Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Răspunsul aghioriților ortodocși la comunicatul ecumenist al Chinotitei

Răspuns către Sfânta Chinotită și către stareții celor 19 mănăstiri referitor la anunțul vrednic de lepădat despre sinodul tâlhăresc de la Kolimbari (Creta)
Sfântul Munte Athos, 24 iunie-7 iulie 2017

”Vai de monahii din zilele acelea care vor fi înrobiți de proprietăți și de bogăție, care de dragul păcii vor fi gata să se supună ereticilor. Își vor adormi conștiința lor, zicând: «Noi păstrăm și salvăm mănăstirea și Domnul ne va ierta». Acești nefericiți și orbi nu vor lua deloc în calcul faptul că prin erezie demonii vor intra în mănăstire și apoi nu va mai fi deloc o Sfântă Mănăstire, ci numai ziduri, din care s-a îndepărtat harul…” (Starețul Anatolie de la Optina, 1927)

Am epuizat toate posibilitățile omenești, prin scrisori, omilii și intervenții, de a vă arăta calea greșită a ereziei pe care o urmați voi și conducerile mănăstirilor Sfântului Munte, manipulate de patriarhul Bartolomeu. Am demonstrat în mod incontestabil și pe deplin rolul Fanarului și al celor ce locuiesc în el ca protagoniști ai panereziei ecumeniste a antihristului. Am fost amenințați, constrânși și alungați pentru că ne opunem holerei și morții sufletești a panereziei care este răspândită în turma turma ortodoxă, în conlucrare cu tăcerea vinovată (a ascunderii adevărului în fața turmei – n.trad.).

Acum veniți cu un text kakodox (eretic), să liniștiți poporul credincios și conștiințele voastre că – chipurile – sinodul din Creta este întru totul ortodox și că urmând hotărârile acestuia vă aflați în interiorul Bisericii. Din păcate, în felul acesta, săraci și orbi, târâți Ortodoxia în tenebrele adunărilor secrete ale păgânilor care întotdeauna au urât-o.

Voi sfâșiați Biserica, smintindu-i la culme pe ortodocși. Ați transformat Sfântul Munte, prin ascultarea oarbă și forțată pe care o impuneți, într-o cochilie moartă din care a dispărut mărgăritarul (perla). Nu mai reprezentați tradiția ortodoxă vie a Sfântului Munte, așa cum ați fi datori să fiți, pentru că nu reprezentați părerile și învățăturile mărturiei aghioritice care a fost de-a lungul timpului. Ne-am delimitat de voi, nu vă urmăm și ne pare rău de alunecușul în prăpastia ereziei pe care sunteți. Ca cei ce încuviințați de fapt sinodul tâlhăresc din Creta sunteți în mod conștient și activ tovarăși de drum ai apostaților Fanarului și mergeți pe calea eretică pe care aceștia o trasează, spre distrugerea Bisericii.

Din păcate, ați ajuns să fiți luptători împotriva sfinților, căci faceți opusul față de cele poruncite de sfinți, mai ales de cei aghioriți, devreme ce sunteți de acord cu ereziarhul Bartolomeu Arhondonis, urmându-i întru toate pe apostații din vremea patriarhului latinofron Vekkos, care au slujit cu acesta. Deja vă îndreptați spre trădarea credinței, imitându-i nu pe sfinții mărturisitori, ci pe cei care s-au dovedit a fi prieteni foarte buni ai lui Nestorie, ai lui Vekkos și ai lui Kalekas. De altfel, conform sfinților noștri, păstorul care îi amenință cu exiluri și cu prigoane pe ortodocși, ”nici creștin nu este”, ci este ”prieten al diavolului și diavolii sunt prietenii lui.” (EPE – Elines Pateres tis Ekklisias, adică Părinții Greci ai Bisericii, 10, cap. 5).

Preferați roadele Egiptului și vițelul de aur (Psalmul 105, 20) al ecumenismul. Ați apostaziat de la credință, impunând, prin violență, aceste învățături ale demonilor care ”vorbesc în două feluri” (I Timotei 3, 8), prin care conducătorul vostru, ereticul Bartolomeu, le filosofează în mod mincinos și le spune pretutindeni în lume.

