Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Răspuns la „poliția gândirii” pe care vor să o impună semnatarii „rezoluției” iconomiștilor

Am primit pe mail următorul link: (http://ortodoxinfo.ro/2018/01/11/proiect-de-rezolutie-referitor-la-provocarile-actuale-la-adresa-luptei-antiecumeniste/)

Am citit documentul, am văzut care sunt semnatarii și apoi ne-am uitat la comentarii (de fel nu citim deloc site-ul de mai sus, pentru că este plin de manipulare, ortodoxie …?).

Comentariul nr. 3, de la ora 21:18, de azi, 11 ianuarie 2018, spune așa:

„urat document ! urmeaza probabil „caterisirea” celor ce nu sunt de acord cu el ;d-l mihai chirila [posibil autor al documentului] de atata lupta cu documentele cretane ,a inceput sa foloseasca fraze de acolo:” sub pretextul luptei antiecumeniste…”, „explicate si completate ulterior ” etc. Parintilor care ati intrerupt pomenirea ereticilor ,va rugam -limitati-va la slujirea sf Taine si nu instituiti politia gandirii !”

(nu i-am mai făcut corectura gramaticală, că nu e treaba noastră)

Răspuns la acest document-surpriză sau mai bine spus strigăt de groază:

1. Avem în posesie un studiu teologic alcătuit de unul din părinții din Sinaxă, care demonstrează cu 60 de argumente că „studiul” despre părtășia la erezie publicat de dl Chirilă acum câteva luni nu este ortodox. Acest studiu și nu altceva se cuvine să stea pe masă, să fie adus în discuție, ca să putem odată pentru totdeauna să rămânem cei care măcar ne străduim să gândim și să lucrăm ortodox. Având în vedere că singura școală de teologie absolvită de dl Chirilă este Facultatea de teologie Ortodoxă din Iași, cu o teză despre ecumenism, iar studiile de master le-a încheiat cu o teză care a dispărut ca prin farmec, NU recunoaștem calitatea de teolog ortodox a acestui om, care de când a intrat în această luptă antiecumenistă s-a axat pe metode și argumente inexistente în tradiția patristică, care au produs confuzie și dezbinare.

2. Pr. Grigorie Sanda trebuie cumva convins (numai Dumnezeu o poate face, oamenii nu au avut nici un succes) să nu mai hulească Sfintele Taine, lăsând Împărtășania în căni, îmbibată în vin, în casele credincioșilor, spre a se împărtăși spre osândă, fără preot, fără Liturghie, fără nimic din ceea ce ține de Ortodoxie.

3. Refuzăm alcătuirea oricărei rezoluții care are un singur motiv: groaza că vine părintele Sava și le dă planurile peste cap. Să nu își facă griji. Va fi peste așteptări de bine, în sensul adevărat și ortodox al cuvântului.

4. „Rezoluția” în sine este de fapt un document ecumenist, care pleacă de la principiul că între erezie și adevăr mai există și altceva numit „părtășie”. Nu există așa ceva în învățătura Sfinților Părinți, ci doar în mințile ereticilor.

5. Caracterul profund neortodox al modului de desfășurare a zilei a doua a Sinaxei de la Beiuș de anul trecut (cu găzduirea, în nici un caz „președenția” pr. Cosmin Tripon) a fost arătat pe larg pe acest site. A doua oară nu se va mai întâmpla același lucru, în orice caz nu pe seama părinților ortodocși.

6. Faptul că dl Chirilă își va lansa la Pireu, în parohia pr. Matei Vulcănescu, în data de 21 ianuarie 2018, cartea despre sinodul din Creta arată cine cu cine este prieten. Iar pr. Matei calomniază pe Gheron Sava la fel de mult cum alții îi calomniază constant pe părinții ortodocși, doar pentru că Dumnezeu le îngăduie acest lucru.

În concluzie, dezbinătorii sunt acești semnatari ai „rezoluției”, nu altcineva.

Cine are urechi de auzit, să audă!

