJDE IN A-TI DUCE CRUCEA BOLII…MI SE PARE GRABNIC AJUTATOR LA FEL CA SF.NECTARIE SI IOAN RUSUL…SA FIE CU NOI CU TOTI! DOAMNE AJUTA!

 16. florentina says:

  SF.PAISIE AGHIORITUL A AVUT CANCER?

  • admin2 says:

   Și eu așa știu. Am citit undeva, dar nu sunt sigur, că a fost un cancer pe care l-a cerut de la Dumnezeu de când era tânăr, mai exact a cunoscut un copil care avea cancer și s-a rugat să i-l ia Dumnezeu cancerul de la copil și să i-l dea lui. Și Domnul a ascultat ruga lui, copilul s-a făcut bine. Și Sfântul Paisie a dus pe picioare boala ani mulți. Eu așa știu. Dar se poate să greșesc.

  • Claudiu says:

   Da. A murit de cancer. L-a cerut chiar el. Intr-un comentariu mai jos am postat linkurile catre serialul cu viata sfantului. Este si un interviu cu medicul care l-a tratat.

 17. Nevrednica says:

  OTROC VEACESLAV-INGERUL RUS
  Un film minunat!
  Sint 4(serii) filme dar cred ca primele doua nu se mai pot deschide;bineinteles ca se refera la poporul rus,insa prorociile explicate de micutul Veaceslav(otroc in lb.rusa inseamna copil)te arunca direct in genunchi la rugaciuni.
  Redau in scris povestirea filmului pt.cei interesati si care nu mai gasesc filmul pe youtube.

  https://acvilaortodoxa.wordpress.com/2015/05/04/otroc-veaceslav-ultimul-proroc-al-ultimului-tar/
  Recomand sa cititi si prorociile Sfintului Ardealului,Ieromonah Arsenie Boca(printre altele,spunea:”catolicii sint precum capusa din capul nostru”…se vede ca avea dreptate,ca.n toate ce.a spus!)
  Dumnezeu sa ne intelepteasca!

  • admin2 says:

   Repet, să citim, să ne informăm, dar în centrul vieții noastre să rămână Hristos.
   Să nu ne dezbinăm pentru animozități sau afinități personale.
   Și eu țin la mulți sfinți, dar nu impun nimic nimănui. Doar îmi aduc aminte că ”adevărata cinstire a Sfinților este urmarea vieții lor” și mă cutremur, mai ales în lumina zilei celei VEȘNICE pe care o prăznuim astăzi.

  • Ortodox says:

   Vedeti mai sus comentariul privitor la subiectul care va intereseaza.Cu niste carti la bibliografie.
   „capusa din capusa din capul nostru”, o vedeti pe perete la Draganescu sub forma de fresca (Francisc de Assisi), si pentru ca a nascut pui vii, o puteti vedea si pe peretele Catedralei Ortodoxe din Munchen (tot Francisc de Assisi) impreuna cu Arsenie Boca.
   http://www.mitropolia-ro.de/images/galerii/Catedrala_foto/Pictura%20catedrala%20Mitropoliei%20Germaniei17.jpg
   http://www.mitropolia-ro.de/images/galerii/Catedrala_foto/Pictura%20catedrala%20Mitropoliei%20Germaniei54.jpg
   Aveti idee de ce „Clarvazatorul” (asa scrie pe perete, nu am inventat eu) este pictat tinerel printre toti venerabilii cu barbi albe? Ca doar a murit la 79 de ani, nu?
   Aveti in vedere ca si Rasputin, de exemplu, a facut o groaza de „preziceri” si „vindecari”.

   • admin2 says:

    Interesant, ăsta e un argument inedit. Deși trist.
    Păcat că prin Germania se cam strică în mod obișnuit aghiazma făcut de Serafim și echipa lui de puișori ecumeniști.

 18. AUGUSTIN says:

  Foarte bun urmatorul comentariu: „Lepădarea de credință prin acceptarea în masă a ereziei ecumeniste nu s-a petrecut așa, peste noapte. Această lepădare se ”coace” în biserica ortodoxă de peste o sută de ani. La români s-a ajuns în această situație jalnică și pentru că au existat aproape 50 de ani de comunism în care biserica a fost marginalizată și s-a învățat în școli socialismul științific. S-a rărit mersul la biserică al oamenilor, și odată cu asta apartenența la ortodoxie a devenit una formală, bazată mai mult pe datini și obiceiuri și mai puțin pe înțelegerea profundă adevărurilor de credință, și mai ales pe punerea în practică în viața de zi cu zi a acestora.

  Astfel au fost și posibile toate fărădelegile petrecute înainte și după 1989, pentru că oamenilor nu le-a mai fost frică de Dumnezeu, în sensul respectării poruncilor Lui, și astfel totul a fost și este posibil. Cum să aperi o credință în care te-ai născut dar pe care n-o cunoști, și care se întâmplă să fie și singura credință adevărată și mântuitoare, tu nefiind deloc conștient de asta, în tip ce hoardele invadatoare își apără cu înverșunare păgânismul lor aducător de moarte, încercând să-l impună și altora. Jalnic! După 1989 preoții ar fi trebuit să facă o adevărată reevanghelizare a poporului. Se cerea imperios asta.

  Dar nici preoții și nici poporul nu au fost prea interesați de așa ceva, fiind mai mult tentați pe cele ale vieții materiale. Scăpați din țarcul lagărului comunist, întoarcerea la credință nu a mai fost o prioritate pentru românii eliberați de constrângeri. Vroiau să aibă o țară ca afară, iar prăbușirea programată a economiei românești i-a și forțat să-și i-a lumea în cap și să plece, unii definitiv ”afară”. Intrarea in NATO și UE a fost începutul sfârșitului independenței României, iar românii au votat cu entuziasm și inconștiență aderarea la aceste organisme internaționale, că doar vroiam să fim ”civilizați”, vroiam să fim ”în rândul lumii”. Care lume? Cea occidentală apostată? Ei bine, da! În loc să ne uităm în sus și să cerem ajutorul lui Dumnezeu, noi am căutat alianțe lumești, trecătoare care acum fac legea în această țară, o exploatează și o jecmănesc până la ultima ei resursă. Ne întrebăm ce mai aparține de fapt românilor în colonia România, și de ce accepăm și permitem să se întâmple asta. Poate pentru că ne-am transformat într-un neam de slugi din care oricine face ce vrea? Însă oricât ar fi haosul de mare, atâta timp cât ai o biserică ce se întemeiază pe dreapta credință nu este totul pierdut, din contră există speranța de a se îndrepta lucrurile. Ori ierarhii care ar fi trebuit să fie garanții acestei drepte credințe, au vândut-o în Creta.