Ați devenit ”imitatori ai lui Iuda”, așa cum îi numește Sfântul Nicodim Aghioritul pe cei care ”de teama oamenilor tăgăduiesc dogmele credinței, canoanele apostolice și sinodale și tradițiile Bisericii.” (în lucrarea Interpretare a cântării a noua).

Ați intrat și oficial în adunarea respingătoare a lui Barsum (acesta a fost conducătorul monahilor sirieni la Sinodul tâlhăresc din anul 449) și a lui Timotei Elurul. Ați devenit imitatori ai monahului Moise, care a trăit cu șapte secole în urmă în Marea Lavră a Sfântului Athanasie și care a semnat documentul de unire de la Ferrara-Florența, recunoscând pe gigantul (monstrul) cu două coarne (conf. Sfântului Nicodim Aghioritul, Pidalion, p. 98, nota 1, Atena, 1886) ca episcop al tuturor creștinilor.

”Cu nimic nu folosește o viață dreaptă dacă sunt denaturate dogmele” (Sfântul Ioan Gură de Aur, EPE 29, p.460-464). Credința demonică este respingătoare pentru Dumnezeu și este înșelare pentru credincioșii pentru care veți da seama în ziua aceea a Judecății. Este vorba despre credincioșii care au așteptat cu nerăbdare să asculte poziția oficială a monahilor din Sfântul Munte despre uneltirile săvârșite în Creta, protestează și strigă cu glas mare pe internet despre atitudinea voastră trădătoare. Imitând pe sutașul cu temere de Dumnezeu din Evanghelie, cel puțin pe aceștia ar trebui să îi băgați în seamă și să nu îi smintiți.

Însă voi ați hotărât să îl imitați pe bogatul cel lipsit de minte din Evanghelie, zicând: ”Suflete, ai multe bunătăţi strânse pentru mulţi ani; odihneşte-te, mănâncă, bea, veseleşte-te! Iar Dumnezeu i-a zis: Nebune! În această noapte vor cere de la tine sufletul tău. Şi cele ce ai pregătit ale cui vor fi? Aşa se întâmplă cu cel ce-şi adună comori sieşi şi nu se îmbogăţeşte în Dumnezeu.” (Luca 12, 19-21) În final, ceea ce vă interesează este să fiți în relații bune cu puternicii pământului, cu masonii, cu antihristul Arhondonis și cu cei împreună cu el.

Cu ajutorul lui Dumnezeu pregătim, ca părinți aghioriți, un răspuns amănunțit pentru a demonstra teologic rătăcirile și alăturarea voastră la panerezia ecumenismului, cu toate că s-ar fi cuvenit să nu ne ocupăm deloc cu cele scrise de voi, care sunt insipide, incolore și fără gust sau, mai corect, cu cele pe care Gontikakis (fost stareț al mănăstirii Iviron, care este mare ecumenist, ca și patriarhul ecumenic Bartolomeu – n.trad.) le-a scris pe socoteala voastră.

Gândiți-vă serios la cuvintele Domnului nostru, acest moment critic al istoriei: ”Ştiu faptele tale; că nu eşti nici rece, nici fierbinte. O, de ai fi rece sau fierbinte! Astfel, fiindcă eşti căldicel – nici fierbinte, nici rece – am să te vărs din gura Mea. Fiindcă tu zici: Sunt bogat şi m-am îmbogăţit şi de nimic nu am nevoie! Şi nu ştii că tu eşti cel ticălos şi vrednic de plâns, şi sărac şi orb şi gol! Te sfătuiesc să cumperi de la Mine aur lămurit în foc, ca să te îmbogăţeşti, şi veşminte albe ca să te îmbraci şi să nu se dea pe faţă ruşinea goliciunii tale, şi alifie de ochi ca să-ţi ungi ochii şi să vezi.” (Apocalipsă 3, 15-18)

Semnatari:

1. Gheron Sava Lavriotul
2. Gheron Hariton Ieromonahul, Sfânta Chilie a Înălțării Domnului (aparține de Mănăstirea Vatopedi), din Kareia
3. Gheorghe Monahul, Coliba Cuviosului Varlaam din Vigla
4. Paisie Monahul, Sfânta Chilie a Sf. Haralambie (aparține de Mănăstirea Vatopedi), din Kareia
5. Paisie Monahul, Sfânta Chilie a Sf. Arhangheli Saveon
6. Agathon Monahul, Sfânta Chilie a Sf. Arhangheli Saveon
7. Ilarion Monahul, Sfânta Mănăstire Cutlumuș
8. Paisie Monahul, Schitul Sfintei Mănăstiri Cutlumuș
9. Gheron Alipie, Coliba Sf. Nicolae din Kapsala (aparține de Mănăstirea Pantokrator)
10. Epifanie Monahul, Kapsala (aparține de Mănăstirea Pantokrator)
11. Avacum Monahul, Coliba Sf. Nicolae din Kapsala (aparține de Mănăstirea Pantokrator)
12. Damaschin Răuș Ieromonahul, Sfântul Schit Prodromu
13. Gheron Efrem Monahul, Sfântul Schit Prodromu
14. Nicodim Monahul, Sfântul Schit Prodromu

 

traducere din limba greacă de

pr. dr. Ciprian Staicu

28 Responses to Răspunsul aghioriților ortodocși la comunicatul ecumenist al Chinotitei

 1. Irina says:

  Doamne ajută!acestor monahi în lupta cea dreaptă…mulțumim sinodului din Creta că ne’a adus mai aproape unii de alții!dar ne pare rău că atunci când slujiți Sf.Liturghie nu puteți întinde mâna pâna la noi!

  • admin2 says:

   Pe Sfântul Disc e toată Biserica. Unii lângă alții. În Duhul Sfânt!

 2. Vai tie, Sfinte Munte! Pana la iad te vei cobora! (desigur, aceia care dintre …, dar care sunt majoritatea). Foarte frumos raspunsul dat!
  Sfantul Munte s-a mutat la Oraseni, la Botosani si in tot locul unde se apara Dreapta Credinta.
  Ar mai trebui repetate sinaxe precum cea de la Botosani! Desigur, e greu si financiar ….. Dar daca sunt facute in acelasi duh, treptat vor polariza mai multa lume. Iar daca prigonitorii (atentie: nu pomenitorii) vor face gafe si nu se vor rabda in a se razbuna, va fi in favoarea noastra.

 3. Nicoleta C says:

  Cinste celor 14 semnatari (doar 14 din tot Sf.Munte!) pentru statornicia in dreapta credinta si pentru lupta pe care o duc intru apararea ei!!!

 4. Teodor Stela (crestinul orthodox ) says:

  Daca s ar face Sinod Orthodox prin care sa fie dati Anathema toti cei care se supun proorocului mincinos Francisc de la Vatican si Anathema toti inchinatorii la antihrist cu tot cu semnatura lor si cu tot acordul scris, verbal , tacit cu sinodul talhatesc din Creta poate asa s ar separa graul de pleava si neghina .
  Iar neghina si pleava la foc se vor arunca .
  DOAMNE. APARA TURMA TA si ridica PINDARI ADEVARATI LA TURMA TA HRISTOASE DUMNEZEULE.

 5. Teodor Stela (crestinul orthodox ) says:

  DUMNEZEU Cu Mila , caci fiara se razboieste cu Sfintii iar noi suntem precum intr un arc prinsi aici in Gradina MAICII DOMNULUI .
  SFINTELE LACASURI , DUMNEZEU A BINECUVANTAT A FI RIDICATE POATE CU MULTA JERTFA DIN NEAMUL ACESTA , CU SANGE DOMNESC DE VOIEVOZI , MUCENICI , MARTIRI SI MARTURISITORI , DUMNEZEU A BINECUVANTAT A FI SFINTITE CU MULTA JERTFA TOT DIN NEAMUL ACESTA ADICA BISERICA BIRUITOARE DIN NEAMUL ROMANILOR …DAR DACA NE VOR FI SPURCATE ACESTE SFINTE LACASURI prin dracoveniile ce le au in plan puse pe tapet in Creta , toti inchinatorii la fiara antihrista VOR FI UNA CU TAPETUL SEMNAT , CACI ATUNCI CU ADEVARAT PIATRA DIN CAPU UNGHIULUI VA DARAMA TOATA ” ZIDARIA ” MESTESUGITA cu multa ticluiala de cel viclean si de zidarii inchinatori la tatal minciunii.
  Cine iubeste Lumina se arata in Lumina cu faptele sale iar cine iubeste intunericul fuge de LUMINA pentru a nu fi vadite faptele lui ascunse .
  DOAMNE AI MILA si de noi cei de pe urma din Neamul Romanilor …ca am fost vanduti si risipiti fara voia noastra.
  Amin.

