Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Îmi plânge inima de bucurie…

Terminând de tradus articolul despre co-liturghisirea mitropolitului Serafim de Pireu cu schismaticul Ioannis de Langada, am deschis site-ul katanixi al pr. Nicolae Manolis și am citit cu bucurie că grecii, care au avut încredere în „cugetul ortodox” al mitropolitului de Pireu, de azi ÎNTRERUP ORICE COMUNIUNE CU ACESTA ȘI CU MITROPOLIA LUI!

Administratorii site-ului – pr. Nicolae cu ucenicii lui – spun că s-a umplut paharul. De acum nu mai primesc niciun articol de la Pireu, s-au îngrădit de cel căzut în schismă.

Iată că unii se trezesc. să dea Domnul ca și românii fan-Pireu să o facă, spre slava lui Dumnezeu!

Mai este un secret: dacă pr. Nicolae s-a îngrădit de cel care i-a înșelat cu vorbe „ortodoxe”, o va face și pr. prof. Teodor Zisis, pentru simplul fapt că altfel rămâne singur și nu vrea asta. Pr. Nicolae are ca ucenici 85% din cei îngrădiți de erezie din Thesalonic. Și cu asta se duce de râpă și teoria mult-trâmbițată a „părtășiei la erezie.” Ați priceput… tabloul.

Să auzim de bine!

Sursa – https://katanixi.gr/2019/12/12/%ce%b7-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%ac%ce%bd%cf%85%ce%be%ce%b7-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%ce%ba%cf%8c%cf%80%cf%84%ce%b5%ce%b9-%cf%84%ce%b7-%cf%83%cf%87%ce%ad%cf%83%ce%b7-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%b7/

pr. Ciprian