  Nu știu dacă realizează amploarea dezastrului pe care l-au provocat. Într-o biserică dreptmăritoare orice rătăcit, chiar ateu fiind are unde să se întoarcă, și posibilitatea de a se mântui. Biserica apostată închide însă ușa întoarcerii la credință, iar cei care sunt deja în biserică au mântuirea grav primejduită. Schimbările hotărâte în Creta s-au făcut în ascuns, fără consultarea și nici măcar informarea prealabilă a preoților și a poporului, și nici ierarhii nu au avut drept de veto, pentru că s-a aplicat sistemul papist al deciziei luate de fiecare patriarh în numele tuturor ierahilor. Așadar cei ce s-au rupt de dreapta credință bagă pe gât sub amenințări de tot felul de dogme noi, străine învățăturii Sfintei Scripturi, a Sfinților Apostoli și a Sfinților Părinți și care au fost statornicite de două mii de ani în biserică, și care trebuiau păstrate cu orice preț. Adevărații schizmatici îi acuză pe cei ce vor să păstreze dreapta credință neschimbată de schizmă.

  Dar fiecare își va primi la Judecata lui Dumnezeu plata conform dregătoriei sale, și responsabilităților ce decurg din aceasta: poporul pentru că a fost indiferent, nesimțitor, analfabet duhovnicește și aplecat spre cele lumești, preoților că nu au învățat poporul, nu l-au catehizat cum trebuie și nu au explicat cu claritate ce înseamnă noua dogmă de credință cretană, iar ierarhilor că nu au apărat cu prețui vieții dacă era nevoie dreapta credință. Fiecare va da scoteală în fața lui Dumnezeu pentru fiecare suflet care s-a pierdut, și de care era direct responsabil prin rangul pe care l-a avut.” (Raluca)

 19. admin2 says:

  Ceea ce trebuie să câștigăm este Mărgăritarul din adâncul nostru, care este Hristos.

 20. Carmen says:

  A îngăduit Domnul să trăim vremuri în care să vedem cu ochi limpezi că preoții nu sunt credincioși. Merg la biserică (la serviciu), își fac treaba fiecare după putinta, sub un brand, sub o sigla, e ca și cum e vorba despre o întreprindere. Altfel cum să înțelegem că ei, cunoscând canoanele (se presupune că ar trebui sa le știe mult mai bine decât enoriașii) nu văd spre ce se îndreaptă cu ochii închiși. Dacă ar crede cu adevărat în Sf. Treime, în jertfa Domnului Nostru Iisus Hristos nu ar sta pasivi la toate nelegiuirile care se petrec. Dacă ar avea în ei pe Duhul Sfant, ar avea și curajul mărturisirii. Dar se vede că nu-l au în aceste vremuri de rastriste. Aceasta este o constatare care mă doare, pentru că nu am știut că am trăit până acum intr-o lume falsa, de fațadă, din acest punct de vedere, și cu durere o spun PREOTII NU CRED IN DUMNEZEU! Altfel, ar intelege!
  „Să Te laude pe Tine, Doamne, toți împărații pământului, când vor auzi toate graiurile gurii Tale,
  Și să cânte în căile Domnului, că mare este slava Domnului.”

 21. Nevrednica says:

  Intr.adevar am multa evlavie la Pr.Arsenie Boca,dar intentia a fost o recomandare;daca m.am exprimat gresit,rog pe toti sa ma ierte.
  Doamne iarta.ma si pune straja gurii mele!

 22. Ortodox says:

  Poate va ajuta cateceva de aici la proces. De la un parinte minunat, dupa parerea mea.
  http://saraca.orthodoxphotos.com/biblioteca/balamand_romanides.htm

 23. Nevrednica says:

  Parintele Arsenie Boca a fost Ieromonah pina in anul 1989,dupa care a fost inchis,chinuit,hartuit si urmarit pina la sfirsitul vietii,luindui.se dreptul de a mai predica;cei ce l au cunoscut tinar l.au recunoscut si batrin(eu n.am avut aceasta fericire).
  Luati legatura cu Parintele Nifon de la Prislop,care este martor in viata.
  Dumnezeu sa.i odihneasca pe toti Parintii nostri care au aparat cuvintul Lui!
  Amin.

 24. Nevrednica says:

  Corectura:Parintele Arsenie Boca a fost ieromonah pina in anul 1959(am sc.gresit 1989).

  • Ortodox says:

   Cred ca a fost inchis vreo 18 luni, nu cred ca gresesc. Apoi cred ca stiti pozele cu rucsac si pantaloni scurti, stiti si ca nu a mai imbracat haina calugareasca, nu a mai purtat barba, a locuit intr-o vila la Sinaia si a pictat grozaveniile de la Draganescu. Mai stiti macar un singur exemplu similar? Vreun „sfant” al Munteniei sau al Moldovei ?Ma rog, fiecare este liber sa creada in ce vrea. Eu doar v-am adus la cunostinta unele informatii. Folositi-le cum credeti.

   • admin2 says:

    Doamne, iartă-l pentru tot ce a greșit și nouă dă-ne pocăință!