  • admin2 says:

   Doamna Stela s-a mai liniștit în ultima vreme, nu mai este atât de vehementă împotriva tuturor.
   Domnul să ne dea pace în inimi!
   Pr. Ciprian

   • Teodor Stela (crestinul orthodox ) says:

    Sunt pentru mers la Biserica cat se mai poate merge pina la un Sinod Orthodox Cu Adevarat care va fi de la DUMNEZEU ….pentru ca lucrul celui rau si al vrajmasilor Bisericii ce stau impotriva Bisericii, s a vazut pina acum.
    SFINTII Rusiei au spus clar si raspicat pentru toata ureche ,,mergeti la Biserica pina vor modifica Crezul ORTHODOX si pina vor scoate
    Tatal nostru apoi dupa aceata numai mergeti ca aceia este sinagoga lui antihrist ”
    Iar cat despre judecarea aproapelui fie monah Teodot sau a fiecarui om de pe fata pamantului de cand te asezi la judecata in locul lui DUMNEZEU adica in locul lui HRISTOS DUMNEZEU judecator ?
    Pina nu se face un Sinod ORTHODOX care sa condamne pe eretici cu tot intregul sinod talharesc din Creta , asmutitul unu contra altuia este de la satana , bata l ar Crucea, care din tulburare se hraneste.
    Mergeti la Biserica , cautati duhovnici adevarati care nu sunt pentru sinodul talharesc din Creta dar care sunt Pastori la turma si nu lupi in piei de oaie.

    • admin2 says:

     Gânduri de zidire sufletească:

     ”Ortodoxia nu este doar o altă religie ca și celelalte religii, care se fundamentează pe anumite ”pachete dogmatice” și pe texte sacre vechi. Ortodoxia este credința cea vie, plină de semne vădite ale puterii lui Dumnezeu în întreaga ei istorie.”(pr. Ioannis Romanidis)

     ”- Avva, cum ai ajuns la această stare?
     – Iată cum. M-am adâncit atât de mult în cunoaștere de sine și m-am întrebat: cine ești tu? Nimic, nici măcar un vierme nu ești. Nimic. A venit harul dumnezeiesc, te-a ridicat și ai devenit înger. A plecat harul și ai redevenit ce erai înainte: nimic.”
     (Cuviosul Iosif Isihastul)

     ”Când cineva se hotărăște să înceapă o viață duhovnicească, primul lucru pe care trebuie să îl facă este să renunțe la logică, la rațiune, dacă vrea să reușească. Raționalismul și viața duhovnicească sunt două stări cu totul opuse…” (Sfântul Paisie Aghioritul)

 6. Tanase Gheorghe says:

  Vrednici sunt cei 14 Parinti Marturisitori .Sa-i ajute Dumnezeu.

  • Teodor Stela (crestinul orthodox ) says:

   Daca as fi prin apropiere de Covasna personal as merge si la Liturghia savarsita de Parintele Gheorghe insa fiind la distanta mai mare nu prea am posibilitate … nu as merge la cei hulitori de Sfinti si Martiri din temnite comuniste de la Radeni si nici la cei cu convingeri 100% ecumeniste cum ca la Creta ” totul a fost orthodox ” ca ajung pina si pe ereticul de papa sa l recunoasca ca fiind ” orthodox ” care …chiar este profetul mincinos acest Francisc.
   Convingerea mea ramane ferna nu vreau sa stau pe aceeasi pozitie cu cei hulitori de Sfinti sau cei hulitori ai Duhului Sfant , cum ca Har numai este in Sfinte Biserici Orthodoxe pina la Sinodul Orthodox Adevarat .
   Agheazma mare o am nestricata de la Boboteaza pentru ca Biserica nu sta numai in lupii intrati in staul , pe din dosul stanii cu porfira si vison ci este toata Slava din Cer Sus si de pe pamant jos.
   HRISTOS este Capul Bisericii .
   … Si v a intreb dupa profetiile aratate de Sfinti , oare ” au plecat cumva Sfintii din racle …Este cumva racla goala la Iasi unde este Sfanta Parascheva ?
   Nu .
   Deci stam si noi cat sunt si Sfintii in BISERICA .
   Ca sa nu ne asemanam la orbire si mandrie cu …
   Si totodata nu trebuie sa dormim ca sa avem candele stinse precum cele nebune ,ci sa fim ” fecioarele intelepte” ca nu stim cand se face strigarea ” iesiti in intampinarea Mirelui ” .

 7. Zinaida says:

  Primiti, Parinte Ioan Ciprian, cu drag textul acesta tradus la limba rusa:
  http://www.odigitria.by/2017/07/10/otvet-pravoslavnyx-svyatogorcev-na-ekumenicheskoe-kommyunike-kinotisa/

  • admin2 says:

   Mulțumim frumos.

  • Teodor Stela (crestinul orthodox ) says:

   Rectific …daca .as fi in apropiere de Covasna , as merge la o Liturghie savarsita de par.Ciprian Ioan Staicu intrucat caterisirea dlui este necanonica si ca atare , nu este valida.
   ( initial am crezut ca numele dlui este pr .Ciprian Gheorghe Staicu )
   Poate ca , Sfantul Mare Mucenic Gheorghe ne ajuta in aceasta lupta cu hidra antihrista care vrea a si aseza stapinirea .
   DOAMNE AJUTA .

 8. dany says:

  trebuie reamintit ca sf Biserica Ortodoxa prin posibilitatea de a sfinti omul(singura din lume) este si spital de psihiatrie.
  retineti,psihiatria ca stiinta este in mod real crestinismul ortodox practic si intact,adica cel dintotdeauna.reamintim,ca atunci cand esti functionar bisericesc (orice rang ar fi acela,patriarh,episcop, staret,preot,calugar,profesor de teologie),ca „”atot-cunoscator””in cele ale religiei,mai ales ortodoxe curate si mai ales cand vorbim de doctorate pe domenii ca:tipic bisericesc, liturgica speciala ,studii de teologie de doua mii de ani de ortodoxie pura care arata clar si amanuntit,adica iti da mura in gura,aratandu_ti ca trebuie sa te comporti ca oficiant si ca credincios strict si fara vreo abatere si doar in hotarele credintei tale ca om(credintei ortodoxe mostenite curat)atunci cand te afli intr-o biserica ortodoxa, apar derapaje importante in psihicul unuia care practica credinta in modalitatea ecumenista.schizofrenia se produce in cazul dat in momentul cand in mentalul individului se tot lovesc contrariile.se intelege ca aici se razboiesc in mod conflictual motivational doi poli:polul cu studiile doctorale teologice in materie de religie(ortodoxa) cu elemente clare de dogmatica,istorie bisericeasca ortodoxa si universala,studii biblice si de arheologie biblica si2, polul cu practica ecumenista,care se intampla acum de fapt si conform careia esti obligat(vorbim de nivelul mintii) sa tot negi si sa tot negi tot ce ai studiat,sa-ti speli creierul dupa noua invatatura sectara ivita ca ciupercile dupa ploaie intre patriarhii,mitropolitii episcopii,teologii ecumenisti,lucru care, desigur se lasa cu urmari de lunga durata sub aspect nosologic pe domeniul schzofreniei persoanei in cauza.etimologic, termenul schizofrenie derivat din greaca(skizein-fragmentat,rupt in doua,despartit,scindat si frenos-minte,intelegere,gandire,logica) prezinta schizofrenia drept o afectiune psihica insotita de o gandire fragmentata logic,paralela cu realitatea insasi,o gandire scindata despartita de realul insusi.ca manifestare,schizofrenicul traieste total dezordonat.nu ii place ordinea in care se afla fiecare religie de pe lume, nemodificata si asezata acolo in patratica ei si are notiuni confuze ca:pace intre credinciosi,intre religii,intre conducatorii de religii,armonie religioasa in sens de contopire,in sens strict de cedare a credintei tale native in scopul realizarii unui hibrid alcatuit din toate religiile existente,pentru ca toate adunate la un loc sa prezinte un aspect placut si sa fie imbinate cat mai armonios posibil vreodata,ne mai contand efectul care,clar nu e altul decat”” frumoasa si splendida””boala psihica-schizofrenia cu consecinte „”epidemiologice””majore,deoarece poate intra in structura unei epidemii de boli mintale,pentru ca ecumenismul prin el insusi,prezinta un important factor de risc pentru sanatatea mintala a oamenilor chiar si a celor de rand.el distruge insasi putina capacitate o omului de a se orienta in viata dupa niste precepte religioase normale si creeaza terenul unei permanente,persistente ,iremediabile si mari confuzii in asezarea ierarhica a ideilor,a valorilor umane,a gandirii,a prioritatilor in logica lucrurilor si a evenimentelor din viata.ecumenismul rastoarna de fapt bunul mers intr-o familie,intr-un oras,intr-o tara,in lumea toata motivat prin promovarea de fapt a contrariilor(turbulentelor),mai intai:1 la nivel de persoana(gandire alterata care promoveaza usor coruptia pe toate nivelele,obsesii,instabilitate psihica si respectiv,comportamentala pentru ca se presupune ca persoana nu este educata in virtutea unor notiuni sanatoase ,clare,ci beneficiaza de educatia ecumenista incetosata,bizara si instabila din toate punctele de vedere,promovand pana la urma tipologia unui viitor huligan irecuperabil social pentru ca in insasi constructia lui educativa i-au lipsit de mic notiunile de baza religioase sanatoase care sa- invete sa respecte pe aproapele in hotarele lui,asa cum ii place lui sa traiasca,nu dupa cum i s-a impus).2la nivel de tara,de natie,ecumenismul,nesatisfacand,cu timpul,nevoile spirituale,pentru ca nu propune refacerea legaturii omului cu Dumnezeu,ci implinirea unei pofte dobitocesti prin desavarsita libertate,adica anularea,cu voie proprie a tuturor poruncilor ingraditoare,pedagogic de catre Dumnezeu si de nerespectare,ca si concept de viata a tuturor legislatiilor omenesti ca si cum ar fi faurite de dracul.ecumenismul ,promovand tipuri de oameni cu manifestari haotice complexe,creeaza societati umane dominate de narcotice,tutun,bautura,pornografie,delincventa necontrolata,o gloata de nebuni de nestapanit,care pot comite si crime,chiar foarte usor,pentru ca acei nefericiti nu au fost disciplinati la modul sanatos,de la mic,pana la batran,pentru ca ecumenismul,la nivelul conceptual creeaza cel mai bine acele goluri de gandire si de educatie buna.daca omul e format de mic pe linia permisivitatii naive,el va crede ca aceeasi permisivitate o poate avea nu numai fata de religia celuilalt,care ricand poate fi si a lui,ci si fata de bunurile personale ale altuia ca si cand pot fi si ale lui sau chiar ale lui de fapt.se poate merge si pe presupozitia ca chiar si alti indivizi,pot ajunge usor fara vreo constrangere in proprietatea lui s. a.un popor devenit in aceasta stare, poate fi usor de:cucerit,folosit,deportat,deposedat de bunuri,prin metode vandaliste si astfel,in societatea dominata exclusiv de ecumenism(golanie) conduce bine pumnul si golanul schizofrenic care va avea mana libera,de la sine,sa faca absolut ce pofteste inimiuta lui cu oricine.intr-o societate condusa numai pe principii permisiviste si libertine,va trebui sa existe un individ,nu se poate altfel, care sa-i intreaca pe toti permisivii in nelegiuiri,deoarece acest dictator care a crescut total liber de orice responsabilitate si total neingradit,cand va ajunge sus va trebui sa fie la fel de neingradit pentru ca simpla prezenta altor indivizi la fel de neingraditi ca si el il va face sa se simta ingradit si sigur va ajunge la teroare fie ca sa-i subjuge lui,fie sa-i omoare ca sa scape de o povara in plus.deci,ecumenismul faureste:terorismul,dictatori si dictatura pentru ca,in principiu,creeaza persoane malefice llibere sa dispuna asupra ta,asupra bunurilor tale,asupra copiilor tai,pentru ca,tu nu trebuie sa-i restrangi libertatea,opunandu-te lui in ceea ce vrea sa faca el asupra vietii tale,ca asa ne-am obisnuit cu totii in ECUMENISMUL PACIFICATOR cu pacea pentru savarsirea faradelegii intr-un mod neingraditor.