Redacția

Update:

 

Lepadare de rezolutia politiei gandirii

47 Responses to Răspuns la „poliția gândirii” pe care vor să o impună semnatarii „rezoluției” iconomiștilor

 1. Mihail says:

  Citind documentul de mai sus, acesta imi ridica cateva intrebari:
  Ce rost are amestecul pomenitorilor cu nepomenitorii, atat teoretic – in documentul unei Sinaxe, dar si practic, atunci cand impreuna vor sta in aceeasi sala de Sinaxa si se vor ruga? Ce rost a mai avut nepomenirea, ingradirea de erezii sau indurarea unei prigoane sau caterisiri, daca ortodocsii ingraditi se alatura celor cu viata „dulce” ce s-au pus bine cu puterile lumesti? Nu este o inselare sa aplicam o iconomie ce ne duce catre un „ecumenism soft”, spre despartirea de Hristos si pierzania sufletelor noastre?
  Nu este de-a dreptul primejdios pentru Ortodoxie, pentru poporul necatehizat indeajuns, sa giram cu numele ce l-am primit la Sfantul Botez si pozitia sociala a fiecaruia: 1. Un organism institutional, aceasta Sinaxa de care nu s-a auzit ? 2. Proiectul de rezolutie, document ce vedem ca nu are binecuvantarea Parintilor cu viata sfanta – de vreme ce acestia, se vede ca ii mai gasim doar in Sfantul Munte Athos in vremurile noastre!
  PS. In continuare pliroma ortodoxa asteapta un comunicat cu ce s-a intamplat, privitor la listele de semnaturi adunate la Sinaxa de la Botosani. Acestea s-au trimis, impreuna cu Rezolutia, in termenul convenit, la Patriarhia Romana, si daca da exista un raspuns al Patriarhiei Romane ?

 2. Ortodoxos says:

  Poate ca ar trebui sa existe si o varianta de rezolutie cu texte corecte si patristice. Altfel ramane doar varianta propusa de MSC si adeptii lui.

  • pr. Ciprian says:

   Din acest motiv ne întâlnim, să discutăm și să alcătuim pe loc ceea ce exprimă conștiința noastră ortodoxă. Nu planuri de culise, ci lucruri clare, cum a fost acea „Expresie a conștiinței noastre” alcătuită în anul 2016. Am muncit atunci la ea împreună aproape 5 ore și a ieșit exact după voia lui Dumnezeu.
   Nu va exista nimic prefabricat, indiferent de cine și cu ce scop. Cel mult ne pregătim cu toții, citim ce au scris Sfinții Părinți, ne rugăm, ținem post, pentru ca NU NOI SĂ VORBIM, ci Dumnezeu să vorbească prin noi, aceasta o nădăjduim.
   Pr. Ciprian

   • admin2 says:

    Am primit pe mail o poză făcută după un comentariu al părintelui Tihon, frate al nostru întru mărturisire, pe care o atașăm și articolului.
    Ea spune simplu: „Mă lepăd de această rezoluție. Ierom. Tihon”
    Adaug și eu: „Mă lepăd de această rezoluție. Pr. Ciprian Staicu”

  • admin2 says:

   Lasă, frate Ioane, că răspunsul 10 oricum a fost de nota 10 !
   Doamne ajută!

 3. Satul de inovatii says:

  La o viitoare sinaxa veti spune rugaciuni impreuna cu acesti inovatori?

  • pr. Ciprian says:

   Asta mă întreb și eu, cu toată îngrijorarea. Oricum, eu personal, să slujesc Sfânta Liturghie cu pr. Grigorie Sanda, atâta vreme cât el hulește Sfintele Taine, sau cu ucenicul lui, pr. Claudiu Buză, care habar nu are sensul ortodox, patristic al întreruperii pomenirii ierarhului propovăduitor de erezie și îndeamnă lumea să se roage cu ereticii (nici nu mă mir că a trebuit să pierd vremea câteva luni de zile să îl ajut să întrerupă pomenirea, pas pe care apoi l-a făcut efectiv neștiind încotro se îndreaptă, din punct de vedere teologic, căci nu pricepuse cele explicate), este exclus să slujesc cu ei. Am tot vrut, de un an încoace, să slujesc cu ei, din bunăvoință și dorință de pace și de unitate, dar au refuzat constant. Așa că în final mi-am dat seama că nu ei nu voiau, ci Dumnezeu nu voia.
   Sinaxa românească nu are, cum vrea Chirilă, un caracter juridic. Auzi expresie jidovească – „întrunită legitim” – parcă noi am fi avortonii lui, dacă nu îl ascultăm. Noi nu suntem „din flori”, oameni care nu putem gândi singuri, ci suntem preoții lui Hristos. La Beiuș, nu am înțeles, ce „drepturi depline” i s-au acordat de către încă pe atunci „ascultătorii” lui de la Rădeni (de unde însă între timp el s-a evaporat, slavă Domnului): cele de membru al sinaxei sau de membru cu drepturi depline ASUPRA tuturor membrilor? Vise de … ecumenist.
   Dacă sinaxa ar fi o organizație cu caracter propriu ar însemna că am intrat în schismă. Dincolo de cuvintele pompoase ale textelor pe care le alcătuiește, Chirilă vrea să ne arunce în schismă. Lui îi pasă, prin colaboratorii lui, de manipulare și de calomnie, nu de mersul ortodox al Bisericii Ortodoxe Române. Noi însă nu suntem membrii ai unei organizații juridice tip sinaxă, ci suntem preoți, diacon, monahi și monahii ai Bisericii Ortodoxe Române și singura autoritate căreia îi aparținem este episcopia sau Mitropolia din care facem parte, chiar dacă ea este acum cârmuită de un eretic, Doamne, dă-i pocăință, luminare și sănătate.
   Nu vom accepta să fim aruncați în schismă, întâlnirile noastre au doar un caracter consultativ, nu sunt o cale prin care apoi să ne propună – tot „expertul juridic” – că avem avea nevoie și de un episcop propriu, sinod etc.
   Chirilă vrea ca sinaxa noastră să fie după modelul adunării din Creta. S-o creadă el!
   Pr. Ciprian

 4. IRINA says:

  corect mi se pare sa va intalniti toti si impreuna,luminati de Duhul Sfant sa aflati Calea,Adevarul si Viata pe care sa-l urmam si noi!

  • admin2 says:

   Exact asta voiam să facem, dar unii vor să tragă sforile dinainte. Nu le merge.
   Din informațiile pe care le deținem momentan, „gruparea legitimă” a lui Chirilă are următoarele variante:

   1. Să vină la sinaxă (dar îi ia cu disperarea, că acolo vor fi prezenți mulți cu multe argumente contra „teologiei” lor pro-ecumeniste).

   2. Să își facă propria lor sinaxă, mai devreme (90% probabilitate).

   3. Să nu se întâlnească cu ceilalți părinți, nici între ei, ci să lase lucrurile pe o linie moartă, punând „osul” calomnia.info la treabă, în „stilul” propriu, legitimat de teologii fără teologie.

   Soluția este una singură: ne vom întâlni, după principiul lui Avram Iancu (sau după altul, mai bun): „vii cu noi, ne ești ca un frate, nu vii, ne ești ca doi.”

   Să ne ajute Bunul Dumnezeu în toate cele bune și să surpe cu puterea sa toate uneltirile vrăjmașului! Amin!

   Redacția

   • admin2 says:

    I M P O R T A N T !

    Cerându-mi iertare de îndrăzneală, propun ca toți doritorii – clerici și mireni – să ne afierosim cât mai mult timp, în perioada următoare, întru citirea Psaltirii și în rostirea rugăciunii „Doamne, Iisuse…”, pentru ca Domnul să ne lumineze pe toți, să facem voia Lui, nu voia noastră, așa cum de altfel ne și rugăm când spunem: Tatăl nostru.
    Domnul să ne miluiască pe toți!
    Cu respect, pr. Ciprian Staicu

 5. iscru emanuel says:

  Cata rautate si dezinformare faceti mai ales loviti in parintele Grigorie care il am duh de un an.a fost bolnav de cancer si vomita si a fost o singura intamplare legata de impartasanie si asta din cauza ca era pe moarte .medici au spus ca pana in mai anul trecut mai traieste.nici nu va da-ti seama ce tulburare si denigrari aruncati in acel parinte smerit,unde a-tibvazut oameni buni Duhul lui Hristos ca sa aruncam cu noroi unul.in altul public cand lupta noastra este impotriva foarei ecumenismulu.ne lasam batjocoriti de diavol.cata dragoste si dreapta socoteala in aceea rezolutie si cum cheama ca sa fiti frati intru Hristos si imediat loviti si bagati tulburare printre oameni.am fost la 2 dlujebe la dumneavoastra,numai sunteti acel parinte bun si luptator cum va stiam va mutat diavolul lupta impotriva fratilor.deajuns ca suntem ocarati si alungati .acum ii mai ocarati si dumneavoastra si bagati motic Adevarul si Sfintii.pacat.ma rog ca Bunul Dumnezeu sa va dea dragoste si lumina si sa numai fiti asa sigur in a spune eretici la toti ca nu suntem noi dumnezei.care marturiseste public erezia si are o gandire eretica .da.dar sa facem indirec si pe Longhin si altii ca dansul eretici am ajuns rau.

