Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Post-adevăr… post-minte… welcome în Țara Minunilor… false și a inchiziției ”ortodoxe”!

Am primit pe mail un link:

https://www.agerpres.ro/cultura/2016/11/16/-post-adevar-declarat-cuvantul-anului-2016-de-oxford-dictionaries-18-07-29

Oare în Creta s-a mers pe principiul post-adevărului? Cu siguranță. Din păcate.

Nu mai cred ierarhii ecumeniști în Hristos, ci Îl urăsc, chiar dacă El este Adevărul. Ei au acum ca domn pe tatăl minciunii (Ioan 8, 44), pregătind venirea știm noi cui.

pr. Ciprian Staicu

7 Responses to Post-adevăr… post-minte… welcome în Țara Minunilor… false și a inchiziției ”ortodoxe”!

 1. Nicolae says:

  Ierarhul ortodox care drept învată cuvântul Adevărului!

  https://youtu.be/dpc1agbXYBc

  În rest, doar amăgire şi autoamăgire.

 2. alexandru says:

  Hristos a inviat!
  Parinte, ce pere aveti despre:
  Stiliștii pot fi primiți la spovedanie. Ei nu sunt eretici, nu sunt condamnați de un sinod iar calendarul nu este dogmă. Bineînțeles, nu avem comuniune!
  Putem sa dezbatem subiectul, va rog, conform Canoanelor?

  • admin2 says:

   Stiliștii ”adevărați” rebotează pe ortodocși – dacă fac așa, ei sar din categoria schismatici în cea a ereticilor. deci e grav.
   Dar dacă le pare rău, se poate face Taina Mirungerii, cu mărturisire de credință aferentă și lepădare de eres și sunt primiți în sânul Bisericii. Probabil în acest context s-a exprimat Gheron Sava referitor la primirea lor la Spovedanie, în ordinea cronologică:
   Lepădare de erezie (sau schismă) – mărturisire de credință – Mirungere – Spovedanie – Împărtășanie.
   Desigur, ne referim la cei care au fost botezați ortodocși mai demult. Altfel, ei sunt în categoria păgânilor și li se face – la cerere, normal – Taina Botezului.
   În problemele canonice specialistul nostru – frate în aceeași luptă – este părintele Ioan Miron, nu vreau să îmi asum a dezbate ceea ce el știe mult mai bine, în urma studiului de ani de zile, continuu, al Pidalionului.
   Sper că nu am greșit cu ceva.
   Cu respect, pr. Ciprian

 3. Mihai says:

  Acum ei alte preocupări mai importante, il așteaptă pe ,,minunatul,” cu cântece patriotice

 4. Claudia says:

  http://disidentia.blogspot.ro/2011/12/gheorghe-calciu-dumitreasa-1925-2006.html

  Desi avea doua facultati terminate plus 2 ani de studii la medicina, a lucrat ca zidar in America.

  Dintre preotii care inceteaza pomenirea si sigur vor fi caterisiti, cei care au resurse materiale alternative sa nu se faleasca ca au facut ceva,,,am cunoscut mireni(ne-preoti) care si ei si-au dat demisia pentru ca le era incalcata constiinta la lucru si cu toate astea nu s-au mandrit ca ar fi facut ceva, nici nu au facut pe martirii ca au fost obligati sa se reconverteasca profesional.

  Pe preotii care incearca sa opreasca pomenirea si pe urma o reiau pentru ca poate sunt prea saraci material si ii apuca disperarea, sa nu-i judecam.

  Pana nu facem toti proba de sange la propriu pentru Hristos, pana nu probam ca suntem in stare sa lucram ca zidari desi avem 2-3 facultati, sa nu ne facem iluzii despre noi insine..