Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Pr. Prof. Univ. Dr. Theodor Zisis a întrerupt pomenirea mitropolitului eretic-ecumenist Antim al Thesalonicului

Slavă lui Dumnezeu. Momentul ales de pr. prof. Theodor Zisis a fost perfect, mult așteptat. De la acest părinte am învățat eu teologie adevărată, căci ce am studiat în România a fost în mare parte doar doctrină infestată de papism și protestantism.
Extrag din înregistrarea de mai jos ceva tare frumos – reacția poporului:

La minutul 1, de la secunda 50, părintele Theodor spune: ”devreme ce ați insistat să propovăduiți pe față erezia, fapt pe care canonul al 15-lea al Sinodului I-II Trulan îl condamnă… întrerup pomenirea numelui dvs (al mitropolitului Antim) la sfintele slujbe.”

Minutul 1, secunda 57 = reacția poporului ortodox !!! Până la minutul 2, secunda 20. Așa era și pe vremea Sfinților Părinți, așa reacționa poporul la ADEVĂR ! Azi e tăcere de mormânt, adică este ATEISMUL clericilor așa-ziși ortodocși. Nimeni nu se poate mântui așa, ci numai mărturisind și jertfindu-se pentru Adevăr, acesta este mesajul adevărat al Duminicii Ortodoxiei.

La minutul 3, secunda 40, părintele Theodor spune: ”nu vreau să plec de la biserica Sfântul Antonie. Și nu voi pleca!!!”

Minutul 3, secunda 41 = reacția poporului ortodox !!!

Slavă lui Dumnezeu pentru toate !!!

67 Responses to Pr. Prof. Univ. Dr. Theodor Zisis a întrerupt pomenirea mitropolitului eretic-ecumenist Antim al Thesalonicului

 1. IOAN says:

  urmăriți mai pe larg ce sa intâmplat la Lacul Frumos aici
  https://youtu.be/rO5gEZwNrSk

 2. Marius Gogonea says:

  Axios! Axios! Axios!

 3. Andrei Grosu says:

  Axios. Sa ne traiasca parintele Theodor. Multumim pentru vestea asta. La cat mai multi marturisitori.

 4. Pr Claudiu says:

  O veste minunata! Intreruperea pomenirii ierarhului ecumenist Antim de catre pr Th Zisis are o greutate insemnata pentru intreaga Ortodoxie. Asteptam ca efectul benefic al ingradirii de erezie a unui parinte cu ucenici episcopi si preoti in toata lumea ortodoxa, sa se resimta si in Romania. Cunosc preoti de la noi care au afirmat ca atunci cand Pr Prof Theodoros va intrerupe pomenirea, vor lua si ei atitudine. Ii asteptam sa si respecte promisiunea!

 5. Dr.Gabriela Naghi says:

  άξιος!άξιος!άξιος!
  BUCURIE MARE in Duminica Biruintei ortodoxiei de la Parintele Theodoros Zisis!
  Dumnezeu Atotputernicul sa-l acopere cu cele mai alese binecuvantari,cu har si bucurie sfanta!AVVA PARINTE!
  Cine este mare ca Dumnezeul nostru; Tu esti Dumnezeu Carele faci minuni.
  In capitala tarii ,tacerea ierarhilor si a clericilor este asurzitoare.
  „Dar vazind alunecarile multora, cu osirdie Te rugam, Atotbunule Doamne: cauta la Biserica Ta si vezi ca chiar de am primit cu bucurie Bunavestirea Ta, dar spinii desertaciunii si ai patimilor o fac pe dinsa putin-roditoare, iar in altii si fara de rod, si, inmultindu-se faradelegile unii prin eresuri, altii prin dezbinare se impotrivesc adevarului Tau evanghelicesc, se indeparteaza de mostenirea Ta, se leapada de Harul Tau si se rapun spre judecata preasfintului Tau Cuvint. Preamilostive si Atotputernice, nu Te minia pina in sfirsit, Doamne! Fii milostiv, Te roaga Biserica Ta, stiindu-Te pre Tine Ocirmuitorul si Savirsitorul mintuirii noastre, Iisuse Hristose, fii noua milostiv, intareste-ne pre noi cu puterea Ta in Dreapta Credinta, lumineaza ochii celor ce ratacesc cu Lumina Ta Dumnezeiasca, ca sa inteleaga adevarul Tau: inmoaie inasprirea lor si deschide-le auzul, ca sa auda glasul Tau si sa se intoarca catre Tine, Mintuitorul nostru.[Rugaciune la Sinodiconul-Ortodoxiei]
  Inmulteste ,Doamne Iisuse Hristoase si la noi,preotii cu crucea-n frunte ,facandu-i pre dansii aprigi Marturisitori si jerfitori,sarguinciosi nevoitori in a purta cununa muceniciei, vrednici si curajosi luptatori impotriva fiarei ecumeniste.Amin