  • pr. Ciprian says:

   1. Luni de zile Împărtășania uscată, pusă în vin, a fost lăsată în casele credincioșilor, în mai multe orașe și localități din Oltenia (putea să mucegăiască, putea să miroasă, pentru marele „avva” nu conta). Una dintre căni este acum în posesia mea, după ce am curățat-o personal de ceea ce lăsase duhovnicul dvs în ea (alta avea pe ea un ursuleț; fain, nu? Iar ceea ce afirm este cu martori, cel puțin 10).
   2. Rezoluția respectivă este în duh de erezie filo-ecumenistă, nu are nimic patristic în ea.
   3. Cât despre slujbe, eu nu vă cunosc, așa că afirmațiile dvs sunt gratuite.
   Molima hulirii Sfintei Împărtășanii a pornit de la Oituz, s-a aciuiat și a prins forme noi în Oltenia, așa că vom pune punct acestei practici (dezicându-ne de promotorii ei, apoi, mila Domnului!), căci aceasta este voia lui Hristos, pe Care noi îl slujim.
   Dacă eu v-aș fi fost duhovnic și v-ați fi împărtășit la cutiuță sau la cană, vă dădeam cel puțin un an-doi de oprire de la Împărtășanie, cu studiu patristic, cu post și metanii, să învățați ce înseamnă Ortodoxie (nu ar fi primul caz de asemenea hotărâre).
   Deschideți ochii inimii, în vremuri de prigoană nu înseamnă că ne burdușim burțile cu Sfânta Împărtășanie (Doamne, iartă-mă!), ci ne străduim să ne păzim sufletele de erezie, lucru pe care noii ecumeniști iconomiști nu îl fac deloc. Dovada: gândirea dvs. și a altora.
   PS – pentru sănătatea părintelui Grigorie ne-am rugat toți îndelung. Să îi fie spre mântuire, nu spre amăgirea ortodocșilor!

 6. Sărut mâna părinte si Doamne ajuta ca pe toti sa ne lumineze si sa ne intelepteasca dupa voia lui Dumnezeu.
  Te saturi sa vezi cat bate vrăjmașul ca…
  , oare de câte sinaxe , rezoluții si lansări de carte mai e nevoie ca sa pricepem odata ca lupta cea mai grea e cu frații mincinoși dar si cand vom pricepeee…!
  Multumim pt. postari si Doamne ajuta spre cele Sfinte.

  • admin2 says:

   Da, chiar și Sfinții Apostoli se temeau – adică se fereau – cel mai mult de frații mincinoși, mult mai periculoși decât prigonitorii oficiali înșiși.

 7. Maximos says:

  Exista o ”dezbinare buna” si o ”unitate rea”. Zice Hristos in Evanghelie : ”Foc am venit sa aduc pe pamant si sabie, iar nu pace. Am venit sa despart pe fiu de tatal sau, pe fiica de maica sa…”, si celelalte. Adica, zica Hristos, am venit sa despart pe iubitorii de Adevar de iubitorii de minciuna. Insa, niciodata in Istoria Bisericii nu a existat ”unitate” intre Adevar si minciuna, intre Ortodoxie si erezie. Deci cine sustine Adevarul nu poate in ”unire” si comuniune cu cel care sustine erezia si confuzia. Iar acum avem aceasta ”binecuvantata dezbinare” si placuta lui Dumnezeu, restul sunt sentimentalisme ale cugetelor necatehizate. Exista azi o realitate de necontestat, ce creaza mare confuzie : NU TOTI CEI CARE S-AU INGRADIT DE EREZIE SI ERETICI, AU SI CUGETARE ORTODOXA. Si de aceea, toti cei care vorbesc despre ”iconomie”, ”partasie” si care incearca intr-un mod semi-arian sa impace Adevarul cu minciuna, sunt mai periculosi si decat ecumenistii. Iar daca nu esti de acord cu ei, te constrang sofistic ca esti schismatic sau ca duci pe altii in schisma. Acesti sofisti nu se rusineaza sa-l acuze de schisma si pe Gheron Sava, care este clevetit si de ecumenisti si de neo-ecumenisti si de zelotisti, incredintandu-ne prin aceasta ca este singurul care tine calea cu acrivie si discernamant, ferindu-se pe el dar si pe altii de extreme. ”Sa invie Dumnezeu si sa se risipeasca vrajmasii Lui”!!!

