Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Părintele Evghenie a reluat pomenirea episcopului eretic

Lupta împotriva ereziei este foarte grea. Nu rezistă decât cei care Îl iubesc pe Hristos mai presus de orice. Să dea Domnul să fie toți așa. Le-o și ne-o dorim din inimă.

În urma unor vești triste legate de el, am vrut să iau azi legătura cu părintele Evghenie, dar n-a răspuns. Am trimis pe un fiu duhovnicesc în Prod și a aflat adevărul celor petrecute azi acolo.

Deci, de la credincioșii din Prod am aflat acum cele relatate de părintele Evghenie azi la biserica din Prod:

Părintele Evghenie a fost ieri la Sibiu, și-a cerut ”iertare” de la mitropolitul Streza, acesta l-a ”iertat”, iar azi părintele Evghenie a slujit cu preotul Circa (fostul preot din Prod) la Prod, pomenind ierarhul eretic. Părintele Evghenie a anunțat că hotărârea mitropolitului este ca el să rămână în Prod, dar va sluji vreme de o lună cu un alt preot, trimis al Protopopiatului Mediaș sau din altă parte, ca să se convingă ”stăpânirea” că ”s-a cumințit.” Expresiile din ghilimele îmi aparțin.

În concluzie, voi șterge de pe site tot ceea ce s-a scris referitor la părintele Evghenie, pentru că scrisorile lui nu au fost pecetluite de viață, iar laudele și încurajările nu le-a primit în inimă. Subiectul ”părintele Evghenie” pentru mine este închis. Din păcate.

Nu trebuie să fim triști, debusolați, fiecare va da seama de faptele sale. Adică noi toți. Să fim ai lui Hristos. Acum lepădarea părintelui Evghenie este similară cu cea a mitropolitului Streza, semnatar al ereziilor din Creta.

Mântuirea este o problemă de alianță: cu Dumnezeu sau cu satana. Să ne ajute Hristos să nu Îi trădăm iubirea și să trăim în Adevăr.

Pr. Ciprian Staicu

PS – Orice comentarii referitoare la acest articol nu vor fi publicate. Eu nu vreau să lupt contra părintelui Evghenie. Îmi pare rău pentru el. Lupta merge mai departe, cu cine este de partea lui Hristos. Așa să ne ajute Dumnezeu!

13 Responses to Părintele Evghenie a reluat pomenirea episcopului eretic

 1. Spirea Bataiosu says:

  De fapt,,asa cum se spune scripturistic,,,putini vor fi in turma mica,,,cine va rezista pana la capat va lua cununa…
  In vietile sfintilor parinti,dea lungul timpului ,au fost nenumarate cauze in care fete bisericesti ortodoxi ,cu grade ierarhice inalte,,au cazut in erezie,in propagarea unei invataturi eretice,,,,apoi au devenit luptatori impotriva celor ce au stat drept ,care au invatat drept..Dumnezeu sa aibe mila de preot Evghenie,,,Noi ,sa cerem Domnului sa ne intareasca ,sa ne dea in continuare putere de martursire ,sa stam drept ,cu frica ,,,Amin!

 2. tudor says:

  Hristos a Inviat!

  Dragii mei,

  sa nu uitam ca apostolii au urmat pe Mantuitorul iar cand acesta a suferit
  batjocura si batai, s-au lepadat de El.
  Mai apoi intorcandu-se, Domnul i-a iertat
  si i-a primit.

  Asa ca sa nu judecam pe parintele Evghenie
  ci sa nadajduim la intoarcerea lui.
  Ca si in cazul lui, avand familie numeroasa,
  e o incercarea grea pentru fiecare preot
  cand find oprit de la slujire pierde adapostul si hrana familiei.

  Consider ca orice preot nepomenitor,
  are nevoie de sprijin material,
  pentru a-si putea continua buna lucrare inceputa. Putin, mult, cat poate fiecare dintre noi, da sa fie constant. Va rog parinte Ciprian, daca primiti, sa deschideti un cont din care banii sa fie distribuiti preotilor marturisitori.
  Bineinteles tinand cont si de numarul de copii si posibilitatile fiecaruia dupa cum va cunoasteti.
  Inainte de a intrerupe pomenirea, fiecare parinte trebuie sa aiba un plan pentru intretinerea familiei – iar noi toti credinciosii trebuie sa intelegem asta.