  • admin2 says:

   Bieții preoți, azi, în loc să fie urmași ai Sfinților Părinți, au fost pentru încă o dată strângători de biruiri pentru lipitorile de pe ”colina” fățărniciei masonice.
   Iar celor care sunt ecumeniști full time Biserica le transmite azi cu tărie:
   Anathema tuturor ecumeniștilor români, în frunte cu ereziarhul Daniel!
   Anathema Sinodului din Creta și tuturor trădătorilor Ortodoxiei!
   Nu te teme, turmă mică, biruința ESTE a lui Hristos!

 6. Dr.Gabriela Naghi says:

  Amin,Amin,Amin,Sfintia Voastra!…Pastorala s-a incheiat cu cersirea ca in fiecare an de bani pentru”ziduri…ziduri..ziduri..Unde ,in lumea ortodoxa se mai intampla asa ceva in Duminica Ortodoxiei?
  Orthodox Church proclaims Anathemas against heretics-Holy Trinity Monastery, Ekaterinburg, 05. March 2017. Minunat!
  https://www.youtube.com/watch?v=VEYcpccOx6M

 7. Dr.Gabriela Naghi says:

  Părintele Ioan Miron – Rânduiala din Duminica Ortodoxiei sau SINODICONUL ORTODOXIEI
  άξιος!άξιος!άξιος!
  https://www.youtube.com/watch?v=Y2ewGm9Rl2M

  • admin2 says:

   Minunat.
   Noi nu am filmat, dar am zis-o. Ca la țară…
   Pr. Ciprian

   Finalul era așa:

   8. Lui Francisc I, decăzutului ereziarh, care, potrivit Canoanelor, nu este papă şi patriarh al Romei celei vechi şi celor care se împărtăşesc cu el, Anatema!
   9. Lui Martin Luther, lui Jean Calvin, lui Ulrich Zwingli, şi lui Henric al optulea, necredincio-sului rege, şi celor care s-au adunat cu ei, ramificaţiilor eretice ale protestantismului și ale anglicanismului, Anatema!
   10. Celor care neagă şi hulesc Preasfânta, Cea Deofiinţă, Nedespărţita şi de Viaţă-Făcătoare Treime, rabinilor iudaismului sionist, musulmanilor, penticostalilor, baptiștilor, adventiștilor, yoghinilor, vrăjitorilor, bioenergeticienilor, tuturor ocultiștilor şi membrilor Societăţii „Turnul de veghere” a Martorilor lui Iehova, Anatema!
   11. Celor care resping Sfintele Sinoade Ecumenice al Patrulea, al Cincilea, al Şaselea şi al Şaptelea, monofiziţilor, monoteliţilor şi monoenergiştilor, Anatema!
   12. Tuturor eutihienilor şi monoteliţilor şi iacobiţilor şi tuturor ereticilor, Anatema!
   13. Celor care predică şi învaţă pan-erezia ecumenismului sincretist, inter-creştin şi inter-religios, Anatema!
   14. Masoneriei, Francmasoneriei, Sionismului şi tuturor ereticilor şi ereziilor din toate locu-rile și timpurile, Anatema!
   15. Sinodului tâlhăresc din insula Creta și tuturor celor care au semnat hotărârile lui eretice, întinând haina cea preacurată a Miresei lui Hristos, Biserica, să zicem cu toții: Anatema!
   16. Ereziarhului Bartolomeu al Constantinopolului, Anatema!
   17. Ecumeniștilor: Daniel, Laurențiu, Casian, Ioachim, Teofan, Sofronie, Calinic, Serafim, Iosif, Siluan, Irineu, Emilian, Varsanufie, Vincențiu, Irineu, Andrei, Ioan, care sunt falși păstori și neîndurători prigonitori ai ortodocșilor, precum și tuturor celor de un gând și de o lucrare eretică cu ei, spre surparea Bisericii lui Hristos, să zicem cu toții: Anatema!
   18. Tuturor popilor care batjocoresc lucrarea preoției prin practici vrăjitorești, Anatema!

   • o soră says:

    Dumnezeu să vă răsplătească! Axios!
    Metanie şi mulţumiri Pr.-lui Zisis. Axios!