   • Ileana says:

    Eu am fost de zeci de ori cred ca la mormantul Parintelui Arsenie Boca, insa niciodata n-am vazut, n-am mirosit, n-am pipait nimic ca unele din cunostintele mele sau alte persoane care spun ca s-a intamplat ceva. Asta nu m-a impiedicat sa ma mai duc. Acum vreo trei saptamani o nepoata de-a tatalui meu a fost la mormantul Parintelui si i s-a declansat un embolism pulmonar, din care a scapat cu bine. Ea spune ca s-a declansat chiar la Prislop. Deci ea avea un cheag pe traseu care a plecat, dar a evoluat pana la urma bine si acum si-a revenit. Ea avea in ingrijire un batran, iar cand noi i-am spus acum 4 luni si jumatate ca tata a fost diagnostica cu cancer la plamani, ne-a spus ca va muri fara nicio indoiala, din ce stie ea din experienta ei de la Spitalul Judetean, unde a fost asistenta, iar acum a iesit la pensie. Noi ne-am ingrozit, pentru ca era sa moara inaintea acestor doi batrani, care sunt probabail mult mai in varsta decat ea; cel putin tata. Parintele Iustin spune ca probabil Parintele Arsenie s-a pocait pentru pictura necanonica de la Draganescu. Probabil si pentru pantalonii scurti din poza pe care pesemne ca Securitatea a reusit sa i-o faca. Insa cum stim noi ca nu e un fals? Din a cui arhiva e poza aia? La ora actuala exista si elevi de gradinita care pot photoshopa asa ceva. Noi nu stim exact ce s-a intamplat cu Parintele Arsenie Boca, dar nu are rost sa judecam dupa vremurile de astazi, cand umbla mii de umerase de haine calugaresti prin lume. Nici nu mai avea voie sa imbrace haina monahala. Si de ce l-ar mai fi asasinat si l-ar mai fi imbracat cu grija in straie preotesti? Fa o comparatie cu starea de fapt de azi la nivel inalt. Ei livreaza pentru „destepti”, nu pleava, ca noi. Cam cum ar numi Ion Barbu aka Dan Barbilian sub influenta morfinei lumea satanista cu fundu-n jos: un joc secund mai pur. SI noi credem ca e ceva sublim si ne muncim creierii, cand de fapt e o mocirla, care zic eu ca pe Parintele Arsenie Boca macar nu l-a atins.

    http://www.jurnaluldearges.ro/index.php/dezvaluiri/item/20203-ips-calinic-a-aparut-tatuat-la-mana-la-ultimul-sinod

    Poate mesajul era altul si eu gresesc, dar nu-s eu int ema cu comunicarea la nivel de tatuaje. Oricum, a vrut musai sa-l bage-n ochi cuiva.

    Am cunoscut pe cineva care a vazut o fetita de cativa anisori care la mormantul Parintelui Arsenie a mers pentru prima oara in picioare. Si cred ca au mai fost minuni, consemnate de maici sper. Unii oameni merg acolo cu credinta si adreseaza Parintelui rugaciuni fierbinti, iar cei care merg ca voda-n loboda si nu au nevoie de ceva urgent de la Domnul si Sfintii Lui care intermediaza nu stiu daca au ce vedea. Eu, una, n-am cerut nimic special la mormantul Parintelui, deci nu pot spune ca nu am primit vreun raspuns, dar cred ca, daca noi cautam o minune, numai ca sa-i atestam noi Parintelui sfintenia, nu vom vedea niciuna. Am citit cel putin o carte cam securistica in care se vedea clar ca se incerca o demitizare a Parintelui, desi in prefata se declara tocmai invers. Noi sa ne gandim cat bine a facut si sa vedem ca nimeni nu se plange ca i-ar fi facut rau. SI pe mine m-a zgariat pe creier Francis de Assisi la Draganescu, dar pana la urma, daca a fost o greseala si si-o fi asumat-o, socotelile le face Dumnezeu.

    • admin2 says:

     În sfârșit o atitudine echilibrată, cu argumente, fără patos. Una izvorâtă dintr-o inimă care caută lumina, nu se rătăcește în întuneric.
     Doamne ajută. Și o binecuvântare!
     Pr. Ciprian

     • Mihaela Popa says:

      Mie și soțului meu , învățăturile părintelui Arsenie ne-a schimbat viața. Cartea „familia, tinerii și copiii născuți în lanțuri ” ne-a fost indreptar. Cred ca oricine ar citi-o,mare folos ar avea din aceasta. Doamne ajuta tuturor!

    • Ortodox says:

     Asta cu dovezi „negru pe alb” refuzate ca trucate e de plans! Bineinteles ca este trucata si convorbirea din chilia parintelui Cleopa dintre parintele Arsenie Papacioc si parintele Ioanichie Balan. E trucat si ce scrie in Jurnalul Duhovnicesc al parintelui Paulin Lecca, e trucat si ce a zis doamna Lidia Staniloae (Dumnezeu sa o ierte!). Convenabil, nu? Ma intreb de ce nu a intrebat-o nimeni din cei neincrezatori cat a fost in viata…
     Ce inseamna ca si-a asumat greseala picturala? Ca regreta ca a fost pictat si in Catedrala din Munchen si ca taranii necatehizati care au vazut pictura au crezut ca-i sfant Francisc pana la moarte? Exista pe undeva vreo dezmintire, vreo „parere de rau” publica? Nu de alta dar pictura este publica. Isi imagineaza cineva lupta pt cinstirea sfintelor icoane cu rezultatul de la Draganescu?

     • Ileana says:

      Vestea trista pentru denigratorii lui, care vad ca au reusit sa stoarca 816 pagini numai despre Parintele si Maica Zamfira, este ca atunci, conform citatelor din opisul de necanonizare de pe net, nici Sfantul Serafim de Virita n-ar fi avut voie sa fie ajutat de nicio femeie, cu atat mai putin de o maica ce ii fusese sotie inainte sa se calugareasca amandoi. Un sfant care a reusit sa nu fie ajutat de femei a fost Sfantul Arsenie Capadocianul, ca sa dau si alte exemple. S-a livrat doar acea poza in pantaloni scurti si mi se pare un drum lung si plin de insinuari, o contabiliatate cel putin draceasca, ca sa demonstrezi o chestie subiectiva. Poate cateodata este firesc sa-ti alegi prietenii. Nu stim exact ce a fost intre ei si de ce nu a avut incredere in barbati. Poate pentru ca fusese parasit de tata. Poate sufla si in iaurt. Repet, nu avea voie sa imbrace haina monahala, deci era firesc sa arate ca un mirean. Ceea ce mi se pare ciudat, este ca sunt luate in discutie relatiile sexuale dinainte de calugarie si cele de dupa calugarie. N-am mai sta sa vad ce scrie la alea de dupa, dar se insinueaza ca el a avut relatii cu femei inainte pentru ca era un barbat frumos. Daca asta e argument, atunci am ajuns jalnici. Absolut tot este la nivel de insinuare. Conform teoriei asteia si orice femeie frumoasa este o curva. Probabail ca si la partea de dupa calugarie sunt enumerate acelasi gen de magarii. Daca o stareta imbracata regulamentar are vreo treaba cu parintele duhovnic, imbracat si el regulamentar, si nimeni nu asista la acea sedinta, inseamna ca s-a intamplat musai ceva nefiresc? Asa putem banui pe oricine. Iar in ceea ce il priveste pe Parintele Arsenie Papacioc, la care eu am mare evlavie, poti sa dai o rasfoire la cartea lui Singur Ortodoxia, unde spune ca noi nu stim daca mai au sau nu taine catolicii, daca tin eu bine minte. Deci lasa si el o portita deschisa acolo, cam cat aia prin care s-a strecurat Francisc de Assisi pe peretele de la Draganescu. Sfantul Paisie Aghioritul turna carbuni aprinsi pe capul unui vecin de chilie, cand se purta frumos cu acesta, care il numea pe Sfant vrajitor. Sfantul Paisie Aghioritul avea si el darul bilocatiei, daca este sa credem ca a salvat vieti inca de cand era in viata si cei salvati la-u recunoscut in poze pe binefacator. Si era clar neyoghin. Nu mai spun ca la spital a fost tinut pe palme de niste doamne care au infiintat apoi manastirea unde, din mila Domnului, ne putem si noi femeile inchina la mormantul lui. Daca traia in Romania, avea sansa sa zboare si el din manastire si sa umble mirean. Din una din marturii reiese cat de mult i-a ajutat Parintele Arsenie pe cei de la Canal sa reziste si cum efectiv i-a ocrotit cu rugaciunea si nadejdea lui. Totodata i-a intors si pe unii caralii la credinta. Si mintea mea a fost brazdata de indoieli uneori, dar nu mi se pare ca daca umfli paginile cu citate ca nuca-n perete ai reusit sa dovedesti ca x, y faceau sau dregeau. Sa nu uitam ca in tot acest timp securitatea era cu luneta pe el, deci asta a fost poate stratagema lui de supravietuire, nu de a da bine la dosarul de canonizare. Ce altceva putea sa-i adoarma mai bine pe securisti, decat ca umbla cu o tanti dupa el sau chiar la pantaloni scurti. Cu atat mai mult cu cat chiar Parintele Arsenie Boca, in barfa aia fioroasa despre el, este citat de catre Parintele Arsenie ca spune ca o oarecare Veronica s-a casatorit cu Gigel din tactica, pe cand Parintele Arsenie Papacioc vedea doar patimi din start. Presupun ca unul din ei cel putin erau calugari. De asemenea Parintele Arsenie Papacioc spune ca e dovedita treaba cu reincarnarea, dar nu aduce dovezile. Nu scapa nici macar un nume, o referinta. Sa mai observi ca Parintele Cleopa practic nu participa la discutie, ci spune doar o data da,da.da, ca a auzit si el de Parintele Arsenie Boca de mai demult, cand era in voga, dar altfel nu intervine deloc, de unde se vede clasa lui duhovniceasca la ora aceea. Nu spun asta cu rautate, insa faptul ca esti arhimandrit nu este o garantie ca te-ai despatimit complet si nu poti sa tragi o barfa mai rau ca muierile. Repet, mie Parintele Arsenie Papacioc imi este foarte drag, iar sora Parintelui Ioanichie Balan inca traieste probabil, asa ca nu intentionez sa ofensez pe nimeni, ci sa nu confundam banuiala cu adevarul, pe care nu-l putem sti.

     • Ortodox says:

      De denigrare eu nu stiu. Stiu de „cercetati duhurile”. E ok ce zici pe ici pe colo, daca tot ne tutuim . Nu ma intereseaza barfele sexuale nici macar la Arsenie Boca (in treacat fie vorba cred ca nu este canonic sa locuiasca calugar cu calugarita impreuna). Stii ceva despre faptul ca a fost oprit de la a mai purta haina calugareasca? Exista vreun document ceva? Ar lamuri foarte multe lucruri. Mai stii vreun prigonit care sa-si fi facut vila la Sinaia (sau in alta parte)? Il obligau sa se barbiereasca? Nu vezi ata alba? E adevarat ca rangul de arhimandrit nu legitimeaza in sine dupa cum nici cel de ieromonah as adauga eu. Nici macar marturia orala a cuiva de la parintele Justin. Adica documente palpabile sunt toate facaturi, dar „mi-a zis ca i-a zis” e ok, nu? Parintele Papacioc a murit in 2011 iar parintele Ioanichie Balan in 2007. Stii de vreo retractare ceva? Parerea ta nu este echilibrata din pacate, cum a spus parintele Ciprian, ci este partinica si se bazeaza pe evlavia personala. Intamplarea cu embolia pulmonara sa stii ca este de rau, nu de bine. Si apoi cam asta este ceea ce se cere, senzationalul, real sau fabricat. Asta este nivelul nostru. Asta cerem, asta ni se da. Otroc Veaceslav, Rasputin, Arsenie Boca, Nil Dorobantu, Ghelasie de la Frasinei, Petrache Lupu, Nicu Gabriel, Medjugorje… Stii de ce? ” De ce Doamne ne-ai dat episcopul acesta rau? N-am gasit altul mai rau, ca voi asta meritati de fapt!” Orice incercare de argumente contrare se loveste de un zid personal sau de masa. Ce daca este considerat eretic si profet mincinos, biserica oficiala care a zis asta este ecumenista (aceeasi biserica care nu mai era ecumenista cand a canonizat sfintii mucenici ai inchisorilor lor sau nu mai era folositor argumentul), toate documentele audio-video (vezi si Teofil Paraian), scrise, foto sunt trucate. Niste rai! Desi initial m-am revoltat la articolul
      https://theologiepatristica.wordpress.com/2017/02/17/de-ce-nu-poate-marturisi-oricine-si-oricum-in-ortodoxie/#more-1575
      ulterior i-am dat dreptate autorului. Cu parere de rau.
      Iar o parere oficiala adevarata despre toate aceste intrebari, mi-e greu sa cred ca vom primi de la ierarhii nostri pe care ii vezi cum sunt. Nu vor renunta la venituri si la evlavia populara. Crezi ca daca este adevarata greseala cu viata Sfintei Filofteea (mucenita copila versus cuvioasa) va fi recunoscuta vreodata cu toate consecintele de rigoare?
      Rogu-te nu te tulbura pt ce ti-am scris ci doar analizeaza si o parere contrara celei personale.