 9. BALTAG LICĂ says:

  „Tu vei fi preot în veac după rânduiala lui Melchisedec!”. Vedeți ce-a făcut Melchisedec și apoi verificați dacă corespundeți acestui mesaj biblic. Este caracteristic, zic eu, vremurilor noastre. Doamne ajută !

 10. Ortodox says:

  Cred ca s-a pierdut comentariul meu…
  Intrebam, Gheronda Gavriil cum de nu a semnat ?!

  • admin2 says:

   Nu am avut net câteva zile. De aceea nu v-am putut răspunde.
   Cât privește pe Gheronda Gavriil, om mai statornic în dreapta credință eu nu cunosc. Deci nu semnătura lui este vreo problemă. Ci implicarea fiecăruia dintre noi.
   Cu respect, pr. Ciprian

 11. Nicu says:

  In orice caz stiu ca nu o sa imi publicati comentariu pt ca nu da bine sa aveti si ,,eretici” pe sfantul blog, dar adevarul se stie. CU CAT VA FINANTEAZA SA FACETI SMINTEALA ASTA IN BISERICĂ!!!! €€€ sau $$$ moneda voastra in care va primiti ,,lefele”

  • admin2 says:

   În primul rând remarc lipsa dvs constantă de bun simț (din multiplele mesaje pe care le-ați trimis pe acest site) și vă compătimesc, sincer. În al doilea rând, sunt un om fără contract de muncă la ora actuală, oficial sau neoficial. Însă am pâine pe masă, mulțumesc lui Dumnezeu. Și nu sunt un milog, ci muncesc pentru familia mea și încerc să îmi fac datoria.
   Dacă dvs nu înțelegeți că adunarea din Creta a fost o cumplită apostazie, vă compătimesc din nou și vă doresc luminare de la Duhul Sfânt.
   Alte mesaje ”în același stil” nu vor fi acceptate pe acest site, pentru că nu se cade. Aici bunul simț primează, nu altceva.
   Cu respect și doriri de mântuire, părintele Ciprian.

 12. Irina says:

  Întreb și eu,retoric sau nu:cine a adus această tulburare în Biserică?sau:a trebuit să vină această tulburare odată cu sinodul din Creta,pentru a ne trezi din „linștea”bisericilor unde ne’am ascuns atâția ani,zicând că toate’s bune și frumoase?..iar acum parcă s’a dezlănțuit tot Cerul asupra noastră:preoți,ierarhi..acuzați de urâciunea urâciunilor..toate vin peste și pentru păcatele noastre!?

 13. Pingback: Patriarhia își îndreptățește ecumenismul: Lansează o broșură pentru „informarea” credincioșilor cu privire la „ortodoxul” „sinod” din Creta. RĂSPUNSUL PR-LUI CIPRIAN STAICU la explicațiile aberante de pe Basilica.ro – Daniel Vla – Ortodoxie, Țară, Românism

 14. Zinaida says:

  Iata, Parinte, uitati-va, cum sustin credinciosii rusi scrisoarea aceasta. Va multumim ca ne-ati descoperit-o!
  http://3rm.info/main/68372-afonskaya-sol-teryaet-silu-chast-pervaya.html

  • admin2 says:

   Înțeleg că este traducerea scrisorii părinților aghioriți către Chinotită, ca răspuns la anunțul acesteia.
   Mulțumim.
   Slavă Domnului pentru toate!
   Post binecuvântat!
   Pr. Ciprian