 8. Pr. Tudor says:

  ANATEMA
  – ecumenismului si ecumenistilor
  ANATEMA
  – sinodului antihristic din Creta si tuturor sustinatorilor lui
  ANATEMA
  – ereticului Bartolomeu al Constantinopolului
  ANATEMA
  – papilor ultimului mileniu si tuturor papistasilor
  ANATEMA
  – tuturor protestantilor
  ANATEMA
  – tuturor neoprotestantilor
  ANATEMA
  – tuturor umanistilor
  ANATEMA
  – tuturor masonilor
  ANATEMA
  – tuturor sionistilor
  ANATEMA
  – tuturor ortodoxomahilor
  ANATEMA
  – tuturor iconomahilor
  ANATEMA
  – tuturor pnevmatomahilor
  ANATEMA
  – tuturor celor ce tagaduiesc hotararile Soboarelor Sfintilor Parinti

  – ANATEMA TUTUROR ERETICILOR DIN TOATA ISTORIA CRESTINISMULUI !

  AZI, ANUL MANTUIRII 2017, ORELE 12.00
  DUMINICA ORTODOXIEI, PR. TUDOR, PARACLISUL SFANTULUI PROROC ILIE TESVITEANUL, UNDE INCETAREA POMENIRII TUTUROR IERARHILOR DIN ROMANIA S-A FACUT LA DATA DE 29. OCTOMBRIE 2016

 9. Claudiu says:

  O veste cat un cutremur.
  Doamne tine-l intreg cinstit si sanatos pe parintele Theodoros Zisis! Apara-l, Doamne!

  Doamne ajuta-ne sa fim crestini adevarati!

 10. Cobjug Stefan says:

  AXIOS, AXIOS, AXIOS !

 11. Dr.Gabriela Naghi says:

  άξιος!άξιος!άξιος!SFINTIA VOASTRA,PARINTE CIPRIAN!
  Frumos ,atotcuprinzator,plin de durere si dragoste parinteasca!
  Eu,cel mai mic dintre ucenicii,ingraditi la chilie,am randuit citirea[fiind si „citet” si „popor”],dupa randuiala,iar la final ,am adaugat ,simplu ,cum m-a luminat Atotmilostivul Dumnezeu,anathemele completate,din inima.[pentru prima oara in viata mea]ca mireanul ,de la oras, cu modesta pregatire teologica!
  Sa fie blagoslovit!
  Tuturor,si in mod deosebit, Sfintiei Voastre:
  LA VÂNAT DE OAMENI
  ERNEST BERNEA
  [sociolog,eseist,poet si filosof roman,unul din intelectualii de marca ai perioadei interbelice,martir marturisitor al temnitelorcomuniste]
  De ce se urăsc oamenii ? E atât necunoscut şi atâta suferintă legată de soarta noastră încât legea de toate zilele ar trebui să fie numai dragostea şi mângâierea.
  De ce se chinuesc oamenii unii pe altii ? N’au loc sub soare ? Nu le ajunge pânza cerului? Sunt atât de grele păcatele ce ne apasă încât ar trebui să lucrăm până la cea din urmă fărâmă de putere pentru a înlătura urâtul ce ne desparte unii de alții.
  E multă frumusețe în lume dar oamenii orbi nu o văd. Inclinarea spre a face răul e atât de puternică încât pentru a o învinge a fost nevoie de marea dragoste şi jertfă a Dumnezeului întrupat.
  Sunt oameni sinceri şi sunt oameni vicleni. E sfâşietor de trist să vezi cum între oameni ca şi între popoare calea înşelăciunii dă pas înainte celor ce o folosesc.
  Vieața ne dă foarte des acest spectacol: omul bun, omul curat este vânatul celui viclean; acesta din urmă nu poate trăi fără pradă. Morala publică aduce laude şi răsplăteşte fapta acestuia, faptă care nu are nici o deosebire fată de aceea a unui lup fugărind o căprioară pe întinderile albe ale zăpezii.
  De ce stau oamenii la pândă şi se vânează unii pe altii ? De ce cred ei că au loc în lume numai atunci când dispare altul ? Locul tău, locul darurilor proprii nu ți-l poate lua nimeni ; îl ai odată cu vieața.
  „Omul este om prin puterea dragostei sale.”
  Dragostea este cheia şi a veşniciei. Dragostea împrăştie urâtul, urâtul singurătăţii, topeşte răul, răul întunericului, alungă tiparele şi hotarele, alungă potrivniciile; aduce pretutindeni fiinţă nouă şi roditoare. Dragostea naşte şi pârguieşte rodul, transfigurează şi înalţă sufletul; prin ea dumnezeiasca faţă joacă focul luminilor de ape în lumea durerilor noastre. Acolo unde nu e dragoste, stăpânesc întunericul şi urâtul, acolo unde nu e dragoste înfloresc trufia, pizma, nedreptatea şi toate chipurile prostiei omeneşti.
  [INDEMN LA SIMPLITATE]

 12. Nevrednica says:

  Amin,iubiti si vrednici Parinti!