  Atatia preoti marturisitori vom avea
  cati ii vom sustine. Sa nu uitam ca nu ne-a mai ramas nimic in afara de credinta. Si daca o pastram avem totul, daca nu suntem pierduti cu totul.

  Cu drag,
  tudor

  • admin2 says:

   Referitor la ajutorarea preoților cred că cea mai viabilă variantă este ca cei care doresc să ajute, să se adreseze personal preotului sau preoților respectivi. Fără intermediari, ispite, întrebări, nemulțumiri, acuze etc.
   Mulțumim și Domnul să ne binecuvânteze pe toți!
   Pr. Ciprian

 3. Cobjug Stefan says:

  HRISTOS A INVIAT !

 4. elena marin says:

  Oricine va mărturisi pentru Mine înaintea oamenilor, mărturisi-voi şi Eu pentru el înaintea Tatălui Meu, Care este în ceruri. Iar de cel ce se va lepăda de Mine înaintea oamenilor şi Eu Mă voi lepăda de el înaintea Tatălui Meu, Care este în ceruri. (Matei 10, 32-33)
  Cel ce iubeşte pe tată ori pe mamă mai mult decât pe Mine nu este vrednic de Mine; cel ce iubeşte pe fiu ori pe fiică mai mult decât pe Mine nu este vrednic de Mine. Şi cel ce nu-şi ia crucea şi nu-Mi urmează Mie nu este vrednic de Mine. Cine ţine la sufletul lui îl va pierde, iar cine-şi pierde sufletul lui pentru Mine îl va găsi. (Matei 10, 37-39)

 5. elena marin says:

  Doamne ajuta-ne sa nu ne lepadam niciodata de Tine. Ajuta-ne Doamne, caci fara Tine nu putem face nimic!

 6. h says:

  Situatia Pr. Evghenie cred ca era/este foarte grea. Trebuie o credinta tare, o credinta „nebuna” sa rezisti acestor ispite. Oare noi o avem? Oare noi am fi putut rezista? Dumnezeu poate sa il intoarca oricand, sa nu fim siguri despre cineva ca este pierdut! Dumnezeu nu are pe nimeni de pierdut, sa nu deznadajduim!

 7. Irina says:

  Și Sf.Petru s-a lepădat de Hristos,dar s-a îndreptat și Domnul a zidit Biserica pe „piatra marturisirii sale”!..războiul e pe viață și pe moarte..DOAMNE AJUTĂ’NE!

 8. un ins dintre atatia says:

  Poate ar fi bine sa lasati toate articolele cu Pr Evghenie si sa nu le stergeti (decat la cererea acestuia, fireste).
  Este pedagogie curata!
  Sa avem nadejde, chiar daca confratii nostri sunt slabi… Constiinta lor a dat deja marturie pentru Adevar, chiar daca numai pret de o clipa, neputand rabda drumul Golgotei…

  Cocosul Sf Petru sa ne trezeasca constiinta la toti, spre mantuire!

  Hristos a inviat!

  • admin2 says:

   Le-am șters deja. Nu am vrut sa smintesc pe vreunul din cei ”mici”, dar foarte unic de valoroși în ochii Domnului.
   Pr. Ciprian

 9. Teodor Stela (crestinul orthodox ) says:

  HRISTOS , NEAM SI ORTHODOXIE IN CUVANT SI IN FAPTA
  ….
  DUMNEZEU Cu Mila caci DUMNEZEU NU SE LASA batjocorit
  HRISTOS A INVIAT.

 10. Iuliabur says:

  De aceea mi se pare dureros ca preoti călugări in etate sau nu asteapta ‘sa se întâmple ceva, ca trebuie sa se întâmple ceva!’ si lasa sa ia atitudine preoti de mir care duc si greutatea familiei!