Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Vasile cel Mare – varianta românească. Vrednic este! Vă sărutăm dreapta!

18 Responses to Vasile cel Mare – varianta românească. Vrednic este! Vă sărutăm dreapta!

 1. cornelia says:

  inima mea e alaturi de Sfintia voastra!
  am auzit deunazi, de la oameni bine intentionati, ca preotii nepomenitori au diverse patimi si nu sunt stabili psihic. si ca e periculos sa mergi pe acest drum, ca nu au duh de pace. in situatia data nu pot sa spun decat ca Dumnezeu are cateva mii de drepti, cu duh de pace. sunteti un exemplu viu!
  din pacate oamenii simpli nici nu stiu ca exista asemenea probleme in Biserica noastra. si nici nu pricep mare lucru. m-am aflat astazi intr-o biserica plina de oameni simpli, batrani modesti, romi,care nu venisera decat pentru Dumnezeu.
  Bunul Dumnezeu sa ne mantuiasca pe toti, ca si noi pe El Il dorim! poporul nostru crestin nu are alta dorinta si nu cauta la dumnezeii neamurilor.
  Doamne apara neamul nostru si nu ne parasi pe noi!

 2. Ileana says:

  Un inger!

 3. Marius Gogonea says:

  Vrednic este! Sa salte ecumenistii si sa se bucure, ca au trantit … in bratele lui Hristos, inca un Parinte, cu 9 si inca multi alti copii ai lui Dumnezeu. Sarutam dreapta Parinte Vasile! Respect, mult respect pentru intreaga familie, Maica Domnului sa va mangaie sufletul si viata! Sarut mana Parinte Ciprian. Post cu pace si bucurie in Hristos, pentru intreaga familie!

 4. o soră says:

  Axios! Vă sărutăm dreapta, Părinte Vasile!

 5. gheorghe says:

  Ieri dupa terminarea SFINTEI LITURGHII,la bis, Sf. Arhangheli Mihail si Gavril din Brasov, pr. prof. dr. M. S. referindu-se la spovedanie, a spus printre altele „In biserica greco si In biserica ortodoxa asa se procedeaza …….” Gura pacatosului adevarul lui vorbeste. (pr.? prof.? dr.? …….!) Tot ieri dupa Sf, Maslu la bis.Sf. Gheorghe (centru) ,pr.E. C.a vorbit frumos despre rugaciune si despre rugaciunea buzelor, intr-o biserica neancapatoare …….,dar ma intreb eu pacatosul ,cand vom vorbi despre rugaciunea in adevar, mai ales de catre preotii care pastoresc suflete. ??? A VENIT TIMPUL SA NE TREZIM!!!.

 6. Lucretia says:

  Multumim lui Dumnezeu ca i-a dat tărie sa mărturisească adevărul. Mi-au placut tonul lui firesc, lumina din priviri, bunătatea si intelepciunea ce reies din cuvintele rostite si blândetea întipărită pe chip. Nu-l cunosc, dar îi sărut dreapta și îl rog sa mă binecuvânteze de la distanta. BOR nu mai are nevoie de astfel de preoti?

 7. Florina says:

  Omul lui Dumnezeu!

 8. Serafim Maria says:

  DOAMNE MILUIEȘTE! DOAMNE MILUIEȘTE! DOAMNE MILUIEȘTE!
  DOAMNE ÎNMULȚEȘTE-I!!!

 9. Florentina says:

  Încep să de înmulțească preoți ortodocși care luptă împotriva ereziilor de la Creta și care intrerup pomenirea pentru că așa e canonic și logic! Asta mă bucură mult că așa încet dar sigur vor realiza și mirenii la cat e ceasul….Mulți se vor trezi din somnul păcatului și nu vor mai crede că „Sinodul​”a fost unul bun.Doamne fii cu noi!

 10. Florentina says:

  Un înger în trup e Pr.Vasile! Dumnezeu si Maica Domnului ai va purta de grijă în continuare!