 13. Dr.Gabriela Naghi says:

  άξιος!άξιος!άξιος!
  Părintele protoprezbiter Anghelos Anghelakopulos(consilier al Mitropolitului Serafim al Pireului, pe probleme de erezie) si Protopresviterul Matei Vulcanescu ( Parohul Comunitații Romanești din Pireu) care au rostit anatemele in Duminica Ortodoxiei în Biserica Comunității Romanești „Panaghia Odighitria” din Pireu
  https://www.youtube.com/watch?v=fV-kDM352bw

 14. Simona says:

  Anatema!Anatema!Anatema!
  tuturor celor dati Anatemei de vrednicul si minunatul nostru Parinte Ciprian!
  Vrednic Parinte,pt.mine sinteti Patriarhul romanilor!
  Doamne ajuta!

 15. Nevrednica says:

  Un bartolomeu diferit in 1998:
  http://www.aparatorul.md/va-mai-aduceti-aminte-zece-arhierei-si-doua-mii-cinci-sute-de-preoti-studenti-si-seminaristi-monahi-si-credinciosi-au-protestat-la-cluj-in-20-martie-1998-catolicii-au-aruncat-impartasania-pe-jos-si/
  Parinte,poate folositi chiar explicatia ratacitului bartolomeu;daca vicleanul i.a dat doar 30 dinari si nu i.a luat si memoria,sigur isi aminteste aceasta declaratie/explicatie!
  Doamne ajuta!

 16. Nicu says:

  Toti cati sunteti adeptii lui Staicu , Anatema!

  • admin2 says:

   Să nu fie!
   Toți câți sunteți adepții lui Nicu Perdeica – SĂ TRĂIȚI !

  • nimic nu sunt says:

   Nicu,
   Cred ca anatema ta s-a intors deja la expeditor inainte de a o scrie! Altminteri, n-o mai scriai!

   Biet suflet, sa nu ne jucam cu astfel de vorbe! Cei ce apara Ortodoxia si-au asumat o cruce binecuvantata de Hristos. Tu ai ales, se pare, sa fugi de aceasta cruce si sa te pui in slujba lui Bartolomeu. Aflam la Judecata ale cui anateme dau roade. Bine ar fi sa agonisim pocainta, ca sa ne putem mantui. Post binecuvantat!

 17. Florina says:

  Un luptător împotriva ereziilor! Vrednic este!

 18. Florina says:

  La punctul 18 va referiți la popii pravilari?

 19. Florina says:

  Anatema „ierarhilor” care au trădat Ortodoxia la Creta!

 20. Mihai says:

  Să sperăm că se vor molipsi tot mai mulți preoți și monahi după Părintele Theodor Zisis

 21. Mihai says:

  Doamne ajuta la cat mai multi Părinți mărturisitori

 22. UmbraSerii says:

  Situatia e trista si multa lume a ajuns sa nu se regaseasca nici cu cei ce „oficial” forteaza „sfintenia” adunarii din Creta, dar nici cu separatistii care, desi probabil corecti canonic (nu sunt expert in drept canonic sa judec …), nu stiu ce n-au, ca nu emana nimic din lumina, nobletea si blandetea ortodoxiei. O fi poate vremea biciuirii zarafilor in templu, dar chiar si asa, nu pot accepta cu seninatate acel punct 17 din anatemele enumerate mai sus de admin2 …
  Intr-un fel rasuflu usurat ca pr Zisis si-a precizat transant pozitia nu numai prin conferinte, ci si eclezial, necapituland in fata presiunilor mitropolitului Antim. Numai ca mutarea curajoasa pr Zisis (si oarecum neasteptata) are o componenta puternic personala (fiind legata de o interdictie abuziva, ce-l privea direct), in timp ce ecoul acesteia deja este preluat la noi ca semnal de indreptatire al celor violent (si neinspirat ca abordare tactica) anti-Creta.
  Concluzia: iluzia unei reconcilieri ortodoxe (asadar pe baze traditionale, ce exclud ecumenismul) in Biserica noastra, devine din ce in ce mai indepartata, radicalizarea pozitiilor prin lipsa dialogului pe de o parte si nepomenire de cealalta, fiind impinsa acum dincolo de extrem prin anateme amplificate, as zice excesiv, de girul unor astfel de evenimente ca anuntul pr Zisis …
  Dumnezeu sa ne lumineze !

  • admin2 says:

   Fiecare are dreptul la o părere.
   Anathemele nu sunt ale noastre, ci reprezintă glasul Sfinților Părinți prin poporul credincios. Noi suntem ”blânzi” pe lângă marii apărători ai Ortodoxiei.

