Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

La începutul Postului Mare am primit, întru dragostea lui Hristos, o scurtă scrisoare din partea părinților aghioriți către clerul și poporul român ortodox

Către clerul și poporul român ortodox

Ca părinți aghioriți transmitem clerului și poporului român ortodox urarea de a avea un Post Mare binecuvântat și cu folos duhovnicesc; să ajungem cu toții cu bine la praznicul Sfintei Învieri.

Ne dorim ca toți ortodocșii din toate țările să înfruntăm împreună panerezia ecumenismului, iar diferitele și posibilele probleme care s-au creat între cei care luptă împotriva ereziei să se rezolve cu dragoste și întru adevăr, ca să strălucească peste și în noi toți lumina lui Hristos.

Este de așteptat să existe anumite neconcordanțe și opoziții, însă să urmăm calea Sfinților Părinți și vom fi în îmbrățișarea caldă și sigură a Bisericii lui Hristos.

Dumnezeu să ne binecuvânteze și să ne miluiască!

 

Cu iubire în Hristos, din partea tuturor părinților aghioriți,

Gheron Savva Lavriotul

Gheron Hariton Ieromonahul

 

PS – alături de aceste cuvinte ale părinților aghioriți vreau să îmi cer iertare de la cei cărora le-am greșit și îi iert pe toți cei care mi-au greșit în vreun fel oarecare. Post binecuvântat, întru Adevărul Bisericii lui Hristos! (pr. Ciprian Staicu)

8 Responses to La începutul Postului Mare am primit, întru dragostea lui Hristos, o scurtă scrisoare din partea părinților aghioriți către clerul și poporul român ortodox

 1. ion hodor says:

  Iertati-ma parinte,rug ptr noi,sa n-e vedem cu bine!

 2. Badea Calin says:

  Doamne ajuta parinte; să ne dea Dumnezeu tuturor un Post cu folos spre mântuire.

 3. Carmen says:

  Multumim parintilor aghioriti si dumneavoastra parinte si ne iertati si pe noi . Un post usor si binecuvantat la toti ortodocsii intru Adevar! Sa ne vedem cu bine.
  Doamne ajuta!

 4. Adrian tg m says:

  Parinte ,oare de ce e asa de greu de inteles acest cuvant ? de catre toti preotii drept slavitori https://www.youtube.com/watch?v=yqA_QuaoXMg

 5. anador says:

  Domnul să îi răsplătească înmiit pentru gând și pentru urări pe părinții aghioriți! Nădăjduim ca rugăciunile lor să fie ascultate și să ne unească pe toți în aceste vremuri dificile. Și iertandu-ne unii altora toate, în Adevăr, să putem să ne bucurăm, toți ortodocșii laolaltă, de Invierea Domnului!