     • admin2 says:

      Greu cu voi. Altădată să vă scrieți direct pe mail.
      Doamne ajută!

     • Ileana says:

      Il rog pe parintele Ciprian sa ma ierte. Am vrut doar sa dau link-urile unde am gasit exagerarile despre Parintele Arsenie Boca. Si am mai vrut sa precizez pentru Ortodox ca embolismul pulmonar al rudei mele a fost spre bine. A fost din iubirea lui Dumnezeu, spre inteleptire. In sensul ca fiecare ar trebui sa ne gandim la propria moarte, nu sa proorocim cand vor muri altii, pentru ca s-ar putea ca Dumnenzeu sa ne ia pe noi inaintea altora aparent mai subrezi si sa ne gaseasca nepregatiti. Mie mi se pare cumva ciudat ca am ajuns apologeta Parintelui Arsenie Boca, pentru ca eu am incercat de multe ori sa-mi inabus indoieleile, insa vazand subiectivismul si inversunarea cu care este tarati prin noroi atat Parintele cat si cei care au evlavie la el, ma gandesc ca tocmai Parintele Arsenie Papacioc, care vorbeste intr-un clip despre uciderea morala a cuiva, a dat un contra exemplu, iar altii au pedalat pe el. Iar asta dovedeste ca suntem oameni toti si ca putem gresi, nu ca vreau eu sa arunc eu cu noroi intr-un alt cuvios, care s-a purtat foarte frumos cu o pacatoasa ca mine si a fost multi ani una din pietrele de temelie ale duhovniciei romanilor. In concluzie, putem sa nu mai fim atat de critici cu privire la altii, mai ales dintre cei prigoniti, pentru a nu ajunge mai rau decat ei. De acum incolo, pentru cei ca mine, care mereu s-au indoit, sa fie consemnate cu acrivie minunile celor care se roaga sincer la Parintele Arsenie Boca, daca pana acum nu a fost suficient.

      https://888adevarul8despre8arsenieboca8.files.wordpress.com/2016/03/a-z-arsenie-si-zamfira-parinte-si-maica-o-relatie-demitizata1.pdf

      Astea sunt cele 816 pagini, pe care eu nu le-as fi cercetat poate niciodata si nu mi-ar fi dat de gandit, daca nu intram pe site-ul Sfintiei Voastre si n-as fi aflat ca exista un Parinte Paulin. Si astea reprezinta doar un articol-tom dintre cateva altele de pe un site „dedicat” Parintelui. Asa mi-am dat seama ca si eu am fost infleuntata cu privire la personalitatea Parintelui Arsenie Boca si l-am judecat mereu. Pentru asta il rog sa ma ierte si sa ma iertati si Sfintia Voastra, daca am spus ceva nelalocul lui. Si Sfantul Paisie Aghioritul a fost cacanonizat de o Patriarhie care reprezinta cu excelenta ecumenismul, dar asta nu il face mai putin Sfant. Ma refer la un eventual paralelism de procedura si nu pentru ca vreau sa ii aseman pe cei doi sau tin mortis sa fie declarat Parintele sfant oficial. Este un exemplu in pateric in care un sfant din pustie il intreaba pe Dumnezeu daca exista vreun om care a ajuns la masuri mai inalte decat el. Si Dumnezeu ii arata un barbat care traia in curatie alaturi de sotia sa. Parintele nici macar n-a fost casatorit cu Maica Zamfira, iar o femeie in viata cuiva, mai ales in timpuri tulburi, poate insemna si ceva bun, nu numai caderi.

     • admin2 says:

      Noi, românii, cădem în ispita asta (nu e cazul dvs), de care vorbea Petre Țuțea: aflatul în treabă ca metodă de ”lucru” la români. Ne place să fim deștepți, să ne exprimăm părerea, să nu ascundem în spatele numelor fără nume etc. Și de asta harul lui Dumnezeu nu este cu noi, că nu avem dragoste de aproapele.
      Un ungur (fost Csaba, acum Pavel), care s-a convertit la Ortodoxie, mi-a spus odată: ”eu, când pun o întrebare, întotdeauna mă gândesc dacă cel întrebat poate duce întrebarea mea, dacă nu cumva îl tulbur; mai bine aștept momentul potrivit decât să mă dau rotund că sunt deștept și să judec și să pierd pe aproapele meu.” Câtă discreție, câtă finețe sufletească.
      Aceasta să ne-o dorim și să o cultivăm. Și îmi spun lucru acesta mai întâi mie, ca unul care, ”berbec” fiind, multe cucuie mi-am făcut cu propria mea nerozie. Iertați!
      Pr. Ciprian

     • Ortodox says:

      Wow! „un Parinte Paulin” ??? Este autorul celui „mai important studiu despre Dostoievski scris de un teolog român”. A tradus din original (rusa) Pelerinul rus si Sbornicul.
      „Cel trecut pe la Antim și pe la Rarău nu putea, desigur, să nu poarte în sufletul sau “floarea de foc” a Rugului Aprins (duhul acestei mișcări fiind lesne de recunoscut în preocupările și în scrierile sale). I-a cunoscut îndeaproape, între alții, pe ieroschimonahul Daniil (Sandu Tudor) și pe duhovnicul rus Ioan Kulighin. ”
      https://www.youtube.com/watch?v=jjVTGMd1IA4
      http://www.librariasophia.ro/carti-De-la-moarte-la-viata-Paulin-Lecca-arhim-so-1508.html
      http://www.librariasophia.ro/carti-Cum-s%C4%83-citim-Biblia-%C3%AEn-%C3%AEnv%C4%83%C5%A3%C4%83tura-Sfin%C5%A3ilor-P%C4%83rin%C5%A3i-Paulin-Lecca-arhim-so-9181.html
      http://www.librariasophia.ro/carti-Jurnal-duhovnicesc-Paulin-Lecca-arhim-so-10692.html
      http://www.librariasophia.ro/carti-Jurnal-duhovnicesc-2-Paulin-Lecca-arhim-so-11914.html
      Sunt carti de gasit in librarii. Ce a zis/scris despre Arsenie Boca, a facut-o dintr-o pozitie administrativa. Era „in charge” cum s-ar zice! Negru pe alb!
      Iar parintele Adrian Fageteanu expune pe langa consideratiile personale (nu le baga in seama daca nu vrei) si o experienta personala.
      Ma gandesc ca daca te-a ingaduit parintele Ciprian, o sa ma ingaduie si pe mine cu aceasta completare judecandu-ma cu aceeasi masura ca si pe tine.