  • Pąʍvo says:

   Sentimentalismul inca va conduce credinta.
   Nobletea ortodoxiei a fost reeducata in 115 ani de ecumenism, la cei multi avand succes ca indulgentele papei. Aceasta e de fapt tristetea cea mare. Bucurie este insa ca anul trecut au fortat prea tare, iar oamenii s-au trezit !

 23. Doina says:

  Bucurie mare este in cer si pe pămant pentru attitudinea pr. Zisis!
  Așteptam să ia atitudine cât mai multi din Grecia și …….poate se vor trezi și ai nostri.

  Vă iubim pe toți preoții adevărați!

 24. Ioan says:

  Scrieti si despre pr. Nikolaos Manolis care a intrerupt pomenirea cu cca 2 saptamani inainte si a fost trimis fortat in concediu si i s-a interzis sa slujeasca si cum l-au aparat oamenii. Sa vada oamenii ca lucruri similare se intampla peste tot.

  Inca 4 preoti greci au oprit pomenirea pe langa Th. Zisis.
  Scrisorile lor vor apare maine
  https://translate.google.ro/translate?sl=el&tl=ro&js=y&prev=_t&hl=ro&ie=UTF-8&u=https%3A%2F%2Fkatanixis.blogspot.ro%2F2017%2F03%2Fblog-post_16.html%3Fm%3D1&edit-text=

  • admin2 says:

   Am scris despre pr. Nicolae. El este autorul comentariului enciclicii ”Către popor.”
   De acum începe AVALANȘA !

 25. Mihai says:

  Și chiar a început părinte, am aflat că alți 4 Pr din Grecia au întrerupt pomenirea, sursa katanixis blog spot

 26. Ileana says:

  @umbraserii

  Este foarte trist ca noi nu reusim sa ne intelegem unii pe altii. Eu sunt mireanca, dar Sinodul din Creta a fost o lovitura crunta pentru mine si, daca eram preot, poate as fi marturisit, dar nu sunt, deci nu pot specula pe tema asta, insa ii pot intelege, aproba si incuraja pe Parintii care au ales sa marturiseasca Adevarul.

  Eu mergeam la Timisoara la Catedrala si mi se parea ca slujba arhiereasca e inaltatoare si ca, daca arhiereul nu slujeste, parca Liturghia este mai moarta. Greseam, evident, si acum imi dau seama ca i-am nedreptatit pe ceilalti preoti. M-am mai amagit o vreme ca totusi va exista un dialog, dar dupa un sinod al BOR din toamna, cand, securiceste s-a hotarat sa fie identificati cei care nu sunt de acord cu compromisul din Creta, mi-a sarit mustarul. Atunci am zis ca nu trebuie sa ma identifice pe mine nimeni ca aparatoare a Ortodoxiei, caci asta consider eu ca sunt de fapt cei care combat sinodul, ci doresc sa-mi documentez singura dosarul. Chit ca „riscam” sa fiu etichetata drept radicalizata sau legionara sau mai stiu ce, in functie de blogurile unde am gasit de cuviinta sa-mi fac cunoscut glasul constiintei. Fiecare vom fi judecati de Domnul dupa background-ul nostru si informatia pe care o detinem si viteza cu care facem legatura intre bucatile de informatie. Eu nu pot sa ma mint ca nu s-a intamplat nimic, pentru ca mie personal imi spune constiinta ca s-a mers prea departe si nu pot sa ma fac partasa fara sa-mi risc mantuirea personala. Poate asta insa nu se intampla cu multe alte milioane de ortodocsi, pe care eu nu vreau sa-i judec, bagandu-ma peste Dumnezeu, si care inteleg lucrurile potrivit bagajului lor de informatie si a capacitatii lor de relationare.

  Si, mai mult, m-a iritat ideea absolut jenanta propagata de blogurile sau revistele aflate brusc in pozitia de ghiocel, ca un pacatos nu poate marturisi, ci el trebuie mai intai sa se despatimeasca si mai apoi sa treaca la marturisire. Asta mi s-a parut o ofensa adusa direct lui Dumnezeu si Sfintilor precum Sfantul Mucenic Bonifaciu si Sfintei Aglaia, ca sa dau un singur exemplu de oameni care s-au ridicat si care au lasat sa rasune coarda cea buna pe care o avea sufletul lor, care vibra pentru Dumnezeu chiar dinainte de a parasi pacatul.