 8. iscru emanuel says:

  Sunteto foarte dezinformat si mintit .eu cunosc toate acele persoane care va aduc la cunostinta aceste minciuni grosolane .Ma minunez de unde puteti scoate aceste vorbe si ce curaj si siguranta sa le afirmati public.nu intru in contradicti dupa cum stiti eu urmaresc cercetez am stat si stau deoparte dar am rabdat sa vad cat de mult ne facem rau unii altora.de ce njmai recunoastem textele de la Botosani unde am fost si ce comuniune frateasca a fost.pacat dar nu e tarziu.treceti peste orgolii si intalniti-va unii cu altii sa fiti ca fratii ca din aceste denigrari si lupte pe care le duceti nu o sa iasa nimic bun .ci numai tulburare.

  • admin2 says:

   Omule bun, dovada este în posesia noastră, palpabilă, clară.
   De întâlnit, asta vrem să și facem, dar nu în stil securist.
   Spuneți-le celor care v-au scos la lumină că este rușinos să pună pe alții să le expună părerile. De fapt, cred că și lor le este rușine de părerile lor…
   În rest, mântuire vă doresc și un duhovnic ortodox (atât dvs, cât și celor care înjură ca la ușa cortului comentând pe acest site, dar din fericire butonașul coșului de gunoi le răspunde cu respectul cuvenit, fără excepție; dvs ați fost la limită, pentru alte … detalii adresați-vă altora).
   Cu respect, redacția.

 9. iscru emanuel says:

  Eu nu injur de fel cu Mila Domnului si nu cred ca din ce am spus acolo am jignit pe cineva daca da imi cer iertare.eu am spus ce simt si ce gandesc.stiu lucrurile de pe teren cercetate si nu inventate.imi pare rau ca nu exsista comuniune si doar cearta.din partea sa nu a fost cearta.nu a lovit in fratii lui.el a marturisit si a fost lovit.pacat.dar nadajdium in Mila Domnului ca nu ne va lasa.va ingadui sa trecem prin putin foc sa ne revenim la smerenie.el a trecut saracul si la insanatosit Dumnezeu ca sa fie pastor pt atatea suflete.la intors de la o moarte sigura.Slava Tie Dumnezeule.eu am gust suferinta si te tine mai potolit in exprimari dupa ce fusti suferinta vezi altfel viata.sper sa va ganditi bine la ce am zis si vreau sa fiti impreuna ca frati cum ne vrea Hristos.si fara orgolii care alea sunt de la mandrie.Doamne ajuta si sa ne auzim cu bine.eu atat am avut de spus.

  • admin2 says:

   Să nu mai hulească Sfintele Taine, să se lepede de dorobanțisme și de neo-ecumenisme părtașe la erezie și totul va fi ok, scuzați, ortodox. Cum a fost și înainte de a se apuca de … așa ceva, smintind la culme pe cei puțini din turma mică.
   Sănătate și virtute tuturor!

 10. victor s. says:

  maximos -adevar maxim ai spus. se incearca ,probabil ,crearea unei turme docile ,ascultatoare neconditionat,speriate de epitetele ”schismatici ,supercorecti ,extremisti ” ,apoi (sper sa ma insel ) ducerea ei din nou la pomenire ! PS-eu sunt autorul” celebrului” comentariu 3 !!!

  • pr. Ciprian says:

   Atunci de trei ori: Sănătate! Curaj! Mântuire!
   … dacă este cu putință, să îi înșele și pe cei aleși…
   Cam pe acolo cred că ar fi răspunsul…

 11. Elena says:

  Chirila s-a evaporat de la Radeni si a plonjat la Oraseni – Botosani unde „este mare nevoie de el”… :)) Restul se intelege.

