Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Vasile cel Mare – varianta românească. Vrednic este! Vă sărutăm dreapta!

22 Responses to Vasile cel Mare – varianta românească. Vrednic este! Vă sărutăm dreapta!

 1. cornelia says:

  inima mea e alaturi de Sfintia voastra!
  am auzit deunazi, de la oameni bine intentionati, ca preotii nepomenitori au diverse patimi si nu sunt stabili psihic. si ca e periculos sa mergi pe acest drum, ca nu au duh de pace. in situatia data nu pot sa spun decat ca Dumnezeu are cateva mii de drepti, cu duh de pace. sunteti un exemplu viu!
  din pacate oamenii simpli nici nu stiu ca exista asemenea probleme in Biserica noastra. si nici nu pricep mare lucru. m-am aflat astazi intr-o biserica plina de oameni simpli, batrani modesti, romi,care nu venisera decat pentru Dumnezeu.
  Bunul Dumnezeu sa ne mantuiasca pe toti, ca si noi pe El Il dorim! poporul nostru crestin nu are alta dorinta si nu cauta la dumnezeii neamurilor.
  Doamne apara neamul nostru si nu ne parasi pe noi!

 2. Ileana says:

  Un inger!

 3. Marius Gogonea says:

  Vrednic este! Sa salte ecumenistii si sa se bucure, ca au trantit … in bratele lui Hristos, inca un Parinte, cu 9 si inca multi alti copii ai lui Dumnezeu. Sarutam dreapta Parinte Vasile! Respect, mult respect pentru intreaga familie, Maica Domnului sa va mangaie sufletul si viata! Sarut mana Parinte Ciprian. Post cu pace si bucurie in Hristos, pentru intreaga familie!

 4. o soră says:

  Axios! Vă sărutăm dreapta, Părinte Vasile!

 5. gheorghe says:

  Ieri dupa terminarea SFINTEI LITURGHII,la bis, Sf. Arhangheli Mihail si Gavril din Brasov, pr. prof. dr. M. S. referindu-se la spovedanie, a spus printre altele „In biserica greco si In biserica ortodoxa asa se procedeaza …….” Gura pacatosului adevarul lui vorbeste. (pr.? prof.? dr.? …….!) Tot ieri dupa Sf, Maslu la bis.Sf. Gheorghe (centru) ,pr.E. C.a vorbit frumos despre rugaciune si despre rugaciunea buzelor, intr-o biserica neancapatoare …….,dar ma intreb eu pacatosul ,cand vom vorbi despre rugaciunea in adevar, mai ales de catre preotii care pastoresc suflete. ??? A VENIT TIMPUL SA NE TREZIM!!!.

 6. Lucretia says:

  Multumim lui Dumnezeu ca i-a dat tărie sa mărturisească adevărul. Mi-au placut tonul lui firesc, lumina din priviri, bunătatea si intelepciunea ce reies din cuvintele rostite si blândetea întipărită pe chip. Nu-l cunosc, dar îi sărut dreapta și îl rog sa mă binecuvânteze de la distanta. BOR nu mai are nevoie de astfel de preoti?

 7. Florina says:

  Omul lui Dumnezeu!

 8. Serafim Maria says:

  DOAMNE MILUIEȘTE! DOAMNE MILUIEȘTE! DOAMNE MILUIEȘTE!
  DOAMNE ÎNMULȚEȘTE-I!!!