  Asta mi se pare mie frumos: ca poti inca sa-ti exprimi public parerea personala despre abaterile dogmatice ale altora, atunci cand ele risca sa fie oficializate, si astfel marturisirea ta sa fie consemnata in cartea vietii nu numai la vreun dosar sau la catastiful vrajmasului. Pentru ca ceea ce spunem trebuie sa ne asumam, asa cum isi vor asuma si altii tacerea. O fac din frica de Dumnezeu si dragoste pentru semeni si consider ca pe mine personal Dumnezeu m-a ingaduit foarte mult, dar ca acum simt ca mi se cere sa dau si eu ceva pentru El. Mi-o spune si mintea, mi-o spune si inima, deci nu nu mai pot gasi ocolisuri. Desi sora mea si cu mine avem pareri diametral opuse, asta nu ne opreste sa ramanem surori si sa avem grija de parintii nostri sau sa ne ajutam unele pe altele, fara sa ne isterizam sau jignim inutil. Mie de mica mi-a placut sa fac totul de trei ori, iar mai tarziu m-am bucurat sa aflu ca asta e un lucru bun. N-as vrea acum sa las treaba neterminata.

  • admin2 says:

   Mulțumim. Ați grăit cu multă înțelepciune.
   Doamne ajută.

   • Sandel says:

    @ Ileana

    Multumim pentru mesajul tau.
    Sa dea Bunul Dumnezeu sa fim cati mai multi mireni cu aceleasi ganduri, trairi si putere de marturisire.
    Iertare.

 27. Tanase Gheorghe says:

  Bucurie mare Sa inmulteasca Dumnezeu Preotii marturisitori

 28. Florina says:

  @UmbraSerii: tb sa fie perfect de acord cu punctul 17 căci „episcopii”au creat vrajba in inimile noastre încălcând cu seninătate canoanele Sfinților Părinți! Au greșit mai tare că Arie, Nestorie Calvin și toți la un loc! Anatema lor că nu se dezic de semnătura din Creta!

 29. UmbraDiminetii says:

  @ UmbraSerii,
  Frate/sora, sa speram ca ai proorocit atunci cand ai scris: „Concluzia: iluzia unei reconcilieri ortodoxe (asadar pe baze traditionale, ce exclud ecumenismul) in Biserica noastra, devine din ce in ce mai indepartata,(…)”
  Ai scris ca ILUZIA… devine indepartata si nu RECONCILIEREA – dorita, de altfel, de catre toti cei cu frica de Dumnezeu! 🙂
  Doamne ajuta!

 30. vasilica says:

  Nicu
  Fa pasi deaici schismaticule!! Te mai declari si crestin…..Voi Ecumenistilor va dati ” crestini” dar sunteti lupi rapitori in blana de oaie..
  Sa vedeti ce scrie schismaticul asta pe Sitt-ul lui.

  http://www.deinteres.org/news/se_pregateste_adevaratul_sinod_talharesc_atentie_distribuiti/2017-03-05-2185

  ANATEMA Ecumenismului si Ecumenistilor!
  ANATEMA Sinodului talharesc din Creta si a semnatarilor lui!

  Axios!

 31. Dr.Gabriela Naghi says:

  Blagosloviti si iertati,Sfintia Voastra!
  „Sinodul nu este aceasta: să se întrunească simplu ierarhi şi preoţi, chiar dacă ar fi mulţi; ci să se întrunească în numele Domnului, spre pace şi spre păzirea canoanelor… şi niciunuia dintre ierarhi nu i s-a dat stăpânirea de a încălca canoanele, fără numai să le aplice şi să se alăture celor predanisite, şi să urmeze pe Sfinţii Părinţi cei dinaintea noastră… Sfântul Ioan Gură de Aur a spus deschis că duşmani ai lui Hristos sunt nu numai ereticii, ci şi cei aflaţi în comuniune cu ei.” (Sf. Teodor Studitul)
  Ce sa inteleg eu cu mintea mea nepriceputa,ca sunt dati anatemei si crestinii ortodocsi care ,desi cunoscand ereziile asa-zisului sinod cretan,continua sa participe la slujbele
  in care sunt pomeniti tradatorii iubitei Ortodoxii,fiind in comuniune cu ei ,ascultand predaniile lor,spovedindu-se si impartasindu-se din acelasi potir,intarindu-se in ei si prin invartosarea inimii,ca sunt sub ascultare,si astfel din varii motive[frica,lasitate,”ascultare”de parintele duhovnic,neputinta mintii,dezinteres,marturisirea superficiala si nepasatoare,lipsa trezviei] ,fara a fi constienti de aceasta ameteala creata de duhurile cazute ,amagitoare care ispitesc chiar pe cei invatati,departandu-se si de noi, cei care „ne-am ingradit”,ca si cum suntem contagiosi si razvratiti?[vorbesc in cunostinta de cauza,cu lacrimi in ochi].Cei care ieri iti erau apropiati[clerici si binecredinciosi crestini],astazi nu te mai cunosc,te evita,ca si cand nu ai fi existat vreodata!
  Mai traiesti,esti bolnav,ai murit,NU ,pentru ei numai existi!
  ” Credinciosul trebuie să fie luminător şi sare a lumii. Iar dacă nu luminezi nici ţie, dacă nu sărezi propria putreziciune, după ce să te mai cunoaştem că eşti credincios?”Sf.Ioan Gura de Aur
  “Fugiţi de ereziile cele fără de Dumnezeu”, spune Sfîntul Ignatie Teoforul, “căci sînt născocire a diavolului, a şarpelui, începătorului răutăţii”.
  Daca bisericile si manastirile s-ar goli,treptat, credinciosii fugind de „ereziile cela fara de Dumnezeu”,aceasta, fara indoiala ar fi un semn de ingrijorare si oricat de anevoios ar fi drumul intoarcerii lor de la erezie la Iubita Ortodoxie,ierarhii ar accepta vindecarea,caci cunoscute le sunt cuvintele Sf.Ioan Scararul,care a zis: “Sfînta Biserică sobornicească îi primeşte pe eretici cînd ei dau anatemei fără făţărnicie erezia lor, şi îndată îi învredniceşte de Sfintele Taine….”
  Personal nu cred ,ca aceasta se va intampla curand.Prigonirile vor continua,caci fara sa vrea(!),aceasta natie mult incercata, dar daruita de Atotputernicul Dumnezeu, cu atatia mii si mii de Sf.Martiri,Sf.Mucenici si Marturisitori, ii sustine in marea ei majoritate pe clericii bolnavi de aceasta ciuma bubonica,panerezia ecumenista.
  A sosit primavara ,iar avalansa se topeste,incet-incet!
  Iertati