     • admin2 says:

      Doamne ajută. Toți uniți în jurul lui Hristos.

 25. florentina says:

  Parinte Ciprian, sestrica agheazma si la preotii care il pomenesc pe SERAFIM JOANTA-MARELE ERETIC DIN GERMANIA…Mai sunt 2 eretici periculosi pentru oamenii simplii si envinovati: macarie dragoi si sofronie ….tot in Germania sunt si ei….mie imi pare tare rau de parintii lor care sunt sigura ca ei sunt fericiti ca fii lor sunt pe scaunele episcopale ….

 26. florentina says:

  SOFIAN NU SOFRONIE…

 27. florentina says:

  MA IERTATI PARINTE CIPRIAN,REVIN CU O INTREBARE CARE-I FRAMANTA PE MULTI ,STITI EXACT CAND SE VA DA ANATEMA SINODUL CU TOTI SUSTINATOARII LUI? CU PR.PAROH SI CU DUHOVNICUL PUTEM VB NOI CRESTINII CA SE FAC CA POLUA../…QUO VADIS????!!!!!!

  • admin2 says:

   Sinaxa panortodoxă este în pregătire, organizatorii ei sunt părinții arhoniți antiecumeniști. Ei vor anunța detaliile legate de loc, dată și participanți. Mai multe nu știu.
   Noi să ne ținem de citirea Psaltirii și de misiune antiecumenistă în rândul apropiaților și cunoscuților noștri, iar Dumnezeu va rândui pentru Biserica Sa cele de folos.
   Pr. Ciprian

 28. florentina says:

  AM VB CU MAI MULTI PREOTI SI MI S-A ZIS CA NU INTRERUPAREA SAU NE-INTRERUPAREA POEMENIRII E PACAT …SAU MI S-A ZIS: STAI LINISTITA CA EI RASPUND SI DUPA ANATHEMA VOI INTRERUPE POMENIREA….ADICA NU AI VOIE SA-I PUI PE POMELNIC PE UNU CARE-I DESFRANAT SAU PE UNU CATOLIC SI PE APOSTATII ASTIA DE LA CRETA SA FIE POEMNITII …NU STIU DAR SE JOACA CU FOCUL TOTI POEMENITORII ORI NU AU IDEEA DE VESNICIE…

  • admin2 says:

   Curajul nu se vinde la alimentară, ci este dar de SUS, pentru cine are privirea și inima SUS.

 29. florentina says:

  DACA NU OMORI UN DRAC MAI MIC APOI UNUL MAI MARE DEVINE CHIAR IMPOSIBIL…ASA VAD EU…ASTA O SPUNE PR.ILIE CLEOPA.!OM CU VIATA SFANTA! SF.MC.EFERM SA NE AJUTE!

 30. florentina says:

  VA PARTICIPA SI P.S LONGHIN JAR?

 31. Ileana says:

  La asa hidra, asa hidrant. O sa scoata flacari pe nari, insa este bine ca le dati ocazia sa mai stinga din ele sau sa se osandeasca si mai amarnic. Ca sa nu mai spuna ca n-au stiut, ca n-au aflat, ca n-au citit, sau ca nimeni nu i-a prevenit.

 32. Claudiu says:

  Pr Ciprian, daca duc o scrisoare la mitropolie trebuie sa cer ceva nr de inregistrare?..am fost azi la mitropolie si l am intrebat pe secretar daca pentru o audienta la IPS trebuie facuta vreo cerere ceva..m a intrebat pentru ce doresc audienta..i am zis ca am ceva nelamuriri..m a intrebat , ce fel de nelamuriri ..i am zis ca despre „sinodul” din creta! Apoi am primit un raspuns foarte „ortodox” , citez: nu e treaba noastra sau a ta „sinodul” din creta, pr mitropolit nu are timp de asa ceva :))..i am zis ca ba da, e treaba fiecaruia , atunci cand credinta e primejduita! A zis , ca , las ca stim noi cum e! Apoi i am zis ca as vrea sa aduc o scrisoare si a zis: da, adu o, scrie tot acolo, tot ce te doare, ca oricum…….(nu stiu ce a vrut sa zica)..probabil, oricum nu sa o citeasca nimeni! Cam asta a fost „isprava” de cateva minute „pretioase” din timpul pr secretar sau care o fi fost el! Doamne ajuta, binecuvantati!

  • admin2 says:

   Duceți, cereți nr. de înregistrare, faceți o poză cu scrisoarea având ștampila și nr. de înregistrare și apoi o puneți textul pe net. Lasă că se trezesc și ei. Dar au nevoie de cel puțin 1.000 de scrisori la nivel național. Sub 1.000 nu discută. Au alte… treburi.
   Pr. Ciprian

 33. Nevrednica says:

  Parinte,trebuie amintit si vrednicul episcop Galaction al Teleormanului,care din aug.2016 s.a dezis de tilharia de la Creta!
  http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.nl/2016/08/episcopul-galaction-de-la-alexandria-se.html
  Imi pare bn.ca este numit si episcopul Macarie Dragoi al Europei de vest,care dupa cum scrie in articol,a luat si dinsul atitudine:
  http://sinodultalharesc.tk/episcopul-macarie-al-europei-de-nord-despre-documentul-relatiile-cu-eterodocsii-cer-o-rediscutare-a-temei-sub-aspect-teologic-pentru-a-nu-fi-neconformi-cu-traditia-bisericii-rasaritului-si-c/ o fi aflat si periculosul ecumenist joanta??
  Sa speram ca se va dezice si se va alatura celor vrednici!
  Lumineaza Doamne pe pastorii nostri!
  Dumnezeu sa.i ajute si intareasca in lupta cea grea pe dreptii Lui slujitori!