  • admin2 says:

   Pr. Ioan Ungureanu este un om vrednic, inteligent, preot foarte bun, cu multe daruri de la Dumnezeu. Nu va răbda mult să i se închidă gura de cel care s-a obișnuit să o facă. Apoi se va muta domnul respectiv la Beiuș, va zbura după un timp și de acolo, apoi la Galați, unde cred că va fi răbdat mai mult. Iar la urmă își va da arama pe față, ca slujitor al ecumeniștilor. Numai Dumnezeu mai poate schimba lucrurile în bine. De aceea este nevoie de Sfânta Psaltire.
   Noi îi dorim dlui Chirilă sănătate și statornicie, în dreapta credință, nu în jocurile de culise.
   Iar părintelui Ioan, toate într-o expresie: VREDNIC ESTE !
   Redacția

 12. Elena says:

  Pentru a pune cat de cat in lumina adevarul intreb:
  Despre ce unire „ca inainte” vorbiti parinte ? Radeniul et comp nu a fost niciodata altfel.
  Ei tot timpul au fost ca acum, doar ca nu toata lumea a stiut despre acest fapt.
  E adevarat ca au manifestat labilitate : cand cu parintele Sava si impotriva par. Zisis iar acum invers, dupa cum se fac jocurile securiste … Ca asa-i la ei …ortodoxia mai putin conteaza….

  • admin2 says:

   Poate nu a fost un „mai înainte”, dar un viitor frumos și ortodox stă în față. Și avem mare încredere că așa va fi.

 13. SOFIA says:

  “Durerea cea mai mare este că noi între noi nu ne iubim, noi între noi. Dacă şi aici, şi în monahism se strecoară ispititorul ăsta! Tu eşti român şi eu român, dar el se bucură când îţi poate săpa o groapă ţie, în faţa duşmanului. In faţa duşmanului, care duşman e şi al lui şi al meu. El se uneşte cu duşmanul lui şi al meu ca să mă distrugă pe mine. Am observat că multe întâmplări din acestea s-auîntâmplat şi asta-i dureros.
  Vedeţi? Asta-i ca şi cum ar fi un blestem pe capul nostru. Vasăzică, zici să fim mai uniţi, împreună, cu aceleaşi idei şi pe urmă te faci fals, vezi? Asta-i o slăbiciune, da, o slăbiciune. Cel mai dureros lucru. N-avem darul ăsta al unirii… Vezi, şi la noi, nu ziceau vechii noştri români că „unirea face puterea”? Dacă este unire, ai putere. Dar dacă nu-i unire, e dărâmare, s-a terminat“.

  (Parintele Dionisie Ignat de la Colciu in revista “Presa ortodoxa“, decembrie 2008)

  • admin2 says:

   Unire, în adevăr. Exact aici se despart apele. Chiar dacă plângăreților nu le convine, că mai trebuie să se mai implice și ei, nu doar să stea … în auditoriu. Nu trăim… spectacolul dreptei credințe, ci mergem spre Golgotha.

   • admin2 says:

    ATENȚIE la minciuna trio-ului care vă iau donațiile: 5, 10, 20 euro, o dată, de mai multe ori, lunar, paypal, orice…

    Pentru că s-au zguduit munții calomniei, acum atacă … profesional, la adresa:

    http://sinodultalharesc.tk/cum-si-a-inceput-pr-ciprian-ioan-staicu-lucrarea-de-dezbinarea-a-nepomenitorilor/

    Habar nu aveam cum află omul care este IP-ul calculatorului, dar acum m-am prins, m-am uitat ce scrie sub adresa de mail. Iar pe al meu scrie: 109.166.133.83. Dacă nu mă credeți, haideți în vizită, să vă arăt calculatorul meu. E vechi, dar bun.
    Așa că, …tâlhărească manevră a trio-ului Vasile-Gabriel-Mihai (sau care o mai fi).
    Spor la hackerit, poate așa vă merge. Dacă vă pricepeți.
    A, să nu uit: oricine s-ar ascunde sub numele de „redactor” la calomniainfo.ro, tot lefter rămâne.