  • admin2 says:

   Da, este și va fi prigoană.
   Iar când se topește zăpada, vine la vale puhoiul.
   Dumnezeu cu mila !
   Pr. Ciprian

 32. Lucian Pop says:

  Acest pr. Matei Vulcanescu nu a rostit anatemele impotriva masonilor si sionistilor. Mare pacat!

  • admin2 says:

   Dacă a spus împotriva tuturor ereticilor, e de ajuns.
   Nu judecați preoții!

 33. Lucian Pop says:

  Nu-i judec eu. Ii judeca Domnul.

 34. parascheva says:

  Anatema sa sa fie !

 35. Parascheva says:

  Anatema sa fie !

 36. Claudiu says:

  Doamne ajuta Pr Ciprian! Am ascultat acum predica Pr Macarie Banu din Duminica Ortodoxiei! Spune in predica, ca ne putem impartasi si de la cei ce pomenesc cretanii! Eu nu mai inteleg nimic! Am incercat sa va trimit clipul cu predica pe mail, dar nu merge! Dvs ce parere aveti referitor la ce a zis?..iertati, Doamne ajuta!

  • admin2 says:

   I-am spus-o și personal. Nu sunt de acord cu ceea ce spune, nu are fundament patristic.

 37. nimic nu sunt says:

  Slava Domnului! Bucurie in cer si pe pamant. Multumim lui Dumnezeu pentru o asa veste buna!

 38. Dr.Gabriela Naghi says:

  Am primit pe mail o carte de mare folos duhovnicesc in aceste vremuri tulburi,de incercare Poate multi o cunosc deja:Ecumenismul in intrebari si raspunsuri – Ierom. Visarion Moldoveanu
  file:///C:/Users/Andreea/Desktop/Ecumenismul%20in%20intrebari%20si%20raspuinsuri%20-%20Ierom.%20Visarion%20Moldoveanu.pdf
  Sa fie blagoslovit!
  Citez:”Mult curaj le va trebui celor puţini spre a se împotrivi valurilor lumii, cu riscul de a fi socotiţi smintiţi, nebuni sau răzvrătiţi şi de a fi supuşi abuzurilor puterii. Multă înţelepciune va trebui unui ortodox ca să discearnă adevărul,acolo unde toţi ceilalţi vor vedea o nebunie.
  Pentru timpurile noastre, viclenia veacurilor este necredinţa deghizată în credinţă şi otrava îndulcită. Cine se va lăsa înşelat de aparenţe,cine nu va deosebi Biserica de Babilon, va fi pierdut.”
  „Duhovnicul ecumenist, fiind egal în rătăcire şi apostazie atât cu ereticii, cât şi cu păgânii, e cu adevărat duşman al Sfinţilor şi al Bisericii,vrăjmaş al lui Hristos şi al oricărui ortodox doritor de mântuire. În consecinţă, a avea duhovnic ecumenist e totuna cu a te lepăda de bunăvoie de Hristos.”Blagosloviti si iertati,Sfintia Voastra!

