Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Calendarul ortodox pe anul 2018 (fără influențe ecumeniste)

Prin purtarea de grijă a vrednicului părinte Vasile Iovița, îngrădit de panerezia ecumenistă:

Cuvant catre cititorii ortodocsi ai acestui blog

La această adresă veți găsi calendarul ortodox pe anul 2018, nefalsificat, fără dezlegare la pește ca la ecumeniști (în timpul posturilor mari) etc.

Blagosloviți și mulțumim, părinte Vasile!

Note: am înlocuit cuvântul Rusalii (care de fapt semnifică niște demoni, în spiritualitatea dacă, cu Pogorârea Duhului Sfânt; am adăugat Sfinții mai noi, cu cinstire deosebită în rândul românilor, am reașezat în pagină lunile calendarului, am marcat cu roșu praznicele împărătești și sărbătorile Sfinților cu cinstire generală în Ortodoxie etc. Dacă mai există greșeli, vă rugăm să le semnalați la adresa – ciprioan@yahoo.com, iar pdf-ul de mai jos va fi actualizat și schimbat. (pr. Ciprian)

CALENDARUL BISERICII ORTODOXE ROMANE 2018

(cu ultimele corecturi, la solicitarea credincioșilor, care au semnalat anumite greșeli)