    Redacția

    PS – uitându-mă mai jos, văd că de pe același calculator apare sub adresa de mail un alt IP – 109.166.136.49. Care este faza, nu mă pricep, căci este un singur computer. Dar nici nu mă interesează. Oricum nu este cel din poza calomniatoare. Dacă mai găsesc unul, vă anunț, să doarmă liniștit tot omul la noapte. Niciodată nu am folosit un alt nume, tocmai pentru că îl port cu drag pe al meu. Și cu recunoștință față de Dumnezeu.

    PS 2 – remarcăm titlul pompos al articolului calomniator: „cum și-a început” – se subînțelege: cineva să îl oprească, precum și cuvântul „lucrarea”, care este folosit peiorativ, ca să arate că este o lucrare rușinoasă.
    Știți gluma cu pungașul, rrom-ul și țăranul? Ei bine, acum e momentul „istoric” când ea se scrie. Prin paypal!

    • admin2 says:

     FOARTE IMPORTANT !

     Dovada falsificării datelor mele de către site-ul sinodultalharesc:

     Am făcut cum ați spus dvs, că IP-ul este alocat dinamic și m-am dus pe site-ul acesta – prieteniisfantuluiefrem.ro – în data de 16.12.2016, când, conform calomniei celor de la sinodultalharesc, aș fi trimis mesajele din poza atașată articolului lor calomniator.
     Deci, la ora 13:53, când am scris, în data de 16.12.2016, IP-ul era 93.122.249.82. Mai târziu, probabil că am închis calculatorul, iar pe seară l-am deschis și am postat un comentariu la ora 19:27, când IP-ul meu era 109.166.131.32. Este exclus să fi deschis calculatorul de mai multe ori pe zi, de obicei când am de lucru stă mult și bine deschis, deci IP-ul nu fluctuează (conform afirmației dvs)
     Nici urmă de IP-ul din poza „incriminatoare” – de la ora 18:39, adică 109.166129.242.
     Cum se zice: CALOMNIATORILOR, V-AM PRINS CU MÂȚA ÎN SAC !
     Dumnezeu să vă miluiască!
     Oare să apelez la un avocat, pentru deschiderea unui dosar penal pentru calomnie și ultraj sau cum se spune? Nu, că mai trebuie să rabd, până la mântuire.
     Cine dorește, să îmi scrie pe mail – ciprioan@yahoo.com, să le trimit printscreen-ul, în format pdf, cu dovada celor afirmate mai sus, că nu știu cum să le atașez aici, ca poze.
     Pr. Ciprian

 14. Parascheva says:

  Ps 7
  1 Doamne, Dumnezeul meu, spre Tine am nădăjduit; mîntuieşte-mă de toţi cei ce mă gonesc, şi mă mîntuieşte,
  2 ca nu cîndva să răpească sufletul meu ca un leu, nefiind cel ce mîntuieşte, nici cel ce izbăveşte.
  3 Doamne, Dumnezeul meu, de am făcut aceasta: de este strîmbătate întru mîinile mele,
  4 de am răsplătit celor ce-mi dau mie rele, să cad de la vrăjmaşii mei deşert,
  5 să gonească vrăjmaşul sufletul meu şi să apuce şi să calce la pămînt viaţa mea şi mărirea mea în ţărînă să o sălăşluiască.
  6 Scoală-Te, Doamne, cu urgia Ta, înalţă-Te cu mînie asupra vrăjmaşilor Tăi; şi Te scoală, Doamne Dumnezeul meu, cu porunca pe care ai poruncit,
  7 şi adunarea noroadelor Te va înconjura, şi pentru aceasta întru înălţime Te întoarce.
  8 Domnul va judeca noroadele. Judecă mie, Doamne, după dreptatea mea, şi după nerăutatea mea asupra mea.
  9 Sfîrşească-se vicleşugul celor păcătoşi şi Tu vei îndrepta pe cel drept, căci cercetînd inimile şi rărunchii este Dumnezeu.
  10 Drept este ajutorul meu de la Dumnezeu, Cel ce mîntuieşte pe cei drepţi la inimă.
  11 Dumnezeu Judecător Drept este, şi Tare, şi Mult-îngăduitor, şi neaducînd urgie în toate zilele.
  12 De nu vă veţi întoarce, sabia Lui o va luci, arcul Lui a încordat şi a gătit, şi întru el a gătit arme de moarte; săgeţile Lui celor ce ard le-a făcut.
  13 Iată, strîmbătatea chinui, zămisli dureri şi născu fărădelege.
  14 Groapă a săpat şi a adîncit-o, şi va cădea în groapa pe care a făcut-o.
  15 Întoarce-se-va asupra lui durerea păcătosului, şi pe creştetul lui strîmbătatea lui se va pogorî.
  16 Mărturisi-mă-voi Domnului după dreptatea Lui şi voi cînta Numelui Domnului Celui Înalt.