 34. elena din Georgia says:

  Sa ne traiti parinte drag!Sa va spun cea mai frumoasa roada a Sinaxei de la Radeni,un boboc al cuvintelor traduse din invatatura avei Sava si a ortodoxiei reale propovaduita de preoti marturisitori ca sf voastra.Sotul meu, fost catolic si doar miruit, a acceptat botezul deplin care s-a si realizat. De fapt traiam in minciuna eretica de 10 ani, ca si catolicii au sf taine.L-am iertat pe preotul care ,din ignoranta,l-a botezat fals,doar prin mirungere. Bucuria noastra a fost deplina, si o consider un cadou din partea sf mucenic Valeriu Gafencu, pe care il vizitam luna de luna de vreo 5 ani.De ziua intrarii lui in ceata sfintilor,pe 18 februarie, ne-a facut sa simtim aripa ingerului. Lupta spirituala si duhovniceasca pe care ati inceput-o are roade in sanul poporului credincios.Sa va ajute Dumnezeu, veti fi mereu in rugaciunile familiei mele!

  • admin2 says:

   Vreau să cred că Botezul a fost prin întreită afundare, nu altfel, pentru a fi cu adevărat BOTEZ!
   Doamne ajută!

 35. Claudiu says:

  Parinte, ce parere aveti despre episcopul Artemie de Kosovo si ceea ce a patit el?

  • admin2 says:

   L-au canonizat pe Sf. Justin Popovici și cam în același timp l-au caterisit pe unicul lui ucenic care îi urma învățătura. Cu prima au acoperit a doua (oamenii să vadă fapta bună și să nu priceapă nelegiuirea). Voiau să pună mâna pe Kosovo.
   Mai multe nu mai știu de atunci, decât că grecii totuși îl acuzau că s-a apucat apoi singur să hirotonească episcopi. Dacă așa e, nu e bine, că înseamnă schismă.
   Pr Ciprian

 36. elena din Georgia says:

  Cu totala si intreita afundare,dupa Pidalion!Sì toate celelalte Taine ,inclusiv Casatoria !Intrarea in legalitàte si normalitàte!Sa va ocroteasca Maicuta Domnului la proces,ca noua Sinodul ne-a scos adevarul la lumina!Armele inamicului se vor transforma in apararea Sf Voastre!

 37. Florina says:

  Am donat o cristelniță de lemn la biserica din satul meu pt că știam că preotul săvârșește botezul prin stropire…Când m am dus cu fetița la botez nu a mai vrut sa o boteze prin întreita afundare ,motivând că nu știe pe unde e cristelnița…
  Atunci m am impus dar am pierdut căci și părinții și nașii mi au tăiat răsuflarea cu expresia „ești normala la cap?! Doar e bine și așa” .. Trebuie repetat botezul?

  • admin2 says:

   Nu există botez decât prin întreită afundare, în numele Sfintei Treimi, mărturisind învățătura ortodoxă. Sunt trei condiții din care nu poate lipsi nici una.
   Pr Ciprian

 38. Florina says:

  Masonii și vrăjmașii Ortodoxiei au reușit să-i blameze pe toți Sfinții lui Hristos…Eu nu vreau să influențeze pe cineva dar Pr Teodot a scris in comentarii (pe blogul lui) că l-a auzit pe Pr Iustin care a zis că Dumnezeu l-a iertat pe Pr Arsenie Boca pt pictura..Am avut și eu perioade când numai știam ce să cred despre Pr Arsenie ..
  Fiecare are evlavie la un Sfânt(a) fara să își impună….Am fost la Prislop o singura data și am constatat că mulți nu mai urca la peștera SF.Ioan care e sfințită de Bunul Dumnezeu…Dar mi au rămas în minte cuvintele dvs.Sa-l avem în inima mai întâi pe Hristos! Așa ne vom mantuii… Doamne ajuta!

  • admin2 says:

   Amin.

  • Ortodox says:

   E bine ca ati remarcat ca nu mai urca lumea la Pestera Sfantului Ioan. Cine are ochi de vazut… sa vada. Poate trageti si o concluzie despre ce doreste lumea de fapt. Si cat de usor te poti rataci la o simpla bifurcatie!

 39. Florina says:

  Mulțumesc frumos pt răspuns Părinte! Il voi face Botezul Ortodox că nu a fost făcut din păcate …

 40. Florina says:

  Canoane pentru diferite trebuințe http://www.lavrentie-sovre.eu/Canoane,%20rugaciuni/Canoane_de_rugaciuni.htm…. Doamne ajuta tuturor!

 41. Claudiu says:

  Pr Nicolas Manolis intrerurpe pomenirea!

  https://katanixis.blogspot.ro/2017/02/2017_19.html?m=1

 42. elena adriana popa says:

  Doamne ajuta …..sarutmana parinte ….
  la botezul nepotelului meu ..m-am dus mai inainte pentru ca nu eream in orasul meu si nu cunosateam preotul ..si am intrebat -_Parinte ..faceti botezul prin afundare ?? si a zis ..da sigur ….ca sa fie copilul destept ….apoi in timpul botezului
  i-a pus de doua ori apa in cap cu mana ..si abia a treia oara l-a afundat!!!
  nu m-am gandit sa intreb ..prin intreita afundare???ce pot sa fac acum .???
  Problema ..cea mai grava este ca ..parintii si nasii nu stiu …si cer sa nu se faca botezul prin afundare …ca sa” nu fie in pericol viata copilului” …
  Pentru ca nu ne cunoastem credinta ..este si vina noastra …a parintilor ….
  ”Credinta noastra .”.se bazeaza ..pe minuni..si superstitii…si din cauza asta ..ajungem sa credem in nesfintii sfintiti de oameni..si nu bagam in seama ..miile de sfinti deja canonizati.Trece ziua si nu ne uitam ..in calendar …oare ce SFANT ..A FOST ASTAZI .??SA FACEM O INCHINACIUNE..LA AMINTIREA JERFEI LUI..sunt sfinti ,…pentru toate inimile ….de la prunci in scutece …la batrani cuviosi…
  ”credinta noastra” ..se bazeaza ….pe binele si traiul usor din viata asta ….
  si nu vedem ..cum au trait sfintii…de aia se cere …”noroc”in viata ..
  Nu ne cunoastem credinta si din cauza asta ..se face ascultare de episcopul care propovadiueste erezia ….ecumenismului…
  Dar sunt si preoti care ..isi lasa ucenicii in tot felul de inselari..si mai grav …CRED SI EI IN INSELARI…BA MAI SUNT SI PROPOVADIUTORI DE INSELARI…PRIMUL CRITERIU IN ALEGEREA DUHOVNICULUI ESTE DACA IJNVATATURA LUI ESTE ORTODOXA CONFORM INVATATURII SFINTILOR PARINTI…dar din pacate ..nu mai sunt asemena duhovnici…
  Acum duhovnicul ca sa nu se ”supere.”ucenicul..il lasa in inselarile lui….si uite asa …am ajuns la o credinta comoda ….inventata de oameni…sau daca il intrebi …zice …EU NU MA PRONUNT …FIECARE SA CREADA CE VREA …
  ORI ASA CEVA NU ESTE CU PUTINTA. LA DUMNEZEU,CE ESTE ”DA”…DA ..SI CE ESTE” NU ”..NU ..
  LA DUMNEZEU NU MERGE CU VICLENII….ORI ESTE FIERBINTE ..ORI ESTI SCUIPAT …
  Din pacate aceste inselari dezbina …parintii antiecumenisti….sau MARTURISITORI…care si asa sunt atat de putini si astfel se diminueaza forta marturisirii si chiar a credintei..
  SI asta e foarte dureros ….Pentru ambitii marunte si desarte …a disparut dragostea intre frati.c
  Cand a fost ..saptamana trecuta…vizita ..politiei si a jandarmilor la Radeni…..noi am stat acasa ..la masa ..si am urmarit la net ..ce s-a intamplat ….
  ESTE CA SI CUM ..ARDE CASA VECINULUI TAU….SI TU STAI LA MASA ..SI FACI FILOZOFIE ..DESPRE DRAGOSTE CRESTINA ..
  Dar …asta e adevarul…crud ….astia suntem.