 39. Dr.Gabriela Naghi says:

  Un analist politic roman,președintele Asociației pentru Implementarea Democrației, propune Unirea Bisericii Catolice cu Biserica Ortodoxă -singura șansă pentru salvarea UE,considerand aceasta un pas urgent pentru mentinerea unitatii ue si a pacii globale.
  http://www.aparatorul.md/analist-politic-pro-american-propune-unirea-bisericii-catolice-cu-biserica-ortodoxa-singura-sansa-pentru-salvarea-ue/
  „În acest moment, unirea Bisericii Ortodoxe cu Biserica Catolică este vitală, nu doar ca bază ideologică de rezistență în fața războaielor ce stau să vină, dar și o decizie politică vitală pentru menținerea funcționării democrației în lume. Un instrument vital prin care să-i țină în frâu pe MONȘTRII care ne conduc, un mecanism inevitabil pentru evitarea războaielor , cele două biserici având la bază valori precum iubirea și PACEA.
  De aceea decizia de a sărbători Paștele în aceeași zi de către credincioșii ambelor biserici este un uriaș înainte.
  Este momentul ca liderii bisericilor să lase și ei interesele, orgoliile și interpretările dogmatice deoparte pentru a putea salva lumea și democrația sau măcar pentru a minimiza pierderile. 1054 (anul MARII SCHISME) dominat de diferențe și războaie religioase trebuie înlocuit cu un alt moment al UNIRII celor două biserici și apropierii de oameni.”
  Sfintia Voastra,blagosloviti si iertati, va rog,mai rostiti inca o data ANATEMA!,pentru ca sa putem raspunde toti in cor:Anatema!Anatema!Anatema!

  • admin2 says:

   În numele și cu binecuvântarea Sfinților Părinți, tuturor ereticilor: ANATHEMA !

 40. Dr.Gabriela Naghi says:

  ANATHEMA! ANATHEMA! ANATHEMA!
  Slava lui Dumnezeu pentru toate!AVVA PARINTE!
  άξιος!!άξιος!!άξιος!Sfintia Voastra,Parinte Ciprian!
  MULTI ANI!MULTI ANI!MULTI ANI!

 41. Adrian says:

  Părinte va rog să mă lămuriți: ne putem spovedi și împărtășiți de la preoții care sunt anticreta dar totuși nu au întrerupt pomenirea”episcopului” apostat?

  • admin2 says:

   Vă puteți spovedi la duhovnicul care este gata să își pună sufletul pentru voi, călăuzindu-vă în adevăr, spre mântuire.
   Rugăciune, post și alegere cu discernământ!
   Nu vă faceți părtași la erezia nimănui!
   Cu respect, pr. Ciprian.

 42. Adrian says:

  Nicule,aici e pagina ortodoxa! Noi nu ne-am supărat că ne dai Anatema că nu se leagă decât de cei înafara Bisericii adică de eretici (arieni, iehovisti,cretani…). Dumnezeu să te ajute!

 43. IOAN says:

  TOȚI CARE GRĂIESC MINCIUNI ȘI NU SPUN ADEVĂRUL ABSOLUT ȘI REVELAT DUMNEZEIEȘTE SFINȚILOR PĂRINȚI, ANATEMA ANATEMA ANATEMA ! …aviz ălora care umblă cu două CORĂBII odată

  • admin2 says:

   Perioada de… grație s-a încheiat. Gata cu anathemele, că avem treabă în ogorul Domnului. Să zidim ce putem, în Hristos!
   Majoritatea fraților noștri nici nu știu că există … Sfinți Părinți.
   La misiune, cu demnitate, curaj, sinceritate și iubire față de aproapele. Spor !
   Pr. Ciprian

 44. Daniel says:

  Sarut mana Parinte Ciprian!

  In comentariile Sfintiei Voastre exista o contradictie.
  D-na dr. Naghi a postat filmarea din Ekaterinburg (05 martie 2017) cu comentariul-Minunat!
  La acea slujba pe langa Patriarhul Kiril , sunt pomeniti si toti ceilalti intaistatatori (dintre care zece au semnat in Creta) incepand cu Patriarhul Bartolomeu-min 58:30,…Patriarhul Daniel-min 58:50 … si li s-a cantat: La multi ani!
  Comentariul Sfintiei Voastre- Ce frumos. Inaltator. Dumnezeiesc!!!
  Pe acelasi Patriarh Daniel, Sfintia Voastra l-ati dat anatema la pct.ul 17 in aceeasi zi.
  Iertati,ca v-am facut atent!

  Doamne ajuta!

  Daniel

  • admin2 says:

   Mulțumesc. Am greșit, neînțelegând rusa. Nădăjduiesc că nu se va mai întâmpla. Vă rog să mă iertați.
   Cu respect, pr. Ciprian.