 15. Foarte frumos acest psalm 7.
  Nădejdea mea este Tatăl, scaparea mea este Fiul acoperamantul meu este Duhul Sfant, Treime Sfânta slava Tie!

 16. Mihail says:

  Sa ne inseninam sufletele si sa ne intarim duhovniceste cu Sfantul Paisie Aghioritul: inedit, cum Sfantul cu darul stravederii duhovnicesti, a anuntat, s-a rugat si a “calatorit” in Romania in evenimentele din 1989 – min 34,50-35,15 (lb. engleza), iar apoi vocea Sfantului inregistrata, ce ne recomanda ca arma impotriva vrajmasului ” Rugaciunea lui Iisus”, la min. 38,40 pe link https://www.youtube.com/watch?v=qVX1HOxrDcw
  Al doilea documentar, cu sfaturi inedite – subtitrare in lb.engleza, ale Parintelui Paisie Aghioritul – 17 min. pe link https://www.youtube.com/watch?v=Ro0sXWNbx5I

 17. Mihail says:

  Parintele Teodore Zissis, intr-o recenta conferinta din Grecia, caracteriza situatia Bisericii dupa sinodul talharesc din Creta cu sintagma ” catastrofa ecleziastica” . Cred ca minciuno-episcopii nici nu-si dau seama de gravitatea situatiei din Ortodoxie si de framantarile pentru salvarea sufletelor ale fiecarui monah, monahie, din fiecare familie de preot sau mirean. Mare tulburare s-a facut!

 18. admin2 says:

  Rezoluția lui Chirilă&Co (ianuarie 2018) are o singură comparație: documentele din Creta! Scrise în același duh, în aceeași manieră, cu același scop, necesitând aceeași îngrădire, pentru ca noi să nu trădăm Ortodoxia Sfinților Părinți.

 19. Radu Dacia says:

  Bietii de ei imprastie impresia prestabilita ca am inceput o campanie de denigrare impotriva lor noi astia „schismaticii”, adica noi cei care nu acceptam aceasta stare „nevinovata” de „marturisitor” pomenitor si ca intre ortodox si eretic nu exista stare intermediara si mint cum ca am fi organizati chipurile impotriva lor. Personal nu ma consider nici „anti-ecumenist” si nici „marturisitor” ca sunt vai de mine. Sunt ultima farama de praf, dar vreau sa raman ortodox cum m-a nascut mama din neamul asta si m-a botezat preotul ortodox, si inteleg din putina invatatura ortodoxa pe care am strans-o ca intre ortodox si eretic nu exista stare de mijloc la fel cum intre Rai si iad nu exista purgatoriu. Doamne miluieste

 20. admin2 says:

  „Când vrăjmașul te tulbură, vrea să te întărâte, să îți fure pacea inimii, să spui numai atât: Hristos a înviat! Diavolul se teme de aceste cuvinte mai mult decât de orice altceva, îl ard ca un foc și va fugi departe de tine.” (Mihail Pitkevich, starețul mănăstirii Valaam)

 21. BALTAG LICĂ says:

  Eu vă urmez Părinte Ciprian, și-o fac pentru că am încredere în dv. Slujbele dv. mă mișcă până la lacrimi, mai ales atunci când faceți pomenirea celor plecați dintre noi. Nu mi-ați dat motive până acum ca să vă reproșez ceva. De aceea stau în turma dv. Chiar dacă ne vedem rar, distanța ne ține „la distanță”, eu aștept cu mare drag ocaziile când ne revedem cu prilejul slujbelor religioase. Eu țin aproape de dv. Nu degeaba am zis și repet că numele dv. chiar îmi transmite un mesaj: Stai-cu Părintele Ciprian Ioan. Chiar stau, adică sunt de acord cu dv. Este ceea ce simt și o exprim public. Doamne ajută !