 9. Dr.Gabriela Naghi says:

  In momentul in care am vazut si am ascultat cuvintele Parintelui Vasile,cel cu cu 9 copii(impresionant in vremurile noastre),mi-au dat lacrimile,si mi-am zis in sine,iata binecuvantarea Domnului peste noi toti,caci in vremurile de tulburare si incercare prin care trece Biserica ,acum,ne trimite Dumnezeu Indurarilor exemplu de smerenie ,de tarie exemplara in greaua incercare, dragoste pentru aproapele si pentru vrajmasi.
  In fata celor trimisi ca sa-l execute,[insotiti de un alai din care nu lipseau jandarmii,care de tv., arsenalul de rigoare cu usi sigilate ]totul uneltit cu multa siretenie si viclenie ,chiar de ziua Sfintiei Sale -[moment cu incarcatura emotionala],are o tinuta impecabila,vorba molcoma, din care razbate pacea interioara si echilibrul sufletesc.Facem metanie in fata Sfintiei Sale,si ii dorim din adancul inimii ani multi de pastorire indelungata,alaturi de toti cei dragi ,turma pe care i-a incredintat-o Atotmilostivul Dumnezeu sa o conduca pana la ultima suflare pe calea mantuirii si indumnezeirii,umbrit de pacea si bucuria Duhului Sfant,demn aparator al Iubitei noastre Ortodoxii.Exemplul mamei ,pe care o citeaza cu emotie de cateva ori ,in alocutiunea sa ,Parintele ,dovedeste o data in plus ,gena roditoare din care se trage si recunostinta sa plina de sfintenie prin care ii multumeste Domnului.
  „Cel ce nădăjduieşte la Domnul străbate liniştit şi fără griji drumul vieţii. Lucrează fără încetare binele şi cele ce sunt bineplăcute şi desăvârşite, iar Dumnezeu îi binecuvântează lucrările. Sădeşte cu binecuvântare şi primeşte roadele bogate ale trudei lui. Se încrede în Domnul şi nu va fi doborât de ispitele ce-l înconjoară. Încercat fiind, nu deznădăjduieşte, ci nădăjduieşte că Dumnezeu va găsi o cale ca să-l scoată de la strâmtoare. În duhul credinţei aşteaptă să se împlinească nădejdea dreptăţii.
  Cel ce nădăjduieşte la Domnul nu aşteaptă averi, nici putere, ci se încrede în tihnă în ajutorul Lui.
  Cel ce nădăjduieşte la Domnul, plin de credinţă şi de iubire pentru Dumnezeu, se încrede în buna Lui judecată şi se înfăţişează cu îndrăznire de fiu dinaintea Tatălui ceresc, îl cheamă şi-L roagă ca împărăţia cerului să vie pe pământ şi voia Lui să se facă precum în cer aşa şi pe pământ.
  Cel ce nădăjduieşte la Domnul, dăruit cu totul Lui, îşi înalţă inima spre însuşi bunul şi veşnicul Dumnezeu, de la Care cere binele desăvârşit şi viaţa veşnică în împărăţia cerurilor, iar Dumnezeu îi ascultă cererea.

  Fericit este omul ce nădăjduieşte la Domnul!

  SFÂNTUL NECTARIE DIN EGHINA
  Despre ingrijirea sufletului, Editura Sophia

 10. Doina says:

  In sfarsit are si Buzaul un preot adevarat, chiar daca este slujitor in altă eparhie. Un preot cu adevarat a lui Hristos este pr. Vasile.
  Să ne trăiți părinți dragi șă să vă apere Bunul Dumnezeu pe toți!
  Doamne ajută la câți mai mulți!

 11. Florina says:

  @Sora Doina : Buzăul mai are un preot adevărat-Pr.Claudiu Buza….Chiar voi de acolo sunteți FERICITI !

 12. Florentina says:

  Încep să de înmulțească preoți ortodocși care luptă împotriva ereziilor de la Creta și care intrerup pomenirea pentru că așa e canonic și logic! Asta mă bucură mult că așa încet dar sigur vor realiza și mirenii la cat e ceasul….Mulți se vor trezi din somnul păcatului și nu vor mai crede că „Sinodul​”a fost unul bun.Doamne fii cu noi!

 13. Florentina says:

  Un înger în trup e Pr.Vasile! Dumnezeu si Maica Domnului ai va purta de grijă în continuare!