 43. Damaris says:

  Pr Ioan de la Rarău a întrerupt pomenirea?

 44. Damaris says:

  Vrednic este Pr. Nicolas!

 45. Damaris says:

  Sa ne rugam sa fie câți mai mulți preoți care să aibă curajul de a întrerupe pomenirea îndrăgostiților !

 46. Damaris says:

  Mă iertați …Mi a jucat feste tastatura de la telefon… Îndrăciților era cuvântul…
  Mare vrajba în inima au mai făcut ei cu semnătura de la Creta

 47. Damaris says:

  Anatema apostatilor și lui antihrist!

 48. Ion says:

  Parinte Ciprian & prietenii care va sprijină in acest demers,
  Au oare v-ați gândit la dezbinarea pe care o faceți? (Voit sau nevoit).
  Da, știu, veți raspunde ca ați analizat si ca așa nu se mai poate. Sinodul din Creta a compromis credința.

  V-ați întrebat cum se face ca aveți dreptate – Dvs / un mic grup de oameni – iar restul sunt in rătăcire. Sigur v-ați gândit la mărturisitorii din primele veacuri sau din vremea Sf. Maxim.

  Atunci pe cine sa pomeniți daca episcopul este ecumenist / vândut / căzut? .. etc

  Nu credeți ca Internetul si cei care va urmăresc si va aproba, va dau o oarecare ‘putere’ sa mergeți mai departe? Un de de imbold …

  Haideți sa ne uitam la parintii veacului trecut …
  P. Sofronie, Essex – a avut Patriarhi Ecumenici Ecumeniști (inclusiv actualul) – dar ascultarea este ceva ce P. Sofronie nu a lăsat niciodată.

  Noh.. sa mă iertati, nu vreau sa supăr pe nimeni dar văzând in ce ‘haine fine’ se îmbracă vrăjmașul, mi-am exprimat durerea.

  Spor si pace!

  • admin2 says:

   Noi încercăm să trăim în învățătura Sfinților Părinți, fără a avea vreo părere bună despre noi. Sinodul din Creta a terfelit această credința și a ciopârțit Biserica lui Hristos. Suntem datori să ne exprimăm și noi durerea, fiind părticele ale acestui trup. Prin carnea noastră a trecut sabia ereticilor ecumeniști ridicată împotriva Adevărului-Hristos.
   Și nu vă faceți griji – am o viață plină și frumoasă mai ales în afara netului; aici e doar o parte din muncă și o cruce pe care fără puterea lui Hristos nu aș putea-o ridica. Dar slavă Domnului pentru toate!
   Doamne ajută!
   Pr. Ciprian

   • Mihai says:

    Ion, dar tu ai citit SF Maxim mărturisitorul?!, Ei bine, de omul eretic după prima și a doua mustrare îndepărtează te, iar în altă ordine de idei ei au căzut în schisma imediat ce au semnat cu ambele mâini tot soiul de erezii in Creta, bine că era și înainte de Creta eretici, insa de data asta cu semnătura negru pe alb, deci una este să te rogi pt ei de a se trezi din letargia asta eretica și alta este săi pomenești și să le dai apa la moara in rătăcirile lor, de pare că matale ionica nu realizezi ce vremuri de apostazie traim

 49. florentina says:

  @IOAN DEZBINAREA AU FACUT „IERARHII”LA CRETA …. IL SUSTINEM PE PR.CIPRIAN DIN DRAGOSTE PT HRISTOS SI SF.CANOANE….PUTEREA PE CARE O ARE PR.CIPRIAN E DE LA MAICA SFANTA,HRISTOS,SFINTII SI SOTIA PARINTELUI-PREOTEASA IOANA …DOAMNE AJUTA!

  • Ortodox says:

   Scuze, stiu ca nu sunt admin dar imi permit sa atrag atentia: Nu mai scrieti cu majuscule. Se citeste mai greu si este si nepoliticos, Este asimilat strigatului in vorbirea orala.

 50. Nevrednica says:

  @Ioan
  Faci parte din pomenitorii mitr.joanta?..ca si el vb.cu ardoare peste tot despre P.Sofronie din Essex!
  Nu lasa neghina sa acopere griul ce bun!
  Urmeaza Pr.Ciprian si celor vrednici ca dinsul care duc lupta cea grea pt.apararea si pastrarea Adevarului;sa ne rugam la Dumnezeu si Preasfinta sa dea tarie si putere lor si a celor sovaitori,pt.ca dinsii ne duc si pe noi pe Calea cea strimta!
  Doamne iarta.ne si ne pazeste!

  • admin2 says:

   Sfinția sa – în cazul unui preot; Preasfinția Sa – în cazul unui episcop. Să nu facem confuzie.